Our social:

Thursday, November 10, 2011

hati2 dijualan Jcard ...jangan pergi

Minggu lepas dah kecoh dgn jcard sale...khas untuk yang ada jcard yer...sbb aku pun ada jcard...terasa diri mcm istimewa pulak...terus rasa nak pergi...

arini sbb rasa dah sihat sikit...aku pun pergi ke JJ dgn anak aku...sampai jj... eh...belum sampai lagi...keta dah berderet2 nak masuk ke jj... tak kije ke dorang ni...ke mc cam aku jugak...sebab aku ni bawak kancil...comel je rasa klu bawak kancil ni kan...ekeke terus menyelit2 dan terus cari parking...dan terus dapat parking...klu kita ikhlas...mmg senang dpt parking...korang cubalah weh...cuba ikhlaskan diri bila kemana2...insyaAllah akan senang dapat parking...

tanpa berlengah...terus ke tempat baju 70sen....pilih2 cepat...kang nak bayar kena beratur lagi...kelam kabut pilih baju 70sen...last2 dapat 10lai baju 70sen... campur2 seme dah berapa? ratus2 jugak tau...takpela...70sen punya pasal... so...next time kn beringat jugak...nama je 70sen...bila dia upkan sikit harga tu...tolak 70sen...manyak jugaklah weh...jgn terpedaya...ekeke bayar senyum2 walaupun kdg2 rasa sakit gigi...mencucuk2 tau...

lepas tu cepat2 nak pegi makan...nak pegi food court rasa malas pulak...cepat cepat pegi mcD...oh org tak bape ramai lagi...kul 12 dah setat lunch set punya...jimat ckit...aku g beli...anak standby kat kusi...kang org ramai, takan nak makan kat bangku sibadut tu...

abis makan...tiba2 ada org serbu...ingatkan nak mintak no phone... rupanya nak rebut kusi aku....eheh...aku senyum...bangga sebenarnya sebab aku dah kenyang...dia belum...hahha

abis makan...ingat nak sambung soping...tapi sbb tadi manyak jugak dah abis...walaupun sejap je...aku pun balik...satu hal lagi...nak kena beratur...bayar kat mesin...bila nak sampai giliran aku tu...bro kat depan aku ni punyalah mangkuk hayun...lembab benau...masuk tiket pun terbalik...aku ehem sikit tangan dah gigil...masuk duit singgit...tak bule...cepat2 dia tukar duit...4 kali tukar baru berjaya....bila turn aku sejap je...masuk sekali je dah settle...

bila dah bayar tu...pergi keparking keta...rupanya dah tersalah tempat...pusing balik baru jumpa...len kali kena ingat parking kat mana...hahha

ntah macamana...bila nak kuar faking tu...bro mangkuk tu lagi...pergh...mmg panaslah...ada ke dia nak kuar tu pergi tenyeh2kan kad jasco dia kat mesin tiket tu...dia buat mcm t&g...perghhh...pastu siap marah2 kat security...saya sudah bayar...abang security tu cakap...masukkn tiket tu dlm mesin tu...barulah bule...

last2 aku balik asik gelak2 je bukan sebab dah dapat beli baju 70sen tapi sebab bro mangkuk tu tenyeh2 kad dia kat mesin nak kuar tadi tu...

ps..patutnya citer aku ni manyak punch line ni kalau masuk maharaja lawak tapi nak buat camana...tak pandai nak citer...ekeke

eh tajuk tu patutnya...hati2 dijualan Jcard ...jangan pergi kalau sakit gigi...

14 comments :

  1. hahahhaha..aku kat bilik dah histeria gelak..adoila...lawak betul!!! haha..

    eh..kat JJ pernah ek ada sale 70sen?...=__=" aku tak pernah tau.. :P

    ReplyDelete
  2. Dulu pernah kerja metrojaya masa tunggu keputusan SPM. Paling x suka time sales. org kaya pun perangai mcam org ulu bila time sales. Berebut2, main tarik2 masa beli baju. Nk lak ada offer untuk yg ada MJ card member sahaja.

    ReplyDelete
  3. waduhhh...hehe..

    oasne jangan terpedaya lagi kan..

    haru biru jadinya..ehheh

    ReplyDelete
  4. sale 70sen tu mcmn ek? setiap brg harganya 70sen ke?

    ReplyDelete
  5. aku pun selalu terpedaya ngan sale 70sen!tu yang sanggup bila ada gap atr kelas tu rempit jap ke midvalley layan jcard sale..cukup bulan cr makpak sbb duit abis.

    ReplyDelete
  6. SOGO di hatiku-sebab Jusco dah jauh. hehe!

    ReplyDelete
  7. brader tu baru keluar hutan kot?

    weh aku nak tanya kau macam mana nak kasi ikhlas supaya dpt parking?
    kena ikhlas jugak ye..hahaha...macam2 kau ni

    ReplyDelete
  8. @wachak

    betul tu...seme berebut2...kaum cina paling ramai klu time cenggini...

    ReplyDelete
  9. @LadyBird

    mukan 70sen la lady... 70%...ekeke

    ReplyDelete
  10. @kech hidayah

    tak abis2 menyusahkan makpak ko ni...ekeke

    ReplyDelete
  11. @blog-tips-kurus

    kalau time nak sambut raya...mmg akan kesana...mmg byk pilihan...

    ReplyDelete
  12. @Anonymous

    yela...apa2 ko buat.. hati kena ikhlas...ekeke

    ReplyDelete

komeng