Our social:

Friday, October 7, 2011

Belajawan 2012 online

Siaran langsung ucapan itu boleh didapati dalam dua versi iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris dengan melayari portal Perbendaharaan Malaysia di http://www.treasury.gov.my.

Teks ucapan belanjawan 2012 dan Laporan Ekonomi 2011/2012 juga boleh dimuat turun dari portal berkenaan sejam selepas Perdana Menteri membentangkan belanjawan.

Belanjawan 2012 juga boleh diakses melalui mobile web http://www.treasury.gov.my/bajetmobile, pautan RSS di http://www.treasury.gov.my dan pautan menerusi laman web agensi di bawah Kementerian Kewangan seperti Kastam DiRaja Malaysia, Bank Negara Malaysia, Suruhanjaya Sekuriti dan Lembaga Hasil Dalam Negeri

sama2 la kita tunggu kalau2 ada berita baik untuk kita...yang bukan kakitangan kerajaan ni...harga minyak turun ke?harga rokok naik ke? cukai individu kasi turun ke...gst ditangguhkan tapi knp bil astro ada kena cukai?tu cukai apa?brp byk cukai nak kena bayar ni?tak paham la...

ooo...lupa nak cakap...kat tv petang ni pukul 3 ye...biasanya tv1 dan tv3 ada live. Hari tu PR ada keluarkan belajawan dorang so bolelah kita banding2kan... ye dak walaupun ada yg kata belanjawan PR tak logik tapi still bole bandingkan...wajar kalau kita bandingkan dgn fakta bukan sekadar ckp tak logik...ye dak?

kalau dulu2 sedap tengok astro awani sebab dia jemput wakil PR dgn BN untuk ulas... petang ni...tak tau lah...

walau apapun...aku harap dan aku rasa ...belajawan mestilah untuk kebaikan rakyat... ye dak...cuma golongan mana yg dpt lebih tu tak tau lah...

0 pompang pompang :

Post a Comment

komeng