Our social:

Latest Post

Tuesday, August 31, 2010

ayat ayat untuk ibu mengandung




Hari tu aku ada terbaca kat blog mana dah lupa...tapi dia berkenaan orang yahudi yg buat macam2 program sebaik tau isteri dorang pregnant... so ni aku nak bagi le ayat2 untuk ibu mengandung baca dan perdengarkan kat baby dalam kandungan..orang kata baby dalam perut bole dengar...antara ayat ayat yang aku tau adalah...

31 ogos search planet hollyword youtube

31 ogos lagi ni weh...jum nyanyi weh...haha

perghhh...sungguh patriotik sekali budak2 tu ek...

addicted







dapat awardnie. "addicted" .

Tag 5 orang blogger yang memang kamu addicted dengan blognya
banyak blog yg aku addicted...terutama bloglist aku tu...so aku tag le semua2 sekali...

4.Berikan 5 perkara, kenapa anda suka kepada pemberi award..
sebab...dia baik...suka bagi award kat orang....rajin...suka menolong orang dan bertanggungjawab...


5.Berikan kata2 ucapan kepada pemberi award
thanks yer...klu ada lg...bole bagi lagi yer...

errr...aku ada hutang tag lah tapi dah lupa...aku ni pelupa...yg aku ingat...kartun yg tak siap2 lagi...haha

Monday, August 30, 2010

Tema hari kemerdekaan 2010 1Malaysia Menjana Tranformasi




1Malaysia Menjana Tranformasi
selamat hari kemerdekaan kepada semua...

dulu2 masuk perbarisan sebab nak dapat baju free...kasut free...cap dan macam2 lagi ... sekarang ni tak taulah...

2 Diingat dan 2 Dilupa




Dipetik dari kitab Ihya Illumuddin, karya Imam Ghazali. Imam Ghazali orang Iran bermazhab Sunni:-

Contest: Merdeka



KEPADA : IZYANTY COLLECTION ( CONTEST MERDEKA )

1.) SIAPAKAH BAPA KEMERDEKAAN ?
(a) Tunku Abdul Rahman

2.) BILAKAH DATO SERI DR MAHATHIR MOHAMAD MENGISTIHARKAN NAMA JALUR
GEMILANG PADA BENDERA MALAYSIA?
( a) 31 Ogos 1997

3.) TUN HUSSEIN ONN ADALAH PERDANA MENTERI MALAYSIA YANG KE-3, ?
(a) Betul

4.) TAHUN INI MERUPAKAN TAHUN KEMERDEKAAN YANG KE- ?
(b) 53

5.) APAKAH TEMA HARI MERDEKA TAHUN INI ?
(b) 1 Malaysia Menjana Transformasi

( sila letakan jawapan yg betol sahaja dr 2 jawapan tu)


KEDUA : LENGKAPAN SLOGAN

SAYA BERSYUKUR MENJADI ANAK MALAYSIA KERANA aman damai dan hidup bagaikan sekeluarga walaupun hanya dialam maya.


===================================

Sunday, August 29, 2010

citer kat pangkin : janganlah salahkan puasa

hoi!!ko ni asik tido jela rio...pakcik z sergah aku yang tengah kusyuk tido kat pangkin... sambil gosok gosok mata...aku... apa ni cik... tepanjat saya tau...kalau saya ada sakit jantung...cane?pakcik jugak kang susah payah nak buat cpr...haha hotak ko!!pakcik z selamba jawab...biasalah cik... ni kan bulan puasa.. saya puasa tau...

Saturday, August 28, 2010

lagu raya mp3

lagu raya karaoke youtube mp3 download, mediafire, hotfiles, rapidshare.,

Lagu raya apa yang paling meninggalkan kesan kat korang...yela...takan takde kot...kalau tanya aku ...lagu paling best...err bukan paling best tapi paling nostalgia bagi aku adalah lagu

Perkhidmatan sewa lori




Perkhidmatan lori sewa :

--Pindah Rumah
--Pejabat
--Barangan Komersial
--Event / Roadshow
--Dan Lain-lain.

Lori 1 tan dan 3 tan.
Harga mengikut lokasi dan keperluan tenaga kerja.


Aku tak dapat apa pun...tolong kawan kawan bisnes je...aku tumpang seronok je kalau dia berjaya ...

Kad raya

MMS Beranimasi kartun digital Mengandungi ucapan-ucapan kartun puasa/raya yang merangkumi keluarga, humor, romantik, berbentuk nasihat, serta mengandungi petikan Hadis dan Al-Quran. Ia amat sesuai untuk semua golongan di muka bumi ini!
Kesemua design Kad Raya Kartun Digital ini didatangkan dalam pelbagai saiz untuk pelbagai jenis model handphone samada Nokia, Motorola, Sony, Samsung, IPHONE, Blackberry dan lain-lain lagi.
amacam?menarik tak?korang bole order disini aku tolong promote je...takde dapat apa2 pun...ekeke seronok dgn kartun2 dia sbnrnya... sapotlah sikit weh kartunis kita...

cinta kirana episode 13 dan 14

ok weh... youtube cinta kirana episode 13 dan 14 dah ada... jum tgk ramai ramai... kalau bole hentam kita hentam...haha errr... link cam biasa...kalau nak download pun bole...nanti aku bagi link...tapi semua link youtube le...

Friday, August 27, 2010

jum ke kanopi DBKL...



opppss...ini kanopi untuk datuk2 bapak2 dgn kanak2 lelaki je yer... bukan untuk lelaki kategori 1...haha yang aku dapat kesan lelaki kategori satu adalah budak ni dengan budak ni.... budak ni mungkin kategori satu atau 2... tak pasti lagi...cuma yang pasti bukan kategori 4...

kenapa kanopi ni bukan tuk dorang...sebab...

Thursday, August 26, 2010

Gadis Bertudung Persenda Zikir

korang tengok ni...tolonglah weh...kalau dorang ni kawan2 korang...nasihatkan... makin takut aku tengok budak budak sekarang ni...sedih..

tips:apa itu SEO





ini adalah sebagai menjawab soalan dari budak ni dan budak ni , tapi apa yang aku nak terangkan ni adalah dari pemahaman aku je...pemahaman aku tak semestinya betul so kalau salah jangan le marah ...ekeke

err...orang lain yang terer2 tu jgn le baca...aku malu ...wakaka

SEO adalah...

Wednesday, August 25, 2010

Kembalikan kirana pada baim

keh keh keh...sakit hati betul aku...asik2 anak orang kaya yang sombong dan bongkak je menang...bodoh punya cerita...baim...aku sokong ko...wakaka

Sunat dihariraya

semua orang terlupa...tapi aku ingat dan ingat mengingati tu kan amalan mulia..so kepada

Tuesday, August 24, 2010

Astro Ria Cinta Kirana youtube episode 9 & 10

Ok,Cinta Kirana episode 8 telah didelete dari youtube dan memang susah nak cari lain tapi episode 9 dan 10 masih bernyawa, patutlah episode cinta kirana ni takde yang upload dari seberang, itu adalah kerana memang setiap upload akan di delete... so... memang yang ada tu adalah upload dari mana ntah.... Pasal tu mana2 korang pergi hanya ada sinopsis dari mula sampai episode final.kalau sinopsis nak buat pe ek...Untuk tidak membuang masa, jum tengok episode 9 dan 10 sementara stok masih ada...hak hak

superman naik kuda

korang pelik tak?aku pelik...superman kan bole terbang...apsal lak nak naik kuda...itulah kan...tadi aku...

Monday, August 23, 2010

Astro Ria Cinta Kirana youtube episode 8

pelik...takan ada yang tak tau ek nak cari cinta kirana versi youtube ni..,,,takpelah...ini untuk simpanan aku ni...

Safa Dan Marwah episode akhir youtube

ada orang memang jenis tak sabar nak tengok episode akhir... so... ni dia...ekeke

Safa dan marwah astro prima




aku rasa sinetron safa dan marwah ni lagi best kot dari cinta kirana...lagu Biarkan jatuh Cinta dari OST12 yang menjadi lagu tema OST safa dan marwah ni pun lbh best dari lagu tema cinta kirana... apa apahal layan ni dulu yer...episode punyalah banyak....bagi yang tak tahu...ini youtube trailer safa dan marwah..

Sunday, August 22, 2010

citer kat pangkin : 4 kategori lelaki ?




sebaik selesai aku dengan abang Lie nyanyi lagu Gadis melayu versi plucking tak hengat... abang Lie tanya aku... rio...ko tau tak lelaki ni ada 4 jenis kategori? errr... kategori ape pulak ni bang...aku tanya.. (lupa nak cakap... masa tu aku form 4... abang lie dah keje dan dah kahwin ... )kategori hensem...dia cakap dgn senyuman dibuat2... first sekali aku nak tanya ko.. ko dah ada awek? errr...

Saturday, August 21, 2010

Surah Yaseen - mp3 mediafire


surah yasin mp3 ni aku rasa ok kot kalau nak lembutkan hati hati yang keras. Untuk download..

Friday, August 20, 2010

citer kat pangkin: orang perempuan...kenapa?

Ada sekali tu kawan aku ada cakap dengan aku...sampai sekarang aku tak bole nak jawab...aku just bole cakap...err...ye tak ye jugak...kenapa ek...sebenarnya kawan aku tu cakap kat aku...

Download K.I.T.A Astro Ria episode 1-13




Siri yang mendapat tempat dihati remaja2 ...errr... orang2 tua tak minat...haha...siri ini mengisahkan persahabatan empat wanita jelita iaitu Kiera, Ilma, Tania dan Alisa yang terjalin sejak di bangku sekolah lagi.

Ketika berada di tingkatan empat, mereka telah membuat perjanjian dan berikrar akan sentiasa menyokong dan membantu satu sama lain dalam apa jua keadaan

saya salah...tapi saya ada alasan




Sebenarnya serba salah jugak aku nak tulis ni...tapi kadang kadang aku terpaksa berterus terang...tak guna aku nak rahsia rahsia...errr...aku cuma..

Geng Wan Tonggek

berita lanjut... baca kat sini...
aku tak tau sapa yang bagi nama ni...tapi memang kelakar...

Plaza GM Chow Kit Runtuh youtube

perghhh...cepat betul video youtube ni tersebar...jum tengok dua klip video berkenaan berita tergempar ni

Thursday, August 19, 2010

citer kat pangkin : pakcik z ajak buka waktu asar?

Masa tu aku tengah gila gila nak belajar main gitar... masa tu internet untuk orang2 kaya je so aku kena cari semua kod kod lagu secara sendiri dan manual... pakai pulak kaset...tekan play...dengar...stop...tulis kat kertas...buat la sampai habis...memang tekun...kalau lagu inggeris...asal ada bunyi dianggap betul... ejaan tak penting...tu baru nak cari lirik lagu,,,belum cari kod lagu lagi...punyalah susah...punyalah tekun...tak pandang kiri kanan belakang depan bila tiba-tiba...

epilog syurga cinta ep 11 online




klik kat sini..ni yg paling latest.Dah...lepas ni jangan tanya aku...aku dah malas nak cari... susah bangat cari cerita melayu ni...haha cari cerita korea lagi senang

OST epilog syurga cinta youtube dan online




ok...ini OST epilog syurga cinta versi youtube. Baru aku tau punyalah susah nak cari ost lagu ni versi mp3 tapi dengan bantuan kawan aku... berjaya dapat yang uploaded at mediafire.Untuk menuntun secara online pun ada link dia kat bawah. Selamat mencuba...

Wednesday, August 18, 2010

Peraduan: Copy & Paste Raya

Salam 1Malaysia! Peluk 2Malaysia! Cium 3Malaysia!

MediaHehe secara rasminya telah pon mempunyai 500 Fans.. Dengan itu peraduan yang menjanjikan hadiah sebuah Kamera Digital dan MP4 akan dimulakan sekarang!

Apa yang korang perlu lakukan ialah Copy & Paste ayat yang diberikan ke dalam posting blog atau Wall Facebook korang.. Pertandingan akan ditutup pada 25 Ogos 2010.. Kemudian setiap peserta akan diberikan nombor cabutan bertuah masing-masing.. Nama pemenang dengan nombor yang bertuah mungkin akan diumumkan pada 27 Ogos 2010.

Monday, August 16, 2010

DOWNLOAD EPILOG SYURGA CINTA TV3




Download episode epilog syurga cinta SLOT AKASIA TV3 di sini... By the way... this is not my upload so aku tak bertanggungjawab kalau2 gambar dia tak bape nak clear tapi biasanya gambar kalau tvseries mmg baik...

Sunday, August 15, 2010

salleh gregor samsa

facebook salleh gregor samsa ...aku terpaksa buat gak entry yang ni...keyword salleh gregor samsa ni ada jgk masuk as aku punye keyword... kesian pulak budak2 yang masuk blog aku tapi tak jumpa pasal salleh gregor samsa ni.....

Tragedi Bazar Ramadhan Jasin youtube

Aku rasa video ni paling real kot untuk tragedi yang ni...walaupun dari jauh tapi still rasa gerun bila tengok...dan bole jgk kalau nak tengok lain2 video..
aku rasa mcm sedih pulak kalau tengok video2 yang lain tu..Semoga diaorang terus tabah...

Saturday, August 14, 2010

Citer kat pangkin: sambung balik ...




masa tu belum nak masuk Ramadhan lagi tapi dah dekat jgk laa... budak2 ni kan...masa tu kecik lagi tapi yang si abang tu darjah 2...datang lepak2 ngan gua...nak manja2 la tu...gua terdiam sekejap bila tiba-tiba...

Friday, August 13, 2010

Fahami Bahasa Bergurau...

Semua orang suka berkawan... suka bergurau...ada yang bole nampak macam kasar... tapi sebenarnya biasa bagi orang lain... semuanya bergantung pada seseorang.... errr...tapi video ni bukan bergurau ok...meh...kita sama2 buat... moga moga ramai yg akan insaf...

tips untuk dapat buffered nuffnang

apsal semua blog aku pergi ada buffered ni... bagi la tips weh...aku pun nak...

Thursday, August 12, 2010

waktu berbuka melaka

ini waktu imsak dan berbuka untuk negeri melaka... errr...

klik sini

Dia Milikku by yovie & nuno youtube

Dia Milikku by yovie & nuno youtube karaoke version ni...tadi aku main-main dengan cerita senetron cinta kirana... kali ini.. jum..

Cinta Kirana OST dan lirik lagu

Sinetron terbaru ni ...errr baru kat malaysia le...Cinta Kirana yang akan menggantikan cerita Benci Bilang Cinta...errr....tak payah tengok...jum kita pergi terus ke...

Wednesday, August 11, 2010

wekap wekap ...nak buka dah ni..

jum weh...g beli lauk pauk nak buat buka buka...errr...saje je sempena pes puasa ni buat n3 pasal puasa je...

ada time2 gini baru bangun tido...yela...pes puasa la katakan...errr... yang tido sejak tengahari tu ...tak aci la tido lama dari puasa...

aku sebenarnya jarang g pasar Ramadhan ...klu pergi pun sbb nak beli air soya... or cari kuih muih yang family pesan or nak makan...kalau tak...memang aku tak pergi .. kalau aku beli pun...mesti yang kat makcik yg biasa aku beli...kalau yg jenis bisnes setahun sekali...errr... sorry yer... aku dah serik...peristiwa 10thn lps masih lagi kuingat...haha

ok ...selamat berbuka...errr...jgn le amik gambar makanan pastu tunjuk 'v' pulak...errr...klu ada g tau le kat aku..haha

ni aku ada dapat doa harian ramadhan...sapa nak, dowload la yer...ingat nak publish tp pjg sgt...ada 8 page...

doa harian Ramadhan mediafire

wekap wekap

sahur jum weh...haha errr...bestkan kalau ada orang kejutkan kita sahur...korang sapa kejutkan...?ke jam loceng?

biasa bagi yang dah kawin...isteri tgh sibk buatkan sahur...kalau teruna ...mak atau kakak atau adik perempuan...untk gadis2 kenale buatkan untuk mak ayah dan family... errr...bujang teruna yang duk umah bujang tu...makan kat mana?ke dah sahur malam tadi... hak hak...cepat2 le kahwin weh...haha

dak2 hostel camana?sahur apa?yang makan kat kantin...basuh le muka dulu weh...haha
errr...yg makan kat bilik...?sian le kat korang tapi tak bole nak buat apa...yang dok kat obersi camana...sahur apa?berd?sian kat ko...

errr...sian kat org pompuan ek...jap...nak g tolong jap...haha

Tuesday, August 10, 2010

amalan BIASA kita dibulan puasa

Bila nak sambut puasa je... mesti jam tu kita sibuk nak cari macam2 fadhilat bulan ni kan...tapi kita selalu je terlupa amalan kita kita bile sambut puasa ni...amalan2 yang dah memang sebati dengan kita... errr... aku dan geng2 aku jela kot...haha korangkan orang2 yang baik...
biasa bila nak berpuasa .. kan kita kena bersahur dulu...ada yang...

Monday, August 9, 2010

berkemban...bole ke tak?

gambar tadi aku dah delete...sbb baru jumpa blog owner dia...klu nak tgk kat sininanti aku letak gambar aku berkemban...keh3 lagi senang...bhahaha


teringat aku dulu2 kat kampung...masa jalan2 naik basikal keliling kampung...sambil rewang rewang cari buah buahan...lalu celah celah rumah orang... lalu sot kad la tu konon... g rumah kawan2 nak ajak g mengaji... tiba tiba

Thursday, August 5, 2010

blogger hebat hampir buat aku delete blog



kenapa aku rasa takde mood nak blogging lagi...

Seminggu lepas aku betul-betul rasa macam nak delete blog...ntah berapa blog aku pergi...blog bloggers hebat la tu...yang macam nak perlekehkan blog2 newbie cam aku ni...sebelum ni aku tak ambik peduli sangat pun apa kata2 dorang tapi...

Tuesday, August 3, 2010

Pangkin akhirnya roboh

aku menulis bukan kerana nama,
duit juga bukan agenda pertama,
sebenarnya aku bukan nak pergi kemana-mana,
cuma ada hal yang perlu di utama...

mungkin akan muncul...mungkin juga tidak...
jika tiada lagi
harap dapat dimaafkan

terima kasih untuk semua

kepada yang delete blog tu... i really hope it's not the same reason as the previous time...

kepada yang lain2 ...selamat berjuang...