Our social:

Latest Post

Thursday, June 28, 2012

Lagi kanak-kanak hilang-jum sebarkan



dan kat metro ada lagi cubaan culik guna van putih...so, now tell me macamana kita boleh berbangga dengan status negara paling selamat???ko bangga...?

Tuesday, June 26, 2012

Bina rumah sendiri: progress

tunjuk gambar jelah eh...



kerja beam bawah sedang dilakukan...ini adalah untuk kerja2 asas dan pertapakan rumah...oleh sebab aku sibuk...kerja2 konkrete tapak aku tak sempat nak ambil...ishhhh



sekarang ni kerja2 bina rangka concrete atau tiang2 sedang dilakukan...mungkin ambil masa 2 minggu kot...aku agak jela...hehe sbb tgk mcm banyak je kerje2 dia...

oklah...quick update je ni...ada assignment nak kena buat...

Monday, June 18, 2012

warkah buat isteri

1 lagi blog untuk baca2....dan bantu sekadar mampu...

warkah buat isteri

aku tak nak le komen lebih2 tapi ada n3 dia yg buat air mata aku bergenang...

selain dari blog bro insan marhaen, ini lagi satu blog yg aku rasa byk manafaat untuk dibaca....tapi bukan aku nak kata blog korang2 yg lain tu tak byk manfaat,,,,jgnlah merajuk weh...ekeke maksud aku...errr...korang baca dan korang akan tau persamaan mereka...

mana joe bangla?sejak blk Malaysia, hilang terus...

lama tak update dah rasa tak tau nak tulis apa...aritu janji ngan chaon nak promote butik pengantin dia tapi tula...takde masa lagi nak amik data2 ..ekeke nanti aku buatla on.....

ingat nak update progress umah aku tapi rasa malas pulak sebab kena upload gmbr... nnt2 la eh...

Tuesday, June 12, 2012

Maafkan Aku-Afee Utopia 2012 (Lirik)




Aku dengar biasa2 je lagu ni...tapi kat suratkhabar kata semalam cam best jek...ntahlah...korang dah dengar?

Maafkan Aku-Afee Utopia 2012 (Lirik)


Monday, June 11, 2012

darah babi dalam puntung rokok



bacalah sendiri yer...

Saturday, June 9, 2012

nama gelaran bagi pasukan2 yang berentap dalam EURO2012

Croatia - Vatreni
Czech Republic - Lokomotiva
Demark - Danish Dynamite
England - The Three Lions
France - les Bleus
Germany - Die Mannschaft / Die Nationalelf
Greece - To Peiratiko
Italy - Azzurri
Netherlands - Oranje
Poland - Bialo-Czerwoni
Portugal - Selecção das Quinas
Republic of Ireland - The Boys in Green
Russia - Sbornaya
Spain - La Furia Roja
Sweden - Blågult
Ukraine - Zbirna / Sbirna

Friday, June 8, 2012

kenapa perlu berhenti merokok?

Pernah dengar 'Thirdhand Smoke'?tak pernah? sila google...

secara ringkasnya ia adalah bau asap rokok yang melekat pada baju perokok atau mereka yang berada di kawasan merokok...Oleh itu jauhkan pakaian yang berbau rokok dari anak-anak serta bayi anda. Risiko ini dipanggil “Thirdhand Smoke” .

tak faham jugak? carilah sendiri...so, peringatan kepada semua abang2 akak2 adik2 sekelian termasuk aku le...

Aku dah nak masuk bulan ke 6 berhenti merokok...setakat ni...Alhamdulillah...masih bertahan...esok2 tak tau lagi...hehe

Thursday, June 7, 2012

Jadual perlawanan euro 2012 waktu Malaysia




Untuk simpanan aku je ni...senang nak tengok2 sambil nak kutuk2 kengkawan yang kalah...hehe

Wednesday, June 6, 2012

Bina rumah sendiri: macamana?



Tapak rumah dengan sempadan2nya... kecik jek.



lubang tiang

tu dia...aku sibuk....tengok progress pembinaan rumah aku...huhu kalu rajin aku update lagi... bangunan kat depan tu adalah sekolah rendah...hehe...dan rumah aku tu dalam kebun durian...dan nnt aku citer lagi...

konsep rumah...?klu ikut plan...konsep rumah ala2 inggeris....tapi aku buat ni setakat yang mampu jela... harap2 budget tak lari le..orang kata..kalau buat sendiri bole jimat...so,,,aku cuba le buat sendiri.. apa maksud buat sendiri? nanti aku citer yer....

sekarang ni aku sibuk...assignment belum setat buat lagi...