Our social:

Friday, April 13, 2012

kau itu siapa?

bila kau sedih
mulalah kau sibuk cari sejadah...
mulalah cari al-quran...
cari buku La tahzan 'jangan bersedih'



bila dah ketawa
kau pandang je sejadah
kau pandang je al-quran
nampak buku jangan bersedih
ko simpan dalam gobok
kau biarkan

kau itu kita

kau itu aku

kau itu siapa?

konon2 sajak...kah3
eh...sajak ke puisi...?kah3

tak kisahlah sajak ke puisi...yang penting nak bagitau pada diri sendiri, peringatan untuk diri sendiri.. hari tu kecoh dgn gempa...dgn amaran tsunami, ingat nak update tapi rasa malas pulak, just duk depan pc baca je latest news from blog,fb dan sebagainya.

hari tu rasa pelik bila isu nama sebenar pelakun tu...alaa...pelakun luar yang menang tu...ekeke camtu la kan, ada orang suka dgn isu2 camni...aku suka baca jela kalau takde apa nak baca...malas nak komen apa2...takde kena mengena dgn industri aku pun, tapi kalau jumpa kat kedai kopi, meh kita bahas...hahaha

orang berpelajaran kahwin ngan isteri yang didakwa lelaki tapi terbukti isteri dia perempuan adalah satu lagi isu pelik...apa yg menyebabkan dia bole kata camtu? itu yang aku pelik...tak kiralah apa sebab pun, camana pulak dia kata isteri dia lelaki...?bukti?rasa? hahaha

tapi yang paling panas yang tak keluar paper arus perdana... ntah kan betul atau tak... grading SPM 2011 yang teramat rendah untuk dapat A... 50 lebih pun boleh dapat A? cam tak caya je...takan graf diturunkan sebegitu rendah?sebab aku ragu2... malas aku nak tepek gambar grading tu...

ps/ aku ada exam esok...saje je update nak release jap...

bai...

7 comments :

  1. TQ ingatkan kakCT...selalu gak kakCT terlupe...teringat masa kena bilas dgn dugaan...

    ReplyDelete
  2. erkk..
    ok ini sgt menusuk...
    hoho..kbai

    ReplyDelete
  3. selalunya cmtulah...syukur , kita kena sedar cepat..

    ReplyDelete
  4. kena sebtiasa beringat... jgn sesekali lupa sbb DIA tak ernah lupakan hambaNYA.

    ReplyDelete

komeng