Our social:

Latest Post

Monday, April 30, 2012

maaf

apa yang aku lihat tak sama dengan apa yang aku baca
apa yang aku saksi tak sama dengan apa yang aku dengar

jadi, aku tak mau komen apa-apa
sebab? tak perlu sebab

cerita sebenar di pangkin
bukan di ruang sini

maaf

Friday, April 27, 2012

Siaran Astro percuma

Aku tak tau semoena apa tapi percuma semua channel

mulai 27 APRIL hingga 6 MEI 2012

diulangi!! SEMUA CHANNEL

Thursday, April 26, 2012

Laman web kerajaan tak mesra pengguna?

Hari tu aku ada buat entry pasal semak kemasukan ke matriks, ada bagi link ke moe punya website tapi aku tak cek le website tu sebab pada fikiran aku, tentulah ada je button ke butang ke hape ke nak cek mende tu, rupa2nya aku silap. Ada anon tanya aku camana nak download borang dan surat tawaran? aku pun...terpinga2 sejap...masuk kat web tu... klik sini sana...tak tau kat mana nak cek... haiyooo....

puas aku pusing2 kat web tu last aku jumpa.... rupanya dia letak link kat dia punya press statement yang aku rasa...salah le cara dia tu... link yg dia bg tu link 'home' untuk 'moe' bukan link untuk semak.... kena klik link tu barulah akan dihantar ke link semak...ishhh...sepatutnya link untuk semak bior le ada kat home... takde org tercari2...

tenet aku ni teruk sikit...kalau tak aku boleh tunjuk gambar kat korang...aku harap org yg incharge untuk buat website moe akan consider letak butang semak kat tepi home moe tu yer...biasanya camtula kan...

ps...mcm susah nak faham je apa aku tulis ni...wakaka

Wednesday, April 25, 2012

jum mohon Anugerah Merdeka

err...tapi ini untuk anak2 muda yang hebat..yang rasa diri dia hebat...dan yang boleh meyakinkan bukan kawan2 dia,,,,bukan keluarga dia...tapi jawatankuasa pemilihan...untuk meraih anugerah ini... untuk tahu lbh lanjut, sila baca ini. Yang best tu, nanti dia kena kongsi pengalaman dia kat blog dia sendiri ,,,maknanya dia kena jadi blogger... perghhh

KUALA LUMPUR: Golongan muda yang berpendapat mereka memiliki kaliber luar biasa dipelawa memohon 'Geran Anugerah Merdeka', yang diwujudkan untuk mengenal pasti dan mengiktiraf anak muda Malaysia yang menghayati semangat Merdeka dan mereka yang mempamerkan komitmen cemerlang serta memberi sumbangan penting kepada masyarakat.

Setiausaha Lembaga Pemegang Amanah Anugerah Merdeka Datuk Mohammad Medan Abdullah berkata geran itu terbuka kepada rakyat Malaysia berumur antara 22 dan 35 tahun yang terlibat dalam disiplin pendidikan dan kemasyarakatan terpilih, alam sekitar serta kesihatan, sains dan teknologi.

Katanya maklumat terperinci tentang anugerah itu dan borang permohonan secara dalam talian boleh didapati melalui www.merdekaaward.my. Tarikh tutup permohonan ialah 30 Jun.

Tuesday, April 24, 2012

Kenapa perempuan suka lelaki jahat

tajuk macam serius je ni...hehe aritu aku tengok drama melayu...yelaa... kadang2 aku tengok jugak citer melayu ni...tak tengok abis pun tapi aku tertarik dengan satu ayat ayah dia...lupa pulak citer apa...yg petang2 tu la... ayat dia... kenapa perempuan lebih suka dengan lelaki jahat...? ayah dia tertanya2 sebab kawan baik anak perempuan dia ada cakap sebelum ni anak dia ada kawan lelaki yang baik...tapi dah clash... sebab lelaki tu baik? ayah dia tak faham... dan aku pun tak faham....tapi cuba tengok senario sekarang ni...

aku nak tanya...lelaki baik tu membosankan ke?baik yang macamana?jahat pulak macamana? ke suka yang nakal2 sikit...yg kelakar tapi jahat ke ....yg kelakar tapi baik?tapi bukanlah aku nak tau seme tu...tapi buat aku terfikir...budak2 lelaki yang nakal2 ni...taknaklah aku sebut jahat...saje buat perangai cenggitu sebab nak awek...betul ke statement aku ni...?huhu maknanya lelaki menjadi jahat sebab perempuan...???sebab lebih senang dapat awek kalau jahat...kalau baik ni...mcm susah sikit...nerd...skema...susah ckit kot...

ini n3 aku tulis lama dah...simpan kat draft...pastu sbb takde apa nak update...publish jela ni...ekeke patutnya pjg lg ni tp sebab malas..bior jela... bukannya ada org baca pun...wakaka aku update sbb lama sgt tak update blog aku ni.... sian kat blog aku, nnt dia merajuk...sapa susah? akuuuuu jugak....

Friday, April 20, 2012

Semak Keputusan Kemasukan Program Matrikulasi 25 April

Tahniah la kepada adik2 yang berjaya, dulu2 orang kata matrikulasi ni kalau masuk rugi, aku rasa tak jugak, rugi kalau gagal, kalau berjaya, memang untung, kalau gagal ni... kat mana mana pun rugi. kalau berjaya lulus, boleh buat degree terus, especially yg buat matrikulasi setahun tu. So, aku harap adik2 akan belajar sampai berjaya ye..

KUALA LUMPUR, 20 April (Bernama) -- Bahagian Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia akan mengumumkan keputusan calon yang berjaya untuk mengikuti program matrikulasi bagi sesi 2011/2012 pada 25 April.

Dalam satu kenyataan pada Jumaat, kementerian itu berkata semua pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2011 yang membuat permohonan sebelum tarikh tutup 10 Okt, 2011 boleh menyemak keputusan mereka di laman web KPM di http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/tawaran/

Pendaftaran pelajar untuk program matrikulasi akan diadakan pada 28 Mei ini dan pelajar yang berjaya dikehendaki mencetak sendiri surat tawaran, panduan pendaftaran, dokumen peribadi pelajar dan borang perjanjian pelajar (dua salinan).

Bagi calon yang tidak berjaya, rayuan boleh dibuat di laman web KPM yang sama mulai 25 April hingga 13 Mei.

-- BERNAMA

soalan2 lazim semak disini http://www.moe.gov.my/bmkpm/index.php/section-blog/96-pengambilan-pelajar

Semakan Melalui Sistem Pesanan Ringkas (SMS)

Untuk membuat semakan tawaran Melalui SMS :

Taipkan MOEMATNO. KP dan hantarkan ke 15888
Contoh : MOE MAT 920605051542

Thursday, April 19, 2012

Dilarang guna nama samaran diinternet

Apa pendapat korang? Abislah nama aku...tak bole ke aku nak guna nama Mario ensem lagi...adoi...

Dewan Rakyat Lulus Dua Rang Undang-Undang

KUALA LUMPUR: Dua Rang Undang-Undang iaitu Rang Undang-undang Kanun Tatacara Jenayah (Pindaan) 2012 dan Rang Undang-Undang Keterangan (Pindaan) 2012 diluluskan oleh persidangan Dewan Rakyat pada Rabu.

jangan ambil padang kami astro ria

untuk download, cari kat jiwang. Kat youtube tak jumpa pulak.... tak kisahlah tu.. aku bukannya nak bagi link untuk download ke hape....aku cuma nak cakap, cerita ni best.. bagi aku la...aku jarang tengok cerita melayu...bukan sebab apa...sebab sebenarnya aku jarang tengok tv..hehe aku tengok bola ngan wrestling je kadang2... sebab apa aku kata best? sebabnya adalah... aku sendiri membesar di flat...so aku nampak realiti cerita ni...aku tau apa perasaan bila padang diambil... sama sebijik mcm aku dulu... dari rumput...kami main bola atas tanah merah...dari tanah merah main kat parking keta... main kat court volleyball... semua pun aku dah rasa....

bukan tu je, realitinya budak2 tu mcm sama dgn aku ngan kawan2 dulu... ngan dak2 pompuan nyer tu... perghh...nostalgia betul le... skrg aku dah duk kampung so...bila tengok cerita tu... teringat kat kawan2 lama aku...kat manalah agaknya dorang sekarg eh...aku cuba carik jugak kat fb, tapi takde... yelah...tak semua orang aktif fb ni... ye dak... aku pun bukannya aktif sangat pun...dah tua...malas nak aktif mektif..haha

untuk baca sinopsis, sila klik baca lagi

Wednesday, April 18, 2012

Liverpool vs Chelsea final FA CUP


Liverpool vs Chelsea
5 Mei 2012
Wembley Stadium

Tuesday, April 17, 2012

Ucapan kosong di harilahir

Hari ni harijadi aku...so what?ekeke

Bila harijadi je...mesti ramai yang tanya...apa azam...or...apa rasa? tak rasa apa2... cuma rasa takut...cukup ke bekalan kita?eh...kita pulak... aku...cukup ke bekalan aku?
sebenarnya...sejak dari kecik..aku tak pernah sambut pun... nak berkek kek ni memang takde le...cuma bila dah kahwin...wife ngan anak aku yang nak menyambutnya...hehe aku tak kisah sangat but i appreciate la..kan..biasa le orang pompuan... ingat semua tarikh2 ni...orang lelaki?hehe kelemahan ketara nak ingat tarikh ni sampai boleh merajuk orang pompuan...so, kepada org lelaki..silalah ingat tarikh2 penting... dari tarikh harijadi...tarikh bertunang, tarikh kahwin...lagi bagus kalau bole ingat tarikh first dating, hadiah first...seme2 tu la...ekeke

okla...out again...byk mende nak kena settle... update just nak bagi tau...hari ni harijadi aku..ekeke

Friday, April 13, 2012

kau itu siapa?

bila kau sedih
mulalah kau sibuk cari sejadah...
mulalah cari al-quran...
cari buku La tahzan 'jangan bersedih'

Tuesday, April 10, 2012

Ditaja setahun lagi



Klik untuk ke web penaja blog pangkin4rest ni

ingatkan nak benti, tapi surf7 telah bermurah hati untuk menaja aku setahun lagi sampai tahun depan,ini yang buat aku serba salah sebenarnya.Bila domain ditaja, kenalah bertanggungjawab. Kena amanah.so,tak jadilah aku benti. kena lebih semangat untuk update..kah3

tapikan, Surf7 ni bagus tau, bukan nak puji kosong. Masa mula2 aku ditaja dulu, aku cek nama aku kat satu websites ni...terperanjat aku bila web tu bagi alamat rumah aku complete with my full name.Terus aku hantar satu tiket ke admin surf7 untuk buang data2 tu...or protect data2 tersebut dan taraaaaa.... tak sampai 24jam data2 tersebut hilang. bagus tak?

lagi satu, yelah...kalau yang buta it cam aku ni sukalah kot,blog aku ni still guna blogspot bukan wordpress. tapi ada gak yang kata wordpress lagi senang...tak kisahlah tu...aku mana ada masa nak belajar wordpress pun...tapi kalau nak yg wordpress punya from surf7, aku rasa dorang ada...korang cubalah tanya....

Mesti ada yang nak tanya, kenapa blog aku ditaja?hebat sangat ke blog aku ni? sebenarnya blog aku tak hebat tapi kebetulan masa surf7 buat promosi untuk menaja blogger2, aku grap the opportunity. masa tu tak ramai yang tau so peluang aku cerah sebab tak banyak saingan.so, janganlah tanya lagi eh macamana blog hampeh cam aku ni boleh ditaja...kah3 csmtu jugak dengan innity...kah3 yang innity ni panjang cerita dia...tapikan...blog aku ni sebenarnya pernah jugak top dulu2...kah3 errr...maksud aku kat senarai alexa la...sekarang dah tak arrr....juta2 derrr...kah3

Monday, April 9, 2012

macamana nak amik exam dengan senang hati?

Baru balik ni...pekse 3 jam,aku abiskan 1 jam je... oklah tu kan...setakat nak lulus...aku rasa ok tu...kah3

semua yang aku baca...tak keluar...nampak sangat aku spot2 je kan..ekeke

sib baik bole goreng2... general knowlegde amat penting...kena banyak membaca blog,,,kah3

dah lama tak belajar...dah lama tak amik peksa... boleh perbaiki lagi teknik belajar aku...kah3

ok...ada lagi 2 kertas...wish me good luck...ekeke satu minggu depan, satu lagi 22hb... terabai lagi blog aku...tau2 je nanti dah takde dah blog aku ni kah3

Tuesday, April 3, 2012

spamshoutbox

ramai nye guna mende ni...blog fofuler pun ada...ekeke tapi tak boleh nak salahkan jugak sebab kena akui jugak...mende ni adalah salah satu dari sofware yg berkesan untuk marketkan blog memasing...cuma yg buat orang marah tu adalah menipu tak sudah2... tu je...kalau setakat tulis...

datanglah blog saya...blog saya ada citer nama sebenar artis tu harun...errr...sebenarnya bukan...jum baca...

ini tidak...sanggup dia tulis...hi saya blogwalking ke blog awak...menipu la tu kan...

jemput jela dtg blog dia dgn software tu..takdelah kita rasa tertipu...ye dak...

okla...aku harap sangat yg guna software tu akan guna ayat2 yg best...kadang2 aku suka baca..pasal tu aku letak cbox tu....tapi aku kadang2 baca...malu jugak tau...terutama yg jenis jual panjut2 tu...macam syial

An appeal to the Ulama



:(

ni kat Morrocco,,,tapi aku rasa relevan kat mana2 pun....
aku teertarik dengan komen ni.....

"Sister,, he wasn't blaming the women for his sins, he was blaming the rulers and the society for not abiding by Islam, which is the absence of Islamic rule, please pay more attention to what he saying before coming to conclusions ,, Salam :)"

apa pendapat korang.....?

Monday, April 2, 2012

Kita ni asset kemana?



kalau tak pandai....kongsi2 ni pun ok jugak kan....

Pengantin perempuan merajuk di pelamin