Our social:

Monday, July 23, 2012

Berbuka dengan siapa?

Biasanya tiap2 tahun kalau 1st day puasa aku akan berbuka dikampung dengan parents ngan adik beradik aku yang ada di kampung dan yang balik untuk berbuka di kampung... tapi tahun ni kebetulan aku keje malam... sahur dan berbuka kat tempat kerja... nak buat camana... insyaAllah malam ni barulah berpeluang berbuka dengan parents... yela...kalau hari weekday tu... susah sikit la nak balik kampung walaupun dekat...dengan anak aku yang sekolah petang...tak terkejar aku... nanti rumah aku dah siap insyAllah akan ada sokmo kat kampung....

tapi aku ni...mcm yang pernah aku citer...jarang beli kat bazar, sebab taksedap sgt tapi klu balik kg tu... aku beli jugaklah..kuih2...nak suruh aku buat kuih memang boleh...aku kalau buat jemput2 dengan lempeng memang terbaik...kalau korang makan memang asik nak makan jela...tak bole stop...pasal tu aku aku malas nak buat... alasan aku ok tak?

so, korang berbuka dengan sapa? buka dgn family la yang terbaik, kan...

2 comments :

  1. pastinya hari ini berbuka dengan ibu_suri.

    7 biji buah kurma dengan segelas air kosong. solat maghrib. sambung makan dengan baki kuih yang dimakan oleh ibu_suri beserta ali tea tarik.

    solat isya dan terawih. makan pula nasi lebih berbuka oleh ibu_suri yang sempat aku goreng supaya tidak membazir.

    ReplyDelete
  2. wah bro IM... klu saya pulak mesti buka nak kena nasik jugak...hehe

    ReplyDelete

komeng