Our social:

Tuesday, September 13, 2011

macamana nak buat pop up new window

macamana nak buat pop up new window untuk link yang kita buat pada entry kita? maksudnya kadang-kadang bila kita buat entry pastu ada link untuk merujuk pada cerita kat entry kita... kadang-kadang pulak kita buat gambar siap ada link... bila kita klik pada link tersebut...dia akan meninggalkan blog kita pergi ke blog yang kita link tu...so...untuk buat supaya link yang kita bagi tu bukak window yang baru anda cuma perlu

cari


tambahkan


contoh cenggini


dah siap...boleh save

tapi sebelum tu kenalah pergi ke edit html...expand widget template...cam biasalah kan...takan tu pun nak bagitau...

ps...ini ttotu untuk aku sebenarnya...hahha takut terrrrlupa

2 comments :

komeng