Our social:

Saturday, April 6, 2013

macamana nak unlock modem celcom broadband

kadang2 ni la masalahnya bila dapat modem free,,, bila kita nak cuba guna provider lain tak boleh sebab modem free ni dah di lock,,, tapi jangan risau...boleh jek kita nak unlock kan modem ni...macam pelik je kan,,,modem kita dia nak lock tu apa ke hei nyer... so camana caranya? senang jek...korang pergi ke blog ni... download software untuk dapatkan keygen untuk unlockkan modem korang tu... ok sebelum tu antara mende penting yang korang kena tau adalah...

1) korang hanya diberi 10 cubaan shj untuk unlock so jangan buat silap...aku try sampai 5 kali semata2 sebab salah masukkan no imei modem aku tu...bahaya ok...cek betul2 no imei kat modem tu...
kalau 10 cubaan tu salah atau tak berjaya..,, modem korang akan diblock kan sampai bila2...ekeke

2) modem yang sesuai untuk diunblock guna software ni adalah modem jenis huawei... lain2 modem korang boleh cuba tanya owner blog yg aku tengok nampak peramah dan tau...ada org peramah tapi tak tau...yg tak tau tu contohnya mcm aku...ekeke

3) klu tengok dari tajuk n3 tu untuk celcom tapi sebenarnya boleh jek guna untuk lain2 provider, janji modem tu adalah dari jenis huawei. aku guna celcom sebab mmg aku try kat modem celcom aku...kenapa aku nak unlock kan modem aku? sebabnya adalah aku nak try guna umobile pulak,,,tadi test kawan aku punya umobile...mcm best jek...

4) blog wanzul ni yg tak bestnya adalah iklan kat blog dia tapi aku harap korang faham,,, yang penting dia tak mintak pun duit korang...yang penting software yang dia bagi terbukti berjaya...dan tak perlu keluar duit lagi untuk beli modem lain...

1 comment :

komeng