Our social:

Monday, August 8, 2011

Tips membeli memilih penapis air

1.beli dari orang Islam...maksudnya company yg dipunyai oleh orang Islam.

2.jangan beli dari MLM.hehe jgn marah ye org2 MLM...bukan apa...harga MLM ni ribu2 ... patut 5 ke 6 rat je...tu pun dah untung tapi sbb MLM ni byk benau nak bagi upline.....harga jadi melambung...

3.jgn risau...kebykn penapis air mmg baik untuk kesihatan...tak kisahlah dia aura ke...alkali ke...semua baik dan lbh kurang...dan bole menyembuh pelbagai penyakit...LOL

4,berapa harga penapis yang baik...?ni mesti nak tanya kan...sbb dorg bisnes nak untung...sebab modal dorang dlm 2 ke 3 rat... aku rasa 5 ke 6 rat bole beli... itu pun dah 100% untung kan..klu dpt beli kurang dari tu lg baik...hehe

5.berapa penapis yg perlu ada....?kebykannya ada 5 ke 6 atau 7...aku rasa 5 ke 6 dah ok dah...nak cerita pasal penapis ni pjg ckit...klu rajin nanti aku tulis pasal penapis ni...basically...semua brand lbh kurang sama je... walaupun ada yg mendakwa dorang punya lbh baik...pendek kata...superb la konon...kena ingat ye tuan puan adik adik seme...menteri kita pernah kata...air yang dibekalkan kat rumah2 kita dah ok dah...cuma perlu masak je...air yang byk bakteria tu adalah air yg tersimpan lama kat tangki rumah kita tu...kat situ sebenarnya bakteria2 byk membiak...


6.pusat servis..pastikan berdekatan rumah korang...kang klu jauh susah pulak kita nak cari spare part...kalau brand a punya spare part bule masuk ke brand b... itu adalah terbaik...

cukuplah 6 ni dulu...sebab aku pun pening jugak bila kawan aku cakap...ko sibuk2 pasal penapis air...ko tak fikir ke pasal sayur2an kita...makanan kita ...ko pasti ke selamat dari racun2 ? camana dgn ikan2 yang dijual kat pasar2? kenapa ko tak cuba makanan organik? yang sahih2 selamat...

arghhh...menarik jugak kan makanan organik...nanti aku cuba carik...klu2 ada yang nak kongsi2 bukak ladang organik...bole bagi tau aku eh...aku berminat...huhu

eh...klu ada yg nak smbg senarai 6 ni...sambunglah weh...aku pun nak tau jgk...ekeke

untuk perbincangan hangat tentang produk2 elken, coway ke atau apa2 yang mendakwa dia yang terbaik, boleh rujuk link ini penapis air ro yang terbaik?

6 comments :

  1. dah lama nk beli tapi x beli2 sebab air kat rumah ni bila tengok ok jer. jernih bak air hujan.


    time rasa nk beli tu, time tengah tengok iklan kot. tu yg terpengaruh nk beli ... keh33

    ReplyDelete
  2. aku pun tak beli lg...survey2 pastu rasa mcm malas plak nak beli...ekeke

    ReplyDelete
  3. Coway adalah antara penapis air terbaik di Malaysia sekarang. Promo October 2011 masih berjalan dimana anda boleh dapat diskaun RM500 + RM200 baucer Giant. Sila rujuk http://www.cowayandhealth.com/coway-amazing-promotion-for-october-2011-dont-miss-it/

    ReplyDelete
  4. Penapis Cosway bukan yg terbaik di Malaysia. Jgn bagi salah info. :(

    ReplyDelete
  5. penapis COWAY la bukn Cosway dol

    ReplyDelete
  6. Masih ada yang tak tahu bahawa penapis Air Coway menawarkan servis setiap 2 bulan sekali, penukaran spare part secara percuma, sanitasi secara percuma.

    Untuk info lanjut, boleh layari:

    http://testimonicoway.blogspot.com/p/coway-bukan-mlm.html

    Makluman, Coway tidak mengamalkan sistem seperti MLM..

    ReplyDelete

komeng