Our social:

Latest Post

Saturday, July 31, 2010

ujian kasih sayang...cinta...


ujian ni simple je...tanpa perlu ehem2...cukup dengan ujian yang sgt simple...cubalah...

Friday, July 30, 2010

Kenapa tertipu?



Saban hari kalau kita baca suratkhabar..chewah...saban tuuu...haha macam siot pembuka kata...kalau baca paper...ada je yang kita baca tentang orang yang kene tipu...tak kira sapa...semua golongan...kadang2 yang pelik tu...doktor...pegawai bank...semua kene tipu...dan yang lebih pelik tu...yang menipu tu...kadang2 bukannya pandai sangat pun...maksud aku...

Thursday, July 29, 2010

Pendiri...




kadang-kadang kita...orang2 yang baik ni selalu merasa amat takut kalau kita pendiri...walaupun sebenarnya pendiri ni perlu...kita still rasa macam bersalah...yela...kita takut kalau..

Wednesday, July 28, 2010

tips bila marah



Semua orang pernah marah...masa baby pun kita dah start marah2...lambat dapat susu...mengamuk...tapi baby...senanglah kan...sumbat susu...senyap...kalau dah dewasa ni kalau marah camana?nak sumbat apa?tak boleh la kan...biasa..bila kita marah...

Tuesday, July 27, 2010

tips menghilangkan rasa kesedihan



Aku sebenarnya nak letak tajuk lain...tapi macam tak sesuai...takan nak letak...sapa kuat nangis...meh sini...atau... tips untuk yang kuat menangis...lagi lah tak sesuai...or mungkin tajuk.. tips untuk yang kuat melalak... dah macam baby lah pulak kan...akhirnya dapat jugak aku tajuk yang paling skema...kat atas tu...sejak tips memasak aku dapat sambutan...rasa macm best pulak nak bagi tips kat korang... biasa kalau kita tengah sedih...mestilah kita eh korang.. menangis... gua tak menangis ok ..sebelum menangis tu...mesti korang...

Anna's Birthday GA!



Syarat2 join GA;

1. Terbuka kepada semua rakyat MALAYSIA tak kira lelaki atau perempuan, follower my blog atau tidak. Yang belum follow tu, jgn risau takde syarat untuk wajib follow k. Kalau nak follow, many thanks to u :)

2. Wajib tempek sticky post yg comel ni kat entri U all beserta back link. *sila cakap comel jugak even tak comel* hahaha!

syarat-syarat lain boleh klik gambar atau sini

Monday, July 26, 2010

Fadhilat Bulan Syaaban

Islam memberikan pelbagai peluang keemasan yang seharusnya diterokai dan diikuti oleh setiap penganutnya. Peluang yang diberikan oleh Islam ialah dengan memberikan pelbagai tawaran dan ganjaran yang akan diperolehi sekiranya mereka berusaha untuk mematuhi ajarannya. Inilah yang mencorakkan keindahan ajaran Islam. Semua ini bertindak sebagai pencetus daya motivasi mereka untuk terus berusaha dan bekerja di samping mengejar segala kebaikan dan menjauhi segala kejahatan. Kelebihan yang baik itu seterusnya diberikan hanya kepada mereka yang berusaha mencari kebaikan dan menghapuskan kejahatan.

Sunday, July 25, 2010

merendah diri konon...

korang biasa dengar tak ayat camni..." ala...apasal lak tak cantik pulak...ala... i pun bukan hensem sangat pun..."mesti pernah kan...yang pasti...

Saturday, July 24, 2010

HP buatan malaysia : ok ke?





aku sebenarnya sebab nak support barangan buatan malaysia tanpa segan silu telah membeli hp buatan malaysia.model CSL blackberry eh blueberry... dapat je duit adik biru terus g kedai malam tu...bulan 3 hari tu...beli hp ni tapi bulan lepas...

Friday, July 23, 2010

penjelasan entry kisah baby

Oleh sebab ramai yang buat2 tak faham entry yang ini walaupun aku dah terangkan secara straight to the point maka dengan ini...aku...

Thursday, July 22, 2010

Kisah Baby

Semua orang pernah jadi baby... takde orang yang lahir-lahir je terus besar...takde yang lahir je ada misai...memang peliklah kan kalau lahir2 je ada misai.....haha ni aku nak kongsi2 ngan korang kisah baby yang pernah kawan aku ceramah kat aku zaman2 aku lepas sekolah dulu...

Wednesday, July 21, 2010

facebook nurul gersang

sapa terjerat...sapa menjerat...sapa mengena dan terkena dengan nurul gersang? sapa...

semakan rayuan ipta lepasan spm 2010 / 2011

Semak status rayuan ke IPTA

Semakan boleh dibuat dilaman web berikut bermula jam 12 tengah hari ini. selamat berjaya.

http://upu.mohe.gov.my/


http://jpt.uum.edu.my

http://www.jpt.utm.my

atau

Semakan menerusi talian hotline juga disediakan di talian 03-88835858 atau pemohon boleh menghubungi talian helpline di 03-8835848

Keputusan semakan juga dapat diketahui melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) dengan cara menaip UPU RESULT, masukkan nombor Mykad dan hantar ke 15888 serta terbuka kepada semua talian telefon bimbit

atau baca sini

Tuesday, July 20, 2010

kenapa perempuan emosi?

Tadi aku ada baca majalah lama...topik yang menarik minat aku ialah...kenapa perempuan lebih beremosi... majalah tu kata...

Monday, July 19, 2010

entry khas tuk blogger lelaki...

peringatan tuk lelaki-lelaki ...biasa peringatan2 ni tuk kaum hawa je tapi sebnrnya jaman skrg ni...kaum adam pun pun kene beringat...jangan dok ...

Sunday, July 18, 2010

memang sah great blog

ok...memang sah blog aku ni great...tak caya?meh tengok satu lagi award yang aku dapat...mmg wow lah...haha

gua macho...sapa mau gado


penerima anugerah digalakkan membuat entri & melengkapkan slogan kata di bawah:

Macho itu adalah......((tidak kurang daripada 3 patah perkataan))

contoh great blog

: Suka tak dapat award neyh?bagi ucapan sikit...^_^
: Bintang tuh cantik tak di mata kamu? suka bintang ?
: Dua blog yang kamu selalu jenguk dan baca entry terbarunya
: Bagi award neyh kepada 3 EMPAT blogger yang lain yaaa..jangan lupa tau..

Saturday, July 17, 2010

Inspiration blog Award

Blog gua telah terpilih sebagai salah satu blog yang memberi inspiration... kira-kira macam blog inspirasi lah blog gua ni...tapi dia ni je yang rasa camtu...thanks ye...hehe eh lupa pulak... klik je kat SINI dan lagi sorang adoiii...aku dah lupa lah...manyak2 sorry...nanti aku cek balik yer...jgn risau...aku pasti jumpa... untuk ke blog yg rasa blog gua ni memberi inspirasi...hehe susah benau nak eja inspirasi...wakaka

ini dia award tu...lawa...

amaran bahaya cheesecake

kadang2 kita ni sesuka sesuki jekan...tolonglah...jgn lagi...aku cuma nak pesan...sharing is caring...tolonglah jangan lagi

Friday, July 16, 2010

gempar!! barang tak jadi naik

alahai...rupa2nya kita semua dah salah faham lah weh...mana de barang2 naik...itu semua adalah...

wow!!ada barang naik...

1st of all...gua masih mamai...bukak news...wow...ada 5 barang naik... what a good news...terlalu kagum...sampai gua rasa sesuai untuk...

Thursday, July 15, 2010

status Glitterati nuffnang

yeay...aku dah dapat balik status gelihati aku ni...yela...mmg penting status ni untuk aku yang newbie ni...so...nuffnang...tak reti-reti nak..

Wednesday, July 14, 2010

Justin Bieber biodata

geli gelaman ni nak tulis bio dia tapi sebab nak test SEO gua belasah jap tulis bio dia cilok dari harian metro...eeeee

juara program realiti Gadis Melayu di TV9 'Tak tipu, tapi ditipu'

KUALA LUMPUR: “Kami tak menipu, sebaliknya kami turut ditipu,” demikian penjelasan penyampai berita TV3, Saiful Nizam Ismail mengenai dakwaan dia dan isteri, Khairul Noormaidah Zali atau Aida yang juga juara program realiti Gadis Melayu di TV9 turut bersubahat dalam penipuan sebuah syarikat pemasaran pelbagai peringkat (MLM) atau jualan langsung

entry bermutu? 1




serius...ini entry serius...kalau ada yang terasa...mohon maaf... aku just tulis ikut pendapat aku...kalau rasa tak tahan gurau...janganlah baca...kalau dah baca tu... bole gurau balik ngan aku...aku terima...

Tuesday, July 13, 2010

Apa itu Kepala Buntat? edited

ini adalah jawapan aku tuk korang2 yang tanya apa tu kepala buntat...sebenarnya aku takut2 jugak klu korang anggap ianya adalah satu perkataan yg luc...bukan yer... buntat ni ada bermacam2...

cari jati diri...

dalam menginjak usia dewasa...ramai yang masih lagi tercari-cari jati diri..semuanya keliru...kelam..kabur...tak tahu dimana jati diri hilang...yang pasti...

tahan lama dgn kawalan minda

n3 tuk org dewasa yer...budak2 please please please jangan baca...

Monday, July 12, 2010

tips memasak dari abang mario




pelik aku ngan sesetengah orang ni...selambe je cakap tak tau masak...huh!! meh... aku ajar eh bg tips tuk masak2 ni...hehe

Aku menci lelaki...






menci menci menci...jerit pompuan tu ...aku hanya mampu...

keputusan Nederland vs Spain... spain juara!!!



iniesta selepas menjaringkan golllll


Spain World Cup champions



Keputusan belanda vs sepanyol dan spain menjadi juara ini sememangnya telah dijangka oleh aku sebelum world cup lagi...kemenangan 1-0 ini sudah cukup untuk menobatkan mereka menjadi juara dunia buat kali pertama...

Sunday, July 11, 2010

Peristiwa Israk dan Mikraj

Ini adalah dari web tempat keje aku yang aku rasa nak kongsi ngan korang...patut aku post semalam tapi semalam aku sibuk...sorry... untuk pengetahuan...semalam 27 rejab





“Maha Suci Allah yang telah memperjalankan hamba-Nya pada suatu malam dari Al-Masjidil Haram ke Al-Masjidil Aqsa yang telah kami berkati sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebahagian dari tanda-tanda kebesaran Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Melihat.”

(Surah Al-Israa’: Ayat 1)



Peristiwa Israk dan Mikraj bukan hanya sekadar sebuah kisah sejarah yang diceritakan kembali setiap kali 27 Rejab setiap tahun Hijrah menjelang. Adalah lebih penting untuk kita menghayati pengajaran di sebalik peristiwa tersebut bagi meneladani perkara yang baik dan menjauhi perkara yang tidak baik. Peristiwa Israk dan Mikraj yang memperlihatkan pelbagai kejadian aneh yang penuh pengajaran seharusnya memberi keinsafan kepada kita agar sentiasa mengingati Allah dan takut kepada kekuasaan-Nya.

jangan lupa date kita!!!

Aku harap jgn buat buat lupa pulak date kita nnt...petang kang aku kuar beli jajan banyak2 untuk date kita yer...

Saturday, July 10, 2010

citer kat pangkin: makin belajar makin bodo...




hotak ko!...hotak ko lah weh...wakaka...bhahaha gelak tak ingat dunia dah nak kiamat...camtulah bila ngan kawan2 kan...camtulah aku ngan kawan2 aku...tapi tiba-tiba semua senyap bila kene sergah ngan ....

Friday, July 9, 2010

penyokong pasukan kalah tiba-tiba...




memang pelik....pelik bin ajaib....hahaha...penyokong pasukan kalah tiba-tiba...sokong Belanda dan tiba-tiba jugak...wakaka...

Thursday, July 8, 2010

kalaulah spain yang jumpa argentina...




aku taknak komenlah kan kemenangan spain semalam...semua dah tau dan akui...pasukan yang lbh baik menang...rata2 fan germany nak salahkan sotong padahal masa lawan argentina... semua suka...senyum2 bila kene panggil si sotong...huh!!!

aku cuma nak cakap...kalaulah argentina yang jumpa spain...mesti...


Keputusan MUET 2010

kepada adik-adik yang ambil peperiksaan MUET bole semak keputusan anda di ...

Wednesday, July 7, 2010

awas!!!sila test cara jalan anda didepan cermin sebelum keluar rumah




perghhh....macam2 sekarang ni...tapi tak salah kalau nak tengok ...dan mmg sepatutnya korang test dulu ...tgk dulu...cara jalan korang kat cermin sebelum keluar rumah sebab..

Monday, July 5, 2010

gempar!!!jangan sokong German

jangan sokong german weh...semakin hari semakin ramai yang sokong german tanpa tahu apa2...hohh...jangan terpedaya ngan...

Benci Bilang Cinta (BBC) youtube







Benci Bilang Cinta merupakan Sinetron bertemakan drama remaja yang diproduksi oleh Sinemart dengan Lagu pengiring dengan judul Benci Bilang Cinta oleh Radja...

Sunday, July 4, 2010

Bila risau...







Ni satu lagi masalah...tapi ni bukan masalah remaja...ni masalah semua... semua penah rasa camni...so...

Saturday, July 3, 2010

blogger uda vs blogger dara:bertemu disatu titik






gmbr amik kat saifulislam.com...harap2 ustaz tak marah


kebanyakan blogger2 ni terdiri dari dak2 student arr...ada gak yg dah keje tapi tetap ada satu titik persamaan dorang ni...kalau rajin baca2 n3 dorang mesti akan jumpa n3 yang...

Friday, July 2, 2010

Jenayah cinta



citer pasal tikam2 ni kat sini


perghhh...tadi kat kedai makan baca suratkhabar kosmo... muka depan...citer pasal keciwa cinta...perghhh..siap tikam tikam...siap terjun laut...perghhh...

blogger mak-mak vs blogger bapak-bapak






klik gambar utk tau kat mana aku cilok gmbr ni...hehe


Apa la nak jadi dgn dunia blog sekarang ni...dulu2 otai vs newbie...sekarang?adoiiii... semalam aku...

Thursday, July 1, 2010

lelaki lbh ganas waktu malam...

mengikut kajian...lelaki lbh ganas pada waktu malam...waktu siang ganas jugak tapi malam lebih ganas...pasal tu...