Our social:

Tuesday, January 24, 2012

The Big Year

Semalam tengok movie big year, boleh tahan la citer ni...aku tau tak ramai yang minat citer macam ni tapi aku suka je... sebab...banyak tempat2 menarik yang dia tunjukkan... the movie is about bird watching atau 'birding'. Genre komidi tapi takla kelakar sangat walaupun pelakun dia adalah pelakun komedi antara yang paling top... jack black...steve martin dan owen wilson... top le tu kan...bagi aku laa...

Selain dari lokasi, aku suka dgn jalan citer dia...tentang mcmana keghairahan lelaki untuk mencapai cita2nya... atau pun untuk mencapai apa yang dia nak capai...ok la...bukan lelaki je macam tu... pompuan pun camtu jugaklah...hehe bagi aku...citer2 macam ni kadang2 boleh meransang semangat kita... erkkkk,
keghairahan, meransang.. sangat tak bole blah ayat aku ni...aku tukar...

tula...aku sebenarnya suka dengan movie2 jenis macam ni... atau dalam bahasa movie ...,road movie...' memang dari dulu aku suka movie genre macam ni...dulu aku selalu jugak ber road travel dgn wife ngan anak aku...siap beli camcoder untuk merakam perjalanan kami keliling semenanjung tapi sayanglah...dulu2 pakai tape kecik tu...ntah mana pergi tape tu tak sempat nak convert ke cd..dah hilang masa banjir..huhu

InsyaAllah aku akan ber road travel lagi...nak bawak twins pulak...best wooo.... dulu2 masa lepas sekolah selalu jugak aku jalan2 ngan kawan2 aku...naik bas...sambung naik ketapi...naik bot...kena tipu dgn abang bot...abang bas...... sejak aku tingkatan 4... dulu aku buat blog ingat nak citer pasal mende2 ni...just untuk bacaan anak2 aku la...tp tula... pertengahan blogging tu,misi aku dah terlarik pulak...masa tu tiba2 jadi mata duitan ...yelah...korang bayangkan lah kalau 2 minggu lbh boleh dapat rm 400 ...errr iklan innity... korang bole?hikhik....tapi tu dulu la weh...sekarang dah tak lagi... tapi atleast aku pernah merasa dan aku pecaya blog pun memang bole buat duit tapi masalahnya adalah masa.... rasanya tak sanggup lagi dah...

eh...dah melalut la pulak...len kali citer lagi la eh...

ps/ dulu aku suka baca blog student kita kat ireland...dia siap tulis buku lagi tentang travelling kat sana...tapi aku dah lupa la address dia .....ada sapa2 ingat tak?lagi satu student kat china...dan lagi sorang kat italy....errr yang kat italy tu, kawin ngan orang italy...aku lupa la nama dia...semua tentang life dorang kat sana...best tu...aku terpaksa buang bloglist aku dulu sebab ada yg dijangkiti 'worm' dari gengblogger korang tu la...ada lagi ke geng tu...?buat aku susah je nak cari link2 lama aku yang best2...
sekarang ni adalah beberapa blog org kita kat oversi yang aku suka baca...salah satu darinya adalah ucualong.com/...tentang life family dorang kat NZ...tapi tahun ni dah nak balik dah...errr...yang travel dalam negara pun aku suka baca jugaklah... hikhik

2 comments :

  1. tak tengok so, tak tau nak komen. anyway, every year is the big year!

    ReplyDelete
  2. @insan_marhaen

    yela...every yeay is the big year la...ekeke semoga lbh baik dr yg tahun2 lepas ek...

    ReplyDelete

komeng