Our social:

Latest Post

Tuesday, November 30, 2010

tak malu...

ada sekali aku nak keluar pergi jalan2, lepas keluarkan keta aku... anak aku pun tutup le pintu pagar, masa dia nak tutup dan kunci tu..aku dah perasan sekor anjing hitam bulu tebal tiba2 datang dan terus masuk rumah jiran aku...aku tengok anjing tu macam tak betul je tapi aku diam je ...perati je kat side mirror aku...tiba-tiba...

Monday, November 29, 2010

“The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader”




macam best je citer ni...nuffnang taknak bagi tiket free ke...klik gambar untuk tahu lbh lanjut pasal citer ni....malas aku nak kopi pes...panjang sangat...trailer bole tengok kat sini http://www.youtube.com/watch?v=hrJQDPpIK6I

Leslie Nielsen, Star of 'Airplane!' and 'Naked Gun,' mati

Patutlah dah lama dia tak berlakun...dah tua rupanya...ekeke tak dapatlah lagi nak tgk citer lawak selamba lagi ek... sekarang ni lawak jerit2 je yang ada... bagi yang tak tengok lagi citer2 lawak dia... korang tengoklah weh...memang kelakar...wakaka

err...nampak sgt takde storykan...sampai citer ni pun nak buat entry,,,ekeke

besaunya...


TIMBALAN Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin melihat labu air ketika lawatan ke Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia (MAHA) 2010 di Taman Ekspo Pertanian Malaysia di Serdang, hari ini. - Foto Ahmad Irham Mohd Noor

buat pukul orang pun best ni...ekeke ni kalau beli kat pasar...mesti senyum senyum je bawak dgn selambanya ek...naik motor pulak tu...wakaka

Sunday, November 28, 2010

Denggi: Tiga kematian baru dilaporkan

dah merebak dah denggi ni...jaga kebersihan rumah masing2 dan rumah jiran jugak...nak buek camane...terpaksala kita jaga jugak kebersihan rumah jiran2 kita weh...nyamuk tu bukan dia tau sapa tuan dia...dia belasah semua...

GEORGETOWN 28 Nov. — Tiga lagi kematian akibat demam denggi dilaporkan minggu ini menjadikan jumlah keseluruhan yang meninggal dunia meningkat kepada 128 orang sejak Januari lepas.

Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata satu kematian dilaporkan di Sarawak semalam manakala dua kematian dilaporkan masing-masing di Pulau Pinang dan Johor pada Isnin lepas.

blog pilihan malaysia 2010

aku pelik sana sini ada blogger2 sibuk dgn blog2 pilihan ni...mulamula aku pun malas gak nak amik tau...tapi bila ada yang buat entry2 pasal menda ni...aku pun terjah le blog tu...nak tau jgk...sapa penganjur dia...rupa2nya...
aku pun tak tau sapa penganjur anugerah ni... tengok senarai mcm pelik pun ada...tapi...mungkinlah kot blog dorang tu best...aku takde pulak nak cek satu2 blog2 yang masuk senarai tu...

apa pun...aku harap takdelah kontroversi eh keputusan dia nanti...ekeke walaupun blog aku tak masuk senarai...aku sokong jela mana2 yang best tu...nanti dah femes...jangan nak kutuk2 blog2 cam aku ni sudahlah... haha kalau bole berilah tunjuk ajar ye...

-------------------------------------------------------------------------

aku tolong promosi je ni sbb ada blog kawan2 yg masuk...ramai tapi tak bole revealkan yang mana aku nak sokong...hehe

Saturday, November 27, 2010

software auto entry writting untuk blog

wahh...kalau ada software yang cenggini harap dpt pass kat aku eh... aku nak yang bole tulis n3 secara tetap...set kan 2 jam sekali dia akan tulis secara sendiri... topik dia pilih sendiri... aku nak baca2 je... best best

Friday, November 26, 2010

melorot...

seperti yang diceritakan kepada aku...


percaya atau tidak...walau seburuk mana pun kereta mekanik... kereta dorang tetap terbaik...so...janganlah kurang pandang rendah pada kereta buruk ni...itu mungkin kereta mekanik... mekanik ni pun macam doktor jugak kan...doktor keta... dulu masa keta aku eksiden...kena masuk bengkel...aku pun pinjam keta mekanik tu... yela...susah jgk kalau takde keta...so...aku cakap kat mekanik tu...kalau bole kasi pinjam keta baru aku repair kat bengkel dia... kenalah dia setuju...dia kasi aku keta buruk je...aku tak kisah sgt...aku pun amik...pinjam seminggu camtu aku tak berani nak bawak jauh2... tapi...

Wednesday, November 24, 2010

eleh...takdelah best sangat

pelik betul...takdelah best sangat...aku tengok biasa je...tapi best jugaklah...

Tuesday, November 23, 2010

pendidikan seks

KUALA LUMPUR 22 Mac - Kementerian Pelajaran disaran memasukkan pendidikan seks dalam kurikulum pembelajaran di sekolah ekoran peningkatan kes buang bayi dan pelbagai gejala sosial di kalangan remaja.

Monday, November 22, 2010

lelongan awam terbaru

ini bukan nak lelong orang...korang tengok sendiri...aku pun tak tau apa jadah aku nak letak kat blog aku...bhahaha

Sunday, November 21, 2010

Translation

esok aku translate...

Friday, November 19, 2010

Selamat bercuti sekolah

yeay...best bila sampai cuti sekolah ni...walaupun aku bukan budak sekolah yang kiut...eh silap...dulu masa sekolah kiut jugak...ekeke sekarang dah tua...adoi...tak kiut lagi le...engsem je...haha aku bukan apa...masa cuti sekolah ni lah...

Thursday, November 18, 2010

Pamela Anderson vs Maria Ozawa

perghhh...makin lama makin maju...kalau di indonesia kecoh dengan maria ozawa... dr. romzey dua alam akan menggemparkan Malaysia dengan Pamela Anderson... malas pulak aku nak tepek gambar Pamela kat sini...

Facebook Ameillya Fellirina

Apeke jadahnya aku nak promote fb budak ni ek...sedangkan aku takde fb... aku bukan apa...baru aku tau...betapa ketinggalannya aku ni...
Kita dah semakin maju la weh....cuba korang tengok ni...wow...hebat...sambutan xmas secara 1Malaysia... masih sempat untuk mendaftarkan diri...jangan malu-malu...mungkin boleh buat together gether ...wakaka... korang tengok gambar ni pastu...

Wednesday, November 17, 2010

video lembu korban lari

tadi kat berita ada cerita pasal lembu korban yang lari... tapi takde pulak video dia kat youtube...yang ada ni je...layan jela eh...

Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya Haji / Aildiladha

Selamat Hari Raya Haji / Aildiladha.....

p/s....kenapa ada orang berebut2 nak organ dalaman ek...cth...limpa hati peparu... bukan organ2 dalaman ni tak baik ke utk dimakan?


errrr....aku nak ekor je bole...?ekeke

cinta syy nujum pak belalang

kalau setakat blog nujum pak belalang je aku rasa...takdelah sensasi sgt...tp bila blog femes sensasikan...abih satu malaysia kecoh... camtula kan...bertemu...bercinta...berpisah...walau tak mahu...itu kan jodoh... kalau ada... bagusla kan... kalau takde?....

Pramugari terlampau air asia

TROLLEY DOLLY: Richard Branson was measured for an AirAsia stewardess' outfit after losing his bet with Lotus Racing's team owner Tony Fernandes.



klik gambar untuk tau citer sebenar...keh3 tapikan...camtula ek...dorang ni...sporting gila untuk mende2 cenggini..wakaka

Monday, November 15, 2010

sebelum bw kena update blog

teruk betul pangai aku sekarang ni...sebelum bw musti nak update dulu... arini rasa mcm nak kutuk orang la weh...bole tak?klu ada yg tak suka...jgn tekan baca lagi...ni untuk yg suka baca n3 kutuk2...

Sunday, November 14, 2010

Ac mizal dan aidid mu'addib

hari ni kat metro ahad...cerita ac mizal kat muka depan... sejap je aidid mu'addib blogspot counter balik... orang kata...kalau nak tau citer sbenar, kenalah baca dari kedua2 belah pihak...so... korang baca sendiri...

ac mizal

aidid mu'addib counter

lanjutan dari kes dorang jadi takut pulak aku... sebab aku takde facebook...tak dapatla aku nak bagi link fb dorang2 yang bincang pasal mende ni...korang carilah sendiri ye...

takde apa lagi dah...

hari ni hari ahad...still takde apa2 nak citer...esok baru ada...itu pun sebab nak ucap selamat menyambut aidiladha...eh...tapi tu hari selasa baru bole tulis...alahai...... abis esok nak tulis apa...? ooooo...

Saturday, November 13, 2010

video macamana pemain malaysia dapat kad merah

Keputusan dah tahu...Malaysia tewas 0-3 dengan China tapi takda apa yang boleh pasukan China nak bangga...lawan dengan 9 orang pastu 8 orang... kalau kalah jugak mmg memalukan la...syabas untuk pemain Malaysia yang nampak bersemangat main walaupun terpaksa melawan pasukan yang mempunyai pemain seramai 11 orang campur 1...

MALAYSIA VS CHINA 13/11/2010 sukan asia

Jangan lupa saksikan perlawanan ini secara live di saluran 801 Astro Arena jam 7 malam ni...perlawanan penting sebab malaysia hanya perlu seri untuk ke pusingan berikutnya...walaupun mungkin pemain2 tak dengar korang jerit2 tapi sebenarnya yang penting...semangat patriotik korang akan menyerlah...tak percaya...tengok le...

Dakwah Solat

nampak sangat aku takde idea nak tulis apa...takpelah...ni sekadar cerita yang aku nak simpan untuk aku... mana tau akan berguna dikemudian hari... lagipun harap2 kalau selalu baca cerita2 camni...mungkin boleh buat kita lbh matang...dalam memberi nasihat kat diri sendiri... esok2 baru aku tulis cerita2 aku... makin lama makin bosan le nak tulis entry... lebih suka baca2 je...

Friday, November 12, 2010

viva elite edisi eksklusif dilancar

sebab ada keyword yang masuk, terpaksala aku buat satu n3 khas untuk peminat2 kereta viva edisi khas exclusive.ini bukan iklan untuk perodua...aku tak dapat free pun viva ni...tapi kalau dapat free kan best kan...ekeke

aku tengok2 sesuai untuk perempuan yang keluar masuk parking 4 5 kali...haha

nak senang...klik kanan dan open new window or new tab...sebab banyak cerita dan gambar2 best.Semua berita ada gambar2 tersendiri...cayuk cayuk untuk web2 kereta ni... credit untuk dorang

amik masa 20 minit tau aku cari berita2 ni...






klik gambar atas untuk berita dari prodas

lain2 berita dan gambar

Thursday, November 11, 2010

pesanan/peringatan untuk Mario

ini pesanan untuk aku...bukan untuk korang yang pandai2 dan alim2...untuk dak2 jahat je ni...kawan aku antar email kat aku...siap dgn gambar2 sekali...tapi gambar aku tak tunjuklah eh...sbb tiba2 aku rasa takut pulak...

Wednesday, November 10, 2010

bestnya klu ada duit ptptn

Semalam aku pergi survey handphone... banyak le shopping compleks aku rayau kat melaka...semata mata nak cari ganti hp aku yang dah takde bunyi lagi walaupun

Tuesday, November 9, 2010

citer kat pangkin:aku marah....tapi kenapa dia gelak

aku pelik...sangat sangat pelik...aku bukan buat kelakar...aku serius...aku tengah marah...aku marah secara sangat serius...dengan suara yang sangat tegas...tapi pakcik z hanya sengih sengih....tergelak...tak reti bahasa ke apa orang tua ni...Aku marah bila pakcik z tiba-tiba...

Monday, November 8, 2010

gambar mcm smallville dalam bumi?

Saje nak kongsi gambar2 dari email yang aku terima...



keputusan liverpool vs chealsea 7/11/2010

Ini highlight game malam tadi...kalau2 fan blues tak puas hati ke dgn torres...tapi gol kedua torres memang terbaik...video youtube ni gambar kurang jelas tapi gol tu mmg nampak jelas..lepas 2 gol dihukum torres...klu nak tgk reina buat kelakar kat minit2 terakhir tu korang bole tengok...cam biasa...sebelum game dah tau liverpool menang cuma tak tau sapa yg jaringkan...so...sekarang dah tau....abang engsem yg jaringkan...wakaka jum layan gol2 cantik

Sunday, November 7, 2010

Liverpool vs Chealsea live

Jangan lupa game malam ni...keputusan dah tau dah... liverpool menang.Cuma sapa yang jaringkan belum tahu lagi...

errrr....link2 online ni just untuk simpanan aku je...

Saturday, November 6, 2010

aku serba salah...

Aku sebenarnya dah serba salah sekarang...sejak aku buang shoutmix aku... aku hanya balas yang komen dan yg kat senarai bloglist aku...aku tau ada jugak silent readers yang datang...dan kalau aku sempat memang aku akan trace dorang ni dan terjah blog dorang... mungkin dorang pun pelik camana aku tau dorang datang blog aku...ekeke tapi...

Friday, November 5, 2010

Enjin Airbus A380 meletup di udara

gambar dan video airbus meletup di Singapura

perempuan dan haid... satu penjelasan



Kebanyakkan perempuan/wanita/ muslimah (wanita Islam) tak berapa perasan
ATAU lebih malang lagi jika memang tak tahu menahu akan perkara ini...
Ilmu Fekah, khususnya BAB HAID yang berkaitan dengan diri wanita itu sendiri amat kurang dikuasai atau difahami secara menyeluruh oleh kebanyakkan wanita Islam...kenapa hal ini boleh terjadi?? Amat susah untuk mencari seorang guru/ustazah/ ...yang betul-betul pakar dalam bab 'Orang-orang Perempuan ini' kecuali terpaksa@mesti dirujuk kepada lelaki/ustaz- ustaz yang bernama LELAKI jugak...(saya rasa ramai yang bersetuju dengan pandangan saya )

Thursday, November 4, 2010

Siapa yang ikut baca al-Quran?

puas aku cari dlm draft apa yg nak publish arini...last2 jumpa yang ini...citer dan lama tap rasanya sesuai untuk sepanjang zaman ...


NI cerita pengalaman seorang sahabat. Ia berlaku lama dahulu ketika dia masih menuntut di sebuah pusat pengajian tinggi terkemuka di Selangor.

Setiap kali tiba Ramadan dan berkumpul untuk berbuka bersama, pasti cerita ini akan meniti di bibir rakan-rakan yang pernah tinggal sebilik dengannya.

Entahkan ujian atau

Wednesday, November 3, 2010

kalau ini dibuat filem...confirm aku menangis....

Ada 2 cerita ni yang aku rasa...korang pasti akan menangis... korang nilai sendiri... semua dah tau cerita ni tapi sebab aku baru je baca,,,aku upkan... sebab bila baca tu hati aku memang tersentuh...

Tuesday, November 2, 2010

aku memang camni...

ini schedule post...aku mmg camni...
psl tu otai tak suka...hak hak

Monday, November 1, 2010

cakap memang mudah...

dulu2 kalau orang nasihatkan aku je...mesti aku cakap dalam hati...aaaa...cakap mmg mudah...sapa sapa pun bole cakap...setakat nak cakap je kan...
ada sekali tu...

Perdana Menteri Dinasihatkan Berehat Selepas Terdapat Tanda-tanda Awal Cacar

Marilah kita sama-sama berdoa agar PM kita cepat2 sembuh dan boleh menjalankan tugas seperti biasa...

KUALA LUMPUR, 31 Okt (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dinasihatkan agar berehat di kediaman dan mengelakkan daripada menghadiri semua majlis rasmi berikutan rawatan perubatan selepas terdapat simptom penyakit cacar.