Our social:

Saturday, June 27, 2015

Beli baju raya di mana?

korang beli kat mana? mungkin yang rasa diri dia dah tua,,, hmmm macam aku la senang citer,,, tak kisah sangat, so aku citer pasal anak2 la ye.

aku rasa kebykan orang akan beli baju raya ka mana adalah bergantung pada baju apa,,,, maksud aku samada baju kurung/melayu,, baju moden atau kalau aku kecik2 dulu baju jalan,,, baju main@basahan mestilah berbeza,,, ye tak?

tapi aku harap baju apa pun korang nk beli,,, korang kena survey,,, kadang2 kat bazar lagi mahal dari kat shopping,,, lainla klu korang kaya,,, tak payah survey,,, beli je terus,,,

dulu2 aku beli malam raya,,, tunggu dorang lelong,,, hehe

6 comments :

  1. saya dah tua, anak anak pun dah tua.

    jadi tak boleh nak citer pasal beli baju raya..

    saya tak kisah pun pasal baju raya....

    ReplyDelete
  2. beli siap siap.. nanti x sanggup meredah lautan manusia hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela...beli siang2 pun bagus jugak ek...

      Delete
  3. kakCT suami isteri pun tak berapa nak kesah sangat. dari dulu sampai sekarang tak pernah ada baju raya sedondon. anak2 ikut merekalah. masing sudah berkeluarga.

    cuma pesan kakCT pada mereka...jangan sampai membazir...sebab itu hasutan syaitonirrajim.

    kalu yang perempuan, kakCT pesan...agak ler nak trendy dlm penggunaan tudung sebab baru2 ni dah menjelma balik tudung yg kakCT guna di tahun 90an.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoho...fesyen2 lama mmg akan kembali...mungkin sbb pereka pun dah takde idea, tula baju melayu skrg dah jadi fesyen mengarut-ngarut

      Delete

komeng