Our social:

Friday, August 5, 2011

Syarikat yang gagal pengesahan halal

chait....dak tu dah delete dah senarai tu...ngok betul

Nampaknya mcm dah sampai keperingkat kita print dan bawak kemana2...senang nak cek... yela...korang bayangkanlah...kat AEON pun ada cwgn yg tak halal..... dulu2 masa al-arqam ada...mcm senang je kan kita nak cari makanan2 halal ni...especially mcm fish ball tu...sekarg ni susah la...takde ke yang boleh buat konsep meniaga mcm tu...

untuk senarai Syarikat Pengeluar Supplemen Kesihatan Dan Tradisional Yang Mempunyai Sijil Halal Malaysia boleh klik sini

11 comments :

  1. Kadang2 aku geram gaklah.. Bila check kat website jakim, tak update langsung.. Ade ke dalam banyak2 hotel kat Sarawak, ade 2 je yang ade halal.. Adoi.. Miri zero.. Perghhhh.. Tak update!!!


    Entry Terbaru 1 : Cerita Putus Tunang
    Entry Terbaru 2 : Isu Video Iklan Raya dan Ramadhan

    ReplyDelete
  2. d_tieah

    tula...maybe sbb dorang yg tak apply sijil halal kot...psl tu takde dlm senarai...

    ReplyDelete
  3. HPA kan ada..
    Tp produknya x banyak sgt lg..
    Kalau ayam,mi kuning dll tu aku mmg beli kat HPA jer...

    ReplyDelete
  4. ada yang takleh cari makan dalam bisnis bila ada yang nak buat macam al-arqam buat.

    ReplyDelete
  5. Banyak gila.. sampai 24 page tue.. kalau kita yakin makanan tue halal je boleh tak?

    ReplyDelete
  6. sekarang neh nak beli apa2 kena hati2 kan..

    tgk halal ke x...kita boleh makan makanan tu andai kita xtahu status makanan tu kan..kalau dah tahu mmg xleh makn kan?tol x?hehhe

    ReplyDelete
  7. kena aware dengan barang keperluan , bukan makanan je.

    hm.. kita pengguna kena gunakan kuasa pengguna.

    ReplyDelete
  8. ssh la mcm ni...
    nak beli makanan kene slalu waspada... huhu

    ReplyDelete
  9. bukan mustahil kita dah makan makanan direstoran yang baru kita tahu tidak halal..

    ReplyDelete
  10. susah sekaran nak cari restoran yan halal. Jakim pun kejap kata halal kejap kata tak..kita nak makan pun jd was was kan..

    ReplyDelete
  11. Cik SHiNJU
    yela...HPA kat melaka ni aku nak cari pun tak tau kat mana...

    ghost writer
    tula...

    Kacak Itu Saya
    yakin klu beli kat org islam...tapi ada gak yg cakap...dunhill takde sijil halal pun selamba je hisap...ekeke

    ILA HonEyBuNNy
    kalau tak tau...takpelah kot...tp kena amik tau jgk apa yg kita nak makan kan...hehe

    miss nina
    yela...kita bule gunakan power kita tp kdg2 org ckp...klu dah takde pilhan...camana?

    Shamsuddin Amin
    aa aa...makanan mmg kena sll berwaspada...

    insan_marhaen
    tula pasal...especially...restoran mamak kan...

    qellissa
    aa aa...pastu yg dah ditarik balik taknk pulak dia war war kan...

    ReplyDelete

komeng