Our social:

Latest Post

Wednesday, February 29, 2012

Cerita sebenar bayi dibedung

Update: apa pun...yng menjadi mangsa adalah baby2 tu....camana dia amik pengasuh? nak tau jugak...kenapa bekas pekerja dia buat camtu?apa pun alasan bekas pekerja dia...memang tak boleh dimaafkan...marah kat majikan , budak2 pulak jadi mangsa...

Johor Bahru: Marah kepada majikan, dua pengasuh sebuah pusat asuhan di Taman Kota Masai, dekat sini, bertindak kejam menampal pita pelekat pada mulut bayi jagaan mereka manakala tubuh pula dililit ketat dengan kain bedung.


Gambar: KESAL...Shaherah menunjukkan laporan polis yang dibuatnya sambil Norhashimah (kiri) menunjukkan gambar anaknya, Ahmad Afiq yang ditampal pita pelekat.
Tidak cukup dengan itu, dua pengasuh terbabit turut membuat rakaman video gambar tujuh bayi di bawah jagaan mereka itu sebelum rakaman berkenaan diedarkan kepada umum.

video : Syarat Pakai Tudung Sempurna

Ustaz Don Daniyal - Syarat Pakai Tudung Sempurna .Dengar betul2 4 syarat tu eh...aku nak senaraikan tapi susah nak terangkan kena tengok ustaz terangkan siap dengan cara2 nya...tengok kdrama sampai lebam mata pun boleh....ini 14 minit je pun takan tak bole kotttt.....

Tuesday, February 28, 2012

gempar!! video baby diseksa ditaska

Di bawah penjagaan taska-wajarkah bg anda?

bagi aku ini dah melampau...ni nak fikir untung je ni...sian weh kat baby2 ni...sian sangat... siap ada yg kena masking tape kat mulut...bukan biasa org yg bukak taska ni sayang budak2 ke?kenapa bedung baby2 tu camtu?sapa yg amik video ni?

blogger melaka

eh!apasal buat gathering tak jemput aku ek...ooo...baru tau...blogger2 top jep dia jemput...aku yg ranking juta2 ni tak sudi dia nak jemput... eh...tak arrr... sebenarnya aku je yg jenis tak campur sangat...sebabnya adalah kerana aku ni malu nak mengaku aku ni blogger...tak layak kot.....klu blog best bolelah layan gathering2 ni ek...takpelah...biar jela org2 muda gather together...aku duk usha2 je dah...haha

sebenarnya aku bukan nak citer pasal gathering blogger melaka yg aku tak tau hapa2 tu...aku nak cerita pasal...aaa...apa ek....dah lupala pulak...sebenarnya minggu depan aku akan berada dikl.... anak buah aku nikah...and guest what...sapa photographer yg bertuah tu... yesss...you're right...it's me...wakaka nasib ko la anak buah...tak cantik jangan marah....aku bercadang akan pakai prime lens je...anak buah aku lagi sorang...nikonian...ceh...akan pakai wide lens... lagi sorang akan amik video...aku cadang video tu masa nikah tu...baru best buat video...ye dak...pastu...apa ek... ooo dia nak buat outdoor...so mungkin aku akan bawak g lake garden or titiwangsa...but aku lebih prefer lake garden sebab tempat tu tempat aku main2 masa kecik2 dulu...tempat aku jual air masa concert kat panggung anniversary tu...byk kenangan tempat tu.....ehek

Monday, February 27, 2012

macamana nak topup broadband skmm

senang je,,,, beli topup celcom yg biasa kat kedai...atau kat online... pastu hantar sms

broadband skmm ke 28882

dia akan reply "enjoys 30days bla bla bla...to confirm blablabla"

pastu balas / reply sms dia tadi tu... broadband yes

dia akan reply "your service is now activated blablababla...

kemudian korang boleh dah main internet mcm biasa...

untuk pengetahuan...aku takde jual...

Saturday, February 25, 2012

citer kat pangkin: muncung vs muncung

Suatu waktu dahulu....

pakcik z saje je biar aku main lagu bujang senang wings sampai abis.... bila aku dah abis tu...pakcik z tanya aku... ni jiwa ko tak tenang ke? main semacam je pakcik tengok...hehe aku gelak...senyum sinis... ni orang muda mmg camni pakcik... jiwa kami ni memang camni... aku senyum lagi... kalau tengah bengang2 tu... bantai lagu laju2 camni memang masyukkk...aku cakap...sambil muncung2...so...jiwa ko dah tenanglah ni... aku jawab...

Friday, February 24, 2012

kod gitar shila amzah patah seribu

simple je chord dia....nak guna 'g' pun bole, tengok suara korang arrr....yangni aku guna 'c'

Thursday, February 23, 2012

Pejuang Syria dan kita



Aku tak tau nak letak tajuk apa.....

Wednesday, February 22, 2012

i litres of tears

Aku pernah tengok citer ni..pernah buat post pasal citer ni.pernah pulak tu promote diary citer ni dalam bahasa inggeris sampai aku tengok blog tu arini... diary tu dia dah buang.. aku ada copy diary tu dulu tapi lepas aku format laptop aku...terus ntah kemana diary tu hilang...klu tak, bole aku kongsi dengan korang...

tapi now aku nak kongsi dengan korang link yang betul mcm citer tu...dia tulis sempoi je tp aku yang membacanya pulak yg sedih...ihik....aku nak kongsi link tu sebab dia tulis pendek2 je pastu adoi...korang bacalah sendiri...aku harap sis cahaya tak marah aku tulis n3 pasal dia...ihik...

1 litres of tears


p/s...aku ada kawan blog yg ada SLE...tapi kenapa dia delete blog dia....aku harap dia sihat2 je eh....

Tuesday, February 21, 2012

Binatang pun tau sedih...


gambar amik kat mana ntah,,,haha takde kredit untuk pengambil gambar...mohon maaf...lain kali letak la watermark...senang nak bagi kredit...

tapi...tengoklah...sedih kan kalau kene ngumpat ....

Saturday, February 18, 2012

Video syoknya kahwin

tapi jangan fikir syok je...tanggungjawab besau...hik...



quick update...

Friday, February 17, 2012

Stuck on introduction

Malam2 dengar lagu ni...perghhhh....



arghhh,,,,i stuck kat introduction ni...lamanya tak buat assignment...jammmed terus pala hotak aku...

Lionel Richie - Stuck On You Lyrics

Wednesday, February 15, 2012

AirAsia lancar jualan besar-besaran

Wah...tepanjat aku tengok Kosmo online...ada jualan murah...cepat2 tempah sekrg weh...pegi tak pegi belakang kira...yg penting rebut dulu tiket murah... aku nak pergi KK je pun...hehe tapi rasa mcm berminat dgn Australia ngan Korea tu tapi faham2 jela... takut last minit tak jadi dah rugi pulak... klu yg puluh2 ringgit tu ok la kot kalau tak jadi... ke camana?

untuk peringatan....

kawan aku try dari pukul 0000hrs sampai 0200hrs haramjadah tak dapat2...agaknya ramai yang tau so dorang cuba buking sampai lebam jari jemari....tak taula berapa org yg berjaya buking ek...tp kebanyakan yg murah2 tu weekdays...so korang kalau merancang nak booking kena tengok weekdays yer...kalau weekend mahal sikit...bila dah dapat tarikh baru on9 untuk booking...kang kalau terhegeh2 nak pilih tarikh...baru nak isi... terus dia end session... masa tu rasa nak hempuk2 lappy je...sib baik lappy orang...kalau lappy sendiri takpela kan...hahha lagi satu...kebanyakan yang murah2 tu adalah flight waktu malam...


KUALA LUMPUR - Syarikat penerbangan kos rendah, AirAsia kini sedang menganjurkan Jualan Besar-Besaran di kesemua laluan AirAsia dan

AirAsia X dengan bayaran tambang keseluruhan sehala serendah RM19.

Promosi itu diadakan dari 15 Februari hingga 19 Februari dan tempoh perjalanan ialah dari 11 September, 2012 hingga 31 Januari, 2013, demikian menurut AirAsia di dalam kenyataan hari ini.

Tambang meliputi kesemua bayaran sehala dari RM19 ke destinasi domestik seperti Alor Setar, Pulau Pinang, Langkawi, Kota Bahru manakala penerbangan ke destinasi di Sabah dan Sarawak termasuk Kuching, Bintulu, Sibu dan Miri sahaja bernilai RM29 sehala.

Tuesday, February 14, 2012

Teknik Silhouettes yang tak menjadi



Tak menjadi tu aku rasa sebab shot aku amik takcantik..secara teknikal dah jadi dah ni..ekeke alasan kenapa aku tak cariport yg lbh cantik

nak cepat....nakamikgambar mana bolecepat2...aku sebenarnya kena praktis amikgambar2 Silhouettes ni sebab bulan 3 ni nakkena amik gambar outdoor anak buah aku kawin.dah suruh amik org lain...dia taknak sebab ...dgn aku free... kata dia...haha takpelah....anak buah punya pasal...aku ok jela...tak cantik jgn nak marah...tapi aku tengok gambar org lain yg macam pro tu...pun bukan semua yg jadik ..lbh kurang kita2 jugak...hahha

gambar atas ni kalau aku boleh adjust lagi speed dia pastu mainkan sikit metering, aku rasa lg cantik kot...

ada sapa2 bole bagitau kat mana gambar2 outdoor pengantin yg cantik2... boleh gak aku tengok angle camana aku nak amik..

back to topik...macamana nak buat teknik yang dipanggil Silhouettes ni? speed ditinggikan sampai 2000 ke 3000...amik gambar..mengadap cahaya...iso..aku letak 200...f 5.6 kot......lagi satu aku guna primelens.....tu jela...maknanya kita kurangkan cahaya yg masuk...kot..hahha

oh ye..lagi satu.kalau ada sapa2 yg bole bgtau teknik yg sebenarnya...bagitau aarrr..ni aku hentam jer...hahha

sila google images Photograph Silhouettes untuk contoh2 yang lebih cantik.

Monday, February 13, 2012

Bahaya bagi sesiapa memiliki cinta nafsu

Cinta itu adalah anugerah daripada Allah kepada semua makhluk ciptaannya. Allah menciptakan segala sesuatu itu secara berpasang-pasangan (lihat Surah Ar-rum ayat 21) iaitu lelaki dengan perempuan dengan tujuan agar mereka saling mengisi kekurangan dan kelebihan di antara mereka yang pada akhirnya akan tumbuh cinta dalam hati mereka.



Cinta dapat membawa keberkatan jika kita boleh mengarahkannya ke jalan yang diredai oleh Allah swt, tetapi cinta juga boleh membawa kepada petaka, malah menjerumuskan kita ke lembah kemaksiatan dan jauh daripada norma Islam.



Bercinta janganlah mengikut nafsu semata, tetapi ia perlu berasas kepada agama dan batas Islam. Cinta nafsu adalah cinta yang tidak mengikuti aturan Islam. Ia bebas berbuat apa saja.



Ada beberapa kerosakan akibat cinta nafsu ini. Pertama,

Saturday, February 11, 2012

Penjelasan KFC Malaysia - kes tumbuk pelanggan

Dengarla sendiri...malas aku nak dengar... aku dah bosan ...hahaha

Video perempuan china pula diseksa

Semalam video budak lelaki... hari ni aku kongsi pulak video perempuan kat China yang dilatih untuk menjadi bodyguard (female protection officers)... amacam...ada berani?

Video Ellen DeGeneres lawan-push ups dengan First Lady

Kawan aku cakap kalau ellen berani datanglah sini... bole lawan poco-poco... kuang ajau kawan aku tu kan...




Can Ellen Do More Push-Ups Than Michelle Obama?

quick update

Friday, February 10, 2012

video budak cina kena seksa?

Video of Chinese toddler sobbing in snow sparks outrage over parenting
Four-year-old forced to exercise in the snow
Dad' forcing tearful Chinese boy to run in snow sparks uproar

Bapak budak ni bagi alasan dia nak train budak ni....cara dia memang keras tapi no pain no gain...bapak dia cakap...

kalau nak tau cerita sebenar taip tajuk2 yang aku bagi tu kat google...hehe
aku nak bagi tajuk budak cina separuh bogel disiksa...nampak macam ala2 sotkhabar metro kan...

camanapun...sian kat budak tu....



Budak KFC

Semalam yang dikatakan kena tumbuk dah keluar...siap bawak yb lagi... camana ngan nasib budak kfc tu?dah la kena gantung keje...errr...ke dah kena buang...? nasib ko la budak...kalau betul la yang dikatakan kena tumbuk tu ada maki2 ko... sekarang sapa yang susah......aku duk tunggu ni sapa yb yang akan tolong dak ni...kesian pulak aku dengan dia... orang muda camtulah.....kalau yang dikatakan ditumbuk tu yang start touch ko dulu...lain sikit cerita dia...ini setakat maki2... balas maki2 sudah la...

aku harap semua akan bertenang dan tak rasis...sebab kalau dah jadi kes rasis... susah

Thursday, February 9, 2012

NGO wargakilang

dapat email dari kawan aku tadi...baca...rasa macam terharu sangat dengan geng NGO wargakilang ni... terus aku cari blog dia... korang bacalah sendiri... agak2 kalau ada sapa2 yang nak membantu...

penjelasan pelanggan kfc yang ditumbuk

Adoi...tak pasal2 aku kena update penjelasan dari diaorang ni...ni lah masalah aku...bila dah update cerita pasal ni terpaksalah aku ikut cerita ni...untuk penjelasan dari pelanggan kfc ni...korang bacalah sendiri ye...aku malas nak komen sebab aku nak baca dulu penjelasan dari pihak yang menumbuk pulak...aku harap kita dapat peluang untuk dengar cerita dari side budak tu... apa ayat provokasi yang membuatkan dia hilang sabar...yang pasti nye, pelanggan kfc ni kata dia takde keluarkan kenyataan yang rasis...

KUALA LUMPUR, Feb 9 — A man seemingly assaulted by employees of a KFC restaurant in a video that went viral on the Internet has come forward to urge the public not to fan racial sentiments over the incident.

“I regret the allegations of racial sentiments circulated on the internet, and urge netizens to stop all these nonsense as they were not at the scene. (The public) should not make up the issue,” Segambut MP Lim Lip Eng told reporters today on behalf of the man at a press conference here.

Lim was speaking for Ng Chee Fei, whose February 6 attack was recorded and uploaded to video sharing site YouTube.

Penjelasan KFC dengan adegan tumbuk pelanggan

rupa2nya aku ketinggalan la...mende ni dah kecoh sejak semalam...penjelasan dari pihak KFC bole baca kat

http://www.facebook.com/KFCMalaysia

tak adil kalau asik nak bagi video yang mencemar nama baik kfc? tapi takde penjelasan dari pihak kfc sendiri...klu kes yang lama dulu siap ada video...kes ni takde video ke wahai management kfc... ?

video pekerja KFC tumbuk pelanggan

wow!hebat...sapa yang salah?pelanggan yg tak sabar yang salah atau pekerja KFC yang tak sabar sampai nak tumbuk orang? yang aku tau, orang yang tak sabar memang rugi...hehe tapi ada jugak orang yang tak sabar.,,,,untung...itu kita cerita lain kali...walaupun kat komen2 youtube tu nampak mcm dah jadi rasis...tp hakikatnya org yg ada kat situ yg tau citer sebenar...apa2pun... aku rasa tak sepatutnya ada tumbuk2 ni sebab once ko dah touch orang means ko dah salah...

salah satu komen yg ada kat situ

pls don't racist issue!!! i'm malayu, I was there that day, that chinese gay didn't say rude word "lanjiao" "cibai" ... dia tak pernah cakap "cibai punya melayu", tolong jangan main isu perkauman, ini adalah isu antara services & customer.


tapi pengomen tu maksudkan guy... bukan gay tu...ekeke apa pun aku agree la dgn komen tu... ini adalah isu service and customer...

pendapatan korang??





KUALA LUMPUR: Gara-gara tidak sabar menunggu ayam goreng yang dipesan, seorang pelanggan bukan sahaja ditumbuk malah turut ditendang oleh seorang kakitangan KFC dalam satu kes pergaduhan baru-baru ini.


Wednesday, February 8, 2012

Darah Cina

Di zaman remaja, cabaran mula sampai. Ketika kawan-kawan mula ada girlfriend, saya pun teringin. Malangnya, saya tidak dapat seorang pun kerana wajah saya. Bila saya hendak tackle budak Melayu, mereka tidak layan kerana wajah saya. (Berbeza dengan budak-budak Melayu sekarang kerana ada yang suka budak lelaki Chinese, Japanese atau Korean look). Bila saya hendak tackle amoi Cina, senyuman yang dihulur akan berbalas. Namun, cebikan akan saya terima sebaik sahaja saya mula berbicara. Saya yang disangkakan Cina rupa-rupanya orang Melayu!

artikel penuh di http://maafcakap.blogspot.com/2012/01/selamat-tahun-baru-cina.html
Penulis adalah wartawan di akhbar Sinar harian kot sebab bila baca blog dia semua artikel akan disiarkan di akhbar sinar harian.

ok, itu kisah dia... ini kisah aku pulak

Tuesday, February 7, 2012

Makan luar

Ramai orang suka makan luar,maklumlah semua sibuk..berkerjaya la katakan.yang untung...tokey kedai...hikhik tapi bukan tu aku nak cerita, aku nak nak cerita pasal berapa lama korang bole duduk kat kedai makan.....sebab kadang2 aku pelik.... masa aku datang..dia dah makan...masa aku dah bayar nak balik..dia duduk lagi,..tak bosan ke duk lama lama kat kedai? dah macam kat umah la pulak..,,,

aku boleh duk lama kalauada suratkhabar 5 6 jenis....backupkan dgn majalah...apa2 jenis pun boleh....kalau takde sangat...pamplet iklan pun boleh....

korang?

Monday, February 6, 2012

Video Proton Satria Neo terbakar

P-G Andersson's Proton S2000 Catches fire @ Montecarlo 2012

Sunday, February 5, 2012

Nasi beriani terbaik dimana?

Aku rasa nasi beriani terbaik adalah nasi beriani masa orang kahwin...memang terbaik sebab bole tambah...hehe

Saturday, February 4, 2012

Video dan makna Syair Shalawat Tarhim

Bila dengar terahim subuh, teringat masa kecik2 dulu...lepas atuk(arwah) aku solat subuh...terus bawak aku pegi makan roti canai kat kedai... dulu2 kedai roti melayu banyak bukak...sekarang semua kedai mamak...gelila nak makan kedai mamak...pengotor!!! kat tempat aku la...kat tempat korang mungkin bersih...



hari ke 46 : katakan taknak

saje jela....nak ingatkan diri sendiri....

Friday, February 3, 2012

Sejarah perayaan Maulidur Rasul

forward dari email....

Perayaan Maulidur rasul telah diasaskan oleh kerajaan Fatimiah di Mesir. Kerajaan Fatimah telah merayakan perayaan ini secara besar-besaran. Bukan hanya hari jadi Rasulullah saw sahaja yang dirayakan, tetapi juga ahli keluarga Nabi saw seperti Zainab, Hassan, Hussain ( r.a.). juga dirayakan. Bahkan mereka juga merayakan kelahiran Nabi Isa as.

Walaubagaimanapun, semua perayaan ini telah dihentikan pada tahun 488 atas perintah Perdana Menteri al-Afdal Shahindah pada ketika itu yang berpegang kuat pada sunnah seperti tercatit di dalam buku Al-Kamel, karangan Ibnu Al-Atheer. Masyarakat berhenti merayakannya sehingga Al-Mamoon Al-Bataani memegang kuasa kerajaan. Beliau telah yang memulakan kembali perayaan yang telah dihentikan sebelum itu.

Video Sempena Maulidur Rasul

Thursday, February 2, 2012

Jemputan ke Klinik Sihat Labur

Orang2 Melaka yang ada kelapangan bolehlah join program ni...tarikh dia 3 - 6 Februari 2012 (10 pagi - 10malam)kalau nak tau pasal saham yg halal...pelaburan scam boleh datang dan tanya sendiri...kalau berminat bole tekan baca lagi, aku tolong war2kan aje...

Wednesday, February 1, 2012

citer kat pangkin: ko dah kuat ke?

tengok sinopsis citer hafalan shalat delisa teringat aku satu citer....

Ada sekali tu...tengah sedap2 aku main gitar kat pangkin...dari jauh dah nampak pakcik z datang...baru balik masjid...tak sempat aku nak lari dia dah lambai tangan suruh aku tunggu...sampai2 je terus dia jerit...

'wah! rockers main gitar...dah solat?'

aku hanya mampu...'errrrr....'

pakcik z sambung...
ko dah kuat ke...api neraka nanti...

aku...'errrr.....saya nak pergila ni...'

pakcik z sambung...bila nak sedar????

aku... 'errr...dah sedarla ni....errrr...' cepat2 aku lari masuk rumah sebelum dia sambung pasal solat jemaah....

Camtulah kan...selagi belum diduga...selagi tu tak sedar2...

Rafly - Lagu Ibu OST dan sinopsis Hafalan Shalat Delisa



Dengar lagu ni...sedih sangat...terus cari kat youtube, cari sinopsis dia and then terus cari nak download kat mana...jumpa pulak kat jeaz....belum tengopk lagi tapi memang tak bole tengok ramai2,....tengok sorang2 je...baru boleh feel...cuba la baca sinopsis citer ni...

Sinopsis: