Our social:

Thursday, March 15, 2012

hari ke 85: katakan taknak

aku agak2 je dah 85 hari.,..malas nak kira...anyway hari tu aku hisap rokok dalam mimpi... gelabah jugak aku masa bangun tido tu...puas aku fikir... betul2 ke mimpi... akhirnya aku amik keputusan aku hanya bermimpi sebab aku mmg takde rokok pun...heeee

ok...tips untuk berhenti merokok

1. semangat...niat....tu yg paling utama...
2. setiap hari...kira dah berapa hari dah tak merokok sampai korang lupa dah hari ke berapa korang tak berasap mcm aku ni...heee penting ni bagi aku sebab untuk mengingatkan diri sendiri bahawa korang sebenarnya sedang dalam proses untuk stop smoking.
3. kadang2 memang rasa rindu sangat nak hisap rokok terutama lepas makan tapi pecayalah cakap aku... itu hanyalah mainan perasaan...ekeke apa yang aku buat adalah... pergi ketempat yang dilarang merokok...kalau kat rumah...aku pergi layan baby aku...kalau takde baby...mungkin korang boleh cuba main game...just untuk lupakan stim nak hisap rokok tu je...janganlah main game yg susah2.. main je game senang2 contohnya mcm game x construction.dan lagi...jadikan kawasan dalam rumah adalah zone kawasan larangan merokok!!
4.baru 85 hari der... nanti aku tambah lagi kalau dah sampai 100 hari... InsyaAllah....

1 comment :

  1. good luck yer mario..
    pasti ramai yang menyokong... :D..

    ReplyDelete

komeng