Our social:

Latest Post

Sunday, October 31, 2010

ko dah matang?

matang biasanya dikaitkan dgn umur...betul ke... ada jugak yg dah berumur tapi tak matang...contohnya...

Video gol Kelantan vs Negeri Sembilan final piala Malaysia 2010

Keputusan semua dah tau..kelantan menang 2-1 semua dah tau...menang kali pertama semua dah tau...tapi macamana dgn gol2 dijaringkan tak semua tau...ni ada video untuk semua gol gol yang dijaringkan malam tadi..
errr...untuk yg berminat jela eh....

Saturday, October 30, 2010

Tarikh lihat anak bulan Aidiladha petang 6 Nov

just for ur info...
KUALA LUMPUR, 30 Okt — Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia menetapkan tarikh melihat anak bulan Zulhijjah pada 6 November ini, bersamaan 29 Zulkaedah.

Perkara itu telah dititahkan oleh Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin setelah diperkenankan oleh Majlis Raja-Raja.

Majlis Raja-Raja juga turut mempersetujui cara menetapkan tarikh Hari Raya Qurban adalah berdasarkan rukyah dan hisab.

Sementara itu, 30 lokasi di seluruh negara ditetapkan untuk melihat anak bulan Zulhijjah, iaitu:

tak sangkanya aku...

Ah... tak sangkanya aku...macamanalah aku bole minat kumpulan ini... tapi lagu dia ...ok pe...haha ni masa aku sekolah dulu ni... biasala kan...terpengaruh ngan bro bro kita...masa tu budak2 manalah tau nak dengar lagu2 ni kat mana... so.. mana yg bro kita minat tu... tu yang akan kita dengar...aku tau..

Friday, October 29, 2010

Apa lagi niii????

ayoyo...orang kata kalau buat n3 ...nak bagi n3 kita ni menarik...kena letak gambar...tapi tang berita ni aku mmg tak tau gmbar apa yang sesuai...huru hara jadinya sekrg....what say u?kat mana yg silap? apa lagi yang nak kita tunggu?
Adakah kita perlu menukar kerajaan?atau adakah kita perlu ubah sistem sekolah kat ng kita?mesti ada yg nak tanya apa pendapat aku...terus terang...aku tak tau...aku dah pening dan takut...yang bijak pandai...belajar sampai kecucur atap tu...sila take serius benda2 ni...jgn asik nak penuhkan poket tembolok masing2...aku dah fedup... hub hiburan? mmg idea terbaik agaknya...

Thursday, October 28, 2010

Video Dimanakan Ku cari Ganti

bandingkan versi baru dengan yang original... aku tetap kata yang original bole buat aku menangis....lelaki pun menangis la...huhu

Wednesday, October 27, 2010

Pelajar Malaysia Yang Dipindahkan Bencana Gunung Merapi

siapa2 yang ada sanak saudara kat sana...bole cek..harap2nya semuanya selamat

Senarai Nama Pelajar Malaysia Yang Dipindahkan Bencana Gunung Merapi

lagu bola pasukan kelantan

kalau negeri sembilan ada lagu hobin jang hobin...sapa tau lagu bola untuk pasukan kelantan weh...

video gempa tsunami di Mentawai sumatera

ini ada beberapa video pasal gempa disana. ...tak tau nak cakap apa dah... video yang kedua tu tahun lepas punya...mmg situ area gempa...

mayat kampung morten.

esok aku balas eh..nak tido ...huhu

untuk citer dan lain2 gambar, korang g kat sini...dia wartawan... dia katalah... tak tau lah aku...betul ke tak...ekeke

n3 adalah sebab ada keyword tajuk n3 yang masuk kat sini...tapi klu dia tgk kat bloglist aku...patut dia jumpa...sebab dia tak jumpa aku terpaksa buat satu n3...so kepada yg cari mayat kat kg morten...boleh g kat blog yang aku bagi tu eh...jaga2 ckit...dia garang...haha tak arrr...dia baik...

Tuesday, October 26, 2010

Gempa: 40 maut dalam tsunami di Sumatera

Jaga2 weh...bagitau semua...jangan tragedi berulang....



JAKARTA, 26 Okt - Seramai 40 orang dilaporkan maut dan lebih 300 lagi hilang dalam bencana tsunami yang berlaku selepas gempa bumi kuat berukuran 7.2 pada skala richter yang melanda Kepulauan Mentawai, Sumatera Barat, Isnin malam.

citer kat pangkin: hanya dengan jelingan...

tak lama lagi musim orang kahwin...teringat aku dengan jeling menjeling...ekeke Biasalahkan...bila orang kahwin je...orang2 muda cam aku ni...ensem pulak tu kena jadi penanggah...sebab aku ni ensem...aku kena jadi...

Monday, October 25, 2010

sinetron cahaya di astro prima episode 139

weh...jap eh...aku update jap...petang kang aku balas semua...aku nak kuar jap

ini channel untuk sinetron cahaya episode 139...

lirik hobin jang hobin youtube

Aku bukan lah peminat pasukan NS tapi sebab ada keyword yang masuk...aku masukkan jugak menda ni eh,,,ekeke pelik jugak aku camana boleh masuk keyword ni... so...kepada peminat2 pasukan NS... sila hafal lagu ni...nanti korang bole nyanyi ramai2 kat stadium. lagu bolelah tahan...tapi tak taulah kalau nyanyi ramai2...tak taulah best ke tidak...takde pulak versi kat stadium...haha

lelaki jenis apa ni?

Sebenarnya...kalau kita fikir2kan... metro suka dengan citer2 camni... tapi kalau korang fikir balik...ini untuk peringatan korang jugak...kaum wanita. Lupakan kejap pasal kekejaman...aku rasa dah biasa dah kita baca pasal kekejaman tu...kat tv pun banyak...cuba korang baca citer tu... nikah kat negara jiran tanpa mendaftar kat sini...itu berita terselit tu yang penting. Kerana cinta, bernikah kat ng jiran... harap2 sah lah yer...lepas tu pergi le daftar kat sini...ini untuk korang jugak dan anak2 yang bakal lahir...

Kencing muka lafaz talak tiga

KUALA LUMPUR: Hanya kerana masakannya tidak menepati selera, seorang isteri menerima deraan kejam dan tidak masuk akal apabila dibelasah, dicukur kepala hingga botak dan lebih mengaibkan, mukanya turut dikencing suaminya.

Keputusan Pemenang Festival Filem Malaysia 23 (FFM23)

aku tak tengok pun...haha

Magika Gondol Anugerah Filem Terbaik FFM-23
SHAH ALAM, 25 Okt (Bernama) -- Filem fantasi muzikal, 'Magika', terbitan KRU Studio Sdn Bhd, memenangi anugerah perdana Filem Terbaik pada majlis Anugerah Festival Filem Malaysia ke-23 (FFM-23) di sini Ahad malam.

Filem arahan Edry Abdul Halim itu berjaya menggondol trofi dan hadiah wang tunai RM50,000 serta pengarah itu juga memenangi anugerah Skor Muzik Asal Terbaik.

Sunday, October 24, 2010

Sijil Modular Kebangsaan

ini ada atu lagi peluang untuk sambung belajar... sapa2 yang minat nak belajar kemahiran tu...bole le tunggu peluang ni yer...tapi ini baru je diumumkan...macamana dia nak buat... takde pulak dia cakap...oo...ini untuk golongan yang dah kerja... termasuk aku la tu...haha nanti bila rajin...aku cuba cek kat kolej komuniti...kalau rajinlaa...huhu

Program sijil separuh masa kolej komuniti

JITRA – Jabatan Pengajian Kolej Komuniti, Kementerian Pengajian Tinggi hari ini melancarkan Sijil Modular Kebangsaan secara separuh masa sebagai pendekatan baru yang lebih fleksibel bagi menggalakkan masyarakat mendapatkan latihan kemahiran.

Aku tiada lagu cinta

Ini bukan tajuk sinetron terbaru yang aku sibuk nak test keyword tapi ini tajuk entry baru aku....haha percaya atau tidak... ramai orang ada lagu cinta dorang... tak kiralah sapa.. yang peliknya tu...bila dorang cakap... aaaa... sebijik macam kisah aku... yang ni biasanya untuk..

sinetron pengantin remaja sinopsis youtube


Tak tau lah aku sinetron ni dah ditayangkan ke belum sebab aku bukannya tengok tv pun...tapi...kalau ada yang nak tengok...bolelah tengok...haha

sinopsis

Amelda Dianti (Alyssa Soebandono), seorang pelajar SMU, pemimpin gank para cewek di sekolahnya. Sejak bayi ia sudah dijodohkan dengan seorang lelaki oleh kakeknya. Nah, saat usianya 17 tahun, ia menginginkan bertemu dengan pangeran yang dijodohkan dengannya itu. Secara tak sengaja ia bertabrakan dengan Fabian (Christian Sugiono), ia jatuh cinta. Ditambah lagi dengan pertemuannya yang tak mengenakan, Amel diduga merokok di sekolah oleh Fabian. Ternyata, Fabian adalah lelaki yang dijodohkan kakeknya sejak Amelda bayi. Mereka pun pacaran sembunyi-sembunyi, karena Fabian bekerja sebagai Guru BP di sekolah tempat Amel belajar. Mereka pun sampai pada jenjang pernikahan. Sementara itu ada Erik (Fuad Zulkarnaen) yang terobsesi ingin memacari Amel. Dan Bu Farida (Anna C Pinem), perawan tua yang tergila-gila ingin disunting Fabian sebagai istri. Cerita sinetron ini ditulis oleh Adra P. Daniel dan disutradarai oleh Desiana Larasati.

Keputusan separuh akhir piala Malaysia

Semua mesti dah tahu keputusannya kan..mesti ada yang puas hati...dan yang tak puas hati...yang atas pagar macam aku ni... tak kisah sangat sapa pun pergi final... janji final nanti harap2nya kedua dua pasukan akan menunjukkan permainan yang menarik dan bersemangat dan takde pergaduhan . Mainlah dengan semangat kesukanan... yang penting biarlah terpilih untuk mewakili pasukan kebangsaan...dah lama tak angkat angkat kaki tengok game malaysia... please lah yer...mmmm...kalaulah aku main dulu...sure pasukan negara kita tak mcam ni...ahak ahak...

Kelantan temui NS di final Piala Malaysia

KUALA LUMPUR: Kelantan dan Negeri Sembilan akan bertemu di final Piala Malaysia selepas menewaskan lawan masing-masing pada perlawanan kedua peringkat separuh akhir sebentar tadi.

Tuan rumah Kelantan menewaskan Kedah 1-0 untuk mara ke final selepas kedua-dua pasukan seri tanpa jaringan di Alor Setar.Negeri Sembilan pula menewaskan Johor FC 2-0 di tempat lawan untuk layak dengan agregat 2-1.

Saturday, October 23, 2010

Nanu Lakon Aksi Ranjang Selepas 20 Tahun

ni statement nak bangga ke hape? peninglah aku...

(ujian keyword sedang dijalankan...harap bersabar dengan gangguan..)


PETALING JAYA: Pelakon Nanu Baharudin mengakui gementar dan malu ketika melakukan adegan panas bersama pelakon kacak Adi Putra dalam filem Haq yang bakal ditayangkan pada 27 Januari 2011.

Kata Nanu, adegan tersebut merupakan pengalaman pertamanya melakonkan aksi ranjang setelah 20 tahun bergelar pelakon.

mari menari astro ria

Siapa yang tengok rancangan ni?aku tertengok sejap hari tu...tapikan... pendapat aku... yang jadi peserta kelakar...yang jadi juri pun kelakar.... dah jadi macam rancangan raja lawak pulak... ini mungkin sebagai training gusi kita untuk rancangan raja lawak yang akan datang ni... ni haaa....siap kena explain lagi pulak konon2 dia pun layak untuk jadi juri... terpaksa degend diri sendiri... haiyoooo..

"Tidak Timbul Layak Atau Tidak Jadi Penasihat" - Zul Huzaimy

bapak kepada bapak piranha

Perghhh...inilah kot bapak kepada bapak piranha...memang logik le kalau besau ni boleh makan bot2 yang lalu tanpa kebenaran...tengok le gigi dia yang besau...setakat gajah...memang selamba je dia gigit gigit manja...tapi kalaula piranha ni manja...dia boleh kemam kemam je... ada tak yang sanggup hulur peha dia...ekeke

Friday, October 22, 2010

OST Alisa D'MASIV-Cinta Sampai Disini

D'MASIV-Cinta Sampai Disini .Boleh tahan lah lagu ni...ini untuk yang minat jela eh... tak minat ...tak payahlah tengok...ekeke tapi gambar sangat clear... sinetron Alisa ni pun aku tak tengok tapi macam biasa... cerita lebih kurang samalah kot dengan cerita2 lain...haha

Filem 2 Alam yang bakal kontroversi

Korang perasan tak iklan filem ni kat metro...aku macam malas nak layan tapi tiba2... rupa2nya...ni haa komen dari wartawan yang secara tak langsung telah memberi promosi kat filem ini dan secara tak langsung jgk aku pun bagi iklan jugak...wakaka tapi aku tak tengok pun citer yang ngarut2 camni...eh...aku mmg dah lama tak tengok wayang... lupa pulak...aku lbh suka dengar org citer pastu bole la aku kutuk2...ekeke

Thursday, October 21, 2010

BPL: mimpi ngeri....




Pastinya ini mimpi ngeri bagi pasukan yang sekarang ini secara tiba-tiba berada di atas ...<-----ayat penyedap hati je ni...keh3

Liverpool target Frank Rijkaard determined to make Premier League move - report


Rumoured Liverpool managerial target Frank Rijkaard is determined to force through a move to the Premier League after he was sacked by Galatasaray, according to skysports.com.

Rijkaard, 48, was dumped by the Turkish giants this week after an unhappy 16-month spell. The Dutchman's reputation remains strong, however, following his Champions League and La Liga winning period with Barcelona.



Bapak dia kata sikap tunang dia yang pemarah, mengongkong dan sukar diajak ke mana-mana tidak disenangi oleh anaknya itu.

pemarah mengongkong tu aku faham tapi sukar diajak kemana2 tu apa maksud dia ek...
hanya dorang jela yg tau apa maslah sebenar...tak payahlah nak buat spekulasi...ekeke

errr...nnt aku balas semua yg dtg eh...skrg bizi lagi...ptg2 kang...




KUANTAN – Misteri kehilangan bakal pengantin yang dijangka berkahwin 12 November ini, Rozaliya Mat Lazim, 20, akhirnya terungkai apabila dia ditemui bekerja di sebuah kedai serbaneka di Changkat Bukit Bintang, Kuala Lumpur petang semalam.

Wednesday, October 20, 2010

cerita insaf

Saje nak kongsi email yg aku dapat...tak taulah akan kebenaran cerita ni tapi kalau tak betul pun...aku kongsi gambar2 kat mekah...mana tau bila tengok gambar dengan baca cerita ni...terbukak hati kita nak kesana



In the program called (ONE FAMILY) on MAJD channel

The speaker was Dr.Yahya Alyahya (head of the CALL to Islam Committee)

He said that Muslims are never disorganized; they just need to be CONVINCED

Tuesday, October 19, 2010

urlpass dan blogger

apa kejadahnya urlpass ni? bole sapa2 bagi tau aku ke?apsal ramai yang guna urlpass ni? bosanlah aku tengok...
apsal geng2 dorang asik spam je ni? urlpass ini ke yang guna mesin blogwalk tu? adoi...

kalau aku salah...maafkan aku ok...tapi aku sbnrnya takut nak tekan mana2 yang guna urlpass ni... siyesly...kalau korang guna... kemungkinan untuk aku datang ke blog korang sgtlah tipis... maafkan aku... kalau yang guna mesin blogwalk... takpelah kan kalau aku tak datang keblog korang... errr... baru nak jalan22 dah rasa malas balik... ok lah... aku nak pegi jogging... tu lagi baik...hhahaha

video mat rempit beraksi ganas...

perghhh...mmg ganas dan merbahaya.... penjelasan telah diberi... fikir fikirkan

mutiara hati : cinta dan anugerah episode akhir

Macam biasa sebab episode sgtlah banyak...aku letak episode akhir je...versi youtube...untuk episode2 yang lain...bole tengok kat channel youtube tu...

Monday, October 18, 2010

Cerekarama : Berdosakah aku?

Sedih cerita ni...memang bole menginsafkan tapi terganggu pulak nak tengok sbb kejap2nak tengok bola...nanti kalau ada link donwload..aku akan bagi yer...nak tengok online pun sekarang dah payah sebab kena sign up ngan Tonton.takpelah...sementara aku cari tu...ni sinopsis dan

Sunday, October 17, 2010

facebook dan jodoh

Nenek 13 cucu nikah pemuda dikenali melalui facebook

KODIANG: Perkenalan selama enam bulan melalui laman sosial Facebook membawa ke jenjang pelamin seorang nenek yang mempunyai 13 cucu dengan pasangannya yang 34 tahun lebih muda.
Munah Ishak, 68, berkata, dia dan suami, Mohd Reduan Mohd Noor, 34, berpendapat perbezaan usia bukan penghalang menyatukan mereka malah, menganggapnya sebagai takdir apabila bertemu jodoh dengan lelaki lebih muda.

nak baca lagi

lepas ni...makin ramai le nenek2 tunggal yg nak bukak akaun facebook ek....ekeke tapi tula kan...jodoh tak mengenal usia...kalau laki tua kawin muda org ckp...laki tu gatal...miang...kalau kes camni?adakah

Saturday, October 16, 2010

Cuti bersalin untuk lelaki...

Cuti bersalin 90 hari bergaji penuh....

aku rasa ni paling best kot...ntahlaa...yg lain2 tu...kurang pasti pulak...sebenarnya tak faham sgt...baget2 ni bukannya aku faham sgt...klu dulu2 tgk harga rokok naik ke tak...pastu tgk cukai...tu jela yg aku faham...haha

errr...tp kenapa ada limit tak bole lebih 300 hari pulak eh....90hari x 3 = 270 hari...
lagi 30 hari tu bila nak klem? maknanya untuk 3 kelahiran je kot...or kelahiran ke4 tu bole cuti sebulan je...or sbnrnya bole simpan2 utk 5 kelahiran... klu org dah bagi cuti...ada ke weh yg nak simpan2...huhu

btw...mende ni bagus la kan...nanti dia keluar la tu guideline dia ek...kita tunggu je...

untungnyela pompuan ni ek...seme sayang...huhu..

untuk laki yg nak jaga isteri lepas bersalin...taknak bagi cuti ke?

Friday, October 15, 2010

kenapa cemburu?

memang pelik dunia sekarang ni...tak bole tengok orang senang... sikit sikit nak cemburu... dengki... perlu ke cemburu? kejap lagi

Thursday, October 14, 2010

NEVER MESS WITH WOMEN

no offend...just a joke from an email i received ....

mesti ramai ada dpt email camni kan...

errrr...org pompuan... betul ke jgn memain ngan korang...? huhu

tapi takdelah mcm ni kan...tapi betul ke jgn memain ngan korang...wakaka



--------------------------------------------------------------------
A Punjabi lawyer working in UK wrote to his wife in India...
=====================================================================

Dear Sunita Darling,

I can't send you my salary this month because the global market crisis has affected my Company's performance, so I am sending 100 kisses. You are my sweetheart, please adjust.



Your loving husband,
Tuna Singh


His wife replied...

Wednesday, October 13, 2010

citer kat pangkin:untungnya jadi perempuan

hah!asik tido je ko...cepat siap!!! eh...cik...apahal pulak ni cik... baru nak terlayang ni... terlayang pala hotak ko... pakcik z marah aku lagi... aku slow2 bangun... pastu cakap... untung jadi pompuan cik ek... apasal??

“Mentari Merah di Ufuk Eropah” di Astro box Office





Synopsis:
Sebuah dokumentari Konsert Kumpulan rock tersohor Malaysia, kumpulan SEARCH yang ditunjangi oleh Amy, Nasir, Yazid, Kid dan Din.

“Mentari Merah di Ufuk Eropah” adalah bingkisan kisah perjalanan atau kembara seni yang lalui oleh SEARCH di Eropah. Jelajah ini merupakan sebuah dokumentari siri konsert SEARCH yang pertama seumpamanya yang telah diadakan di Dublin.

Tuesday, October 12, 2010

search mentari merah di ufuk eropah

sapa2 yang ada tuu...silalah upload cepat2 weh...tak sabar aku nak download...huhuhu

eh...pendek pulak n3 ni...ekeke

Kalo rindu?


Bila rindu ku sebut namamu..itu lagu lama...itu rindukan sang kekasih...tapi kalo rindu ni tak semestinya rindu kat kekasih je kan...ada yang rindu kat rumah... orang rumah... seisi rumah...dan pelbagai rindu lagi...kalau rindu ,

video kemalangan ngeri sebelum kedatangan bomba

video ni agak ngeri...pagi tadi dah kena remove kat youtube...ni dah ada balik tp amran yer...agak ngeri...aku tgk separuh je...mcm tak sampai hati pulak nak tgk...tapi mmg menginsafkan...

nak tengok...risiko tanggung sendiri yer... ni last lah aku update psl accident ni...

tgk kat sini

Monday, October 11, 2010

video kemalangan ngeri 10.10.10

tadi gambar2 kemalangan ngeri 10.10.10. ini video yang aku rasa terjelas untuk memberi gambaran kat kita kemalangan ngeri tersebut.
penyiaran adalah semata mata untuk memberi pengajaran dan peringatan kat kita.Semoga roh2 mereka yg beragama islam bersama sama roh org2 yg beriman...Al-Fatihah...


Kemalangan Ngeri 10-10-10 11 Orang Maut

Gambar sekitar kawasan kemalangan ngeri si simpang ampat

Ini ada gambar gambar tragedi dikawasan kemalangan ngeri simpang ampat malam tadi.Rasanya gambar2 ni tiada kat suratkhabar.Jadikannya sebagai peringatan untuk kita.Gambar agak ngeri.

boleh tengok disini

terkini: 3 lagi mangsa nahas bas, kereta, van meninggal dunia

11/10/2010 12:08pm

SEREMBAN 11 Okt. – Tiga lagi mangsa nahas kemalangan melibatkan dua bas, tiga kereta dan sebuah van di Kilometer 223 Lebuh Raya Utara-Selatan berdekatan Plaza Tol Simpang Ampat, Alor Gajah, Melaka, semalam, meninggal dunia hari ini.

Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Kong Cho Ha mengesahkan jumlah mangsa yang meninggal dunia setakat ini meningkat kepada 15 orang.

“Tiga lagi mangsa meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan di hospital hari ini manakala 12 di tempat kejadian semalam,” katanya di sini hari ini. – Utusan

Sheikh Muszaphar mahu 10 anak



yola tuuu...


PUTRAJAYA - Setelah lapan tahun menyulam cinta, Angkasawan Negara, Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor Al Masrie Sheikh Mustapha sah bergelar suami kepada Dr Halina Mohd Yunos dengan sekali lafaz dalam majlis yang berlangsung di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, di sini, semalam.

Pasangan tersebut dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan, Leftenan Kolonel (B) Mohd Yunos Mohd Ali dengan bersaksikan Ketua Pendaftar Cerai dan Rujuk Wilayah Persekutuan, Datuk Che Mat Che Ali dengan mas kahwin sebanyak RM80 kira-kira jam 11.40 pagi di hadapan ahli keluarga dan sahabat-handai kedua-dua mempelai.

Melaka Hulur Sumbangan kepada keluarga mangsa kemalangan ngeri

Bukan ke kenderaan berat memang tak bole speed melebihi 90km/jam...kenapa tiada penguatkuasaan?dulu...masa setiap kali kemalangan yang ngeri macam ni, macam2 cadangan yang telah kita beri...kenapa tak dilaksanakan?lepas ni benda yang sama kita akan dengar....

Melaka Hulur Sumbangan Ringankan Beban Keluarga Kemalangan Ngeri

MELAKA, 11 Okt (Bernama) -- Kerajaan Melaka mengucapkan takziah dan menghulurkan bantuan kewangan kepada keluarga mangsa yang terbunuh dalam satu kemalangan ngeri membabitkan dua bas, sebuah van dan tiga kereta di Kilometer 223, Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Simpang Ampat dekat sini, petang Ahad.

Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam berkata kerajaan negeri memberikan bantuan sebanyak RM1,000 bagi menguruskan pengkebumian setiap jenazah manakala mangsa yang cedera parah juga diberi RM1,000 dan cedera ringan sebanyak RM500.

Sunday, October 10, 2010

soalan percubaan masuk ke asrama penuh

ini bukan aplikasi nak masuk sekolah berasrama bantuan penuh kerajan ataupun MRSM, tapi soalan percubaan je...ingatkan senang tapi soalan2 mmg susah tapi takpe...aku berjaya mendapatkan soalan2 percubaan ni dan kongsikan dgn korang...

Saturday, October 9, 2010

award lagi


dpt award lagi... tapi soklan2 dia dah penah jawab dulu2...so...aku amik award je...haha sorry yer...nak tag kat orang pun dah malas dah...ramai sgt...huhuhu

iklan jalur lebar

bagus iklan ni...walaupun tak tau le ini realiti ke tak tapi msg yang nak disampaikan tu memang terbaik...mula mula aku dengar lagu pun dah best...bila tgk iklannya...perghhh...

Friday, October 8, 2010

bestnya kalau ada assignment berlambak lambak

bestnya kalau hari2 ada idea nak update blog...puas dah aku melilau lilau satu dunia cari idea tapi hampa... dah baca dah tips otai2 camana nak cari idea tapi hampeh...mcm tipu je tips dorang bagi tu,,,wakaka

dah bukak paper online dah...tapi macam takde citer best...lagipun makin lama makin bosan pulak aku ngan paper2 tu...takan nak citer pasal cerai berai artis pulak...

wrestling malam tadi pun mcm tak best pulak...the rock ngan shawn michael takde...dah hambar dah aku tgk wrestling... in facts...dah lama aku tak tengok...

sukan komenwel pulak mcm tak best pulak...

politik...ehem ehem...makin lama makin bosan...haha

kalau aku ada assignment nak buat...kan best...ekeke

Thursday, October 7, 2010

citer kat pangkin:pembalasan Mario

esok tu...aku ingat nak balas dendam le...nmpk je budak2 tu dari jauh.. aku dah jerit...hoi korang...meh sini meh...meh lawan dam lagi meh...hahaha aku gelak... takan takut kot...hahaha aku gelak lagi...budak2 tu datang pastu terus cakap...

Musa Hassan dan Mohd Bakri diperintah hadir di mahkamah

"tiada siapa mengatasi undang-undang dan ini adalah mahkamah undang-undang di mana tiada siapa yang diberi pengecualian" baguslah klu camtu ek...

KUALA LUMPUR, 7 Okt – Mahkamah Tinggi memerintahkan bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan dan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Datuk Seri Mohd Bakri Mohd Zinin untuk hadir di mahkamah pada 28 Okt, pada hari keputusan prosiding menghina mahkamah yang dibuat dua lelaki berhubung penahanan semula mereka mengikut Ordinan Darurat 1967.

soalan percubaan / trial SPM/PMR 2010

Koleksi soalan-soalan percubaan SPM/PMR 2010 dan skema jawapan pelbagai negeri bole dapatkan disini dan disini, Ni jela yang saya dapat bantu.semoga semua dapat keputusan yang membanggakan keluarga dan diri sendiri eh... selamat berjaya

orang kata...soalan2 dari Pantai timur akan menjadi pilihan...pasal tu selalu yang keluar dapat keputusan power2 adalah dari sana...

masih sempat lagi...jangan putus asa...

ps: dgn budak2 kena cakap saya...haha

Wednesday, October 6, 2010

citer kat pangkin : jangan jadikan aku sebagai idola

Ada sekali tu...aku main dam kat pangkin...lawan aku seme budak2... setiap kali menang ...aku akan gelak kuat2...mula2 ada 2 orang yang berani lawan aku...lepas tu tinggal sorang...dia ni mmg manja sikit...tapi berani...mungkin sebab suka kat aku...haha maklumlah kan ada budak2 yang sll nak jadikan budak2 besar ni idola dorang... mungkin aku ni idola dia kot...tapi..

translate lirik lagu Barakah maher zain

ni haaa....translation dia...kalau salah...sorry le...agagaga

DUN Galas: Penamaan calon 26 Okt, hari undi 4 Nov

PUTRAJAYA, 6 Okt — Pilihan raya kecil kerusi Dewan Undangan Negeri Galas akan diadakan pada 4 November ini.

Penamaan calon pula dijadualkan pada 26 Oktober.

Tarikh-tarikh pilihan raya kecil ke-12 ini diumumkan oleh Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya Datuk Wira Wan Ahmad Wan Omar di sini sebentar tadi.
MENYUSUL LAGI-TMI

kenapa

Tuesday, October 5, 2010

pelik: Padlock boleh makan



masa tunggu result SPM dulu aku penah kije kilang papan...biasalah kan...dak kampung cam aku ni...kije kilang jela...nak kije McD ...takut...haha masa tu lepas raya...cam sekarang ni lah...biasa orang buat rumah terbuka...aku ni mana la rajin nak layan rumah terbuka makcik2 ni...ekeke so...ada sorang kakak ni pun bagi cdgnlah masa kitaorg duduk gathering eh together masa rehat tu... weh...jum kita buat

justin bieber is actually an old man?

dua 3 hari ni heboh pasal justin bieber ni kat youtube.konon2 dia sebenarnya orang tua...wakaka tapi tu semua tipu la weh...berita tu berita tipu2...saje nak main2...apa daaa...wakaka

ps:test keyword....wakakaka

Bahana letak komputer riba atas paha


GAMBAR yang disiarkan dalam jurnal Pediatrics menunjukkan paha kiri seorang budak lelaki 12 tahun berwarna kemerah-merahan
seperti melecur akibat meletakkan komputer riba di atas pahanya.


jagalah kecantikan peha sendiri...walaupun tak nampak...haha



CHICAGO - Pengguna-pengguna yang suka meletakkan komputer riba di atas paha mungkin perlu memikirkan semula tabiat itu kerana ia boleh mengakibatkan sindrom kulit terbakar, menurut sebuah kumpulan penyelidik dari Switzerland dalam satu artikel yang disiarkan oleh jurnal Pediatrics semalam.

pingat emas pertama Malaysia



Amirul Hamizan Ibrahim (tengah) diapit pemenang pingat perak Dey Sukhen (kiri) dan VS Roa dalam acara Angkat Berat Lelaki 56kg Sukan Komanwel semalam. Amirul sumbang emas pertama Malaysia. — Bernama


Tahniah amirul....

Monday, October 4, 2010

apa kejadahnya

apsal byk sgt update hari ni?ooo......patutlah...haha
sesaje nak rosakkan blog aku ni...korang jgn amik hati eh...

liverpool oh liverpool

you still not walk alone...haiyooo...ekeke

terkini!!Kertas Siasatan Kes Pembunuhan Sosilawati Hampir Siap

harapnya kali ni bila dah selesai dan diserahkan......tak dipulangkan semula tapi klu dipulangkan sbb tak complete dan susah nak sabitkan...baiklah disiasat lagi ...jgn nanti sebab masalah teknikal...pembunuh akan terlepas... take ur time polis...dont worry...we trust you...

KUALA LUMPUR, 4 Okt (Bernama) -- Kertas siasatan kes pembunuhan jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu lain dijangka siap tidak lama lagi, kata Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Datuk Seri Mohd Bakri Zinin.

Beliau berkata polis masih lagi berbincang dengan unit khas yang mengendalikan kes itu bagi melengkapkan dan mengemaskini siasatan seperti yang diminta oleh Jabatan Peguam Negara.

orang tua yang kiut



cerita kat sini....

sebab takde cerita dah...aku pun baca le citer ni...tak abis pun aku baca...sebab

harga rokok naik

Semalam kecoh harga rokok dah naik...pagi tadi tu lah topik hangat yg dinbincangkan kawan2 aku...tapi masalahnya

Sinetron Alisa tv3

nmpk sgt dah takde idea nak update...layan jela eh...Sinetron Alisa ni katchanel ni...

Sunday, October 3, 2010

Majistret disabit rasuah

lepas peguam.... ni haaa... majistret pulak dah... haiyooo...

KOTA BAHRU: Seorang majistret dijatuhi hukuman enam tahun penjara dan denda RM40,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini selepas didapati bersalah terhadap dua pertuduhan berkaitan rasuah.

Mengikut pertuduhan pertama, dia didakwa memperoleh rasuah berupa wang tunai RM3,000 daripada Md Shani Ishak di sebuah stesen minyak Esso, Machang, kira-kira jam 10.30 malam, 11 Oktober tahun lalu.

Saturday, October 2, 2010

dunia akhir zaman

Dunia akhir zaman youtube ni ...Thanks to original uploader... tengok dan fikir...

lirik lagu Padi : Sahabat Selamanya OST Upin Dan Ipin


Mp3 akan menyusul...kalau rajin...haha



Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya... Selamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya... Selama-lamanya... setia...

Friday, October 1, 2010

Penganggur disebat enam kali minum arak

harap2 lepas ni...operasi yang akan diperhebatkan sampai takde lagi remaja2 kita yang minum....7e ada camera...senang2 bole kesan budak2 ni...harap2nya hukuman ni akan menakutkan dorang...kadang2 hukuman dunia dorang lbh takut...


KUANTAN: Mahkamah Tinggi Syariah di sini hari ini menjatuhkan hukuman enam sebatan dan denda RM5,000 ke atas seorang buruh atas tuduhan meminum arak di khalayak ramai di sini pada Februari lalu.
Hakim Syarie Datuk Abdul Rahman Yunus menjatuhkan hukuman itu selepas Mohamed Rezzal Mohamed Yussof, 24, mengekalkan pengakuan bersalah walaupun mahkamah memberikan masa untuk dia melantik peguam.


Abdul Rahman juga memerintahkan tertuduh menjalani hukuman penjara selama satu tahun sekiranya dia gagal membayar denda itu. Mengikut fakta kes, Mohamed Rezzal didakwa minum arak berjenama Tiger dalam tin minuman dengan isipadu 350 mililiter (ml) di tempat letak kereta di bumbung pusat beli-belah Kuantan Parade di sini jam 5.30 petang, 13 Februari lalu ketika sepasukan penguatkuasa Jabatan Agama Islam Pahang mengadakan operasi penguatkuasaan.

Anugerah Intel untuk pendidik, guru inovatif

wah...ni satu lagi peluang anugerah untuk cikgu cikgi...apa lagi... grab the opportunity...so...kalau ada cikgu korang yang inovatif tu...bolehlah calunkan dorang...bila lagi nak calunkan cikgu kan...hargai jasa cikgu... kalau nak calunkan...boleh amik borang kat sini berita berkaitan bole baca kat bawah...