Wednesday, June 8, 2011

Kenapa rmvb/mkv player tak boleh main file mkv?

korang ada tak download movie format mkv pastu tak boleh play kat player? mesti ada punya kan...ekeke kawan aku komplen kat aku...ada sesetengah file movie format mkv tak boleh play...maksud dia mkv player dia tak boleh nak play movie mkv...yang pelik tu...ada yang boleh...ada yang tak boleh...dia pelik...sebenarnya tak pelik pun...kena tengok player tu...kebanyakannya boleh play hd 768...yang dia download tu hd 720p.
so..kalau korang ada masalah yang sama...janganlah mengamuk...tengok le player tu...bole ke play hd 720...skrg ni banyak movie dah di rip ke 720p...kualiti gambar memang baik...tp sbb just download...format rmvb pun dah ok dah...takpun tengok je kat laptop or pc je or sambung terus laptop ke tv korang...cuma tv lcd samsung jela ada masalah sikit nak sambung...lain2 brand tv rasanya takde masalah...

selamat mencuba...piwittt...ekeke

4 comments:

wachak said...

x der tv LCD lagi. Layan kat pc pun dah ok dah. VLC multimedia player x pernah menghampakan. Kebanyakkan format dia boleh main.

grOundnUt said...

hah!aku selalu je kalau donlod format RMVB aku tukokan ke Avi tak pon mpeg je..senang sikit..tak kisah...asalkan leh main kat player kat umah tu..cuma RMVB je tak leh...;p

wadud@duad said...

ai bro sejak bile sembang pasal gini2 lak?
heheheh....
pakai jer mpcstar.. :)

^ Uncle Syaf ^ said...

baik baru ku tahu


kekadang bile download boleh main kat real player je, janji boleh tengok...he3, saving duit dri g tengok wayang kan kan kan kan


dok, sorry, lately ni jarang menyingah, gua busy sikit...harap maklum...he3