Our social:

Thursday, November 17, 2011

Foto paling mahal ?



Ini adalah dikatakan sebagai gambar yang diambil ...paling mahal... sebab aku ni memang takde seni...aku pun tak faham kenapa gambar ni boleh menjadi terlalu mahal yang kalau lah aku yang empunya...sure aku belanja korang roti telur sorang satu...ekeke $4.3 million tuuuu...

mengikut washingtonpost ...ianya mahal atas sebab2 teknikal...maksud nya ia adalah kerana amat sukar nak buat beberapa aspek dalam gambar tu jadi begitu sempurna macam tu tanpa menggunakan kaedah photoshop... korang bacalah sendiri...tak faham sangat aku...

dengan mempunyai garisan yang lurus dan warna yang sama...dan tanah yang rata...ia sangat2 perfect... ikut kata orang tu la...aku tengok biasa je gambar ni...yang klu aku amik...mesti aku just simpan je...nak tunjuk kat orang pun rasa segan...

lepas ni ramai le yang nak cuba amik gambar cenggini kan...ekeke mana tau boleh jadi kaya ke....

10 comments :

  1. Kak Nida rasa ia mahal sebab seolah2 air, awan, rumput tu macam ditampal sedangkan ia real.. agaknya ler kot.

    ReplyDelete
  2. macam corak jekan...mungkin sebab tu la mahal...

    ReplyDelete
  3. Ouhhh, maybe sbb mmg lurus jeeeee dia punya line tu...
    sbb tu mahal..
    lepas ni tgkp pic pembaris..
    lurus gak!.. kih3..

    ReplyDelete
  4. Ouhhh, maybe sbb mmg lurus jeeeee dia punya line tu...
    sbb tu mahal..
    lepas ni tgkp pic pembaris..
    lurus gak!.. kih3..

    ReplyDelete
  5. ya...

    tengok gambar neh memang mahai..

    lain tau..sebab ada nmpk rumput,awan, laut....style r..

    nak cuba tgkap la..heheh

    ReplyDelete
  6. mahal benor...same la tak paham

    ReplyDelete
  7. Kalau x salah wa, lukisan ni ditempa atas cermin. sebab tu mahal kot

    ReplyDelete
  8. picca tue 4.3million? usd?
    perghh...

    picca aku yg cmnie, suma aku sorok jauh2..
    haahhaha

    ReplyDelete
  9. rumput tu die lukis mcm rumput karpet.. walaupun nmpk lurus.. tp x keras..

    ReplyDelete
  10. gambar ni memang menarik. entah, sekali pandang pun dah rasa ada sesuatu

    ReplyDelete

komeng