Our social:

Latest Post

Thursday, March 31, 2011

Brazilian goalie scores 100 goals

agak2 striker kat liga M ada tak jaring sebanyak dia ni...ekeke Gol2 dia jaringkan pun cantik2...

cats look like Adolf Hitler?

Sapa sapa yang ada kucing macam hitler tu...bule la post kat website ni...
http://catsthatlooklikehitler.com

aku tengok memang ada yang macam sama...errr...maksud aku dari segi misai dia tu... korang tengok le...ekeke

aku nak bagi contoh tapi tengok seme mcm sama je...

Monday, March 28, 2011

video youtube tsunami jepun terbaru

dari kamera amatur...mmg tak sempat nak buat apa dah...siren berbunyi-bunyi tapi sure tergamam...tengok jela...

FW: Penarikan Sijil Halal untuk Syarikat Makanan di Melaka





ni kongsi dari email...untuk penduduk negeri melaka dan yang berkunjung ke Melaka

Sunday, March 27, 2011

lirik dan youtube Dadali - Disaat Aku Mencintaimu

Langsung takde kena mengena dgn aku tp melodi dia mmg terbuai jgk la... kadang2 walaupun lirik takde kena mengena tp sbb melodi dia, kita pun akan terdengar dan rasa sayu... huhu

kadang2 bila asik dengar lagu2 rock keras... kita akan rasa bosan jugak...
kadang2 kita kena relek2 jugak...
kadang2 kita ni ego jugak
kadang2 kita taknak mengaku
kadang2 kita ketawa....tapi sebenarnya ketawakan diri sendiri je...
kadang2 kita menangis jugak kan...errr..aku tak...
maksud aku org pompuan le...
lirik takde mengena pun dgn dia ...
tapi menangis...simpati agaknya...ekeke
ok...jum dengar




Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Friday, March 25, 2011

tolong jangan abaikan yang bukan pelajar IPT

sampai hati tau...mentang2 aku bukan pelajar IPT...suka2 je nak abaikan...HUH!!

korang tengok le dak ni buat survey pasal blogger...pastukan...korang bacale ni...dia kata:

Lilyel said...

Salam.

Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily
Note: Sila abaikan jika anda bukan pelajar IPT. 

selamba dia suruh abaikan kalau bukan pelajar IPT...yela...aku taula aku bukan pelajar IPT...tapi jgn le abaikan aku...ekeke

so...kepada pelajar IPT...sapot le dak ni...dia tgh buat survey tu...aku ni...korang abaikan pun takpe....

'Sentuhan Ibu'- Yang Terbaik Bagi Bayi

Dah macam blog kaum ibu pulak blog ni ek...ekeke

KUALA LUMPUR, 23 Mac (Bernama) -- Mengurut adalah cara asuhan dan penyembuhan yang diamalkan oleh pelbagai budaya di seluruh dunia sejak berabad yang lepas.

Dr Tiffany Field dari University of Miami yang mengetuai Touch Research Institute (TRI), telah menemui perhubungan antara terapi sentuhan dan manusia. Beliau mendapati urutan membawa banyak kebaikan terutama kepada bayi dan kanak-kanak.

Menurut Dr Field, bagi bayi dan kanak-kanak, sentuhan adalah sama penting seperti makan dan tidur.

Pada asasnya, terapi sentuhan atau urutan boleh merangsang saraf otak yang membantu penyerapan zat makanan, dan seterusnya membantu penambahan berat badan yang lebih cepat.

Sentuhan turut mengurangkan tahap hormon tekanan dan hasilnya, mempertingkat fungsi imuniti.

Penemuan Dr Field ini disampaikan oleh Pakar Perunding Pediatrik, Datuk Dr Zulkifli Ismail pada majlis pelancaran Siri Bengkel Urutan bayi TOUCH anjuran Johnson's Baby dan Kumpulan KPJ Healthcare baru-baru ini.

RANGSANGAN BAYI CERDAS

Wednesday, March 23, 2011

Twin Stroller side by side



susah benau nak cari kat melaka, kalau ada pun...dah lipat pun besau gedabak mcm keta kancil...
dah bagi idea kat wife aku nak beli 2 yang single punya pastu ikat dgn tali rapia...ekeke

Sunday, March 20, 2011

Ahmad Faysal Wasim & Hana Marissa



Alhamdullillah...

anak anak kembar aku...lahir tanggal 8 Mac 2011...jam 1004hrs dan 1006hrs.

untuk soalan korang ...aku jawab dulu sbb lepas ni akan sibuk kembali...

yaaa....kembar la tu...sepasang...

yaa...kiut cam aku ...

quality gambar agak kurang sbb guna hp je...

lain2 nnt aku jawab...hehe

Saturday, March 5, 2011

gengblogger menyusahkan aku je le...

blog exchange aku dah kena blacklist by google...ni semua pasal malware by gengblogger... padahal aku tak letak pun link gengblogger...dan aku bukan ahli gengblogger...dan aku memang tak layak pun nak join...dan aku tak kisah pun tapi bila ada blog dalam bloglist aku yang dah kena...dalam kes blog aku tu...blog mieran...tak pasal2 blog lepakdpangkin aku tu kena blacklist...sampai aku terpaksa buang semua bloglist penanggah aku...dan aku terpaksa cari semula semua yang exchange link dgn aku dan aku dah la takde masa nak update2 bagai ni...nanti bila free...aku cari balik dan buat balik...

kepada ahli gengblogger...sila suruh bos korang settle malware tu yer...sampai sekarang walaupun aku dah buang bloglist aku tu , blog aku masih tak bole bukak...bule je bukak tapi kena warning malware attack...buat orang takut je nak bukak...huh!

aku rasa dah byk kali gengblogger ni kena attack...tak settle lagi ke?huh sekali lagi

err...aku dah cek...blog aku tu malware dia hosted by blog mieran dan bila aku folo lagi...malware tu datang dari gengblogger...errr... kalau aku salah... sorryle...ekeke

aku...aku chow dulu...nak tengok tv...haha

Kemilau Cinta Karmila (KCK) episode akhir youtube

aku tak tengok cerita ni tapi aku bagi jugaklah link episode akhir kalau2 ada yang cari...