Our social:

Sunday, May 1, 2016

Surf7 network hoster terbaik Malaysia







Kenapa aku cakap terbaik ? nak ikutkan memanglah tak boleh la nak bagi yang terbaik dalam Malaysia sebab aku tak cuba hoster-hoster yang lain lagi tapi ini hanya pendapat aku so kenapa aku nak cuba yang lain sedangkan aku puas hati dengan surf7 ni? betul tak?ki3 kalau korang rasa hoster koranglah yang terbaik sila lah puji hoster masing-masing ye.

meh sini kenapa aku cakap Surf7 ni terbaik



Mula-mula aku guna Surf7 ni tahun bila tak ingat pulak...tahun 2010 ke 2012 camtulah...iaitu masa aku aktif update blog ni dulu. konon blogging boleh buat duit dan memang diakui blog memang boleh buat duit tapi sebab aku ni ada kerjaya tetap lepas tu belajar lagi so tak dapatlah nak tumpukan sangat kat blog. banyak cabarannya kalau nak jadikan blogging ni sebagai mata pencarian tambahan. selain dari masa, disiplin dan keikhlasan, ko juga harus bertanggungjawab dengan apa yang ko tulis dan sebarkan.

Berbalik kepada Surf7 ni, dulu company ni ada buat promosi untuk blogger-blogger yang aktif untuk jadikan blogspot kepada .com, masa tu, faham-faham lah, hanya blogger otai je yang mampu nak guna .com ni so kalau pakai .com terasa macam.... wow... hebat tu... .com katakan ...kah3

dan dalam tahun 2013 aku kurang dah nak update,,, 2014...2015....2106 cuba tengok,,,aku jarang update.sebab sibuk sangat...

tapikan...surf7 tetap renewkan blog http://www.pangkin4rest.com/ yang sendu ni...aku macam tak pecaya pulak so aku rasa memang segan dengan surf7 ni,,,, jadi aku cubalah update lepas ni untuk membalas jasa surf7 yang telah memberikan perkhidmatan berkelas dunia kepada aku...

masa mula-mula guna tu, aku ada jugak hantar tiket tanya beberapa masalah blog dan memang tak menghampakan sebab crew diaorang cepat bagi response walaupun aku tulis dalam bi yang agak tonggang langgang kah3

jadi, kepada anda yang masih mencari hoster untuk blog korang kenapa tidak mencuba Surf7 ni? company yang bagi aku boleh dipercayai,,,kalau nak cuba tu boleh klik gambar kat atas tu atau kat tepi kanan blog ni pun ada jugak. korang jangan risau,, aku tak dapat duit pun kalau korang klik tu...cuma nak menyenangkan korang je...huhu

4 comments :

  1. menarik juga nih.

    dah pi ke website surf7 tapi nak explore lebih lebih malas pulak....

    tak ada cara lebih mudah ke?

    ReplyDelete
  2. hehe mcm lama xbaca term blogger otai.. dlu pnah almost nk ade blog .com sendiri. masa tu aktif kn.. mujur xbuat..

    sebab skrg bz. hihii

    ReplyDelete
  3. hehe mcm lama xbaca term blogger otai.. dlu pnah almost nk ade blog .com sendiri. masa tu aktif kn.. mujur xbuat..

    sebab skrg bz. hihii

    ReplyDelete
  4. Mario.. Turunkan ilmu pls.. Nk gune blog tuk buat duit..

    ReplyDelete

komeng