Our social:

Latest Post

Monday, August 27, 2012

Cerita hari raya: jemputan open house

bajet lama tak update konon raya sakan...padahal tak pun... dari harirya 1st hari tu aku keje sampailah hariraya ke-4, raya ke-5 sampai semalam baru dapat cuti..sib baik kampung aku ngan wife dekat2 jek...so takdelah terasa sangat walaupun kena kerja time raya. tapi manalah sama raya dapat cuti dengan raya kena kerja...ye dak? dulu2 masa bujang, ok la jugak kerja masa raya tapi bila dah berkeluarga memang tertekan jugaklah...bukan sebab kita beriya2 nak raya tapi kesian kat anak2 jek...kat tempat kerje aku ni semuanya dah kahwin...so takde la orang bujang yang boleh dijadikan mangsa untuk disuruh kerja...

so, tahun ni aku tak beraya sangat...kalau pergi rumah sedara or kawan2 pun sejap2 je sebab twin aku tu...mak aaiiii... nakal bebenor...jalan sini sana rumah orang... memanglag nampak mcm kiut je kan...jalan2 usik sini sana tapi ...aku yang risau...kang terpecah gelas pinggan orang, sapa nak ganti?...ekeke marissa pulak suka sangat cubit2 orang...adoi...risau aku...kalau baby...bawah2 umur dia...dia ok je...boleh cium2 tapi dengan budak besar dr dia...dia siap jeling2 pastu datang dekat...dia cubit..tapi slowla kot sebab aku tengok budak yg kene cubit tu diam je...

minggu depan, insyaAllah akan beraya ke kl pulak....takde sapa2 nak jemput aku ke open house ke weh...aku nak datang!!

Sunday, August 19, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri



Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin, aku memang tak pandai nak ucap dengan ayat2 yang best2... serius...aku memang tak tau...aku kagum dengan orang yang tau main dengan kata2 ni,,, kadang2 terfikir jugak, dorang ni belajar kat mana...tak kisahlah tu, yang penting maksud dia tetap sama...nak ucapkan selamat dan nak mohon maaf...

Aku sedang bekerja...ok jek...walaupun tak best kena kerja time raya tapi nak buat camana... ini kerjaya aku...so...hadap jela...haha

harap2 semua yang menyambutnya, dapat menyambutnya dengan penuh kesyukuran... tadi bukak email...kongsi sikitlah dengan asal usul hariraya...

SEJARAH hari raya dalam Islam bermula apabila Rasulullah berhijrah ke Madinah. Baginda mendapati ada dua hari raya yang disambut oleh bangsa Arab pada masa itu. Apabila Rasulullah bertanya kepada mereka apakah dua hari raya itu, mereka segera menjawab bahawa dua hari raya yang mereka sambut itu adalah perayaan yang diwarisi secara turun temurun daripada datuk nenek mereka.


Friday, August 17, 2012

jumpa bakal mertua dihari raya

Aku penah tulis tajuk ni dulu...tapi tulis tak abis...arini aku cuba abiskan...

camni...mukadimah tak yah panjang2...camtu jugak bila jumpa mak mertua... tak payahla sibuk nak citer biodata dari sekolah tadika...itu maksud aku

kalai ikut n3 yang lama.aku ada citer pasal timing amat penting ye adik2...agak2 kul berapa yang sesuai? aku rasa kalau sbut masa ni..waktu lepas zohor sesuai kot....atau kalau malam lepas maghrib... kul 8 camtu... time berita... atau pagi kul 11...kalau awal sangat takut ganggu sepupu sepapat budak2 nak tido pulak...maklumlah kenyang minum air oren...

agak2 berapa lama nak duduk/ 2 jam...3 jam...berjam2...? ntahlah jgn sekejap sangat atau lama sangat....berapa lama tu lama...atau berapa sekejap tu sekejap? depend... kalau ada yang tukang layan...akan rasa sekejap walaupun 3 4 jam...tapi kalau takde... korang layan kuih sorang2...baiklah korang balik jek....ekeke terasa lama walaupun 10 minit tuuu...kalau ada budak2...senang sikit...nilah masanya nak buktikan skil layan budak2...huhuhu

Thursday, August 16, 2012

hukum bunuh semut

Aku ingatkan kalau citer pasal semut ni... ramai yang dah tau pasal kalau makan semut boleh buat kita jadi pelupa sampaikan mende ni jadi mcm gurauan jek...korang tau tak kita tak boleh bunuh semut...selama ni selamba jek kita picit-picitkan semut tu...kalau semut tu melintas depan kita...semut hitam yang ada kat buah rambutan tu pun kita picit kalau ianya kita rasa mengganggu kita...tapi korang baca ni...aku amik dr email tapi aku tak tau orang yang forwardkan email ni,amik dari mana ,,,...harap sapa2 yang tau ...bagitau la ek...

Wednesday, August 15, 2012

youtube masihkah ada ramadan?

full episode

episode 1



episode 2



episode 3



sedih gila episode 3 ni deh....

episode 4

gambar: ular sawa bersama 87 biji telur


University of Florida researchers study a 17-foot, 7-inch Burmese python, the largest found in Florida. The snake had 87 eggs inside it.

gambar telurnya mana? berita kat sini http://edition.cnn.com/2012/08/13/us/florida-largest-python/index.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rss%2Fcnn_topstories+%28RSS%3A+Top+Stories%29

Tuesday, August 14, 2012

Keputusan SPM Ulangan Khamis ini

semoga keputusannya membuatkan hariraya adik2 ceria....


Keputusan SPM Ulangan Khamis ini

KUALA LUMPUR: Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) Ulangan 2012 akan dikeluarkan Khamis ini.

Menurut kenyataan Kementerian Pelajaran hari ini, slip keputusan akan diposkan atau calon boleh menghubungi Jabatan Pelajaran Negeri, tempat calon mendaftar peperiksaan.
Seramai 14,224 calon menduduki peperiksaan itu dan daripada jumlah itu, 7,389 calon mendaftar untuk mata pelajaran Bahasa Melayu manakala 3,909 calon mendaftar bagi mata pelajaran Matematik.

Sebanyak 239 pusat peperiksaan dibuka pada 13 dan 14 Jun di seluruh negara. - BERNAMA

apa sebenarnya seksyen 114A?


ini bukan pasal politik...korang tau tak apa sebnarnya seksyen 114A. mungkin bagi korang ianya adalah politik...no, it is not about politik....it is abour us...blogger... aku dah takut dah... mungkin ada yang kata apasal lak nak takut? yelaaa.... kalau tiba2 ada orang komen kat blog korang dan kemudian tulis yang bukan2... korang yang akan didakwa... tak mungkin? yer.... percayalah.... ni la seksyen baru diwartakan ... errr.. ini yg aku faham...kalau salah...tolong betulkan... lagi teruk...klu ada blog yang kena hack dan ada posting yg teruk2 sampai boleh kena dakwa...korang sebagai owner yg kena...tak percaya... cuba baca sini...

baca lg diblog cikgudahlia

penerangan lengkap...dan boleh faham sebab ada kartun2... langkah pertama yg boleh korang buat sekarang...adalah setkan bahagian komen ke moderate always dan setkan only register users je boleh komen...itu jela yang boleh kita buat...kalau kena hack...makna kata...jawab le sendiri...

so, camana...ingat eh...ini bukan pasal politik...ini pasal kita...blogger...

jadi?

Tips bawa motor

Assalamualaikum & Good Day,

forward dari email, dalam BI...hantam jela...ekeke
tapi secara ringkasnya dia suruh kita yang bawak motor ni, cek dan ganti helmet motor kita setiap 3-5 tahun dan cara2 pemakaian helmet yang betul... aku pernah kena saman...sebab tak ikat dengan betul... memang sakit hati...

tapi bab ganti helmet ni, memang susah sikit la ek... maklumlah...pakai pun bukan sebab keselamatan...pakai sebab takut kena saman...ye dak... cakap jela dengan jujur yer...tapi aku sekarang dah jarang bawak motor...sejak dah pakai kancil tu...motor just bawak g kedai kat rumah jek...






Motorcycle accident has occurred too frequent around the world and most motorcyclists die due to severe head and neck injuries. Usage of motorcycle helmet is very crucial as it protects your head and is very effective in reducing head injuries.



CHOOSE IT RIGHT

Choosing the right motorcycle helmet is one of the most important decisions for a motorcyclist. The choice between a good and a bad motorcycle helmet could be fatal.



When purchasing a motorcycle helmet, ALWAYS make sure you have the correct fit by getting the dealer to measure your head. Whether you are purchasing a top of the range motorcycle helmet or a cheaper alternative, getting the right fit is vital for any motorcyclist. A poorly fitting motorcycle helmet could be extremely dangerous to the motorcyclist during an accident.



WEAR IT RIGHT



1) Grasp the helmet by its chin straps. Place your thumbs inside the straps, pull the sides of the helmet apart and pull it on your head by the chin straps.

2) Make sure the cheek pads are touching, not pressing on, your cheeks. Ensure there are no spaces between your temples and the brow pads or the neck roll and the back of your neck. The face shields on safe helmets should not touch your nose or chin.

3) Fasten the chin straps to keep the helmet on your head.



MAINTAIN IT RIGHT



1) If you drop it, take it your local dealer, to check to see if it is still safe to use. A damaged motorcycle helmet is as bad as a poorly fitted one.

2) Keep your motorcycle helmet clean, using warm water, trying not to use harsh chemical products to do so.

3) Replace your bike helmet every 3-5 years.

Monday, August 13, 2012

5 Minuman Sebagai Cara Untuk Kurus

ni aku kongsi dr email lagi...kakak klinik hantar,,,tapi korang jangan lah fikir dia hantar kat aku,,, ini dia hantar kat semua orang...selain dari makanan... minuman pun penting gak...jadi, ambillah minuman seperti yang disyurkan kalau nak kurus... aku masih lagi maintain...huhu

raya ni jangan asik nak teguk air oren bergas tu weh...kalau pergi beraya, cuba le mintak air kosong...ekeke padahal masa kecik2 dulu time raya air oren tu satu kemestian...maklumlah masa kecik2 dulu susah nak dapat air bergas ni kan...sekrg ni...hari2 nak minum pun bole....dah tak heran...

Sunday, August 12, 2012

Puasa cara terbaik untuk berhenti merokok

tips dr email lagi...BI lagi...aku dah masuk bulan ke 8 berhenti merokok... yang penting...nak dengan taknak jek....percayalah...tapi aritu masa tengah tensen... study last minit nak exam....hati meronta-ronta jugak minta diasapi...tp...masih bertahan lagi beb...ekeke

tapi baca ckp expert ni...takde bende baru pun dia ckp...kalau cenggini punya cakap...tak payah jadi expert pun boleh cakap...ekeke serius weh...korang baca la...aku punya tips pun lagi baik...huhu tapi aku kongsi jugaklah just untuk korang yang disayangi...


FASTING BEST WAY TO QUIT SMOKING: Pakistani expert

Along with a bundle of blessings, fasting during the Islamic holy month of Ramadan also helps people quit the bad habit of smoking, a Pakistani doctor has said.

Fasting is considered a strong tool to maintain good health and an effective cure for various psychological and medical disorders, the Associated Press of Pakistan reported.

"The holy month of Ramadan serves as a best exercise for smokers to maintain good health and avoid bad habits of nicotine dependency to stay normal," said Haseeb Sitaar, a doctor at the Holy Family Hospital in Rawalpindi.

Saturday, August 11, 2012

10 malam terakhir di bulan Ramadhan

Apa nak buat? Aku harap tak terlambat untuk aku kongsikan tips ni...dr email tempat keje jugak...kadang2 aku kongsi ni sebenarnya sebab aku nak simpan...kalau simpan kat email nanti susah nak cari...klu kat blog senang sikit...ye dak... lagipun tak salah kalau kita sebar2kan mende baik camni kan...okla...tak boleh tulis panjang2...banyak keje nak buat ni...

johari pain minta maaf

http://www.sinarharian.com.my/nasional/cabar-pandelela-peminat-tuntut-janji-kerat-1.75360

korang bacalah sendiri...budak ni dah mintak maaf...keh3 bahaya jugak facebook ni ek... bukan boleh sebarang2 tulis...hari tu bukan main garang lagi nak kerat...sekarang kan dah susah...sendiri cari susah...tapi yang best tu kalau ikut SH ni la...dia siap kata takde pulak orang nak printscreen tweet dia mohon maaf...siap pertikaikan lagi tu...mcm lah bila minta maaf tu orang boleh lupa...hehe


macam tu la kita ek...bila buat salah...mohon maaaf... senang jekan...kadang2 bila fikir2 balik... memang bagus kalau kita dapat mengakui kesalahan kita ni kan... ada orang punyalah payah nak mengaku salah....kalau dia salah pun...dia buat tak tau jek... mcmlah dia je yang betul...tapi ada gak yang ...asik2 mintak maaf sampaikan mohon maaf dia tu...dah takde nilai....

dulu2 cukup risau bila nak raya...bukan apa... takut termenangis bila mohon maaf dengan ayah bonda....tak macho la weh mintak maaf sampai nangis2...takut kena gelak ngan adik2... sekarang ni ...otomatik je kan...banyak dosa la katakan....:(

video gol Liverpool vs Gomel

Liverpool 3 - 0 Gomel 09.08.12 Full HighLights And Goals HD (Borini,Gerard,Johnson)

Friday, August 10, 2012

iklan raya Bernas 2012

iklan raya paling sedih...

short movie ni paling sedih...citer pasal raya...sedih sangat...jangan tengok ramai2...klu sorang2 mesti nangis...huhuhu tapi sebelum ni iklan raya cina Bernas pun sedih jugak tapi aku lebih teringat dengan iklan Bernas yang nasi beriani tu...aku rasa pengarah2 iklan ni orang yang sama arrr...terbaik!

Thursday, August 9, 2012

lokasi speed trap raya 2012

Aku tak tau la ini betul ke tak tapi yang paling selamat adalah bawa jela ikut halaju yang dibenarkan, aku rasa kalau setakat kat highway memang tak jadi masalah nak ikut 110 km/hr tu, yang selalu orang kena saman adalah dijalan kampung,,, aNYWAY layan jela senarai pemasangan ni....

Berikut diberikan lokasi-lokasi pemasangan sistem baru perangkap hadlaju yang telah dipasang oleh pihak PDRM:

### PLUS Arah Utara
■Under a bridge at about 456km, Sg Buloh junction.
■Under a bridge at about 459km, Bukit Lanjan interchange.
■Under the overhead restaurant at Sg Buloh.
■Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.
■Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
■Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
■Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.

### PLUS Arah Selatan
■Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.
■Under the bridge after Subang junction at 11.3km.
■Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.
■Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!
■Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.
■About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes
■At 296.5km and 297km, Bangi junction.
■Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.
■At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.
■On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.
■After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.
■Behind the right hand crash barrier at 198.4km.

Lebuhraya Elite Hubungan Timur Tengah/Utara
■On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit
■Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
■Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.

### Lebuhraya Elite Hubungan Barat Tengah/Selatan
■Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
■Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
■After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90km/h

### NKVE Arah Timur/Utara
■300m before Jalan Duta toll, 60km/h!
■Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!
■Below bridge at Damansara Junction, 17.5km

### NKVE Arah Barat/Selatan

Wednesday, August 8, 2012

cerita tentang lagu raya

Lagu raya mp3 takde kat sini, bila nak sampai raya jek , ramai yang cari lagu raya, tak termasuk aku sebab stok tahun2 lepas masih ada lagi cuma perlu masukkan dalam pendrive je klu nak dengar dalam keta..lagu raya yang baru manalah best,,,

so, lagu baru fav? takde..semua lagu2 lama jadi fav aku kot... daripada lagu.... mintak mak...kuih sepotong sampailah lagu uji ngan abang hail amir tu...

lagu2 lain mcm lagu selamat hari raya Allahyarhamah Saloma, dendang perantau, ahmad jais punya lagu pun best jugak... lagu2 baru mcm lagu Aishah,,,, dan senario pun ok jugak....

tapi takdelah pulak kalau dengar lagu2 tertentu boleh mengingatkan aku dengan mende2 lama...takde kot...

tahun ni raya pun kena kerja... tapi memang tahun ni aku tak beraya sangat kot sebab tahun ni first time beraya tanpa nenda tersayang....:(

Iklan Raya Petronas 2012



betul ke ni iklan baru...,macam yg lama punya jek....

Tuesday, August 7, 2012

ost masihkah ada ramadan?

lagu tema masihkah ada ramadan? dan lirik lagu ANUGERAH TERINDAH ARIL AF7

boleh tahan la lagu ni...takde la best sangat...tapi citer masihkah ada Ramadan ni best...



lirik lagu

Qiam with Sultan Kelantan



wow!Program Qiam with me bersama Sultan Kelantan, ustaz Azhar Idrus pun ada... untunglah orang Kelantan...

orang KB...jum!

video Nasa rover mendarat di planet Mars

dorang sibuk explore angkasa...kita sibuk explore kenapa chong wei kalah...ketiak busuk la ..apala..

Monday, August 6, 2012

Cerita tentang puasa

bila cerita tentang puasa ni, mesti kita lebih suka dengan cerita masa kita kecik2 dulu, sampai kalau baca kat blog2, dah jadi macam cliche sangat citer tu, gogop(eh!betul ke aku eja ni?) air paip, curi2 makan kuih raya, makan sorok2 kat tangga shopping... ah! semua mengalami pengalaman yg sama... bosan jugak klu baca... tapi realitimya memang camtu. cuba tanya adik2 kita, anak2 kita... pun sama jugak perangainya cam kita dulu2...

s0, cerita2 yang macam tu rasanya tak best kalau nak kita ulang2kan, sampaikan kadang2 aku rasa tukang cerita tu buat cerita bohong jek...,,,amik kenangan orang sebagai kenangan dia...konon2 dia pun nakal jugak padahal skema nak mampus...kah3

aku suka kalau dapat baca cerita camana orang dulu2, zaman mak bapak kita yang tak sesenang skrg ni sambut puasa,,,,suasana dia, juadah berbuka dia...cerita2 arab dan lagu2 arab sebelum masuk waktu berbuka...

lain benau rasanya sekarang ni... sebelum berbuka layan citer nada cinta?

senarai penjaring terbanyak Liverpool

20 Liverpool FC Top Scorer Of All Time !

1: Ian Rush - 346 Goals
2: Roger Hunt - 286 Goals
3: Gordon Hodgson - 241 Goals
4: Billy Liddell - 228 Goals
5: Robbie Fowler - 183 Goals
6: Kenny Dalglish - 172 Goals
7: Micheal Owen - 158 Goals
8: Harry Chambers - 151 Goals
9: Steven Gerrard - 149 Goals
10: Sam Raybould - 130 Goals
11: Jack Parkinson - 128 Goals
12: Dick Forshaw - 124 Goals
13: Ian St John - 118 Goals
14: Jack Balmer - 110 Goals
15: John Barnes - 108 Goals
16: Kevin Keegan - 100 Goals
17: John Toshack - 96 Goals
18: Albert Stubbins - 83 Goals
19: Fernando Torres - 81 Goals
20: Terry McDermott - 81 Goals

credit to facebook.com/pages/LiverpoolTransferRumoursNewsGossip-of-Football-Malaysia/

laju gila dia ni...terbukti dia memang terlaju...kalau lumba dengan motor aku pun belum tentu motor aku bole menang...kah3 sebab motor aku dah lama tak servis... nanti dah servis barula laju...

Usain Bolt wins Olympics 100m final at London 2012

Usain Bolt has won the men's 100m final at London 2012 in an Olympic record time of 9.63 seconds.

The Jamaican world record holder, 25, powered to victory ahead of compatriot Yohan Blake and American bronze medallist Justin Gatlin.

Bolt did not start well but surged away from Blake and Gatlin from the halfway stage to run the second-fastest time in history.

Sunday, August 5, 2012

buang cbox

aku buang cbox...nnt aku pasang balik... aku buang sebab spammers mcm dah tak kreatif.... tak mcm dulu2..kemon la weh...spammars sila upgradekan lagi kerja anda...tulis le ayat best2...

wah...hari2 ada update...walaupun sekadar schedule tp aku suka tengok blog aku ada update...dan sekarang aku rasa bebas sikit nak menulis sebab aku rasa aku perlu menulis mcm dulu2...walaupun mungkin tak mengarut mcm dulu2...sebabnya kadang2 aku ada masa...baca je blog orang... nak jugak tulis pendapat kita kat blog kita kan...tp aku akan cuba pastikan bila aku menulis tak menyinggung perasaan orang... tapi klu itu adalah kebenaran....terpaksa jugaklah aku menulisnya...ye dak?

sebab kadang2, kebenaran adalah pahit....tapi ubat pun pahit jugak...kalau tak pahit, bukan tongkat ali namanya...

Saturday, August 4, 2012

Video janji ditepati vs justin bieber

perghhh...orang kata akan masuk senarai



top ten dislikes kat youtube

aku dah tengok senarai...no 10... ada 70k lebih... video janji ditepati ni baru 30k lebih...ada lagi 40k lagi nak potong no 10,,,,tu belum dorang kaji tu... 30k tu dapat dalam masa berapa hari ? tupun klu dorang nak kaji la... sbb kadang2 aku tengok... mende2 camni pun ada yg dok kaji... anyway... kalau masuk senarai...perghhhh...

popular tak semestinya disukai ek,..

apa kena mengena dgn justin bieber..oh...video dak ni byk yg masuk senarai dislikes....

ps/ n3 ni ditulis hari khamis... huhuhu hari ni mungkin dah naik lagi...

jadual piala Malaysia 2012



tak kirala sapa menang... janji pasukan Malaysia yg menang...jangan buat malu weh...

senarai pasukan bertanding BPL 2012/13



cuba check pskn korang? ada?

ps/ ada aku kisah?

Y'll never walk alone tetap dihati

Friday, August 3, 2012

Tema hari kemerdekaan 2012

Kerajaan BN dengan tema 'janji ditepati',
4 negeri PR guna tema Hari Kemerdekaan "Sebangsa Sejiwa Senegara"

abis kita nak guna yang mana?
heh!macamlah ko kisah sangat tema hari merdeka ni,,,,
kalau orang tanya secara spontan, apa makna hari merdeka, apa ko nak jawab...?

ooo...saya bangga negara kita dah merdeka....tak dijajah lagi....

itu jela jawapan terbaik yang boleh ko jawab...

kan?

itu belum tanya lgi...tema2 sebelum ni yang ko ingat? ada?

ada la sangat....

Thursday, August 2, 2012

kalau nak murah kena kajian

Pemilik Kereta Rugi Jika Harga Rendah

korang bacalah sendiri berita dr mstar ni...aku takde masalah dengan komen yang kata pemilik keta akan rugi sebab blablabla tu...logiklah dengan contoh dia bagi tu... wpun sebenarnya bila kita beli keta, memang dah tau dah... memang kita akan rugi.... tokey kedai keta je yg untung bila beli keta...so, takde apa2 yg pelik pun....

yang aku kelakar sgt adalah komen dari pengerusi lg sorang tu, dia kata negara akan rugi 7b ...untuk pembangunan blablabla.... boleh blah la ko...cakap bukan macam pengguna tapi dah mcm orang gomen punya cakap... bagi lah sebab lain datuk... tunjukkan yang datuk tak side mana2...kalau tak setuju, bagilah contoh yang logik sikit....

komen yg lagi satu tu...pun aku boleh terima...dia kata kalau nak buat, kena bagi masa...kira logik lah dari pandangan orang yang tak berpelajaran tinggi cam aku ni...yang nak beli murah tapi bermutu ni...

so, pendapat aku, memang bestlah kalau harga keta diturunkan tapi kena ada penjelasan lanjut jugaklah sebab akan efek manyak mende, biasalah kan... klu nak naik tak payah kajian apa2 pun,,,,klu turun kenalah kajian sebab ini membabitkan org2 kaya... org2 miskin cam kita ni,,,, tak terjejas sangat.... tak terjejaslah sangat ...ye dak? baik naikkan lagi...pendapatan negara bertambah...pembangunan akan lebih pesat... yg kaya makin kaya... yang miskin tetap camtu.... terbaik lah....

Tabung bantuan Alia Haryanie



klik gambar untuk ke blog alia haryanie


bantulah sekadar termampu...

aku amik kat sini
http://hazrilhafiz.blogspot.com/2012/07/ibu-tunggal-perlu-bantuan-anda.html

tak mintak kebenaran pun...harap dia tak marah...

Wednesday, August 1, 2012

tips peperiksaan

bila dah usaha...last sekali tawakal...
ada satu kertas lagi...
dua dah selesai
yang dua ni
dapat lulus pun dah okay
asalkan tak repeat
satu lagi
ada seminggu untuk tengok2
harap2 dapat score...keh3