Our social:

Wednesday, June 19, 2013

Pengendali Laman Web Jiwang.Org Ditahan Di Kelantan

Pengendali Laman Web Jiwang.Org Ditahan Di Kelantan

Oleh JOSEPH SIPALAN

PUTRAJAYA: Sebuah laman web perkongsian muzik yang beroperasi secara haram di Kubang Kerian, Kelantan berjaya dilumpuhkan dengan penahanan pengendali laman web popular, jiwang.org.

Sebuah pasukan yang diketuai bahagian penguatkuasaan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (KPDKK) melakukan serbuan ke atas rumah suspek pada 11 Jun lalu, dalam operasi membanteras muzik cetak rompak di negara ini.

Ketua Pengarah Bahagian Penguatkuasaan KPDNKK, Mohd Roslan Mahayudin berkata, suspek dipercayai memperoleh ratusan ribu ringgit menerusi langganan dan penjualan ruang iklan di laman web tersebut yang kebanyakannya melibatkan muzik tempatan.

"Kami merampas peralatan ICT bernilai RM30,000 dalam serbuan itu dan suspek diberikan jaminan polis di Kubang Kerian," kata Roslan kepada pemberita di sini.

sumber

perghhhh.....

2 comments :

  1. Dah dekat 12 tahun punya laman web baru sekarang dorang nak carik owner Jiwang.org tu?? gile dah kaya raya dah mamat tu kan... O.o

    ReplyDelete
  2. tula...ramai pun nak naik muak sedut macam2 kat ctu...ekeke

    ReplyDelete

komeng