Our social:

Wednesday, January 11, 2012

bekerja sambil belajar atau belajar sambil bekerja?

Aku ni bekerja...kemudian aku pun pelajar jugak...maknanya aku ni bekerja sambil belajar la kan....contoh je ni...belum lagi...hikhik sebab byk yg kena fikir sebelum buat mende ni....tapi ada cakap...klu asik nak fikir je bilanye nak bertindak...so...bertindak dulu kemudian adjust le kat mana2 yang patut...take the celen pes...ok aku terima dan rasanya mende ni mukan sesuatu yg pelik...ramai yang buat... tapi



camana pulak dengan yang belajar pastu bekerja? lagi hebat kot....yelah... aku rasa yg belajar pastu bekerja lbh aku respek...sebab masih muda...dgn ptptn...pastu bule bekerja lagi...bila masa nak enjoy?eh jap jap...lbh kurang sama je la dgn yg bekerja dan belajar pastu ada family lagi...

ok la...sama je cabaran dia...ekeke tadi masa mula2 tulis tadi mcm tak sama...bila dah tulis...sama je ....kan kan kan

tapi kije apa yg sesuai untuk yg belajar sambil bekerja ni....aku vote for blogger.... tapi faham2 jela...pendapatan blogger ni mukannya tetap...
fast food....? photographer?juak kopok?rokok?maggi?burger? kalau nak meniaga mmg byk bule jual...kan... meniaga lagi senang kot....aku ada la bercadang nak buat kete / van sewa untuk budak2 u ni...agak2 korang ok tak? bole pecaya ke dak2 u bawak keta dgn sopan santun...hehe

nak buat jual burger tak bole sebab aku keje shift so nanti kejap aku ada...kejap takde buat marah orang je kan...lagipun aku malas lah nnt klu ada yg nak mintak free...aku ni dah la lemah semangat...hhahha

okla...aku dah mengarut...better stop and sleep...

2 comments :

  1. Ko takyah la sewa keta ke bdk2 tgh naik tu...jahanam!

    ReplyDelete
  2. @Cik SHiNJU
    tula....tu yg tk jadi tu.tp ada yg buat nmpk mcm ok je....rezeki dia la ek.....

    ReplyDelete

komeng