Our social:

Latest Post

Saturday, January 29, 2011

aku bukan silent killer....my last n3

duduk ramai ramai
bergelak ketawa
beriang ria
kutuk mengutuk
tiba tiba
suasana sepi
senyap sunyi
gas silent killer dikesan
seorang yg serius bersuara
sapa gelak nampak gigi
dia yang punya
semua senyap
senyum
ketawa tutup mulut
tak nampak gigi....

bukan senang nak jadi serius
perlu latihan
perlu ada displin
perlu ada aura sms
errr...saya mau sentut

arghhhh....aku bukan silent killer
aku hanya silent reader....

this is my last entry
cakap omputih pulak...
mungkin...
semua talian dah stop....
ini yg last...
mungkin kembali...
mungkin tidak...
hanya ingin memohon maaf
itu je
takan tak bole???

Wednesday, January 26, 2011

cara hentikan spam dengan Chatroll.com

Aku cuba test Chatroll ni untuk sementara...aku letak kat bawah sekali...Jo stylo kata ini bole hentikan spam...jum cuba...senang je nak register...pergi ke http://www.chatroll.com/ register try free...pastu dah bole guna...ikut je arahan...

kalau ada orang nak tinggalkan message...dia kena tulis dan register as guest or klu ada akaun fb pun bole....and then baru bole tinggalkan pesanan...hohoho... abislah mesin blogwalk tu...


pssstttt...tapi kat mana ek nak dapat mesin tu...aku ingat nak buat satu blog BI pastu spam kan kat blog2 BI pastu jadi kaya dengan adsense...ekekeke aku gurau je weh...tulis bm pun tak betul camana nak buat blog BI...ooooo...copy paste je...good idea...kuikuikui

eh...aku gurau jela...korang ni aku gurau pun amik serius tau...aku dah takut nak bergurau2 skrg ni tau...

Friday, January 21, 2011

ikan kehkehkeh

mana ikannya bang.... tu haa dalam peti ais....mana? tanya lagi....hati dah panas...pergi terus ke peti ais... ni bukan ni,,,?

Wednesday, January 19, 2011

nuffnang and churp churp

Aku tak tau mende ni...sbb nak bosan aku sign up...dan tadaaa.....dia buatkan n3 untuk aku pulak...ekeke tapi korang jangan le klik link tu...nanti dia bagi 20sen pulak kat aku...aku saje je nak test... sorry yerrr....tapi ok jgk kan...dia buatkan n3 ...adoi.. aku mmg tak tau ..senangle lps ni ek...klu tak tau nak update...suruh churp churp buatkan...ke guano?

test lagi
My way of re-energizing my day is a large cup of #MiloFuzeJamPack and playing this crazy addictive game. I want to get the high score to win iPod Shuffle!

Monday, January 17, 2011

teknik meranjang yang betul

Orang tua tua cakap, kalau nak meranjang, buatla betul betul, jangan belasah semacam je.Nanti, mesti tak jadi.Bukan susah pun nak meranjang, yang penting kena banyak bersabar. Kalau ikut steps yang betul, pasti akan berjaya. Mesti masih ramai yang tak tahu teknik yang betul.
Langkah yang pertama adalah jangan ragu-ragu.

Thursday, January 13, 2011

senyum....

Hidup memang mudah...tapi jangan ambil mudah
tapi kenapa kita selalu rasa susah?
oooo...mungkin sebab kita amik mudah....
pasal tu kita rasa susah....

tapi...betul ke kita susah?
errr....tak kot...
ada lagi susah...

cakap memang senang....
air liur tak pernah abis...
tekak je kering
simpan air liur masa susah...
bole gak order nasi pakai air liur...
kat kawan...

senyum...

Wednesday, January 12, 2011

aku tak tau cara pakai shawls....

minggu lepas kita eh dunia blog eh...ntahla,,,tapi adalah sekumpulan blogger yg berbantah2...kumpulan sorang ni kata camni...kumpulan lagi satu kata camni...last2 dua2 berbantah2 pasal isu yg berlainan...satu pakai shawl... satu lagi pasal gambar... tergelak aku baca komen2.... palng best buat n3 pastu suruh orang terjah n3 dia...hehe... contoh yg buat n3...aku...kah3...tapi aku taknak ckp sokong sapa cuma benda ni buat aku teringat... masa budak2 dulu kalau dak laki gaduh2 ngan dak pompuan...mesti orang2 tua jerit..."hoi...korang ni yg gaduh2 ni...aku kawinkan nak??? masa tu mesti kita cebik2 taknak...tapi klu dah muda remaja ni kita suruh kawin2...agak2 apa jawapan dorang ek...ekeke

Tuesday, January 11, 2011

Siapa Wong Fei Hung?



tak tau mana dorang dapat maklumat ni...so jgn tanya betul ke tak...yang pasti aku memang bole sikit2 tiru kungfu dia...ekeke


Selama ini kita hanya mengenal Wong Fei Hung sebagai jagoan Kung fu dalam film Once Upon A Time in China . Dalam filem itu, karakter Wong Fei Hung dimainkan oleh aktor terkenal Hong Kong , Jet Li. Namun siapakah sebenarnya Wong Fei Hung?

Monday, January 10, 2011

Sesetengah nikmat itu hanya datang sekali, tetapi bersyukur kena selalu.

cerita dari email lagi...sorryla...aku belum ada mood lagi nak buat cerita sendiri...

Sunday, January 9, 2011

Cara membaca Surah Yassin dgn betul sewaktu seseorang menghadapi Sakaratul Maut



dapat dari email...saje nak simpan sambil kongsi2 dengan korang...Boleh jadi iktibar untuk kita, pesan kat anak2 bila dah sampai masa kita nanti..

Saturday, January 8, 2011

berita gempar!!!

LIVERPOOL 8 Jan - Liverpool mengumumkan hari ini pengurus, Roy Hodgson telah meninggalkan kelab selepas mendapat persetujuan kedua-dua belah pihak dan tempatnya digantikan dengan Kenny Dalglish menjelang perlawanan Piala FA menentang Manchester United esok - AFP

semoga malam esok malam kebangkitan Liverpool....

tolong berhati-hati ye...

kalau nak jumpa doktor...tolong berhati2 dengan doktor yang cenggini...huh!!

Friday, January 7, 2011

50% halal

Harap2 takdelah kat sini...

Wednesday, January 5, 2011

HUKUM JUAL BELI BINATANG ( TOKEK )

ok...pes aku nak cakap...aku tak tau mana penghantar email ni dapat....tapi aku siarkan jugak...moga-moga ada yg bijak pandai antara korang yang dapat memberi hujah2...so... kita sama2 dapat belajar...kadang2 kita macam tahu tapi sebenarnya tak...kadang2 kita rasa benda ni mcm remeh temeh dan tak melibatkan kita tapi bagi aku...kita kena tau jugak menda2 cenggini...ilmu tukan luas...tak salah kita amik tau...tul tak...?

SIDANG JEMAAH YANG BERBAHAGIA,

Nadi bagi sebuah kehidupan Islam ialah ketaqwaan. Keindahan yang mewarnai kehidupan setiap individu muslim juga kerana pancaran ketaqwaannya. Sebuah keluarga, sebuah masyarakat dan sebuah negara pasti dinaungi rahmat dan kesejahteraan jika anggota insan di dalamnya hidup dengan kehidupan taqwa. Orang yang bertaqwa sentiasa memastikan setiap usaha dan hasil pencariannya bersumber daripada rezeki yang halal. Orang yang taqwa sentiasa memastikan pencariannya selamat daripada sumber yang haram seperti hasil yang diperolehi daripada haiwan yang dilarang dan diharamkan disisi Syarak .

Tuesday, January 4, 2011

KELEBIHAN BERDIAM...

Kongsi dari email yg aku dapat...tak sia-sia le aku jadi pendiam, banyak hikmah dia tau...hehe


Bismillahirrahmanir rahiim.

Manusia berbicara setiap masa. Bicara yang baik akan membawa keselamatan dan kebaikan kepada manusia. Jika bicara tidak mengikut adabnya, manusia akan merana di dunia dan di akhirat. Di dunia akan dibenci oleh manusia lain manakala di akhirat bicara yang
menyakiti hati orang lain akan menyebabkan kita terseksa kekal abadi di dalam neraka Allah s.w.t.

Bagi mereka yang beriman, lidah yang dikurniakan Allah itu tidak digunakan untuk berbicara sesuka hati dan sia-sia. Sebaliknya digunakan untuk mengeluarkan mutiara-mutiara yang berhikmah.

Oleh itu, DIAM adalah benteng bagi lidah manusia daripada mengucapkan perkataan yang sia-sia.


HIKMAH DIAM

Monday, January 3, 2011

IT Tips - General keyboard shortcuts

pic google
· CTRL+C (Copy)

· CTRL+X (Cut)

· CTRL+V (Paste)

· CTRL+Z (Undo)

· DELETE (Delete)