Our social:

Saturday, July 21, 2012

SENARAI HOTEL & RESORT YANG MENDAPAT SIJIL HALAL MALAYSIA (JAKIM) [SIJIL MASIH SAH]

bila bulan Ramadhan ni, semua company sibuk buat majlis berbuka puasa..tapi kita sebagai pengguna mestilah semak dulu samada tempat yang dorang sponsor tu halal ke tidak?jangan ingat nak makan free jek...huhu
untuk semak senarai hotel yang telah mendapat sijil halal boleh semak di sini

atau kalau nak tau secara cepat boleh sms,

HALAL<>SEMAK<>NOMBOR PENDAFTARAN SYARIKAT(ROC)

CONTOH:

HALAL SEMAK 12345X
HANTAR KE 15888

kalau tak tau no pendaftaran syarikat, sampai je tempat makan tu, tengok kat lesen perniagaan dorang, kalau tak jumpa, terus tanya manager dorang no pendaftaran tu...huhu nak yakin makan yang halal kenalah usaha sikit beb...

kalau ikut kosmo terdapat 359 hotel, 453 premis diberi sijil halal Jakim, aku cuba carik kat websites halal tu tapi tak jumpa pulak...yang ada adalah secara umum, tak larat aku nak tulis, ekeke korang cek sendiri naaa...

aku buka kat rumah ngan tempat keje jek...takde sapa nak sponsor pun...

4 comments :

  1. tak pernah lagi berbuka atau bersahur di hotel...

    ReplyDelete
  2. @insan marhaen

    pernah berbuka dan bersahur kat hotel masa training dan org belanja...hehe

    ReplyDelete

komeng