Our social:

Latest Post

Monday, August 29, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri



Selamat Hari Raya Aidilfitri... maaf zahir dan batin......semoga Hariraya ni akan menjadi hariraya yang gembira untuk korang....

Sunday, August 28, 2011

topik berbual malam raya

sedara mara ramai dah balik... tapi malam ni aku keje lagi...so esok jela kita jumpa eh... bole gossip2 lagi pasal politik...ekeke
apa agaknya topik menarik nak bual malam raya nanti ek... politik? baju raya? citer2 lama? anak2? ermmmm,,,,, ke citer pasal bola?

orang pompuan citer pasal baju dan masak2 la kot... orang lelaki lebih banyak citer pasal keagamaan kot...

okla...nantikan n3 ucapan selamat hariraya aku malam esok ek...tengah edit2 lagi gambar....

Friday, August 26, 2011

Video gempa bumi di Amerika

ini salah satu video semasa berlaku gempa bumi di Amerika aritu...

Earthquake in Virginia August 23, 2011



dari sini korang bole tengok video2 lain...

Thursday, August 25, 2011

Jaga mulut anda di Hari Raya

lagi berapa hari je lagi nak raya ni...agak2 apa soalan2 panas yang korang mcm tak sanggup nak dengar dari sedara mara korang yg setahun sekali jumpa....?

yang baru lepas dapat result dapat masuk 'u' tu mestilah ramai ucap tahniah dan mestilah soalan tak berapa panas cuma mungkin dapat pesanan2 panas yang mcm la korang tak tau nak jaga diri akan korang dapat...biasa la tu kan...nasihat orang2 tua kenalah dengar ye adik2...

kalau yang baru abis belajar tu mestilah soalan dah dapat kije ke belum yang akan ditanya...kalau kije yang takde kena mengena dgn apa yang kita bljr kat u tu mestilah akan disusuli dgn soalan2 panas... ye dak?tapi bila mintak tolong rekemenkan kat mana2 taknak pulak dorng tolong...takde kenal... pandai pulak dorang bagi alasan...ingat senang ke nak cari kije skrg ni...kita nak jugak bekerja tu kira dah baik dah...hehe

yang paling tak best adalah soalan bila nak kahwin... depend pada status korang masa tu...tahap kepanasan adalah berlainan...haha

kalau setakat baru abis belajar...alasan baru nak cari duit adalah alasan paling munasabah...bagi lelaki dan pompuan bole guna alasan ni kan... camana pulak klu dah lama kije...umur pun dah agak lanjut...ekeke kalau ...ishhh...buat lagi satu n3 lagi ni...berapa usia sesuai nak kahwin skrg ni ek......ekeke

ada satu lagi soalan panas...yang aku rasa kedang2 tak patutlah ditanya...soalan bagi yang baru berumahtangga...mesti ada yang sibuk tanya... takde apa2 lagi ke...? kalau yang dah lama kawin pun sama...lagi sensitif... kesian le kat dorang...jgn le tanya soalan2 cenggini eh...

kesimpulannya...raya nanti...jagalah mulut tu yer...jangan nak tanya orang soalan2 panas yang menyinggung perasaan orang...lebih baik diam dari buat2 peramah tapi menyakitkan hati...sila rujuk sini untuk mengetahui kelebihan berdiam.

ps:masa budak2 dulu soalan panas ... dah sunat ke belum...bila nak sunat? memang annoyingkan bila pakcik makcik tanya camtu...tanya depan awek pulak tu...wakaka

Tuesday, August 23, 2011

Islamic Relief Malaysia (IRM)



Klik gambar untuk keterangan labih lanjut

Anda juga boleh bank-in sumbangan ke akaun Maybank (5621 4270 8704) atau akaun CIMB (1259 0000 804 058) kami. Hantarkan resit bank-in ke fax kami (03-8948 7339) atau email resit ke info@irmblog.org.

Sila nyatakan program yang hendak didermakan pada resit yang difaxkan atau email. Untuk penjelasan yang lebih lanjut boleh terus hubungi kami di 03 8948 6334.

#
ISLAMIC RELIEF MALAYSIA

Address: 31-7, Jalan SP2/1,Taman Serdang Perdana, 43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia

Email: info@irmblog.org
Telephone: +603 8948 6334
Fax: +603 8948 7339

Maybank: 5621 4270 8704
CIMB : 1259 0000 804 058

Kepada yang nak jadi volunteer pun boleh.Di sini . Syarat2nya adalah

Conditions of being a volunteer…
-Good Intentions
-Healthy
-Have free time

That’s all! It doesn’t matter what your education background is!

Sunday, August 21, 2011

wekap wekap ...nak buka dah ni.. 2

N3 c & p dari sini mcm relevan je nak publish thn ni...ekeke nmpk sgt takde idea kan...kan...


jum weh...g beli lauk pauk nak buat buka buka...errr...saje je sempena pes puasa ni buat n3 pasal puasa je...

ada time2 gini baru bangun tido...yela...pes puasa la katakan...errr... yang tido sejak tengahari tu ...tak aci la tido lama dari puasa...

aku sebenarnya jarang g bazar Ramadhan ...klu pergi pun sbb nak beli air soya... or cari kuih muih yang family pesan or nak makan...kalau tak...memang aku tak pergi .. kalau aku beli pun...mesti yang kat makcik yg biasa aku beli...kalau yg jenis bisnes setahun sekali...errr... sorry yer... aku dah serik...peristiwa 10thn lps masih lagi kuingat...haha

ok ...selamat berbuka...errr...jgn le amik gambar makanan pastu tunjuk 'peace' pulak...errr...klu ada g tau le kat aku..haha

ni aku ada dapat doa harian ramadhan...sapa nak, download la yer...ingat nak publish tp pjg sgt...ada 8 page...

doa harian Ramadhan mediafire

nak tumpang berbuka bole?


kalau ini yang dtg nak tumpang berbuka...serba salah jugak kita kan...

Saturday, August 20, 2011

video kelaku Jose Mourinho

semalam video lain...ini lain pulak...game yang sama...memang musuh tradisila dorang ni kan...ekeke
dah mcm budak2 lak aku tengok Jose Mourinho ni...ekeke kelaku yang memalukan masa tewas dengan barca 3-2... hhahha



Singing Saturday

best jugak lagu ni....
Hambamu ost imam muda
Mawi feat. Akhil Hayy hambamu c/w lirik




OWh ho..
Mawi:
Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa itu,
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

C/O (dua-dua)
Suluhkan cahaya hati di terang
Tunjukkan jalan
Seandainnya hilang
Tegakkan perjalanan
Yang bakal ditempuh

Tegakkan semangat bila runtuh,
Setibanya disisimu ku berserah,
Terimalah aku
Hamba mu Allah

Owh ho owh ho
Hambamu Allah.....

Mawi

Sekiranya takdir menguji
Cekalkan hasrat dihati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus azam

Akhil Hayy

Usaha dengan doa itu,
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya hati di terang
Tunjukkan jalan
Seandainnya hilang
Tegakkan perjalanan
Yang bakal ditempuh

Tegakkan semangat bila runtuh,
Setibanya disisimu ku berserah,
Terimalah aku
Hamba mu Allah

lirik ehsan sini

Friday, August 19, 2011

video masa david villa dikatakan menghina Islam!!

ini masa game Barcalona vs Real madrid. Mesut Ozil kena tampar dengan david Villa...tapi yang betul2 buat dia marah adalah sebab david villa dikatakan telah menghina agama Islam!...
sial punya David Villa



cerita lanjut kat sini

Google Sitelinks for pangkin4rest

hikhik aku bukan nak citer pasal tips atau cara2 nak dapat google sitelinks. Aku just tertanya-tanya apahal blog aku ni dapat sitelinks? Naik pening aku memikirkannya.... perghhh... dapat sitelinks terus memikirkannya... ekeke



seriously, sitelinks ni biasanya untuk blog2 femes dengan SEO je kan... blog aku ni tak termasuklah kan sebab jarang2 aku nak celen seo dah sekarang ni... kalau aku jumpa blog otai yang macam berlagak... barulah naik semangat aku untuk celen...dulu lah... sekarang dah malas... sekarang ni aku just suka2 je nak tulis2 entry...korang tengok n3 aku pun dah tau kan...dan kebanyakan n3 aku adalah just schedule n3... tu yang tak tentu masa aku update... biasa aku setkan pagi tp kadang2 petang pulak dia kuar...ekeke sebab aku lupa nak tukar PM ke AM.

camana nak dapatkan sitelinks ni?apa kriteria2 yang diperlukan?penting ke?
camana nak dapat korang bacalah kat blog2 otai tu ... sebab takde cara untuk mendapatkanya hanya yang ada adalah panduan2 yang ntah ke betul pun tak tau sebab google tak pernah nak bagi tau camna nak dapat.

penting ke? penting sebab korang dapat buat n3 yang camni...errr...maksud aku n3 untuk bg tau yang blog korang ada sitelinks...wakaka secara peribadi aku tak rasa penting sebab berapa orang yang hagak2 korang akan taip pangkin4rest kat google... yang aku tau...sorang...tak lain tak bukan... aku sendiri...ekeke

tapi kalau korang baca kat blog2 otai...salah satu kriteria adalah blog tersebut nampak pro pada pandangan google...pasal tu dia bagi sitelinks... perghhh... blog aku memang pro pun...ekeke

lagi...pasal inbound outbound...ntah apa menatang pun aku tak tahu...haha lagi adalah pasal SEO , SERP lbh kurang camtulah...

kesimpulannya...bagi aku...thankslah kepada google kerana penarafan pro yg telah dorang bg kat blog aku ni...kepada korang...jgn segan2 tanya tips kat aku eh...ekeke

ps: mcm tak sangka je kan blog aku dah setaraf dgn blog2 otai tu...siap ada sitelink wa ckp lu....

Thursday, August 18, 2011

dulu dan sekarang

aritu saje2 le aku blogwalk...menda yg lama dah aku tinggalkan... pastu...perghhh... ramai jugakla yg dtg...aku bw sejap je...

dulu lain sekarang lain...
aku sedar sapa diriku... kui kui kui

Wednesday, August 17, 2011

entry korang dari mana?

entry kalau bukan dari hati... nmpk sangat tak best... kan...

Tuesday, August 16, 2011

buka dimana?

kalau ada orang sponsor bole gak buka kat hotel2 ek... klu takde... buka kat umah jela kan...bukan tak mampu nak berbuka kat hotel... setakat rm25 sorang... apa ada hal... ye dak... ekeke

tp betul la aku rasa..... kebykn yang berbuka kat hotel2 mahal dan membazir tu bukan bayar sendiri pun... tak caya la aku dorang nak bayar sendiri... mcm tak logik je... aku rasa org sponsor tuu... hhahha

bukan nak menuduh... aku fikir baik ni... yela... org yg puasa manalah nak membazir... tul tak?

Monday, August 15, 2011

serius...iklan ni best

A shortfilm for RAMADHAN season by EMWAIKEI ARTNET STUDIO
Directed by M. Yazeid Kasbola
Edited by EA VideoLab
Starring by Mohammad Noor Hidayat, Anis Fadilah & Tn Hj. Ismail
Thanks to Tn Hj Abdullah, Chairman of Surau Al-Karimiah, Kg. Laksamana, Bt. Caves
Also Thanks to Chef Salleh Hashim & Salema Catering (www.salemacatering.com)

Sunday, August 14, 2011

Fungsi Omega Dan Kepentingannya

forward dari email

Omega 3 adalah Asid lemak perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan sebaliknya perlu diambil melalui pemakanan seharian. Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA.


Saturday, August 13, 2011

Singing Saturday

Search melayar Bahtera c/w lirik

mmg layan lagu ni weh...ni vc pun rare ni...ekeke mutu audio kurang ckit la...tp ok la...



Matamu bagaikan
mata angin mencari arah
matamu rindu yang meminta
menyeru angin melayarkan bahtera

impian arah tujuh lautan
sepantas kilat sang helang
menyambar peta dari tangan
berdarah lautan

ribut mencakar layar terketar
ombak menyerang laut gelora
kini kusedar asal garam bagaiman rasanya

matamu bagaikan
mata angin mencari
arah matamu rindu yang meminta
menyeru angin melayarkan bahtera

masin hidup tanpa arah
kini kusedar asal garam
bagaimanakah rasanya

ribut mencakar layar terketar
ombak menyerang laut gelora
kini kusedar asal garam bagaimanakah rasanya

sejarah pelayaran membuka pintu akal
membuka luas fikiran dari terbenam

ribut mencakar layar terketar
ombak menyerang laut gelora
kini kusedar asal garam
bagaimanakah rasanya

Friday, August 12, 2011

Seram Dan Pelik di Bulan Ramadhan

Bulan puasa ni korang perasan tak ada bende pelik dan kalau kita fikir2kan sangat ianya jadi seram. Bagi akula ye...
korang tahu tak setiap kali lepas buka... mata ni asyik nak tutup je...lbh2 lagi lepas solat maghrib sebelum g terawih... sangat pelik kan...dan menambahkan lagi pelik dan sangat2 seram... bila lepas terawih...mata susah nak tutup... asik nak g dapur cari makan...apa2 je yang bole dimakan... rasa nak ngap je... seram kan...
okla...aku dah rasa seram ni...

Thursday, August 11, 2011

Semangat You'll Never Walk Alone

lihat video ni... semangat yang camnilah yg kita perlu ada dalam diri kita seme... meh sokong liverpool untuk musim 2011/12 ni weh... eleh... manu menang nasib lagi... bosan betul kan...hahaha


Wednesday, August 10, 2011

Video student kita kena rompak/samun/curi

Video youtube budak melayu kita kena rompak selepas dipukul di london



ini dari cerita ini

juadah berbuka

selamat berbuka semua....biasa kalau berbuka korang makan apa? klu aku lbh suka makan nasi je terus... jarang sgt aku makan mende2 lain...ada orang dia suka mee gorengla..selain dari nasi la....mcm sarapan pagi kot...
hari ni melaka buka puasa kul 7.24 pm

wordless konon...

hari ni hari rabu,,,,wordless konon...malasla aku....nak cakap jugak...hahaha

Tuesday, August 9, 2011

pasar atau bazar Ramadhan pilihan korang

pasar ke bazar ek...sebenarnya aku dah bape tahun dah kurang membeli kat mana2 pasar ke bazar ni...klu aku balik kg or berbuka rumah kakak abang aku... beli jugaklah kan...klu buka kat rumah sendiri mmg aku tak beli... bukan sebab apa...sebabnya biarlah aku simpan sendiri ...bulan puasa malas nak marah2 maki2 org... if u know what i mean...

Monday, August 8, 2011

sakit gigi bukan alasan untuk buka puasa...

sakit gigi bukan alasan untuk buka puasa...
ulang banyak2 kali...
untuk diri sendiri ni...

sakit gigi bukan alasan untuk buka puasa...
arghhh....

Tips membeli memilih penapis air

1.beli dari orang Islam...maksudnya company yg dipunyai oleh orang Islam.

2.jangan beli dari MLM.hehe jgn marah ye org2 MLM...bukan apa...harga MLM ni ribu2 ... patut 5 ke 6 rat je...tu pun dah untung tapi sbb MLM ni byk benau nak bagi upline.....harga jadi melambung...

3.jgn risau...kebykn penapis air mmg baik untuk kesihatan...tak kisahlah dia aura ke...alkali ke...semua baik dan lbh kurang...dan bole menyembuh pelbagai penyakit...LOL

4,berapa harga penapis yang baik...?ni mesti nak tanya kan...sbb dorg bisnes nak untung...sebab modal dorang dlm 2 ke 3 rat... aku rasa 5 ke 6 rat bole beli... itu pun dah 100% untung kan..klu dpt beli kurang dari tu lg baik...hehe

5.berapa penapis yg perlu ada....?kebykannya ada 5 ke 6 atau 7...aku rasa 5 ke 6 dah ok dah...nak cerita pasal penapis ni pjg ckit...klu rajin nanti aku tulis pasal penapis ni...basically...semua brand lbh kurang sama je... walaupun ada yg mendakwa dorang punya lbh baik...pendek kata...superb la konon...kena ingat ye tuan puan adik adik seme...menteri kita pernah kata...air yang dibekalkan kat rumah2 kita dah ok dah...cuma perlu masak je...air yang byk bakteria tu adalah air yg tersimpan lama kat tangki rumah kita tu...kat situ sebenarnya bakteria2 byk membiak...


6.pusat servis..pastikan berdekatan rumah korang...kang klu jauh susah pulak kita nak cari spare part...kalau brand a punya spare part bule masuk ke brand b... itu adalah terbaik...

cukuplah 6 ni dulu...sebab aku pun pening jugak bila kawan aku cakap...ko sibuk2 pasal penapis air...ko tak fikir ke pasal sayur2an kita...makanan kita ...ko pasti ke selamat dari racun2 ? camana dgn ikan2 yang dijual kat pasar2? kenapa ko tak cuba makanan organik? yang sahih2 selamat...

arghhh...menarik jugak kan makanan organik...nanti aku cuba carik...klu2 ada yang nak kongsi2 bukak ladang organik...bole bagi tau aku eh...aku berminat...huhu

eh...klu ada yg nak smbg senarai 6 ni...sambunglah weh...aku pun nak tau jgk...ekeke

untuk perbincangan hangat tentang produk2 elken, coway ke atau apa2 yang mendakwa dia yang terbaik, boleh rujuk link ini penapis air ro yang terbaik?

SimplySiti menafikan penggunaan berus bulu babi

ingat tak hari tu aku ada bg link produk2 yang didakwa tak lulus pengesahan halal kat sini rupa2nya dalam satu dr 24 pages tu termasuklah produk bulu berus dr simplicity...so hari ni pihak siti telah menafikannya, w/pun beliau akan mendapatkan penjelasan lbh lanjut lagi dari pihak Jakim. sekarg ni tertanya2 jugak aku...mcmana dgn syarikat2 lain?

Produk kosmetik SimplySiti menafikan penggunaan berus bulu babi dalam produknya sebagaimana yang didakwa dalam sebuah laman blog baru-baru ini.

Presiden produk tersebut Datuk Siti Nurhaliza Taruddin berkata kesemua produk keluaran syarikat tersebut telah mendapat pengesahan halal daripada Jabatan Agama Islam Malaysia (JAKIM) sebelum dipasarkan kepada umum.

"Apa yang berlaku di dalam konteks seperti yang tertera di di dalam blog tersebut adalah tidak benar. Bulu yang dilaporkan di dalam lampiran tersebut bukanlah bulu berus yang terdapat di dalam produk SimplySiti.
"Oleh itu, kami dengan ini menjamin bahawa produk-produk SimplySiti yang telahpun mendapat pengesahan Halal JAKIM adalah benar & berus yang terdapat di dalam produk-produk kosmetik yang kini terdapat di pasaran juga adalah mematuhi syarat piawaian Halal daripada JAKIM," ujarnya dalam sebuah kenyataan akhbar yang dikeluarkan, di sini, Sabtu.
Siti menjelaskan tuduhan sebuah laman blog pada 3 Ogos lalu telah mendakwa sampel berus produk SimplySiti telah dikesan mengandungi DNA bulu babi
Bagiamanapun, Siti berkata pihaknya akan mendapatkan kenyataan daripada JAKIM berkenaan status halal ini secepat mungkin agar isu ini tidak terus berpanjangan.
"SimplySiti akan turut mendapatkan kenyataan daripada JAKIM supaya hal ini tidak lagi dipanjangkan sehingga meragukan pengguna SimplySiti.
"Kami harap pihak JAKIM akan dapat menerangkan status halal SimplySiti dalam kenyataan akhbar mereka nanti. Dan memandangkan isu ini timbul secara mengejut dan kebetulan jatuh pada hujung minggu, pihak SimplySiti akan turut berjumpa dengan pihak JAKIM secepat mungkin untuk berbincang tentang hal ini.
"Kami mohon agar orang ramai tidak membuat spekulasi awal kerana kami sangat prihatin dan sentiasa menitikberatkan kualiti dan kesucian di dalam produk kami," ujarnya.
Jelas Siti, pihaknya terpaksa mengeluarkan kenyataan akhbar ini bagi mengelakkan salah faham orang ramai memandangkan terlalu banyak pihak telah menyebarkan spekulasi mengenai hal ini-mstar

Sunday, August 7, 2011

Pelajar lelaki lembut

contoh n3 yg tersimpan dlm draft....tp tak sampai ht nk publish...ni contoh je tau...

Kadang2 kesian jugak kat dak2 ni...tapi masa sekolah dulu2...sapa yang kita nak gurau2 kalau bukan dak2 ni kan...tapi dak2 pompuan suka bebenor ngan dak2 cenggini...kenapalah agaknya ek walaupun kadang2 dorang ni lbh pompuan dari pompuan... hehe


Pelajar lelaki lembut: Program untuk tingkat keyakinan pelajar

KUALA TERENGGANU 24 April - Program Pembangunan Personaliti Pelajar yang dilaksanakan Jabatan Pelajaran Terengganu adalah bertujuan meningkatkan keyakinan diri di kalangan pelajar lelaki yang menghadapi masalah krisis identiti diri.

Pengerusi Jawatankuasa Pelajaran, Pengajian Tinggi, Sains dan Teknologi dan Sumber Manusia Terengganu, Ahmad Razif Abdul Rahman berkata, jabatan berkenaan telah mengambil sikap proaktif dengan mengadakan program tersebut yang melibatkan 66 pelajar lelaki di Besut minggu lepas.

Saturday, August 6, 2011

Singing Saturday



bila dengar lagu ni...teringat kisah2 lama....errr...mukan kisah cintalah ngok...haha kan dah kena ngok...kisah lama2 la...kisah masa kecik2 dulu ke...ni nak raya...jumpa kawan2 lama sibuk nak citer kisah lama2...padahal tu jela yg korang asik citer tiap2 tahun....haha tapi gelak tetap kuat ...tapi ada jugak kisah2 lama yg bole kita nak citer kat anak2 kita.....ada yg tak bole...rahsia letewww...kah3

arghhh...aku nak termenung jap nak ingat citer lama...hoho

Friday, August 5, 2011

Operation Facebook, Nov 5 2011

Betul ke ni weh...aku tak kisah sgt sbb takde akaun fb...korang camana? takut letewww...ekeke gedik jekan tulis camni...hahha

Message from Anonymous: Operation Facebook, Nov 5 2011



Anonymous-24th October Warning Malaysia red oktiber
yg ni korang cari sendirilah...sebab dah mcm lain je motif dia...takut pulak aku nak amik ...ekeke

Syarikat yang gagal pengesahan halal

chait....dak tu dah delete dah senarai tu...ngok betul

Nampaknya mcm dah sampai keperingkat kita print dan bawak kemana2...senang nak cek... yela...korang bayangkanlah...kat AEON pun ada cwgn yg tak halal..... dulu2 masa al-arqam ada...mcm senang je kan kita nak cari makanan2 halal ni...especially mcm fish ball tu...sekarg ni susah la...takde ke yang boleh buat konsep meniaga mcm tu...

untuk senarai Syarikat Pengeluar Supplemen Kesihatan Dan Tradisional Yang Mempunyai Sijil Halal Malaysia boleh klik sini

Man Sewel Datang Kl

satu lagi movie kelakar...tp yg ni mcm telemovie...tak taula aku...tapi tengok trailer pun dah senyum...hehe



full movie di sini

http://www.youtube.com/watch?v=RSXEetmhqYk&feature=related

Thursday, August 4, 2011

korang pernah rasa tak?

bila dekat2 nak buka tu...rasa mcm tekak korang kosong je...kering...pedih ulu hati...pernah rasa tak?itu mcm gastrik kan... arghhh...aku kena gastrik la ni...

Bini Biniku Gangster

tengok video youtube ni...citer baru ...tak kisahla walaupun mcm citer my wife is a gangster tp mcm kelakar je weh...tengok trailer pun dah senyum...




ps:yg pasti aku mmg tak tgk kat panggung...hehe

Wednesday, August 3, 2011

Kontroversi iklan Ramadhan 8tv

Pelik betul la media prima ni ek...thn lepas iklan raya tv3...thn ni 8tv pulak... camanala agaknya iklan raya nanti ek...kontroversi lagi ka?

apa2 hal pun layan yang Singapore punya iklan sambut Ramadhan ni...walaupun aku sgt tak suka dgn singapura sebab cara main bola yang mcm tu...tp iklan dorang kira ok la dr yg 8tv punya tu...

iklan 8tv tu dah kena delete...malas aku nak cari...haha

koleksi video ufo terbaru

tengok la weh...dah tak piring lagi dah...mcm pelik je aku tengok...

Strange phenomenon in the sky







Monday, August 1, 2011

Senarai Hotel yang dapat Sijil Halal di seluruh Negara

forward dr email..

Assalamualaikum,

Menjelang bulan puasa, Ramadhan al Mubarak ni dah menjadi trend banyak orang nak berbuka puasa secara buffet di hotel2.

Tak salah. Tapi sebagai amalan ingat-mengingati sesama muslim, boleh check senarai hotel yang nak di kunjungi.

Takut2 juga makanan yang disediakan untuk buffett berbuka puasa nampak menyelerakan tapi menggunakan bahan2 di ragui.

http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/senarai-hotel

semoga ada manfaat, Insha ALLAH..

Senarai Hotel & Resort Mengikut Negeri