Our social:

Friday, February 10, 2012

Budak KFC

Semalam yang dikatakan kena tumbuk dah keluar...siap bawak yb lagi... camana ngan nasib budak kfc tu?dah la kena gantung keje...errr...ke dah kena buang...? nasib ko la budak...kalau betul la yang dikatakan kena tumbuk tu ada maki2 ko... sekarang sapa yang susah......aku duk tunggu ni sapa yb yang akan tolong dak ni...kesian pulak aku dengan dia... orang muda camtulah.....kalau yang dikatakan ditumbuk tu yang start touch ko dulu...lain sikit cerita dia...ini setakat maki2... balas maki2 sudah la...

aku harap semua akan bertenang dan tak rasis...sebab kalau dah jadi kes rasis... susah
kat kami yang melayu tapi muka cam cina ni...susah tahu....!!
nak berjalan pun susah...kalau pompuan bole jugak pakai tudung,.,,kalau lelaki...acane? nak pakai tudung? nak kena pelempang!!

Susah kan kalau kena buang keje...nak2 pulak kalau sebenarnya budak tu just nak backing kawan2 dia kat front line tu...errr maksud aku cashier...sebenarnya nak backing cashier...last2....dia yang kena....gaji pun bukannya mahal dorang ni... ishhh..tak berbaloilah...tapi tula...pengajaran untuk dia...harap2 kes ni akan settle dengan cara yang terbaik untuk kedua dua belah pihak...dan yang paling penting...orang2 politik tak panaskan lagi citer ni...aku benci sgt klu kes cenggini dipolitikkan...aku harap sangat kalau ada yb2 yg akan tolong jumpakan budak kfc tu dgn yang kena tumbuk tu...jumpa dan settlekan secara dewasa dan matang... tunjukkan semangat 1Malaysia yang duk orang nyanyi2kan tu...

kalau tengok kat facebook...youtube...orang yang ada kat situ pun komen...dia cakap... i was there...and i think they both are wrong... so,...yg ko ada kat situ ko diam je tu apasal...tak bole nak cool downkan kan ke...ko pun salah jugak sbb biarkan mende ni berlaku...manager kfc buat apa masa tu...tak bole ke cool downkan staff ko....ishhh,,,,camtulah...kalau nak cari salah...semua pun salah... pasal tu....

SABAR tu penting.... sabar tu kan separuh dari iman.....tapi benda dah jadi...kalau nak politik kan...jumpakan dorang...salamkan dorang...memang terbaik kalau ada yg bole buat camtu... tak gitu?????

2 comments :

  1. kita yang tak ada kat situ mungkin akan cakap 0rg yang ada kat situ apahal tak co0ld0wnkan. Cuba kita ynag ada situ, mesti just teng0k jugak. Nak mas0k camp0r kang, kita juga kena tumb0k.

    ReplyDelete
  2. @sharamli

    yelah kot.....tapi klu aku ada ctu......samada aku blah atau aku akan tunggu kat depan2 dorang,,,, itu aku.,...org lain tak tau laaa...

    ReplyDelete

komeng