Our social:

Thursday, July 26, 2012

bina rumah sendiri: bumbung



Sekarang tengah progress buat bumbung... ini mungkin gambar terakhir le aku tunjuk...segan arrr...hehe

ok..pemilihan kerangka bumbung ni sebenarnya agak susah jugak nak pilih antara kerangka besi dgn kerangka kayu,,,,masing2 ada pro n kon dia... tapi akhirnya aku pilih kerangka kayu sebab konsep rumah aku ni...walaupun mula2 aku pilih besi...so, sebab aku dah pilih kerngka kayu, aku kena fikirkan maintenance dia le pulak,maknanya aku kena buat jadual panggil pest control atau aku yang akan buat sendiri, tengoklah nanti...belum fikir lagi cuma aku kena get ready jek...
sekarang tgh dok fikir mana aku nak korek ongkosnya sajo...pening ni weh...tak semudah yang disangka...dengan budget yg agak lari sikit ni aku kena hadap jugaklah... mana2 yang aku boleh tangguh aku akan tangguh,,,yg penting rumah aku kena siapkan jugak ...jgn sampai tukang buat rumah ni larik pulak...hehe
rumah aku ni simple je bentuknya...tapi aku suka... cukuplah untuk aku...nnt dah siap...InsyaAllah... datanglah eh...klu sudi la...huhu

gambar ni aku ambil semalam...pakai hp jek...patutnya aku sebelum update pasal bumbung, aku kena citer pasal ikat batu tp aku bizi ...so..skip citer ikat batu kita terus ke citer pasang bumbung ni, apakah step seterusnya... letrik, paip air, siling... nnt aku update lg...

0 pompang pompang :

Post a Comment

komeng