Our social:

Tuesday, February 14, 2012

Teknik Silhouettes yang tak menjadi



Tak menjadi tu aku rasa sebab shot aku amik takcantik..secara teknikal dah jadi dah ni..ekeke alasan kenapa aku tak cariport yg lbh cantik

nak cepat....nakamikgambar mana bolecepat2...aku sebenarnya kena praktis amikgambar2 Silhouettes ni sebab bulan 3 ni nakkena amik gambar outdoor anak buah aku kawin.dah suruh amik org lain...dia taknak sebab ...dgn aku free... kata dia...haha takpelah....anak buah punya pasal...aku ok jela...tak cantik jgn nak marah...tapi aku tengok gambar org lain yg macam pro tu...pun bukan semua yg jadik ..lbh kurang kita2 jugak...hahha

gambar atas ni kalau aku boleh adjust lagi speed dia pastu mainkan sikit metering, aku rasa lg cantik kot...

ada sapa2 bole bagitau kat mana gambar2 outdoor pengantin yg cantik2... boleh gak aku tengok angle camana aku nak amik..

back to topik...macamana nak buat teknik yang dipanggil Silhouettes ni? speed ditinggikan sampai 2000 ke 3000...amik gambar..mengadap cahaya...iso..aku letak 200...f 5.6 kot......lagi satu aku guna primelens.....tu jela...maknanya kita kurangkan cahaya yg masuk...kot..hahha

oh ye..lagi satu.kalau ada sapa2 yg bole bgtau teknik yg sebenarnya...bagitau aarrr..ni aku hentam jer...hahha

sila google images Photograph Silhouettes untuk contoh2 yang lebih cantik.

3 comments :

  1. Aku ase gambar ni cantik dah tp ko jgn bangga sgt ngn pujian aku coz aku senornye buta seni...kahkahkah

    ReplyDelete
  2. aku pun sbnrnya rs dah cantik dah gambau ni tp takan nak puji pulak kan...hehe tapi tu la. aku pun buta seni jugak....wakaka

    ReplyDelete
  3. Dari segi komposisi cantik dah ni.. cuma kurang sharp kot...

    ReplyDelete

komeng