Our social:

Friday, August 16, 2013

Pemain Muslim dalam Liga Premium British mengubah budaya bola sepak Inggeris di UK

Pemain Muslim dalam Liga Premium British mengubah budaya bola sepak Inggeris di UK
BBC - 5 Jul 2013

Apabila Liga Perdana bermula pada tahun 1992, ia termasuk salah satu pemain bola sepak Muslim, Nayim pemain tengah Sepanyol Tottenham. Bahagian atas England kini mempunyai 40 pemain Islam dan mereka mempunyai kesan yang besar pada budaya permainan.

Pada 5 Februari 2012, Newcastle United dimainkan Aston Villa di St James 'Park dan satu masa melambangkan kesan pemain Muslim telah mempunyai pada Liga Perdana Inggeris. Apabila Demba Ba menjaringkan gol, dia berlumba untuk bendera penjuru dan telah disertai oleh pemain Senegal Papiss Cisse. Kedua-dua umat Islam kemudian tenggelam ke lutut mereka dalam doa. Pemain Muslim dalam liga British telah berkembang pengaruh.

Sehingga baru-baru ini, Premier League pemain diberikan sebotol champagne. Apabila Manchester City Muslim pemain tengah Yaya Toure sopan enggan menerima anugerah atas alasan agama dalam satu wawancara televisyen, penganjur pertandingan membuat perubahan dalam anugerah itu. Kini semua pemain menerima trofi kecil dan bukannya champagne.

Pemain bola sepak Muslim yang disediakan dengan makanan halal, dan diberi masa dan ruang untuk solat.

translate by google- malas aku nak repair.hehe

1 comment :

  1. xnak komen sal bola :P.. just nk tgl jejak.. dah lama x dtg sini.. :D..

    ReplyDelete

komeng