Our social:

Saturday, June 1, 2013

tips bila kena tipu

jangan percaya dengan tajuk...blogger memang camni...kah3

ok...camana nak cerita?camni... aritu aku hantar tv untuk direpair... lepas 3 hari cina tu kol suruh amik tv... dia kata dah ok. aku pun amik...tanya apa masalah...dia kata ok jek... dah 2 hari dia test... takde masalah apa... tapi aku kena bayar rm30... service charge...sebelum tu masa aku hantar memang dia dah cakap... memang akan dicharge klu pun aku tak repair kat kedai dia sebab aku cakap kat dia, apa2 hal kol aku dulu kalau nak tukar apa2 part yang rosak... aku bukan apa...kalau part tu mahal buat pe aku nak repair, baik aku beli baru je... skrg tv pun dah murah,,, ye dak?tapi masa aku amik tu,,,dia kata tv aku tak rosak... ermmmm... geram je aku bila tv tak rosak kena bayar rm30. rasa macam tak patut dia charge aku camtu... terus rasa nak tulis dalam blog jangan hantar tv kat ctu... bila balik, aku pasang tv aku, memang ok... tapi aku cucuk cabel astro aku ke lubang yg lain pulak...so far ok jek... pastu bila rasa nak tulis dalam blog ,,,aku terfikir jugak memang tak patut dia charge aku tapi fikir2 balik,,, kalau dia tipu aku kata tukar sekian2 part charge aku seratus dua... lagilah aku kena tipu...atleast dia jujur jugaklah kan walaupun aku rasa rm30 tu agak mahal untuk just cek rosak ke tak tv aku tu....kan? patut aku cek dulu tv aku tu...tukar2 cabel ke...cucuk lubang lain dulu...sebab lubang yang lama tu tengok mcm dah berkarat... mungkin itu sebab musababnya... errr.... macam lucah pulak n3 aku ni... better stop now...kah3

tips nye apa bila kena tipu... tips nyer...muhasabah dan tengok dr segi +ve nyer...paling teruk tengok mungkin ada buat silap kat mana2...

1 comment :

  1. assalamualaikum wbt.

    tulah pasalnya kalau nak repair barang elektrik ni. kadang barang gantinya tak sampai RM5 tapi kena charge RM50. takkan upah bukak skrew sampai RM45. tapi dah kita tengok bende tu macam "tikus tengok besi"...

    mahasabah diri!!!

    ReplyDelete

komeng