Our social:

Thursday, January 26, 2012

CELCOM PREPAID SKMM BROADBAND PACK

Aku dah beli...hikhik.... dah pakai....huhu....dan sangat puas hati....
kalau area Melaka, aku boleh tolong dapatkan....COD rm 50 dan kalau area kl pun boleh....
kalau korang nak lah...mende ni prepaid dan yang paling penting...ianya...murah dan laju....

Tak tau amende ni?aku kopi pes kat satu forum...



1. Soalan: Produk apa ini? Nampak macam menarik.
Jawapan: Starter pack/broadband Celcom kerjasama SKMM ( Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia.

2. Soalan: Jika beli broadband ini, apa yang dapat?
Jawapan: Dapat Starter pack ( macam sim card ) tanpa modem.

3. Soalan: Jenis modem apa yang boleh digunakan bersama sim card ini?
Jawapan: Pelbagai jenis modem seperti modem Celcom. Modem Maxis/Digi boleh digunakan jika unlock.

4. Soalan: Hanya dapat Starter pack sahaja?
Jawapan: Selain starter pack dapat PERCUMA sebulan penggunaan internet.

5. Soalan: Berapakah harga Starter pack broadband ini?
Jawapan: Harga hanya RM50 sahaja..

6. Soalan: Postpaid atau prepaid?
Jawapan: Prepaid.

7. Soalan: Berapa sebulan?
Jawapan: Hanya RM25 / sebulan / 30 hari.

8. Soalan: Jika habis prepaid mesti topup semula?
Jawapan: Ya, topup hanya RM25 untuk sebulan / 30 hari.

9. Soalan: Di manakah dijual topup RM25 ini?
Jawapan: Reload topup di mana-mana kedai topup. Boleh beli topup RM10 RM10 RM5 atau RM50 untuk surf internet selama 2 bulan. Boleh topup melalui kad topup, online banking dan easypay.

10. Soalan: Mesti bayar/topup RM25 setiap bulan ke? Ada syarat tambahan?
Jawapan: Ya, jika ingin surf internet. Cuma RM25 untuk sebulan. Jika tidak tidak boleh surf. Tiada cas tersembunyi dan sebarang syarat. Tiada juga ikatan perjanjian.

11. Soalan: Adakah perlu daftar/register ?
Jawapan: Ya, mesti daftar.

12. Soalan: Register perlukan apa?
Jawapan: Perlu I.C dan penuhkan maklumat dalam borang yang disertakan bersama SIMPACK..

13. Soalan: Kenapa tidak terus register?
Jawapan: Pelanggan tidak pasti mahu gunakan sim pack ini. Contohnya, apabila pelanggan/anda terima sim pack, belum tentu anda mahu terus register. Kemungkinan mahu register minggu depan atau hari-hari yang lain. Jadi apabila anda sudah sedia mahu daftar, barulah diregisterkan. Jika sudah diregisterkan terlebih dahulu, pelanggan kata mahu simpan dahulu, kan sudah rugi, sebab ada Percuma sebulan. Jika tidak digunakan,maka rugilah.

14. Soalan: Bagaimana kita boleh tahu sim pack kita sudah didaftarkan?
Jawapan: Masukkan sim dalam modem. Cucuk pada laptop. Terima sms contoh, "No prabayar ini telah didaftarkan atas steven gerrard. Ini bermaksud ia telah didaftarkan.

15 Soalan: Boleh buat panggilan/sms/mms ?
Jawapan: Tidak boleh. Hanya data sahaja. Maksudnya, guna untuk surf internet sahaja.

16. Soalan: Boleh guna pada handphone / galaxy tab ?
Jawapan: Boleh digunakan pada handphone/ galaxy tab jika tidak mahu guna pada laptop/pc.

17. Soalan: Bagaimana tentang coverage ?
Jawapan: Coverage bergantung pada broadband. Coverage menggunakan line Celcom.

18: Soalan: Apabila sudah beli sim pack ini, jika tidak mahu guna, boleh simpan sampai bila?
Jawapan: Jika beli mesti aktiv sebelum tarikh tamat di pack ini. Pada pack ada ditulis tarikhnya. Sekiranya tidak mahu guna, ada 50 hari dari tarikh tamat sebelum pemotongan oleh celcom.

27 comments :

  1. meamng murah dan berbaloi-baloi. ada orang siap buat pakej dgn modem. siap semua rm140.

    ReplyDelete
  2. area melaka kat mane boleh dapat. kalo ak nak daftar sendiri boleh ke.

    ReplyDelete
  3. @ISLAMIC
    ko bole daftar sendiri tp skrg ni masalahnya stok tkde...aku rasa skrg supplier nak naikkn harga... agaknye la...kat kl pun byk dh takde...

    ReplyDelete
  4. @Anonymous

    kat kl cuba cntact dak ni...tapi harga aku tak tau sebab katanya dah naik...
    zero one three two three one two four two one

    ReplyDelete
  5. bos...ada jual x sim skmm nie..berminat nk beli..

    ReplyDelete
  6. @S.A.M

    cuba ko contact dak ni...
    zero one three two three one two four two one

    kat aku mmg dah takde...

    ReplyDelete
  7. Guna dulu sebulan dengan PERCUMA..bulan depan baru reload..brapa kena reload?RM25 je..drpd byr RM48 sbln,RM68 sbln.. (UNREGISTERED)
    Speed : 384kbps - 1.5Mbps
    Quota : 800MB (kalau guna smpai 3GB skali pn xde hal laa..ok je..tulis saje limit 800MB)

    Harga : RM85 sekali postage

    Kelebihan
    TIADA Kontrak!!
    Ini PREPAID ok, bukan postpaid..
    Reload Dan Guna..
    TIADA DIJUAL DI KEDAI BIASA
    PM ku kalau berminat
    call/msg 017-5704980

    ReplyDelete
  8. salam bro,ak nak 10kpg simpack ni.brapa harga n st0ck msih ada lg?kalo boleh,email kt sy,smilesokmo@gmail.com.serius buyer.tq.

    ReplyDelete
  9. ada sesapa tau nak reload through maybank2u tak? dah try reload guna maybank2u, tapi takde pilihan untuk reload number 015.. mcm mana yer?

    ReplyDelete
  10. salam, nak tanya, ada sapa tau nak reload menda alah ni melalui maybank2u tak? dah try buat guna maybank2u, tapi takde pilihan untuk reload number 015, (since number simkad skmm saya ni bermula dengan 015). ada sesapa leh tolong tak?

    ReplyDelete
  11. @farhan687

    kat atas n i dah ada suppler punya no... ko cubalah...aku takde

    ReplyDelete
  12. @Bujang Santai

    salam...
    rasanya kalau maybank2u ko tak boleh topup terus tapi beli pin dia je...beli celcom punya...sama juga ngan beli kat kedai...beli celcom punya..

    ReplyDelete
  13. ade spe2 nk bli sim skmm/sy nk jual rm40 jek..email kat shazana10@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. sim kad 2 ade 2 jnis ke?aku pkai gak smkad 2 n die 2lis limit 800mb tp org ckap jgn hraukn je mmg d2lis cm 2 tp unlimited.tp msalahnye lpas 800mb aku pkai nternet mmg lmbab.kure2 yg lmbab pn xslmbab 2.

    ReplyDelete
  15. @ct halimah zainoddin

    mula2 je dulu dia tak block...skrg dah block pulak...ekeke saya pun terkena gak...huhu

    ReplyDelete
  16. kat rumah saya line celcom selalunya teruk.. kadang2 takde line ..tapi kalu line maxis, ok.. simcard broadband s.k.m.m ni ada yang pakai line maxis tak?

    ReplyDelete
  17. mmg ada jual yg maxis punya...lbh baik dr yg celcom punya...lbh2 lagi klu pakai ngan akaun vpn... itu dryg pakai punya sembang la...saya tak tau sbb pakai celcom skmm punya jek...okla layan fb sekali sekala...

    ReplyDelete
  18. Salam, saya ada kat Melaka ni....kat mana boleh saya dapatkan simpack ni yer? huhu, nak guna segera, urgent...:')
    -afzan-

    ReplyDelete
  19. @Mat Zahir

    skrg ni ko beli umobile pun lg baik kot...

    ReplyDelete


  20. skrg ssh nak cari, tak boleh nak tolong la...sorry

    ReplyDelete
  21. saya duk area melaka.. mcm mane saye nak beli skmm nih.. mohon tunjuk ajar..

    ReplyDelete
  22. @Prince Dark
    skmm ni bole pakai sethn jek...baik amik package lain
    btw... kat melaka ni mmg susah nak dapat...aku pun tak tau kat mana nak amik... agen yg aku kenal dulu asik takde stok jek... sorry ek...

    ReplyDelete

komeng