Our social:

Wednesday, August 3, 2011

Kontroversi iklan Ramadhan 8tv

Pelik betul la media prima ni ek...thn lepas iklan raya tv3...thn ni 8tv pulak... camanala agaknya iklan raya nanti ek...kontroversi lagi ka?

apa2 hal pun layan yang Singapore punya iklan sambut Ramadhan ni...walaupun aku sgt tak suka dgn singapura sebab cara main bola yang mcm tu...tp iklan dorang kira ok la dr yg 8tv punya tu...

iklan 8tv tu dah kena delete...malas aku nak cari...haha

10 comments :

  1. kat sini iklan 8tv

    http://www.youtube.com/watch?v=s7kTDmnTieQ

    ReplyDelete
  2. Aku dah tengok iklan yang 8tv tu.. Ntah sape share pagi tadi.. Ngee :)
    Macam macam je kan.. Kalau lah arwah Yasmin Ahmad masih hidup, alangkah best iklan raya yang dia buat.. Kan???

    *Ermmm.. Idea2.. Esok nak buat citer pasal iklan raya lah..

    Entry Terbaru : DNA Babi

    ReplyDelete
  3. alaa...aku x tgk lg iklan 8tv tu..
    Ape kena ngn iklan tu? cer citer!

    ReplyDelete
  4. hah!aku pon tak tau ape yang dia cuba nak avoid or sampaikan dalam iklan ni..^^

    ReplyDelete
  5. Aku dah tgk iklan tu tadi... okey je, tak phm apa yg diorg marah sgt psl iklan tu... aku rasa mesej yg disampaikan bagus juga sebab ia mengingatkan bebudak muda tak kira Melayu Islam atau bukan Melayu Islam skg nie supaya menghormati bulan ramadhan yg disambut oleh golongan Melayu Islam... kenapa nak ditarik balik?

    Iklan Super Power yg bodoh dan gila seks tu takde pulak org bising...

    ReplyDelete
  6. d_tieah

    iklan arwah mmg terbaik la kan...

    Cik SHiNJU

    ko tengokla weh...kan ada link tu...aku tengok tp tak bape paham sgt sbb rasanya takde pun berlaku mende2 tu...

    grOundnUt

    tula pasal...aku pun blur jugak...

    Jo Qusary

    betul tu jo...iklan yg super power bagai2 tu takde pulak org bising2...pelik org kita ni kan...

    ReplyDelete
  7. Yelah... terlalu nak menonjolkan semangat 1Malaysia hingga terlupa semangat 1islam.

    ReplyDelete
  8. best iklan ni...^^
    byk yg tersirat...

    ReplyDelete
  9. x paham iklan tu tgk ok je..apa yg dikata raist tu ye? saya x paham..tp yg sgapore tu byk bercakap lak iklan dia..=)

    ReplyDelete
  10. insan_marhaen

    aa aa...tak paham sbnrnya apa yg dorg cuba sampaikan...

    Shamsuddin Amin

    iklan yg singapore tu ke?

    qellissa

    hehe...lama sgt pulak iklan dia kan...sampai 3 minit...

    ReplyDelete

komeng