Our social:

Friday, June 19, 2015

Pengalaman pertama berpuasa masa syif malam

kat tempat kerja aku ni, bila bulan puasa Ramadhan, jadual pekerja2 syif akan bertukar dari jam 730-1930 ke jam 0600-1800 .masa mula2 diperkenalkan working hours macam ni memang tak dpt bayangkan mcmana tapi bila dah buat, rasa macam biarla terus je sampai bila2... sebab memang best ,,,lepas sahur je bole terus pergi keje.

Harini adalah hari pertama aku keje malam, oleh sebab wife aku blk keje pun pukul 5 maka secara otomatik aku la kena siapkan bekal untuk berbuka dan sahur aku, so lepas solat jumaat tadi aku keluar cari ikan,,, patut aku beli pagi tadi tapi sebab pagi tadi ada hal, petang baru ada masa nak cari ikan, Alhamdulillah, dpt ikan parang separuh,,, jadi la,,, cukupla untuk family kecik aku ni,

aku masak pindang je,,, senang dan cepat dan semestinya sedap,,, hik hik

2 comments :

  1. dulu masa aku kerja shift..ofis sediakan makann, pastu makan dpn pc balik rumah baru berbuka kali kedua

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best klu makan free...sambung pulak buka kali kedua...perghhh... memang naik le badan klu camtu ek...ki3

      Delete

komeng