Our social:

Tuesday, June 16, 2015

Benda asas yang perlu semasa bercuti

aritu aku pergi bercuti ke PD, aku rasa ada beberapa benda yang mcm tak penting tapi rupanya penting jugak, kalau takde rasa macam menyusahkan jugak la...ini hanya untuk peringatan aku je ni,,,

1. gelas, pinggan, sudu
macam kelakar je kan,,,takan nk bwk kan tp klu korang tengok video cmana cleaner basuh cawan gelas kat hotel, rasanya korang pun tak tergamak nak pakai dah,, bwk yang jenis plastik je...sudu yg besi takpe kut..pinggan tu optional je tp gelas is a must!

2. pisau lipat.
kalau bole bukan yg harga 10-20sen tu tp yang jenis lipat yg kasau sikit tu,,,aritu aku beli buah lemon tapi tak dpt potong sebab takde pisau,,, so aku rasa kalau boleh bawa pisau lipat tentu ada banyak manfaatnya.

3. tikar.
ini especilly kalau pergi bercuti tepi pantai, tak boleh nak harapkan sangat kat pangkin semua time cuti sekolah memang penuh lah,,, aku tak bawak tikar sebab tak jangka pun nak lepak tapi bila tengok ramai orang santai2 kat pantai rasa seronok pulak,,, kalau takde tikar,,, kalau ada modal lebih beli khemah lipat tu pun ok jugak,, huhu

g. duit extra
kalau ada memang best,,,,, ki3

0 pompang pompang :

Post a Comment

komeng