Our social:

Latest Post

Wednesday, September 28, 2011

11 Peserta 'Ustazah Pilihan'



Sebelas peserta Ustazah Pilihan yang bakal beraksi di Astro Oasis bermula Oktober ini. - Foto DANIL ROSLAN


Monday, September 26, 2011

baby twin hisap jari



gambar candid ni...tk sampai 5s abang dah ngamuk...

Friday, September 23, 2011

ustaz nazir

tadi tertengok citer cinta sempurna kat cenel 106 perghhh.dalam citer tu ustaz muda ada blog.. blog ustaz nazir... perghhh...betul2 ada le blog tu..ekeke

tapi n3 dia letak tajuk je...apa daa...rupanya citer lama...punyalah semangat aku cari...wakaka tapi sebenarnya kalau citer2 nasihat ni...citer lama pun tetap baru...maksud aku nasihat2 yang ada dlm citer tu..kadang2 nasihat ni kena berulang-ulang cakap...walaupun ada yang tak suka...

ps: ada satu watak dalam citer tu...pompuan tu...ada blog...dia cakap...kalau ada blog...tak update...apa gunanya...ekeke terasa ai tau...

Thursday, September 22, 2011

marissa pakai topi

Wednesday, September 21, 2011

Kehebatan kambing

forward dr email...tak tau sapa punya kajian...kebenaran artikel pun tak tau...hehe tapi tersenyum senyum jugaklah aku membacanya sebab si tukang tulis kaji seme termasuk kerektor kambing...kepada tuan punya penulis sebenar artikel ni sorry sbb amik tanpa kebenaran tapi bila dah berlegar2 kat alam maya ni...faham2 jela...
anyway thanks untuk kamu...

Kambing sering dikaitkan dengan penyakit darah tinggi. Tetapi hakikat sebenarnya banyak sungguh manfaat, khasiat dan kesan daripada kambing sama ada memakan dagingnya, minum susunya atau digembala sehingga ia digelar "terapi kambing".



Salah satu bahan yang terdapat dalam darah yang menjadi punca kepada penyakit darah tinggi dan obesiti ialah kolestrol daripada sumber seperti berikut;

Tuesday, September 20, 2011

Video gempa bumi di India. nepal, tibet

Friday, September 16, 2011

selipar perasa simen

patutlah pakai selipar rasa terpijak simen rupanya selipar dah berlubang...tak perasan... ekeke

tazkirah:jangan kedekut...klu dulu2...jgn kemut...hahha pelik kan...apsal jgn kemut pulak...

Thursday, September 15, 2011

safee sali beckham malaysia

Photoshoot gambar pengantin

esok aku ada dpt jemputan untuk photoshoot gambar pengantin...pes time sebenarnya ni... nanti aku kongsi2 le klu dpt kebenaran...aku baru nak belajar...ekeke klu ada sapa2 nak kahwin tu takde cameraman yang murah ...bule panggil aku...murah je...lepas duit minyak ngan makan sudahlah...baru nak belajarla katakan...ekeke

MasterChef Malaysia!

Aku tak masuk pun...aku ni buat nasi goreng campur dengan cili sos bule le...ekeke tapi saje jela nak war-war kan kalau korang nak masuk MasterChef Malaysia ni...tapi ini khas untuk blogger2...nuffnang kata “Malaysia’s First Ever Blogger MasterChef!” perghhh...khas untuk blogger2 je ni...apa lagi...mak mak blogger...masukle...errrr... aku memang tak jumpa pun blogger2 geng ayah2 ni yang ada buat blog2 resepi...aku dulu pernah buat entry resepi...dpt sambutan jugaklah...ekeke tapi sebab takde permintaan... malas le aku nak buat...senang je nak join...tak semestinya resepi korang sendiri...

eh...lupa pulak nak cakap...mukan untuk mak2 dan ayah2 je...yang bakal pengantin pun boleh masuk...janji blogger...bakal pengantin tu korang yg belum kawin le...bakal pengantin 2 3 thn lagi le tu maknanya...tu doa ok...hehe kalau nak tau syarat2nya...klik baca lagi...

Wednesday, September 14, 2011

Apakah ujian aptitud UPSR?

Aku penah buat entry ini tahun lepas dengan tajuk Ujian Aptitud UPSR dan tahun ini ramai yang tercari-cari. Oleh sebab untuk entry tahun lepas aku sertakan powerpoint taklimat tentang ujian ini yang aku pun download kat mana ntah...ramai yang tak download...mungkin sebab tak boleh atau susah...ntah la...oleh kerana hari ini aku mood baik...aku copy paste taklimat tersebut dan bagi lah para ibubapa baca...apa sebenarnya ujian ini...

bagi aku...ujian ini tak lebih dari ingin melihat kecenderungan anak2 kita... bukan ujian iq tp kecenderungan dan persediaan anak2 kita dalam menghadapi hari2 yang akan mendatang...cewah...ekeke tapi seelok-eloknya baca sendiri...untuk pengetahuan... ianya adalah dr sesi taklimat masa nak perkenalkan ujian aptitude ni... dan lagi aku tak copy semua sebab panjang sangat...aku amik yang penting2 je... kalau nak tau semua...sila download yerr....


seriously...ini yg terbaik aku bule buat...maaf yer
pening ckit sebab ada br tu kan...tu sebab ada perenggan dan aku tak tau camana nak buang...

Tuesday, September 13, 2011

Janet Devlin's audition - Your song - The X Factor 2011



Aku suka lagu dia nyanyi dan aku suka lirik lagu ni...masa Elton John nyanyi memang aku tak tak tau...pes time dengau ni...dan aku suka kampung dia...rumah dia atas bukit...perghhh...tiba2 rasa nak pergi...

dan lagi...ramai celebrity pun minat dengan budak ni...perghhh

TLC Promise Me – For the Children of Rumah Aman

Kutipan derma untuk rumah anak-anak yatim Rumah Aman...




1. Donate to the fund

- Online: You can make a direct donation to Rumah Aman via online banking to Maybank2U, with the remark: “Nuffnang TLC Promise Me S2”. Donations should be directed to Rumah Aman (Shah Alam), with the account number 562106720433 (Maybank).
- Via Milkadeal: Our sister company Milkadeal has generously offered to join us in fulfilling this pledge, and you can also donate via the deal at this page!
- Via cheque: Cheques can also be issued to Nuffnang Sdn. Bhd. and sent to our KL office at the address below:
12B5 & 12B6, Heritage House
33 Jalan Yap Ah Shak
50300 Kuala Lumpur.
All donations are tax deductible, and Rumah Aman will be able to issue a receipt for your kind donation :)
2. Spread the word

- If you’d love to help but don’t have the means, please do blog about this and spread the word – maybe someone else who reads your blog can help! :)
- You can also embed this nifty little badge on your blog using the codes below to show your support for this pledge:



jum sapot!

For more information on the TLC Promise Me Season 2 campaign, log on to www.tlcpromiseme.com.

For more information about Rumah Aman, log on to www.rumahaman.com.

Koleksi soalan percubaan PMR dan SPM 2011

adik adik boleh dapatkan soalan2 percubaan dari blog Sekolah Menengah Sains Muzaffar Syah

bagus blog ni, bukan setakat soalan2 dari Melaka...dari negeri2 lain pun ada

eh...lupa pulak...kalau dari negeri pahang boleh pergi ke blog Cikgudahlia

Jawab soalan dengan tenang...jangan gopoh gopoh ye...jangan lupa berdoa dan cium tangan abang eh,...tangan ibu bapa...mintak restu



Good Luck ye semua!!

macamana nak buat pop up new window

macamana nak buat pop up new window untuk link yang kita buat pada entry kita? maksudnya kadang-kadang bila kita buat entry pastu ada link untuk merujuk pada cerita kat entry kita... kadang-kadang pulak kita buat gambar siap ada link... bila kita klik pada link tersebut...dia akan meninggalkan blog kita pergi ke blog yang kita link tu...so...untuk buat supaya link yang kita bagi tu bukak window yang baru anda cuma perlu

cari


tambahkan


contoh cenggini


dah siap...boleh save

tapi sebelum tu kenalah pergi ke edit html...expand widget template...cam biasalah kan...takan tu pun nak bagitau...

ps...ini ttotu untuk aku sebenarnya...hahha takut terrrrlupa

Monday, September 12, 2011

Emmanuel Kelly The X Factor 2011 Auditions



Antara peserta x factor yang mendapat perhatian....mangsa perang Iraq...

Sunday, September 11, 2011

google atau blog aku yang lembab ni?

korang perasan tak?perasan tak?Aku kadang2 buat jugak entry2 yang main keyword ni... bukan apa...kadang bila dah lama2 asik baca2 blog...layan youtube...bosan jugak kan...so...alang2 ada blog sendiri...nak jugak test power...mesra SEO ke tak blog ko ni...memang seronok kalau kita buat n3 yang ala2 mesra SEO bole celen ngan blog2 yang mesra SEO tu...yang otai2 tu...kira tak kalah jugaklah dengan dorang...walaupun tak banyak...tapi kira ok la ...maklumlah...kalau blog ranking juta2 ni janganlah harap lebih2... kalau dulu2 lepas aku publish , aku akan cek...biasa lepas tak sampai sejam...akan masuk keyword tu dlm enjin pencari... google la tu... sekarang ni...kurang2 dua hari baru masuk...conthnya mcm



hantu bonceng persenda islam
untuk entry hantu bonceng persenda islam...baru arini ada masuk...

mcm tu jugak bila entry Volkswagen "DAS AUTO SHOW" day at Bukit Jalil, 10th to 11th September ...untuk search keyword vw das auto bukit jalil atau volkswagen bukit jalil...lepas 2 hari baru masuk... maknanya...rugi 2 hari jumlah pelawat yg masuk through keyword ni...ekeke

so...apa masalahnya?takde apa masalah...cuma nak bagitau...aku rasa google yg lembab...ekeke

Saturday, September 10, 2011

perangai macam habis madu sepah dibuang

kadang2 memang perangai aku camni...mmg best tau...jangan jeles ok... kadang bila kita jadi silent reader...kita baca2 pastu kita blah...betul2 mcm habis madu sepah dibuang je kan...ekeke

kod gitar Zivilia - Aishiteru Menunggumu

Intro: C G Am G C

C G
Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Am
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
G
menantikan kehadiran dirimu
C
entah sampai kapan aku harus menunggu
G
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Am
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
G
kadang kuberpikir cari penggantimu
C
saat kau jauh disana


Chorus:
C G
walau raga kita terpisah jauh
Am
namun hati kita selalu dekat
G
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
C G
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Am
terhapus ruang dan waktu
G
percayakan kesetiaan ini
C
akan tulus a a ai aishiteru


C G
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Am
entah penantianku takkan sia-sia
G
dan berikan satu jawaban pasti
C
entah sampai kapan aku harus bertahan
G
saat kau jauh disana rasa cemburu
Am
merasuk kedalam pikiranku melayang
G
tak tentu arah tentang dirimu
C
apakah sama yang kau rasakan

Back to: Chorus

Bridge:
D Bm
hapus sendiri pikiran melayang terbang
A
perasaan resah gelisah
G
jalani kenyataan hidup tanpa gairah

D Bm
lupakan segala misi dan ambisimu
A
akhiri semuanya cukup sampai di sini
G
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

Guitar Solo: C G Am G 2x

Japanese Singer: C G Am F

Chorus 2:
D A
walau raga kita terpisah jauh
Bm
namun hati kita selalu dekat
A
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
D A
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Bm
terhapus ruang dan waktu
A
percayakan kesetiaan ini
D
akan tulus a a ai aishiteru
A
wooou wo wooo
Bm A D
wooou wo wooo

lirik dan kod ihsan http://tabs.ultimate-guitar.com/m/misc_unsigned_bands/zivilia_-_aishiteru_menunggumu_crd.htm

sebenarnya aku tak minat lagu ni tapi saje jela nak bagi kod gitar...huhu

FW: Khasiat telur tembelang

Forward dari email

Sex drug hope over rotten egg gas


The gas responsible for the foul odour of rotten eggs could hold the key to a new impotence drug, experts believe.

A team from the University of Naples Federico II in Italy found the release of hydrogen sulphide in the penis plays a role in creating an erection.



Researchers said the study could lead to an alternative to Viagra, the Proceedings of the National Academy of Science journal reported.

Erection problems affect about one in 10 men.

It has been suggested that hydrogen sulphide, which is also found in car exhaust fumes, helps relax nerve cells in the penis to stimulate blood flow.



The process mirrors the earlier discovery of the role played by nitric oxide on a slightly different area of the penis, which eventually led to the development of Viagra.

The researchers tested this theory by injecting the gas into intact erectile tissue from eight men who had undergone sex changes surgery as well as carrying out tests on rats.



Lead researcher Professor Giuseppe Cirino said it seemed certain that the gas was partly responsible for the erection process and this could lead to a new drug.



He added: "This may help to unravel the complex mechanisms underlying the physiology of human penile erection and may lead to the development of therapeutic approaches in the treatment of erectile dysfunction and sexual arousal disorders."



Dr Graham Jackson, chairman of the Sexual Dysfunction Association, said the development of a new impotence drug would be welcome.

"There is certainly a need for an alternative to Viagra. It is only about 60% effective in people with diabetes and 80% to 85% effective for the general population."




Source: news.bbc.co.uk/2/hi/health/7920565.stm

kalau tak faham...dia nak bg tau...mungkin bule ganti viagra...itu klu ikut pemahaman aku le...ekeke so...apa pekdahnya aku kongsikan dgn korang...ntahla...mungkin nak bg tau...telur tembelang pun ada kegunaannya...itu jela...hahha

Friday, September 9, 2011

Video pelancaran vw das auto show at bkt jalil

Video pelancaran pameran ni dah ada weh...perghhh...

Volkswagen Das Auto Show @ Stadium Bukit Jalil



untuk web berkenaan pameran vw ni sila rujuk sini

kadar baru kad prepaid, sim kad



klik gambar untuk mengetahui sebab2 kenapa tiket tambah nilai dan lain lain perkhidmatan terpaksa dinaikkan harga


Kadar baru ni dari web hotlink...so...celcom, digi, umobile dan lain2 aku rasa sama jela...


Alasan kenapa kadar baru ni dan kenapa cukai 6 % terpaksa dikenakan sila rujuk

Cukai perkhidmatan 6% tambah nilai, kad SIM

Ramai bantah cukai 6 peratus

setakat bantah jela... naik tetap naik...

enam peratus cukai perkhidmatan bagi pembelian tambah nilai prabayar

KUALA LUMPUR 8 Sept. - Persatuan-persatuan pengguna, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan pelajar hari ini senada membantah pengenalan enam peratus cukai perkhidmatan bagi pembelian tambah nilai prabayar bagi semua syarikat telekomunikasi.

Setiausaha Agung Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Dr. Ma‘amor Osman berkata, cukai itu dilihat membebankan pengguna apatah lagi caj panggilan yang dikenakan ketika ini sudah mahal.

“Keputusan itu tidak masuk akal dan kami membantah perlaksanaanya. Selama ini, jika kita membuat panggilan dan tidak berjawab, ia tetap dikenakan caj, inikan pula hendak perkenalkan cukai perkhidmatan.

“Oleh itu, saya menyeru agar kerajaan membuat keputusan teliti dan jangan sewenang-wenangnya meluluskan permintaan syarikat-syarikat telekomunikasi tersebut,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini, hari ini.

Beliau mengulas kenyataan bersama yang dikeluarkan syarikat-syarikat telekomunikasi berhubung pengenalan cukai enam peratus itu termasuk pek atau kad SIM prabayar yang berkuatkuasa 15 September ini.

Mengulas lanjut, Maamor berkata,selama ini syarikat-syarikat telekomunikasi di negara ini sentiasa mencatatkan keuntungan yang tinggi.



http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0909&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_01.htm


Astro naik...boikot....prepaid naik...boikot...tol naik boikot... .elektrik naik...boikot...air naik...boikot...habis..kita nak guna apa kalau seme kita nak boikot...?

ooo...aku tau...kita tunggu je PRU nanti...kita boikot je ehem ehem....ekeke

Cinta muka buku by najwa latiff - not my taste

bila dua orang jejaka engsem buat n3 pasal Najwa Latif - Cinta Muka Buku aku rasa aku perlu masuk campur...aritu masa jejaka 1 buat n3 ni, aku malas nak dengar sebab aku tengok tajuk pun dah tau tak best...tapi bila jejaka 2 buat...err... aku rasa ada something yang mencurigakan...so....aku pun cuba dengar... confirm...suku lagu je aku dengar...ekeke memang tak best... tapi tak best bg aku tak semestinya lagu ni tak best...cuma not my taste je...hahha

kalau nak tau lirik dengan link utube lagu ni...g jela blog jejaka engsem 1 dan 2 tu...malas aku nak bagi sebab not my taste...ekeke

ps...tapi respek jugaklah...berani siarkan kat utube...aku ni byk lagu best2...segan nak upload kat utube...haha<----aku tipu...saje nak cover balik sebab kata lagu dia tak best...haha

Thursday, September 8, 2011

potong line

semalam pergi pejabat pos...tengok ramai orang,malas pulak aku nak beratur...teringat dulu2 masa sekolah, tengok dak2 form 1 beratur kat kantin terus potong line... sorang tak berani sound...

ingat tadi nak potong line tp tak sampai hati pulak bila tengok ada orang tua beratur...hehe hormat sikit kat orang tua ...

tapikan... klu ada orang potong line kita... camane agaknya?kat shopping...masa nk byr tu...marah tak?klu aku... terus sound jer...biasa klu aku tgk ramai org beratur...aku g kat kaunter express...klu barang lbh 10 aku akan bahagi2 kan...itupun klu aku g anak beranak le...klu sorg2... takdela aku nk beratur...hahha sbb aku mmg malas...

Wednesday, September 7, 2011

filem hantu bonceng persenda Islam?

sapa dah tengok cerita ni?cepat citer....betul ke? aku ni memang tak tengok citer melayu kat panggung...errr... kalau kat tv pun malas...nak suruh aku masuk panggung lagilah aku malas...haha

tapi bila baca kat sini rasa kecewa sangat...betul ke wahai penonton2 citer hantu bonceng...sebelum ni tak salah aku ahmad idham dengan isu nasi lemak 50sen... ni isu ni pulak...

kena tunggu keluar kat astro first baru bule komen...

Video rompakan dikedai restoran mamak



takutlah pulak aku tengok...kalau tiba2 kena camni...hero camana pun...kena serahkan jugak lappy kita kan...nyawa lbh penting...kejadian ni dikatakan kat shah alam... dak2 shah alam...apa komen...

new Blogger interface

nampak mcm canggih tp mcm susah je...naik pening kepala aku ... last2 jadilah mcm post kat bawah ni...pakai yg lama punya lagi senang...

Vacancy at Nuffnang & Churp Churp

Apa lagi...mintaklah weh...kalau dah dpt nanti tak pandai2 nak adjustkan akaun aku jadi gelihati pastu bagi byk2 buffer kat aku...ermmmmmm As per email send by nuffnang Dear Nuffnanger, Here at Nuffnang and our sister company Churp Churp, we love doing what we do, which is to bring bloggers and Churpers together and reward all of you with awesome campaigns, events and contests! Thanks to the never-ending support from all of you, the Nuffnang and Churp Churp families are rapidly expanding, and we need a few more Nuffies and Churpies in our office so that we can continue doing the best for the community. And when it came to expanding our family, we thought – hey, who better to join Nuffnang and Churp Churp than people from our community, who are already passionate about social media? :) We’re hiring, Nuffnangers! :D We need to fill in a few vacancies as below: - Media Sales (Nom Nom Media) - Media Sales (Churp Churp) - Community Executive (Churp Churp) Interested in applying for one of the vacancies? Read on to see if you fit the bill for the career you’re aiming for!

Tuesday, September 6, 2011

Volkswagen "DAS AUTO SHOW" day at Bukit Jalil, 10th to 11th September





gambar ihsan topnews.Klik gambar untuk ke websites das auto show untuk maklumat lanjut tentang pameran ini.

lip lap sekarang iklan "Volkswagen "DAS AUTO SHOW" day at Bukit Jalil, 10th to 11th September" kat blog masing-masing ek... masuk percuma... perghhh Klau ikut websites pameran ni...perghh... kalau nak tengok model2 terbaru Volkswagen boleh lah pergi...kalau aku pergi...setakat tengok jela...ekeke kalau pergi dapat hadiah sebiji... memang laju aku akan pergi...

kalau tengok gambar dan kalau dia suruh aku pilih mana satu aku nak... aku akan pilih model scirocco...tapi kalau dia nak bagi free... apa2 model pun aku amik...ekeke

Sunday, September 4, 2011

tips jumpa bakal mertua masa hariraya

wah...berdebar2 sekarang ni agaknya kalau yang baru pes time nak jumpa bakal mertua ek...hehe kelako kelako...maklumlah...takut gak kan kalo kalo kena rejek...atau kalau2 buat mende2 bodo...atau takut2 tersalah cakap...atau nak panggil makcik terpanggil mak...ekeke

takpe takpe...abang mario ade ni haaa... nak bagi tips bagi hilang darah gemuruh...
aaa...camni...pes sekali masa nak jumpa tu...kena tengok timing gak...maksud aku...kul berapo nak g rumah ehem ehem korang...penting tu...jangan kata tak penting...ekeke

p/s: errr....sebenarnya ini n3 aku tulis masa sebelum raya aritu...cadangnye nak publish masa hariraya...tapi sebab aku sibuk sgt..errr...sibuklah sangat...aku tak abis tulis...tapi tajuk tu macam best je kan...ingat nak sambung balik tapi bila raya dah seminggu ni rasa mcm dah tak relevan je...so...aku harap seme yg dah jumpa bakal mertua tu...harap2nya sukses jela eh... tapi tajuk memang relevan dengan hariraya...tul tak?