Our social:

Latest Post

Tuesday, May 31, 2011

Alhamdulillah....

Alhamdulillah...semuanya dah selesai...insyaAllah...bila free nanti aku update lagi ye...dgn gambau2...


Friday, May 27, 2011

Contest of fasham Blog


Thursday, May 26, 2011

Hampir2 menangis kat kedai makan.....:(

malam tadi kat kedai makan...tengok rancangan 360 tv3...tunjuk pengkebumian anak2 yatim...anak2 syurga...insyaAllah...yang terkorban dalam kejadian tanah runtuh di Hulu langat tempoh hari...keluar pulak lagu Andaiku tahu...Ramli sarip ...balik rumah terus cari lagu ni versi Ramli sarip...

Aku memang tak boleh tengok le...hampir2 nak keluar air mata aku...tak tau kenapa... terus teringat kat anak2 aku...teringat dosa2...sempat tak sempat nak bertaubat??? kalau tuhan nak tarik nyawa kita...sejap je kan...pasal tu aku penah buat n3 pasal ni... pasal tu skrg aku rasa takut2 nak menulis diblog....aku takut ada yang akan berkecil hati...sempat ke nak mintak maaf?pasal tu aku kalau boleh...klu buat cerita mengarut pun...aku cuba pastikan takde yang terasa...dan kalau bole ... biarlah cerita aku tu...walau sekali baca mcm mengarut...ada jugak pengajaran...

yg pasti...aku memang takut.....



Andai kutahu
Kapan tiba ajalku
Ku akan memohon
Tuhan tolong panjangkan umurku

Andai kutahu
Kapan tiba masaku
Ku akan memohon
Tuhan jangan Kau ambil nyawaku

Aku takut
Akan semua dosa dosaku
Aku takut
Dosa yang terus membayangiku

Andai kutahu
MalaikatMu kan menjemputku
Izinkan aku
Mengucap kata tobat padaMu

Aku takut
Akan semua dosa dosaku
Aku takut
Dosa yang terus membayangiku

Ampuni aku
Dari segala dosa dosaku
Ampuni aku
Menangisku bertobat padaMu

Aku manusia
Yang takut neraka
Namun aku juga
Tak pantas di surga

Andai kutahu
Kapan tiba ajalku
Izinkan aku
Mengucap kata tobat padaMu

Aku takut
Akan semua dosa dosaku
Aku takut
Dosa yang terus membayangiku

Ampuni aku
Dari segala dosa dosaku
Ampuni aku
Menangisku bertobat padaMu

Wednesday, May 25, 2011

Apa Makna DVDRip, DVDSCR, CAM, R5, TS and TC Mean

Sekadar pengetahuan...

DVDRip: Is a copy of a original DVD. The quality is excellent (DVD Quality). DVDRip Quality is ready to download when Original DVD is in the market. DVDrips are released in SVCD and DivX/XviD.
Worth to Download? YES

DVDScr: Or DVD Screener, usually is a copy of a PROMO Dvd. The DVDScr is out before the original DVD is in the market. Video usually comes with water marks in the video, clock counters and legends. Sometimes in some parts of the Movie video turns in black and white.
Quality is good.
Worth to Download? YES

R5: Refers to a specific format of DVD released in DVD Region 5, the former Soviet Union, and bootlegged copies of these releases that are distributed on the Internet. In an effort to compete with movie piracy, the movie industry chose to create a new format for DVD releases that could be produced more quickly and less expensively than traditional DVD releases. Quality is good because video is ripped directly from a DVD.
Worth to Download? YES

CAM: A cam is a theater rip usually done with a digital video camera. A mini tripod is sometimes used, but a lot of the time this wont be possible, so the camera make shake. Also seating placement isn't always idle, and it might be filmed from an angle. Quality is awful.
Worth to Download? NO

TS: Or Telesync, is the same spec as a CAM except it uses an external audio source. A direct audio source does not ensure a good quality audio source, as a lot of background noise can interfere. Quality is awful.
Worth to Download? NO

TC: A telecine machine copies the film digitally from the reels. Sound and picture should be very good, but due to the equipment involved and cost telecines are fairly uncommon. Quality is regular.
Worth to Download? NO

Article Source: http://EzineArticles.com/1706483

ni lama punya ...skrg dah bertambah yg blueray punya...yg tu lg le worth to download.... huhu

errr...aku tak...aku saje je amik tau...

Sunday, May 22, 2011

Thanks surf 7

Nampaknya tak jadi le aku nak benti menulis blog.Surf 7 telah bermurah hati untuk menaja aku setahun lagi...adoi...terpaksa le aku aktif balik cenggini.



klik gambar untuk view company yang best ni...hehe. Seriously aku tak sangka pulak dia akan sambung lagi, aku ingatkan bila aku dah jarang online ni...rank pun dah berjuta-juta...dia dah malas nak tengok blog aku tapi aku silap. ternyata Surf 7 ni memang baik dan servis pun superb. Aku pernahlah hantar tiket sekali...komplen la konon ...tak sampai 24 jam...masalah selesai...bayangkan lah...blog aku ni disponsor...banyak cekadak... komplenla konon...dia layan baik...klu aku bayar...perghhh...aku ingat tak sampai sejam ...settle! aku agaklah...ekeke

thanks sekali lagi untuk team surf 7...aku akan cuba menulis dengan cara yang kontroversi...eh...dgn cara yang baik dan akan cuba promote lagi surf 7 yang baik dan best dan marvellous ni...

ps...ternyata aku mmg tak pandai bodek...ayat tak power langsung...ekeke

Saturday, May 21, 2011

Video tragedi tanah runtuh di Hulu Langat

Sedih dengan berita kejadian tanah runtuh di rumah Anak-Anak Yatim dan Anak-Anak Kebajikan Madrasah Al-Taqwa, Felcra Semungkis, Batu 14Hulu Langat yang menyebab kematian.

Senarai mangsa2 yang terlibat adalah

Yang meninggal 1. Azrel (8) 2.Nael (8) 3. Eqim 4. Zaim 5. Rahimi 6. Angah.

Yang selamat
1. Khairul (9) 2. Hairis 3. Harris 4. Aizat 5. Alaudin 6. Abg Din 7. Shafiz 8.Akmal


Yang masih tertimbus
1. Riz (9) 2. Shahrul (9) 3. Boboy (10) 4. Lokman (11) 5. Fahad (9) 6. Aiman (10) 7. Hasril (11) 8. Abg Farid (34) 9. Abg Iwan (33) 10. Hazim (9)


Maklumat terkini setakat jam sekarang.

al-fatihah untuk anak anak yatim yg terkorban.....dan berdoa semoga anak2 yang masih tertimbus ditemui dalam keadaan yang selamat.

latest: abang iwan ditemui selamat



berita dari aljazeera



berita video dari bbcnews

Video kisah sebenar Sham Kamikaze

Friday, May 20, 2011

bertudung vs tak bertudung

ketinggalan betul aku ni...rupanya ada blogger bertudung gado gado ngan tak bertudung yer...errr...pakcik z aku penah nasihat...klu pompuan gaduh...lelaki jangan masuk campur...tengok je...
tapi ini amaran ye...klu yg dimaksudkan tu blogger lelaki yg pakai tudung... aku akan masuk campur...huh!!

Wednesday, May 18, 2011

blog aku hiv positif....

baca dan ambil tau tentang hiv kat blog ni...aku dah baca kisah ni
sedih...korang baca lah weh... mudah2an bole gak menyedARKAN KITA...ITU NASIB ORANG... NASIB KITA TAK TAU CAMANA...yg penting...jgn salah sangka kat seme yang ada hiv ni...
klu korang ada masa...korang bacalah sebab citer da pjg...

http://akuhivpositif.blogspot.com/

Monday, May 16, 2011

nak tukar link konon...

tadi aku g satu blog...dia nak tukar2 link...aku pun konon2 nak jadi baik...nak la tukar2 link...sekali komen blog dia kena guna fb...cis...dia ingat seme org ada fb ke...huh!!

Sunday, May 15, 2011

gempar!!pengguna facebook sila ambil perhatian

sila try cuba test button like kat post ni weh...aku nak try tp takde account fb...hik hik

err...button dislike takde pulak ...ekeke

Saturday, May 14, 2011

Maharaja Lawak minggu ke 7

guatv.com dah kena ban ngan youtube...ni ada lagi nih...tak taula berapa lama bole bertahan...tp aku rasa ada lagi yg upload...ni seme buat org lagi taknak langgan astro warna jela kan...ekeke

aku rasa jambu dengan jozan yg aku gelak sikit...yg lain hampeh...yang aku senyum maybe sepah ngan nabil jela...yang lain2 tu...singkirkan jela weh...buang masa jela...





cenel ni untuk tengok yg lain2. Ada lagi...ramai jugak yg masih bertahan cuma guatv yg paling cepat...sian kat dia...

Wednesday, May 11, 2011

Seronoknya Berkahwin

hik hik hik hik....moga2 ada yg bersemangat bila dengar ceramah ni...hik hik

kahwin

hik hik...

Tuesday, May 10, 2011

Penjelasan ungkapan Pandi kutty

Aku taknak sokong sapa2...tapi cuba dengar betul2...
pasal tu aku penah kata...aku bosan dengan politik ...tp bosan2 pun kena amik tau jugak...kita kan warganegara yang prihatin...



aku memang dah lama tak baca suratkhabar...tapi tadi aku ada baca paper mingguan malaysia tentang kontroversi filem hantu mak limah...aku baru tau...ada cerita pasal tu...nampak sangat aku ni ketinggalan kan...

'Titanic' Theme Song

'Titanic' Theme Song My Heart Will Go On Celine Dion 1997

tadi cari video kat bawah ni...terjumpa video ni...teringat dulu2 ...hehe

Asal usul cerita hantu kak limah balik rumah

rupa2nya ada pulak asal camana citer ni ye... ekeke diceritakan sendiri oleh... abang mamat khalid tuuu...

circa awal 70an. satu penempatan baru telah di buka lebihkurang 4km dari kampong aku. dahulunya kawasan itu penuh dengan lombong tinggal dan ketika itu telah ditebusguna dijadikan kawasan penempatan baru untuk menampung sebahagian besar dari penduduk melayu yang semakin meningkat di kawasan selatan ipoh ini. (melayu di sini aku satukan antara bugis jawa boyan mendeling dsbnya). sambung lagi

tak sangka ek...aku sebenarnya baru tau abang mamat ni pun ada masa tulis blog...

Video youtube OST Cinta melody

Menunggu ZIVILIA Feat AISHITERU

Lirik dan tajuk lagu ost cinta melody yang tgh hangat kat astro ria ni susah bangat nak cari.. lebih2 lagi orang cam aku ni yang takde masa nak tengok tv...dengau2 cenggitu lapas tu suruh cari...penat tau...tp ada jugak kawan aku yang tolong dan hasilnya...tadaaaa.... dapat jugak...untuk yang minat jela eh... aku tak...haha eh lupa pulak...episode dia pun tak banyak...ada epi 1-36 je kot...so aku rasa mmg ramai yang ikut citer ni kan...errrr...di ulang...aku tak...

Friday, May 6, 2011

Maharaja Lawak Minggu-6 youtube

Maharaja Lawak Minggu-6 jozan sepah nabil jambu balas...yang pertama buat persembahan dah ada...kumpulan balas...untuk menonton...sila refresh di cenel sini setiap setengah jam...huhu
aku terpaksa buat n3 ni sebab kawan2 aku byk tak tau mana nak cari...

Maharaja Lawak Minggu-6 Kedudukan Undian

sementara tunggu dorang upload maharaja lawak minggu ke 6...kita usha dulu kedudukan
cam biasa jozan ketama...jambu kedua...yang pelik sepah kalah dgn balas pulak...

camnilah nasib kita kan...sib baik ada youtube...klu tak kene tunggu esok kat pasar malam klu2 geng2 lanun ada jual...ekeke namun untuk subscribe warna...sorry la ek... tapi aku tau camna nak tgk astro warna tanpa langgan tp tak bole bg tau laaa...haha

Wednesday, May 4, 2011

citer kat pangkin:ayat last

ko tau rio...pakcik Z mulakan bicara...masa tu kitaorang baru je balik dari kubur...lepak kat kedai makan...tau pakcik...pakcik ada awek kan...aku cuba bergurau...pakcik z jeling...manja sangat la tu...ekeke semalam baru je aku jumpa arwah... ooooo...

KEPUTUSAN LIGA SUPER 03/05/11

Aku tak tengok punnn...ekeke

TERENGGANU 3 : 1 PERLIS

JOHOR FC 0 : 1 KELANTAN

N.SEMBILAN 3 : 1 PERAK

K.LUMPUR 1 : 3 SELANGOR

PAHANAG 0 : 0 FELDA UNITED

KEDAH 1 : 1 SABAH

Tuesday, May 3, 2011

Facebook Spying Machine

So...harap semua berhati hati ye...tapi biasanya org2 kita mana heran seme ni...ekeke bukannya ada rahsia besar pun korang tu...huhu



WikiLeaks Founder Assange Blasts Facebook as 'Most Appalling Spying Machine'


LONDON – WikiLeaks founder Julian Assange blasted Facebook, calling it the "most appalling spying machine that has ever been invented," Russia Today reported Tuesday.

Assange, who is currently fighting extradition to Sweden from the U.K., claimed on the Russian news channel that the social networking site was used by the U.S. government to spy on its citizens.

"Here we have the world's most comprehensive database about people -- their relationships, their names, their addresses, their locations and the communications with each other, their relatives -- all sitting within the United States, all accessible to U.S. intelligence," he said. "Facebook, Google, Yahoo -- all these major U.S. organizations have built-in interfaces for U.S. intelligence."

Assange added, "It's not a matter of serving a subpoena. They have an interface that they have developed for U.S. intelligence to use."

He also claimed that people using Facebook were helping U.S. intelligence operatives.

"Everyone should understand that when they add their friends to Facebook, they are doing free work for United States intelligence agencies in building this database for them."

Assange also addressed WikiLeaks' latest disclosures about Guantanamo Bay being used to incarcerate dozens of terrorists who admitted plotting attacks against the West.

"You know it has been a haven for terrorists, and it is certainly a haven for oligarchs and former regime dictators that have come here," he said.

Assange also slammed the media for distorting information and spoke out on politics in the Middle East and North Africa and fighting his extradition to Sweden.

A judge ruled in February that Assange should be extradited to Sweden where he is accused of sexually assaulting one Swedish woman and raping another during a visit to Stockholm last August.

Assange denied the accusations and said the charges were politically motivated.

He will appeal against a British judge's decision to extradite him to Sweden in a hearing at the High Court in London from July 12-13.

nak mampus ke gila?

untuk menunjukkan yang paling terrr...atau bak kata budak2 gedik...very the very,,,contohnya...

Gambar Allahyarham Osama Bin Laden yg telah diphotoshopkan



Ada yang kata sebenarnya beliau dah lama meninggal dunia...

no update

Blog sedang dikemaskini...sorry