Our social:

Monday, August 27, 2012

Cerita hari raya: jemputan open house

bajet lama tak update konon raya sakan...padahal tak pun... dari harirya 1st hari tu aku keje sampailah hariraya ke-4, raya ke-5 sampai semalam baru dapat cuti..sib baik kampung aku ngan wife dekat2 jek...so takdelah terasa sangat walaupun kena kerja time raya. tapi manalah sama raya dapat cuti dengan raya kena kerja...ye dak? dulu2 masa bujang, ok la jugak kerja masa raya tapi bila dah berkeluarga memang tertekan jugaklah...bukan sebab kita beriya2 nak raya tapi kesian kat anak2 jek...kat tempat kerje aku ni semuanya dah kahwin...so takde la orang bujang yang boleh dijadikan mangsa untuk disuruh kerja...

so, tahun ni aku tak beraya sangat...kalau pergi rumah sedara or kawan2 pun sejap2 je sebab twin aku tu...mak aaiiii... nakal bebenor...jalan sini sana rumah orang... memanglag nampak mcm kiut je kan...jalan2 usik sini sana tapi ...aku yang risau...kang terpecah gelas pinggan orang, sapa nak ganti?...ekeke marissa pulak suka sangat cubit2 orang...adoi...risau aku...kalau baby...bawah2 umur dia...dia ok je...boleh cium2 tapi dengan budak besar dr dia...dia siap jeling2 pastu datang dekat...dia cubit..tapi slowla kot sebab aku tengok budak yg kene cubit tu diam je...

minggu depan, insyaAllah akan beraya ke kl pulak....takde sapa2 nak jemput aku ke open house ke weh...aku nak datang!!

3 comments :

  1. Anak tu dah besar nanti bolehlah panggil aku uncle. Heeee

    ReplyDelete
  2. haha.. lawak la anak ang rio ^^ terkekek aku gelak

    ReplyDelete
  3. sekarng pun dah bole dah berd...

    mmg lawak klu tak kn cubit...sakit wooo

    ReplyDelete

komeng