Our social:

Sunday, July 7, 2013

penapis air ro yang terbaik?

Ini adalah sambungan dari entry tips memilih penapis air terbaik
punyalah lama aku nak sambung...ekeke sebenarnya aku sambung sebab ada yang buat demo kat aku dan aku pun cari lah apa jadahnya test tu.. aku jumpa test tu dan...ehem

ok..camni...korang tentu pernah di demokan oleh penjual penapis air...ala yang pakai elektrolite tu,,,,macam dalam gambar


klik gambar untuk penerangan dalam BI dan lebih terperinci. Aku terangkan ikut bahasa kampung je ni.

ikut penerangan mamat ni...thanks mamat, hehe dia kata memanglah elektrolite tu akan keluar dari air yang ditest...kat rumah kita yang takde penapis air RO tu...kat dia memang takde kuar apa2 sebab dia air RO.... apa air RO tu? reververse osmosis le... tau le...tapi ape? maksudnya air ro ni memang kosong, takde pape kandungan mineral dalam dia sedangkan dalam air2 yang lain tu memang ada mineral ntah apa nama dia...korang baca blog tu,...keh3 so,,, dalam air memang ada kandungan mineral yang tak merbaHAYA KEPADA BADAN KITA..SO DONT WORRY...

jadi, apa tindakan anda2 semua,,, tindakannya kalau ada duit...sukati korang lah nak beli penapis harga ribu2 tu....aku pakai yang ratus2 je...ekeke ada kawan aku...lagi sempoi...beli yg puluh2 tu je... dah cukup dah .dia kata...
kalau takde duit,,,tak payah le susah payah semata2 kalau takut tengok demo tu,,,, yang coklat2 tu...bukan coklat atau apa2...itu adalah mineral yang dirembeskan oleh tindakbalas kimia....mineral dalam air yg tak merbahaya dalam badan.

untuk penerangan dalam BM yang lebih sedap bahasanya, boleh klik sini

hehe...siap ada gaduh2 pasal fakta...ntahlah....aku lebih sokong fakta oleh blog tu...

ps/ korang perasan tak...hampir semua penjual penapis air..akan citer pasal penyakit buah pinggang...


untuk keburukan minum air RO boleh baca kat sini, kalau nak lawan hujah, bolehlah berhujah dengan dia ek...dengan aku...aku ni malas sikit...ekeke nanti korang tulis2 panjang2,,,aku buat dunno jek sebab malas ...kat ctu komen seme pedas2 so...baca dan fikir sendiri sudahlah ek...

so, camana?aku dah sertakan sekali...pro and kon tentang kebaikan keburukan penapis air yang ada.. yang ro dan bukan ro dan korang juga boleh gaduh2 tentang fakta yang korang tau kat blog2 yang aku bagi tu...yang paling best baca komen tentang produk elken dan coway...mana satu yang terbaik? kalau nak tau... boleh tanya sendiri penjual nya...ekkeke

0 pompang pompang :

Post a Comment

komeng