Our social:

Tuesday, January 3, 2012

tips berhenti merokok




lain orang lain caranya...aku takde tips dan tak berani nak bagi tips sebab aku pun baru 14 hari katakan taknak.....sebelum berhenti hari tu aku ada jugak baca2 tips untuk berhenti ni tapi bila dah 14 hari ni...aku rasa byk tips yang diberi tu tak bole pakai sangat...nanti kalau aku dah berjaya lepasi angka 30 hari.insyaAllah aku komen satu2 tapi tak bole le ckp lebih2 sebab baru 30 hari...ada orang dah 3 tahun pun bole start balik.....tapi sampai hari keberapa baru bole cakap ek.....cakap yang kita dah katakan taknak?atleast bila tulis cenggini.....peringatan untuk diri sendiri jugak kan....

tip 1

kalau tulis dah hari keberapa ni rasa mcm semangat bertambah...sayang jekan klu nak pecahkan....

ps:klu aku dah takcakap pasal mende ni...makna rekod dah pecah....ekeke harap2 tak la eh...aja2 fighting!!!

4 comments :

  1. Nak berhenti ngisap bergangtung kpd individu. letak ler tips paling canggih sekalipun tp dlm hati x nak bersungguh2 dan x da niat pun nk berhenti ( sebab kena paksa berhenti ) x jln juga.

    wa dah masuk 8 tahun berhenti merokok. Memang kalau sedut sepam time ni, rasa mcam dada nk pecah jer. memang skrg ni x bleh bau asap rokok. agerlik ( jgn betulkan ejaan ) ... kui33

    Tengah dok senang gila time ni. tu yg selalu singgah cni & komen. maklumler wa skrg ni kerja diladang anggur :P

    ReplyDelete
  2. @wachak

    betul tu yg penting semangat...wah ko dah 8 thn...tahniah

    agerlik?ekeke

    ko betul2 skrg bt pe?takde perancangan lg ke?

    ReplyDelete
  3. hehe.. all da best ! teruskan berusaha... x rugi katakan tak nak.. hihihi :)

    ReplyDelete
  4. @syazana amira

    yela...mmg beruntung klu kata taknak ni

    ReplyDelete

komeng