Our social:

Friday, August 19, 2011

Google Sitelinks for pangkin4rest

hikhik aku bukan nak citer pasal tips atau cara2 nak dapat google sitelinks. Aku just tertanya-tanya apahal blog aku ni dapat sitelinks? Naik pening aku memikirkannya.... perghhh... dapat sitelinks terus memikirkannya... ekeke



seriously, sitelinks ni biasanya untuk blog2 femes dengan SEO je kan... blog aku ni tak termasuklah kan sebab jarang2 aku nak celen seo dah sekarang ni... kalau aku jumpa blog otai yang macam berlagak... barulah naik semangat aku untuk celen...dulu lah... sekarang dah malas... sekarang ni aku just suka2 je nak tulis2 entry...korang tengok n3 aku pun dah tau kan...dan kebanyakan n3 aku adalah just schedule n3... tu yang tak tentu masa aku update... biasa aku setkan pagi tp kadang2 petang pulak dia kuar...ekeke sebab aku lupa nak tukar PM ke AM.

camana nak dapatkan sitelinks ni?apa kriteria2 yang diperlukan?penting ke?
camana nak dapat korang bacalah kat blog2 otai tu ... sebab takde cara untuk mendapatkanya hanya yang ada adalah panduan2 yang ntah ke betul pun tak tau sebab google tak pernah nak bagi tau camna nak dapat.

penting ke? penting sebab korang dapat buat n3 yang camni...errr...maksud aku n3 untuk bg tau yang blog korang ada sitelinks...wakaka secara peribadi aku tak rasa penting sebab berapa orang yang hagak2 korang akan taip pangkin4rest kat google... yang aku tau...sorang...tak lain tak bukan... aku sendiri...ekeke

tapi kalau korang baca kat blog2 otai...salah satu kriteria adalah blog tersebut nampak pro pada pandangan google...pasal tu dia bagi sitelinks... perghhh... blog aku memang pro pun...ekeke

lagi...pasal inbound outbound...ntah apa menatang pun aku tak tahu...haha lagi adalah pasal SEO , SERP lbh kurang camtulah...

kesimpulannya...bagi aku...thankslah kepada google kerana penarafan pro yg telah dorang bg kat blog aku ni...kepada korang...jgn segan2 tanya tips kat aku eh...ekeke

ps: mcm tak sangka je kan blog aku dah setaraf dgn blog2 otai tu...siap ada sitelink wa ckp lu....

6 comments :

  1. tahniahhh!!!

    skrg ni SL dah besar gedabak..dulu comelll jer

    ReplyDelete
  2. Aku caya mario sebab aku follow blog ni dari dulu.. Dulu blog ni memang giler meletop gak eh.. Cuma skrg je biasa2.. Tak, maksud aku kau punya entry bukan setiap hari.. Dan kadang2, satu ayat je dalam entry kau.. Bz ke???



    Entry Terbaru : Orang Malaysia Bazir Dit Di Bazaar Ramadhan, Orang Somalia Mati Kelaparan

    ReplyDelete
  3. hebatlah pakcik!! boleh bagi duit raya lebey neh! tenkiu! ekekekeke

    ReplyDelete
  4. DaHLia
    tq sis...aa aa kan...dah mcm bukan sl... ekeke

    d_tieah
    aa aa la.... bizi jaga anak senornya...hehe

    kech hidayah
    asal nak duit raya je korang panggil aku pakcik...ekeke mana nak dapat... korang kawin nnt aku bagi...hik hik

    ReplyDelete
  5. perkh!! sitelink?? amende tu weh?? hahha..

    SEO, SERP?? amendenye pulak dah.. x paham la.. nnt kite msg la ek..

    Nak buat blog seo kene la betol2.. bkn campur2 mcm blog peribadi kite ni.. hahha..

    ReplyDelete
  6. caya lah mario.. bile laa aku nk dpt?

    ReplyDelete

komeng