Our social:

Latest Post

Monday, October 31, 2011

teknik light trail vs light painting


ni dia teknik light painting...aku rasa teknik ni lbh kurang sama ataupun light painting ni adalah teknik yg diilhamkan dari teknik light trail...
nampak tak apa yg aku cuba tulis tu...biasalah...kena tulis terbalik so...bila sampai no 4 aku jadi blur sekejap...hahha

camana nak buat? yang penting kena ada lampu suluh atau alat yg boleh keluar cahaya...lampu picit nak lagi senang...dan jangan lupa untuk tutup lampu tu dengan kertas atau plastik baru cahaya dia sharp...lens kena set ke manual fokus kalau auto fokus takut dia tak boleh nak fokus...setkan time...shutter speed lambat sikit...untuk yg ini aku setkan 30second...kalau setakat nak buat bentuk love...5 saat cukup kot...kalau pandai lukis cam budak tu...mesti best....F atau aperture setkan yg tinggi...yg ni aku guna 17 kot...iso 100.

lampu suluh yg aku guna ni susah ckit sebab lepas tulis satu huruf aku kena tutup dgn tangan...so sebaik2nya cari lampu suluh jenih picit tuu...

untuk teknik light painting yg lebih cantik...sila google yer...yg aku buat ni tak bape jadi nak tulis pangkin4rest...kalau jadi nanti...aku nak buat jadi header...perghhh...mesti lawa...

ps...ini untuk aku...

Friday, October 28, 2011

youtube dan lirik peteh trengganu peteh

Trengganu vs negeri sembilan...perghhh...dua dua pasukan ada lagu...best best



lirik peteh trengganu peteh

Peteh peteh
Peteh teganu peteh
Peteh peteh
Peteh teganu peteh

Hitam Putih bulan dan bintang
Itu lambang teganu kite
Berjuang bersungguh-sungguh
Jangan biar penyokong hampa

Golgol.,
gol (7x)

Mainlah biar molek
Jangan banyak sangat gelek
Kite mainlah berpasukan
Janganlah nak main sorang

Golgol.,
gol (7x)

Jangan main sambil lewa
Kite juga yang kecewa
Jangan main suka-suka
Kalu nak jadi juara

Pakat mari ramai-ramai
Adik kakak kite belake
Ajak saing rodong kite
Pakat sokong teganu kite

Pakat mari ramai-ramai
Adik kakak kite belake
Pakat sokong teganu kite

Hoh..masuk,hoh lah..
Sudoh keje lah..
Guane tuh,masuk lah..
Hoh..gol..lailahaillalah..
Lemoh sokmo main bola
Masuklah,jangan beri orang lain masuk
Sogok hoh..wi lah..hah..

Jangan main sambil lewa
Kite juga yang kecewa
Jangan main suka-suka
Kalu nak jadi juara

Pakat mari ramai-ramai
Adik kakak kite belake
Ajak saing-saing kite
Pakat sokong teganu kite (2x)

Pakat sokong teganu kite (3x)
Yeah

Penyanyi : Pok de

ps...untuk video lirik hoben jang hoben klik sini

Maharaja Lawak Mega online

Taknak ckp byk...cenel sini mesti ada...petang ni otai2 mesti buat n3 live streaming...tunggu je... harap2 cepat mcm dulu jugak...hehe
bukan apa...kadang2 nest jugak tengok rancangan2 lawak cenggini...tengok dari senarai peserta tu...rasanya ada yg best...tapi ada jugak yg rasa klu dia gabung dengan org ni lagi best...mcm berterabur pasangan tu...pendapat aku lah...

ps...lepas ni n3 serius ek...sementara ada mood ni...

Sinetron Nada Cinta episode akhir

pergh...sampai episode 244 sinetron nc ni...sure ramai tak sabar nak tengok episode akhir...ekeke



part 2
part 3
part 4
part 5

Nada Cinta adalah sinetron musikal yang ditayangkan di Indosiar dan diproduksi oleh MD Entertainment. Sinetron ini pertama tayang mulai tanggal Senin, 17 Januari 2011. Sinetron ini dibintangi antara lain oleh Mikha Tambayong, Randy Pangalila, Michella Putri, Donny Michael, Dewi Sandra, Luna Maya, Primus Yustisio, Dicky Wahyudi, Olla Ramlan, Kieran Shidu, Aditya Firmansyah, Putri Una, Irene Justine, Bayu Septivirguna, Akhmad Fadli, Derry Drajat, Frans Tumbuan, Rudi Rene, Dewi Siska, Nufi Julian Wardhana, Ricky Djauhary, Larissa Anggia Wulandari, Louise Anastasya dan Indah Indriana setiap hari pukul 18.00 WIB.

Sinopsis

Faris adalah anak orang kaya raya dan terpandang yang sedang menjalin hubungan dengan Rina, seorang guru musik dari keluarga biasa. Hubungan ini ditentang oleh Tirta, ayahnya. Faris dipisahkan dan dipaksa menikah dengan Nia. Sementara itu Rina ternyata hamil dan melahirkan anak perempuan yang kemudian diculik oleh adik Nia dan bibi tante pergi ke yatim piatu di panti asuhan.

Tujuh Belas tahun kemudian, Nada, anak perempuan yang dulu dibuang oleh adik Nia, kini sudah tumbuh menjadi remaja yang cantik dan sangat mencintai musik. Nada selalu dibayang-bayangi keinginan untuk segera bertemu orang tuanya yang entah ada di mana. Nada nekat kabur ke Jakarta.

Ketika tiba di Jakarta Pusat harus ke Jakarta Pusat arus ke Plaza Indonesia lihat ke Entertainment X'nter Nada nyaris tertabrak mobil tapi berhasil diselamatkan oleh Rina. Sayangnya pertemuan anak dan ibu ini tidak membuat mereka menjadi dekat dia ke Gambir lihat ke Monumen Nasional arus ke Jakarta Pusat lokasi ikon ke Jakarta.

Nada kini bergabung dengan 3 orang pengamen jalanan. Lalu Nada dan teman-temannya membangun sebuah warung di depan sekolah mewah, di mana Rina ternyata mengajar musik di sini.

Nada kembali bertemu dengan Rina. Ketertarikan yang sama terhadap musik perlahan-lahan membuat mereka semakin dekat. Sementara itu Ricky, siswa favorit di sekolahan ini, terpesona dengan kemampuan menyanyi Nada. Hal ini membuat Rasty, pacar Ricky, menjadi cemburu dan ingin menghancurkan Nada. Rasty selalu berusaha menyingkirkan Nada.

Kemudian diketahui bahwa Rasty ternyata adalah anak Faris dari Nia. Akankah Rasty dan Nada memperebutkan cinta Ricky seperti kedua orang tua mereka dulu? Atau akankah ini membuat Faris kembali kepada Rina?

ps...aku tak tengok pun citer ni...tp saje nak test SEO...ekeke

Saturday, October 22, 2011

Video baby dalam baby stroller kena langgar


tapi selamat.....

Friday, October 21, 2011

Putra Melaka dan India


pemandangan dari wad yang aku duduk...perghhh...memang membosankan kalau duk kat wad ni kan...kalau bule...rasa mcm nak lari je kan...nak pulak...klu sakit kita tu masih lagi bule merayau-rayau...sampai misi cakap...jgn kuar dari bangunan hospital eh...ekeke yela...takan saya nak lari pulak...nak jalan pun sakit ni...hahha

Sebenarnya aku takdelah sakit sgt...sakit tapi bulela jalan sikit2...biasalah...dak jahat...terima jela dugaan ni...tapi bukan tu yang aku nak citer,,,aku nak citer semalam sebab bohsan sangat aku turun...lepak2 kat bawah tiba2 ada sorang india tu tegur aku...aku ok je tapi masalahnya....dia tegur mcm aku ni kawan lama dia...hahha aku layan jugaklah...sebab india tu aku tengk mcm samseng jugak kat situ...badan ada tatoo...perghhh...siap ckp...takan tak kenal...ni tiger la...aku ckp aku lion...ekeke dan dia ingat aku ni pun sama gang dengan dia...tanya...ada org kacau lagi tak?tanya pasal hisap pit la...last2 aku ckp...aku nak naik atas...dr cari...masa aku nak blah tu dia cakap...jalan baik2 macha...baik sungguh dia...walaupun nampak mcm gangster...hehe

sebab aku malas nak jumpa dia, aku.. kalau turun..terus pergi belakang hospital pulak...laaa... kat belakang pun jumpa india lain pulak... takpela...bule gak aku burak2 walaupun india tu pow rokok aku...hahha masa nak naik tu...jumpa pulak sorang pakcik ni...dia g cek dada dia...tapi kat tangan pegang marlboro putih...perghhh...hisap kat parking...apsal la aku tak terfikir...ekeke mesti ramai jumpa geng2 kat parking tu....



tapi hari ni aku dah kuar...rehat kat umah...isnin kena buat fisio...sejap je tu tapi takdelah sampai kena tinggal wad lagi...

ps: ingatan untuk aku saje ... L4 dan L5

Wednesday, October 19, 2011

sifu aku- Zainal Abd Halim

perghhh...hari tu aku ada cakap aku pergi bengkel fotography kan...tak sangka pulak aku sifu yang ajar tu memang one of the best photographer kat Malaysia sampai canon pun jemput beliau untuk bagi talk...rugi aku tak ambik gambar dengan dia...maklumlah.. masa tu aku segan sebab camera aku basic punya...ekeke tapi duduk makan dengan dia sempatlah aku tanya pengalaman dia sebagai jurufoto Reuters tu...memang menarik dan rasa kagum jugaklah dengan pengalaman dia...kelakar jugaklah dia tu...ekeke

nanti aku citer pasal shutter dan aperture priority yang dia ajar aku yer...tapi betul lah...lain cikgu lain ajaran dia...tapi apa yang dia bagitau aku sangat simple dan tak serabutkan kepala aku yang agak blur bila baca kat blog2 fotografi yang agak teknikal...

satu ayat dia yang aku suka...sometimes we have to break the rule!maksudnya rule yang korang belajar kat kelas fotography tula...jangan terikut2 sangat...depend pada keadaan... pasti gambar nampak cantik dan tak serabut...banyak jugak gambar yang dia tunjukkan kat kitaorang...banyak jugak yang cantik2 walaupun keadaan yang sebenarnya takdelah cantik sangat...maksud aku...keadaan sekeliling yang dia ambil...maklumlah... kadang2 tempat yang dia ambil tu...area peperangan...lagi satu dia pesan...jangan nak pening2kan kepala korang dengan hal2 teknikal tu...ambil tahu tp tak semestinya kena hafal...try and error orang kata....know ur camera...tapi yang tak bestnya dia cakap...korang tu ambil gambar sebagai hobi je...so...faham2 jela...dia tak tau anak murid dia yang sorang ni nak buat duit dengan gambar...ekeke punyalah tekun dengar dia cakap...hahha

btw...aku agak busy sekarang...tapi bila tengok website canon, tengok dia...terus rasa nak update...hahha bole g ke websites yang aku bagi tu untuk kenal dengan lbh dekat lagi dengan sifu aku,,,Zainal Abd halim

ps/ belajar tak sampai satu hari nak mengaku anak murid dia...hikhik

Monday, October 17, 2011

setiap gambar ada cerita, setiap cerita ada rasa



teknik panning...ambik gambar objek yang bergerak. kalau dulu2 amik gambar benda2 yg bergerak ni, lepas tu jadi blur...terus cop gambar tak jadi tapi dalam bidang fotograpi ianya dipanggil teknik panning...bole tengok contoh kat atas yg tak berapa menjadi tapi kalau korang google... banyak gambar teknik ni yang cantik2 dan berseni...sebab apa tak bape menjadi? selain dari nampak serabut...polis tu pun tak nmpk sharp...pastu gambar tu mcm terang sgt kan...patut gelapkan ckit kot...so takde apa yg menarik gambar tu kan...ekeke tak kisahlah tu...janji nampaklah teknik panning yg cuba aku buat tu...

camana nak amik gambar cenggini?secara basicnya... shutter speed dislowkan...tapi jangan le slow sangat...1/30 ke...ok kot....hehe... sebenarnya depend pada kelajuan objek...so...tak boleh nak cakap berapa slow yang perlu kita setkan... kena amik gambar secara teknik ni banyak2 kali...baru tau... know your kamera...amik tau ragam dia...jangan silap sikit...dia merajuk...susah nak pujuk...ekeke

ok...seperti yang aku cakap sebelum ni...aku g kursus kan...bukan kursus la...lbh betul klu aku sebut bengkel...so...bila dah pergi tu...baru tau banyak yang silap...maksud aku...byk mende yang aku buat silap...klu nak cakap lagi...banyak betul silap anggap aku dengan kamera aku sendiri...dan diri aku... senang cerita...sebab ego...hahha anggap semuanya senang...asal cantik...dah jadi dah gambar tu...

yang betulnya adalah...sepatutnya setiap gambar yang kita amik...mestilah ada jiwa...ada cerita...especially bila amik gambar jalanan atau street shooting...
perghhhh....sebab sifu aku tu...bekas jurufoto reuters...banyak gambar perang kat satu dunia dia pergi...banyakle street shooting yang dia amik...so...bole la aku cakap...banyak yang aku baru tau....

p/s...lepas ni citer pasal speed priority dengan aperture priority pulak...
eh...lupa nak cakap...ini tips untuk aku je...takut2 aku terlupa

Sunday, October 16, 2011

jemputan kahwin dan gossip



perghhh...macam2 cara sekarang ni kan orang nak menjemput datang ke majlis perkahwinan dorang...sekarang pakai youtube ...bukan setakat kat fb je...anyway...aku bukannya wakil dorang ni menjemput korang...ekeke aku cuba nak tunjuk video jemputan ni sebab mcm best je kan kalau ada duit boleh buat gini dan lagi satu aku nak tambah2kan idea kat bloger tuuuu... alaaa...yang tuuuu...yang dah bincang2 tuuuu.....kat kampung tuuu....takan tak tau...hikhik

kepada blogger yang tuuu...buatlah weh...video cam gini...

ps: mcm tak sesuai je kan bila lelaki nak bergossip...ekeke...org pompuan terer bab2 gossip ni...huhu

Friday, October 14, 2011

senyum

bukan nak bagi lirik lagu senyum malique ft najwa tu...walaupun lagu tu best tp sebab tak jumpa video youtube lagu tu...malas pulak aku nak embed yang orang lain nyanyi...
hari ni aku tersenyum sebab esok pes time nak pegi kursus photography... tapi yang aku pergi ni terus ke intermediate... basic tak pernah pergi pun....ekeke so aku rasa aku yang paling blur sekali esok...kena nyuruk2 kat belakang ni...
esok, kalau ada gambar2 yang aku shoot tu cantik2, aku kongsi dgn korang eh...kalau cantik lah...klu tak cantik...aku simpan je la...hahha
dah dua hari tak update...memang aku busy dan sebenarnya aku pun dah malas dah nak tulis2 walaupun kadang2 rasa mcm nak tulis macam2...
ok la...nak siap2 g solat...

ps:template ni dah siap2 baca lagi...mcmana nak adjust eh supaya baca lg tu hilang...

Tuesday, October 11, 2011

Peserta Maharaja Lawak Mega Astro warna



tak lama lagi, maharaja lawak mega akan disiarkan melalui cenel astro warna...kalau takde package tu... ehem ehem...takan tak tau...ekeke

aku tak taulah best ke tidak...tapi kalau tengok dr peserta2 tu aku rasa yg best afdlin ngan harun salim bachik...dengan yasin bob...yang lain2 mcm tak kenal sgtlah kecuali adlin... bole ke dia melawak?

Syok, Hiro, boboi, BP, Rap, Gebu, Osbon, Pimai, Comel, Anje, lanun, Adlin, 3G dan JH akan berentap pada 28 oktober 2011...ini adalah kumpulan2 pelawak dr malaysia,indonesia dan singapura.....perserta ML tidak boleh join program ni so jangan lah tanya mana pergi Sepah...jozan dan lain2 tu ye...

Darpada satu forum tu ada yg hagak kumpulan2 tu terdiri dari

hos : ac mizal

hiro : hamdan yasin, ilya buang + ?
boboi: afdlin shauki + harun salim bachik
BP : isma aliff + kuman
RAP : azlee + indian mana ntah + pelakon ekstra tua yg slalu kuar tv
gebu: dottie + ieda moin ke?
pimai: sulaiman yassin (mat over) + imuda + sathiya
osbon : mr os + ?
comel: bell ngasri + radhi khalid
anje: joey + acong
labun: sorg pun haku x kenal (ex cecupak kot)
adlin aman ramli
3G: adibah nor ataupun enot , didie alias + ? lelaki
JH : the legend Jalil Hamid

Apa2 pun jalil hamid pun best gak...patut dia masuk sekali dgn ebby yus tu...kenapa sabri yunus tak join ek...klu indonesia punya...pelawak2 dari rancangan Opera Van Java best jugak klu dpt join...aku tak kenal tapi ada yg kata...kelakar bangat... kena cari kat youtube...

kalau baca dari Fb ml mega :

Peserta-peserta Maharaja Lawak Mega adalah terdiri daripada kumpulan PIMAI (Sathiya, Imuda dan Mat Over), HIRO (Hamdan, Ilya dan Ropie Cecupak), BOBOI (Afdlin Shauki dan Harun Salim Bachik), ANJE (Achong Sweet Child dan Joey Daud), OSBON (Mr Os dan Abon), BP – Bawal Power (Bob Kuman dan Sobri), RAP (Aziz Kota, Pak Lah Cecupak dan Rama Jangan Ketawa), COMEL (Radhi Khalid dan Bell Ngasri) dan 3G (Yassin, Didie Alis dan Enot) manakala Adlin Aman Ramli dan Jalil Hamid mengambil langkah berani dengan tampil sebagai peserta solo

Para peserta turut diberi kebebasan untuk mewujudkan koloborasi antara dua negara seperti yang dilakukan oleh kumpulan SYOK yang dianggotai Suhaimi, Ifa Raziah dan Arif Sudin. Kumpulan GEBU yang dianggotai Hani dan Azian juga pastinya akan menonjolkan keunikan komedi wanita Singapura. Maharaja Lawak Mega juga mengalu-alukan penyertaan peserta dari Indonesia iaitu kumpulan LANUN (Jegan, Elyas dan Salman Al-Farisi), BAWEL (Dodon Jambul, Amin Bawel dan Dadang Ragas), kumpulan SAEHU (Eko, Bocil dan Vicha) dan kumpulan CAER (Adetao, Mister Ibo dan Lugiana).

ps... aku masih busy...schedule post je ni...nnt2 klu free aku balas semua komen...termask klu rajin buat totu nak buat reply komen

terpaksa edit n3 ni sebab salah eja...ekeke

Monday, October 10, 2011

Madu kelulut



untuk alongxp...ni haa madu kelulut

teknik bokeh...konon...



Sunday, October 9, 2011

tukar ke template mesra SEO

perghh...sejibik mcm yus dgn chaon punya...betul2 mesra SEO...ekeke

terima kasih yus kerana memberi template ni pada aku dan kawan2...jasamu tak dpt dibalas dgn wang ringgit...

cuma aku tukar ke 3 column sebab saje nak test...

Saturday, October 8, 2011

Anak demam apa nak buat

ini aku kumpul2 dari satu forum tu...untuk ingatan aku... kalau korang bule tambahkan lagi baik...

Friday, October 7, 2011

Tolong maafkan saya - Enot

Sudahlah tu weh...sian kat anak anak dia....bila mende2 ni berlaku... biasa anak2 yg jadi mangsa...aku memang tak bulelah tengok budak2 nangis...walaupun tak setuju pun dengan kenyataan mak dia...jangan lah hentam / hina samapai anak2 dia pun terasa.....tapi tula...bukan enot je...pengajaran utk kita2 jugak ni...jangan ckp sembarangan...jgn tulis bukan2 kat blog...agak2 lah...

Belajawan 2012 online

Siaran langsung ucapan itu boleh didapati dalam dua versi iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris dengan melayari portal Perbendaharaan Malaysia di http://www.treasury.gov.my.

Teks ucapan belanjawan 2012 dan Laporan Ekonomi 2011/2012 juga boleh dimuat turun dari portal berkenaan sejam selepas Perdana Menteri membentangkan belanjawan.

Belanjawan 2012 juga boleh diakses melalui mobile web http://www.treasury.gov.my/bajetmobile, pautan RSS di http://www.treasury.gov.my dan pautan menerusi laman web agensi di bawah Kementerian Kewangan seperti Kastam DiRaja Malaysia, Bank Negara Malaysia, Suruhanjaya Sekuriti dan Lembaga Hasil Dalam Negeri

sama2 la kita tunggu kalau2 ada berita baik untuk kita...yang bukan kakitangan kerajaan ni...harga minyak turun ke?harga rokok naik ke? cukai individu kasi turun ke...gst ditangguhkan tapi knp bil astro ada kena cukai?tu cukai apa?brp byk cukai nak kena bayar ni?tak paham la...

ooo...lupa nak cakap...kat tv petang ni pukul 3 ye...biasanya tv1 dan tv3 ada live. Hari tu PR ada keluarkan belajawan dorang so bolelah kita banding2kan... ye dak walaupun ada yg kata belanjawan PR tak logik tapi still bole bandingkan...wajar kalau kita bandingkan dgn fakta bukan sekadar ckp tak logik...ye dak?

kalau dulu2 sedap tengok astro awani sebab dia jemput wakil PR dgn BN untuk ulas... petang ni...tak tau lah...

walau apapun...aku harap dan aku rasa ...belajawan mestilah untuk kebaikan rakyat... ye dak...cuma golongan mana yg dpt lebih tu tak tau lah...

Thursday, October 6, 2011

belajar photoshoot secara online

sapa2 yang nak belajar secara simulator boleh pergi ke web http://camerasim.com/camera-simulator.html

bole adjust2 iso,shutter speed,aperture secara online tuuu....best best...

tak payah lagi rugikan shutter count...bole test dulu kat sini...perghhh...

Monday, October 3, 2011

kenapa nuffnang susah nak bagi cek?

semenjak duamenjak ni semakin ramai yang merungut dgn nuffnang yang dikatakan susah benau nak bagi cek... dengan alasan fraud click... aku tak tau la mende tu tapi cek aku on de way...hehee tak sampai seratus pun tapi yg ini adalah cek terakhir yang aku tunggu...so...lepas ni aku dah bule relek2 tak pyh update semata2 nak tunjuk kat nn yg aku masih aktif...ekeke mcm tu pulak eh...tp aritu masa aku lama tak update selamba badak dia tukarkan status aku ordinary...lps aku udate...dua minggu lebih baru dapat balik gelihati...aku tak kisah sebenarnya...masalahnya...aku tgh tunggu cek...so...amat perlukan status gelihati tu...skrg klu nn nak bagi aku apa status pun aku tak kisah sgt le...ekeke

anyway...bukan tu yang aku nak citer...aku just nak ckp...semenjak aku kurang beronline ni...aku memang agak sibuk...dgn baby twin aku...dgn photography yang sampai sekarang aku msh blur lagi...nak belajar kena ada cikgu...klu setakat baca2 ni mmg tak bule...confirm!

minggu depan aku join 'kurusus' hdr... ntahapamende ni, aku pun tak tau...aku saje join kawan aku semata2 nak cari network .....klau berkira sangat camana nak cari kawan...ye dak? ada menda bule dpt percuma...ada mende mmg kena kluar duit... faham?

macamana dgn korang ek...aku tgk ramai gak yang jarang2 online...tapi sekali dia online terus buat giveaway...dak ni mcm senang tapi mcm susah jugak...ekeke. aku aritu mcm berdetik jugak nak buat GA ni ...tapi sebab aku sibuk sangat tak jadi pulak...tgklah nnt cek tu sampai...terbukak ke hati aku nak buat...korang doakan lah...doakan lah...ekeke

aku nak tulis panjang2 ni...sila sambung baca...

aritu aku ada ckp aku amik gambar org kawin kan...aku ingat nak tepekkn gambar yg aku amik tp bila fikir2 balik...rasa mcm tak bule pulak...sebab mcm tak hormat dgn pengantin tu...lainlah klu gambar aku pun ada sama...kan...?yela...manalah tau dia tak suka ke gambau dia kita bg org lain tengok...lainlah klu aku ni kawan dia kan? so...lps ni klu amik gambau...kena mintak kebenaran dulu dr pengantin....bulan depan ada lagi majlis yg akan aku amik...so...korang tunggu eh...nnt aku ingat...aku tulis basic2 photography pulak...untuk aku dan untuk korang2 yg mcm aku lah...yg dah pro tu...pakat2 tambah mana yg salah...dan terkurang k...

eh...tiba2 teringat...n3 aku yg lama2...kalau baca-baca balik...byk jugak yg best2...ekeke nanti aku ingat nak repostlah...tapi bagi tajuk lain...amacam?korang setuju tak?


ingat nak tulis pjg2...tapi tiba2 rasa tak sabar nak tekan publish post...ekeke