Our social:

Wednesday, July 18, 2012

Peringatan di bulan Ramadhan

sanggup buat fitnah semata-mata sebab traffic? sanggupkah anda?

macam2 cara nak tarik traffic...aku pun tak tau apa tujuan traffic tu, rasanya membuat fitnah bukanlah cara yang terbaik...matlamat tak menghalalkan cara ye der...

kalau tulis yang baik2, traffic riburiban, ramai yang dapat manfaat dari hasil tulisan kita tu, alhamdulillah.. tapi kalau ramai yang terpedaya dengan cerita rekaan karut marut kita tu? lebih2 lagi kalau ianya adalah cerita fitnah? camana?

ok, lagi 3 hari kita dah mula berpuasa... tak sabar rasanya eh...tapi puasa dulu2 tak sama dengan puasa sekarang ni ek... yela...bukan raya dulu2 je lain... puasa pun sama... dulu2 mana de pasar ramadhan...eh...ke kat tempat aku je takde....ekeke dulu2 mak kita petang2 dengan masak nasi sama lauk-pauk, kadang2 ada gak kuih mueh... sekarang semua main beli je kan... tapi rasanya aku dah bape tahun kebelakangan ni, jarang beli apa2 kat pasar Ramadhan sebab... korang pun tahu kan... bukannya sedap pun dorang buat.... elok2 kita beli sebab terpedaya dengan rupa kuih tu... hari pertama tak sedap...korang tunggulah hari ketiga keempat...kadang2 kuih basi pun sanggup dorang jual...especially yang jenbis jual setahun sekali...uang jenis muncul time bulan Ramadhan...


patut bulan puasa kumpul sebanyak mungkin puasa tapi jadi dpt dosa pulak sebab maki2.... kadang2 mulut ni bukan boleh stop2 bila dah start bercakap... tapi bukanlah maki yang teruk2.... just cakap penjual tu bodoh je... tu je tahap makian aku...kah3 errr...tu cerita kat blog...klu kat luar...mcm2 jugak yg keluar...ha3

okla...aku out dulu...nak buat revision jap....kah3

btw aku tak beli baju raya lagi...ha3

eh!tajuk entry mcm takde kena mengena jek...

4 comments :

  1. peringatan d bulan ramadhan... jgn beli makanan di pasar.. x sedap.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. selamat menyambur ramadhan..

    marilah membaca:

    http://fa87.blogspot.com/2012/07/novel-kirana-aqila-chapter-2-persiapan.html

    ReplyDelete
  3. jangan pula ada yang berkata: lebih baik tidur dari banyak bercakap hal yang tidak baik...

    ReplyDelete
  4. kadang2 beli, kadang2 buat. tapi masa kecik2 dulu buat je.

    ReplyDelete

komeng