Our social:

Latest Post

Tuesday, June 29, 2010

keputusan spain vs portugal

Ternyata spain terlalu kuat untuk portugal.Kemenangan 2-0 ini membuktikan Sepanyol adalah antara calun pilihan untuk merangkul Piala dunia untuk edisi kali ini. ronaldo yang kelihatan menangis ditepi padang, telah dipujuk oleh ...

Monday, June 28, 2010

Template jahanam



haha...berjaya juga aku jumpa template yg dah jahanam...

Sunday, June 27, 2010

Taufik hidayat vs Dato Lee chong Wei terbuka indonesia 2010



keputusan Taufik hidayat vs Dato Lee Chong Wei terbuka Indonesia 2010

Chong wei menang 21-19 dan 21-8. Tahniah kepada beliau.

serba salah antara dua pilihan

hidup ni tak lari dari membuat pilihan...antara A dab B, antara kaya dan miskin , antara hidup dan mati...eh...mana bole...tapi sekarang aku betul betul keliru...antara dua pilihan ni...serba salah rasanya...aku sebenarnya nak...

hari ni hari ahad...

semua orang tau...hari ni hari ahad...


Saturday, June 26, 2010

pesen rambut ku mmg terbaik...

Pesen rambut korang terbaik tak?pesen rambutku memang terbaik...

Friday, June 25, 2010

Blogwalking takde perasaan...

camtula kitakan...bila nak promote blog ...salah satu cara ialah dengan berblogwalking...mmg best blogwalking ni kan tapi adakah kita berblogwalking dengan perasaan??...atau kita just bw tanpa ada perasaan apa?aku...

Thursday, June 24, 2010

Rona Di Danau Hati




Adakah dia hanya perlu akur dengan kekecewaan ini dan menutup segenap ruang hatinya dari perasaan cinta atau mungkinkah suara gemersik sang kekasih bisa bergema kembali.
Masih lagi terbayang-bayang saat-saat bilamana dia menghantar Shahrizal di KLIA dua tahun lepas.Hanya lagu Right Here Waiting dendangan Richard Marx yang menjadi peneman di kala rindu.


'Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you '

Adakah lagu ini akan terus dia dendangkan?Hidup terasa kosong.Fikiran Atikah melayang-layang, sedar-sedar Atikah sudah pun berada di satu tempat yang asing.Ibu Atikah membelai lembut rambutnya.Tivi didepannya sedang menayangkan perlawanan bolasepak Piala dunia.Atikah hanya memandang kosong.

Wednesday, June 23, 2010

cakap betul2...lagu apa yg bole buat korang menangis...


quick update...just nak tanya lagu pe yg bole buat korang menangis or bergenang airmata ...hehe kpd sesapa yg taknak mengaku...kalau aku...

ucapan sayang paling susah nak sebut...betul ke?





sayang tak? ntah le...tak kot...hehe...ok ok... sayang... sayang bangat...hehe...

selalu kita baca kat majalah ke...suratkhabar ke...perkataan ni plg susah nak sebut... kadang2 rasa malu nak sebut...mostly...

Tuesday, June 22, 2010

kadang2 aku rasa akulah jelmaan michael jackson

kat youtube byk benau clip ghost MJ lah konon...tapi aku rasa aku lah jelmaan MJ...walau tak sama rupa...tak sama kulit...tak sama suara...tak sama kaya...tapi sebab...


Monday, June 21, 2010

buffered lagi...adoi...nuffnang baiknya....

wah wah wah....aku dpt buffered lagi...to be exact...empat lagi...so aku ada 5 buffered kat cni je...kat blog lagi satu ada 3...camana tu...tak pecaya...??agak agak layak tak nak buat tips...adoi...

Myfaheem.com ada SUPRISE sempena HARI BAPA



bukan sbb aku sorang bapa nak join ini contest sbb sape2 pun bule join...syarat2 pun mudah...jum usha syarat2...sgt senang...maklumlah otai yg buat...mmg tak byk syratla kan...hehe

Sunday, June 20, 2010

MARTINA MCBRIDE - IN MY DAUGHTER'S EYES mp3 mediafire

hehe...tiba-tiba je aku suka lagu ni...

sorry...maaf....

mungkin ni n3 last aku...

minggu depan aku busy sgt2...lps tu kalu ada mood...aku sambung arr...maklonglah...kalau lama2 tggl blog...mood susah nak mari...

maafkan aku klu sepjg aku berblog ni sll kacau2 korang ngan ayat2 yg selalu tak skema tu ye...

nak buat schedule post pun dah takde mood dah ni...


Saturday, June 19, 2010

citer kat pangkin:mana saya tau...dah dia mintak...saya bagi jela..




rio...sini ko kejap...apsal cik...aku tanya pakcik z... aku malas sebenarnya tapi dah dia panggil...aku terpaksala...apsal ko semalam...?eh...pesal pulak...? ah...aku tau....pakcik z selamba cakap tau sebab nak korek rahsia...tapi aku kene gak citer ngan dia...so, aku pun cakap... ntahla cik...saya...tengah lepak2 semalam...dia datang...muka monyok jer...saya tanya arr...kenapa ko ni...?tapi dia terus menangis pastu terus cakap...

aku dah buat salah ke hape ni...

mmg pelik je arr template baru ni...ingatkan best...abis semua readmore aku tak bole pakai...menyesal pulak aku tukar...tapi best jugak arr sebab disqus aku dah hilang so boleh arr aku try pakai intense pulak...baru nampak macho...haha

ok arr...aku nak test seminggu je ni pastu aku tukar lagi kalau rajin...

Friday, June 18, 2010

apek...nyonya....amoi...

mmg pelik ...tak tau nak cakap ape...kenapa? tak bole ke kalau bole...bosan arr klu tak bole...

apek...klu dpt gelaran ni rasa macam tak best je...takde ke gelaran yg lg best...oppa ke...kan best tu...hehe

nyonya...ni pun lg satu...klu nak mengata...mesti nak cakp nyonya...errr...org melaka je kot camtu...haha

amoi...seme mcm bangga pulak klu dpt gelaran ni...ishhhh...seme tu pompuan arr...klu laki dpt gelaran amoi....ekeke mau kene pelempang...haha

tak baikkn nak gelar2 org...klu gelar ngan gelaran yang baik2...takpe...

btw...aku takde nama gelaran...rockers je la kot...muahahaha



live world cup 2010 digital tv

bole tengok world cup kat sini...ini just tuk simpanan aku je ni...







korang g jela kat footyfire tu...buat buruk post aku je ada menatang tu...haha

Thursday, June 17, 2010

toturial cantikkan susunan banner anda macam saya

Cuba tengok lemari award dengan lemari banner ai...cantik kan...mmg lah cantik....sapa yg buat...hahahaha mesti ramai jeles kan...takpe takpe...ai baik hati ari ni...ai buat kan toturial untuk u all....

u all masukkan je kod ni



border width height tu adalah untuk resize banner yg kdg2 gedabak they all bagi kat kita...kopi dan paste selepas "

utk gerak2 kan banner, masukkan kod ni



direction tu utk uoals nak gerakkn ke mana yg uols nak...
title tu sukati...klu taknak bole delete...title tu ialah bila org ltkkn mouse kat banner kita...dia akan kuarkan apa2 title yg kita letak...

kalu ada kuar br...uols deletekan ok tapi pastikan pembuka dan pentup br tu uols delete...takan tak tau kot...sebab dia mesti start dgn div tu

ok...ni je yg mampu ai buat...kalu tak faham...bole je tanya...

btw ini adalah dr gabungan toturial yg dibuat oleh dak ni ngan dak tu yang ai belajar...


kenapa gua guna gantinama ai masih lagi menjadi misteri...hahahaha


aku tak kisah tapi bole tak ko belah...

Aku mmg bengang malam tadi...aku tak kisah sgt spain kalah tapi bila ada sorang budak tu...masuk2 je terus cakap...laaa...spain dah kena...errr...pastu tanya...

SUI
tu pasukan apa???perghhh...

bodo ke hape ko ni...


kawan yang bukan kawan.....




Ada sekali tu kan lagi best...masa tu aku bercuti ngan family aku jalan2 malaysia...dari melaka ke kl...dari kl ke kb...dari kb ke kt...terus ke kemaman...cam bese dah sampai kemaman...kenalah... beli kopok...

Time cuti sekolah ...faham2 jela......memang ramai la kan.....semua bawak family jalan2...nanti korang pun sama arr...takan nak kije je kan...

masa tula baru tau malaysia ni mmg kecik...ada je kita jumpa kawan2...tak kira lah kawan2 baru ke lama...kawan kuning ke hijau... haha macam2 orang kita akan jumpa..

tiba-tiba...masa aku nak lintas jalan lepas beli kopok tu...aku dengar macam org panggil2...aku pandang belakang...confirm takde org lain...cuma aku je yang ensem kat ctu...eh...cuma aku je sorang yg lintas jalan... aku pun pergi arr kat mamat tu...

laaa....ko buat ape kat cni???aku tanya...eh...jalan2 arrr...ko?aku pun...bhahaha cakap camtu pun kitaorang nak gelak...pastu borak lebih kurang...aku pun belah...

sapa tu bang.... ntah....tak kenal...keh3... dia dah salah orang arr... tapi borak macam kawan lama ...haha

..aku ok je nak borak2... tak rugi apa pun kita berbaik2 ngan orang kan...mungkin juga dia kenal aku,....ntahla...aku rasa dia dah salah orang...


Wednesday, June 16, 2010

Bestnya jumpa kawan lama rasa macam nak lempang2 je...





Ada sekali tu kan....bestnye...dapat jumpa kawan lama...kawan sekolah rendah...muka macam nak berubah tapi...tak berubah...badan macam dah besar tapi tak besar sangat...cuma perut je la yang dah kedepan...dia yang tegur aku...

Rio!!!eh weh...perghhh...kenal lagi tak? eh kenal lah...muka macam ko mana bole lupa...bhahahaha gelak macam takde dosa...macam2 pulak tanya...dia tanya, aku jawab...aku tanya, dia jawab...aku gelak, dia gelak...dia gelak, aku gelak...

sungguh indah saat itu...

lepas tu sebab dah lama sangat rasa bosan pulak.......sebelum belah tu...cam biasa arr kan ...dia pun bagi le name kad dia kat aku...aku amik arrr.... kad ko takde ke...ooo kad aku tak siap lagi...dekat 10 tahun dah aku tempah tak siap2 lagi...bhahahaha dia gelak ngan lawak bodoh aku tu...

pastu aku terlepas cakap...ooo...nama ko syarifuddin...

aaa.....errrrrr....keh3 dari tadi aku tak ingat pun nama dia...main belasah je cakap...


lepas ni kene bukak balik album lama2 pastu tulis nama sekor2 kat muka dorang,,,,bhahaha
camtu lakan...kadang2 bila dah lama sgt tak jumpa...nama pun bole terlupa...tapi muka tetap ingat...ngeeeee



selesaikan utang....

Ini aku punya utang2 tag...ada yag aku dah buat so...aku bg link jela ek...hehe


1.pain yang ini dah buatlah sis...ni link dia

2. ini award wadud bagi...thanks bro

3. ini sis ni bagi thanks sis elina...tapi kene jawab soklan...ekeke

1.Adakah anda happy sekarang?
sangat..

2.Kenapa anda Happy?
apsal lak tak hepi???hAHA bole jawab soklan dgn soalan...ekeke

3.Apakah benda yang boleh membuatkan anda happy?
bende?aaa duit kot...haha mata duitan lah katakan...wakaka

4.Pernahkah anda menerima tag??
tak pernah...ekeke

5.Nyatakan warna yang anda suka.
merah hitam...adoiii...mcm budak2 soklan dia...haha

6.Beritahu 9 orang yang anda mahu tag
adoi...

7.Tuliskan sesuatu tentang orang yang anda tag.
adoi la...ekeke

8.Adakah anda happy dengan apa yang ada?
ya..sangat happy.....

dah...tu je haha abis hutang

errr...ada lg...nnt aku buat lg

Tuesday, June 15, 2010

award lagi...






dpt award dari dak ni

thanks sis...


robert green blunders



pic and news ...taken from here

England 1 - 1 USA world cup 2010 first game for both team.



just watch and have a good laugh for this awesome editing...ekeke


http://www.youtube-nocookie.com/watch?v=DQM1S-L0pCs


sorry for england fan...i just want to keep this to show to my friend who have miss this momment...huhu

just like Casillas said...England cannot win this world cup because of their goalkeeper...

this video is not my upload...just found it on youtube...

Monday, June 14, 2010

english is my second broken language

tunggu n3 terbaru...

hahaha

Sunday, June 13, 2010

how i want my header looks...



tajuk tak bole blah...wakaka



Macam yang korang tengok ...aku dah takde header...header yang macamana aku nak?ntahlaa...aku pun tak tau...haha tapi kalau bole ...aku nak yang macam.......nampak tenang...

warna macam gelap2 ckit....ataupun lbh tepat mcm waktu senja atau waktu subuh...atau org cakap waktu antu kuar dgn waktu antu balik...balik kemana tu tak tau la aku... balik umah dia la kot...kat mana umah dia...ntahla...wakaka

tulisan...aku suka macam tulisan ala2 gothic...sebab aku suka arr zaman2 tu...mcm zaman2 dracula...atau merlin...mcm best je kan zaman tu...

kalau bole ada gambar pangkin yg kosong...klu yg nak roboh pun takpe...sebab skrg ni susahkan nak cari pangkin...banyak pangkin2 dah ditinggalkan...

ada tulis......where all the stories begins...sebab dulu2 kat pangkinlah tmpt kita borak2...dgn adik beradik...sepupu sepapat...jiran tetangga...sekarang manalah ada lagi...dulu2 best je makan2 kat pangkin walau berlaukan kicap dgn telur goreng je...adoi...bestnya zaman tu...

pastu kat pangkin jgk kita lepak2 main gitar...baca majalah gila2 ...baca kisah ujang ...sama je setan dia ngan kita...baca majalah urtv...gosip2...baca mastika...

oklah...tu je la...malas nak tulis lagi...hehe
nmpknya ada gak yg sudi nak buatkan...harap2 siap le header aku tu...ekeke

Saturday, June 12, 2010

tak dapat tolong pun takpe asalkan dengar masalah aku pun dah ok



sapa bole tolng buatkan header untuk aku...free...heeeee

Friday, June 11, 2010

segan nak cakap...

segan arr nak cakap...adoi...nak cakap ke tak eh...mmmm

lain kali le aku cakap...eh cakap jugak la...ada tak sapa2 yg nak exchange banner?

takpe arr...taknak takpe arr...aku nak 4 je lagi...nk bg cantik ckit dia gerak2 tu...

errr...takpe arrr....taknak tak pe arrr

n3 gedik...ekeke


tunggu n3 serius aku minggu depan


Thursday, June 10, 2010

floating nuff code

code tuk floating nuff






ambik code cni



kopi pes ikut seperti gambar diatas....yg br tu tak payah...aku pun tak tau camana nak buang...ekeke buta IT la katakan...wakaka



Wednesday, June 9, 2010

pengkid for rent

harap2 takde yang salah anggap dengan post ni....semalam masa aku tgh layan blog aku...tiba2 kawan aku lain dept datang kat opis...tak sempat aku nak tutup dia dah jerit...hahaha rio tengok pengkid for rent...rio tengok pengkid for rent...dua kali dia ulang.....
weh...cuba ko tengok betul2...meh cni la...baca betul2...

ooo...pangkin4rest dot commm.....

cheat post







bukan tips: checklist sebelum tukar ke dot com




Sejak guna dot com ni rasa mcm otai2 dah aku ni...kehkehkeh tapi untuk pengetahuan korang banyak gak yg aku tak tau... banyak bende aku hilang... so kalau ada yg apply tu dan berjaya ni ceklist yg aku rasa korang kene tahu...

since surf7 ni guna blogspot punya base...agak senanglah korang nak convert domain ke dot com...tu bukan masalah besar...tapi...
korang kene ada backup senarai bloglist korang sbb aku punya semlm hilang...sib baik aku ada backup kat blog exchange link aku tu but ada gak yg aku tak sempat nak masukkan...so...aku mintak maaflah kat sapa2 yg rasa blog dia dah takde dlm list kiri kanan aku ni...nanti aku akan masukkan balik...

komen2 dari disquz...hilang...elek...ghaib...hehe tapi still ada lagi kat mainboard qisqus...kat blog dah takde...lain2 punya medium komen...inter apa tu...aku tak tahu...yg blogspot punya pun aku tak tau tapi ada cakap dia akan muncul kembali...aku tak tau...

linkwithin kalau korang ada guna...kene buat balik...senang je kan...

shoutmix...kene buat baru...

lain2...ok je kot...atleast ini yg aku perasan...

Page rank? elek...kene start balik...tapi aku sblm ni pun bukan amik tau pun bende tu so aku tak heran sgt...

bila dah main pr mesti lah sebab seo kan...tu pun aku tak tau tapi aku rasa ok je ...tu mungkin sebab aku still lagi guna pangkin4rest...klu guna nama lain...tak taulah aku... tapi aku mmg tak amik port sgt bende ni sebab trffc aku ni dtg klu aku blogwalking...sikit je yg masuk lalu seo keyword ni...hehe...

nuffnang...tukar je kat blog manager korang...

innity...aku belum test lagi...

Lain2 aku rasa sama je...... tapi mungkin aku salah sbb aku tak bape tau sgt sebnrnya....mungkin ada org lain yg lbh tau so korang tanya arr kat dorg,,,,ni ceklist tuk aku je...wakaka




Tuesday, June 8, 2010

cter kat pangkin: apa pakcik nii...(edited)

rioooo!!!ko buat pe tu...heeee aku sengih-sengih je bila pakcik z jerit-jerit kat aku...jap lah pakcik...mana bule buat keje separuh-separuh...ni haaa... pokok ni mintak nyawa...hahaha aku gelak...lepas dah abis siram pokok mintak nyawa tu...aku pun g kat pakcik z duk kat pangkin...

ko cakap apa tadi???cakap apa pulak pakcik ni...?jgn buat keje separuh2? aku tanya balik mintak kepastian...masih blur lagi sbb rasa kelakar sgt dah tadi aku ckp camtu... bukan tu...yang tu nanti aku citer kat ko...yg lagi satu tu...

apa pulak???pasal pokok mintak nyawa ke cik...? aaaa...tu la...ko suka2 je cakap eh... ko tau ke dia mintak nyawa???? apa pakcik ni...saya gurau je la...

camnilah rio...ko tau tak bila nnt nyawa ko dah kat hujung2...?agak2 kat sapa ko bole mintak nyawa ...??
apa pakcik ni...maksud pakcik...masa dah nazak tu? ye arrr...pakcik tu ckp...

saat nyawa nak ditarik tu...ko tau tak masa tu syaitan2 dah mula nak kacau2 ko...???? macam2 rupa setan akan muncul...ntah2 rupa pakcik pun ada.....semua mcm nak tolong ko...agak2 yang rupa sapa akan tolong ko?
apa pakcik niiii...saya tak faham arr...pakcik jgn nak takutkan saya...

ko dah ready ke???? errrr....apa pakcik niii....ready apa?

dah la...saya naik atas sejap...nak minum airr...dah haus dah ni...
hahaha...dah takut arr tuuu....

apa pakcik niii...kang saya dtg arr...

soklan dia:apa yg akan membantu kita saat2 nyawa kita nak dicabut tu????

tak faham jugak ke weh...hahaha...penat arr aku nak tulis seme2...aku cuma nak korang fikir2kan....dan kongsi2 pengalaman korang klu ada...maksud aku... pengalaman bersama2 org yg nak meninggal ni...macamana kita nak ajar mengucap...and mungkin masa tu ramai2 baca yasin...ke korang nak aku citerkan dgn lbh terperinci????


ps....klu asik ..apa pakcik ni...apa pakcik nii...last2 kene gak...ekeke<----tak faham takpe...


Monday, June 7, 2010

pangkin4rest dot com (edited)

Hi Mario,

Congratulation! I am happy to inform you that we have decided to approve your application to our domain-for-blogger campaign.


ada sapa2 tau pasal bende ni tak...aku main hentam je apply...ok tak???after 1 year camaner??? camner ngan akaun innity aku...?adoiii...ingatkan tak lulus...rupanya lulus...

agak2 ok tak domain tu weh...hehe mesti ramai jeles ni...ekeke

jumla weh...sapa2 nak apply...free je khas tuk blogger...bole klik sini

hanya seratus blogger sahaja...lepas ni jum kita ramai2 menyamar jadi cam otai2... ekeke

Friday, June 4, 2010

penubuhan Baby Hatch

Apa bende ni????aku amik kat cni citer ni
apa pendapat korang...???mmg gejala ni dah berleluasa...tolonglah weh...marilah kita sama2 jaga tepi kain kawan2 kita...adik beradik kita agar benda2 ni tak berlaku lagi...
dunia akhir zaman ni mmg banyak benda2 pelik yang berlaku...




sehiris peria semanis madu (edited)

Maafkan aku sebab buat n3 baru...hehe malas dah nak edit yg kat bawah tu... sebenarnya ni adalah salah satu rancgn kat astro aosis yang aku rasa baik tuk kita...sebab.. kalau korang tgk ...bole gak bg motivasi ckit kat korang yang sll nak kata ...akulah paling loser...takde sapa nak sayang kat aku....aku hidup sendiri...blablabla....last sekali delete blog...haha

rancngn ni akan pergi ke rumah2 anak2 yatim..perlindungan...dan temuramah yang mbuat aku sebak ari tu adalah bila dia tanya kat sorg dak pompuan ni...

budak pompuan tu baru 9 thn...dia malu2 lah bila org tu tanya...tapi still senyum2... ayah mana? ayah dah meninggal....
mak?,,,,mak kat penjara... saya sayang mak saya....

apa lagi aku nak cakap????korang fikirlah sendiri yer...


Thursday, June 3, 2010

Kempen Blogger Picisan Menentang Kekejaman Israel



sbenarnya aku tak layak pun nak join grup blogger picisan ni...maklumlah aku ni blogger bawahan je ni tapi tuk kempen ni aku rasa dorg tak marahlah kot aku guna...

pemula kempen...Alvin

Dalam beberapa hari ni mmg semua dok menyumpah seranah israel...walau pun tak upkan topik ni...kita semua aku rasa akan rasa apa yang ramai rasa...oklah...aku mmg tak pandai nak bermadah2...cuma nak tanya korang...ingat tak dulu...
kat soping2 masa kempen boikot belanda...akan tulis kat rak2 soping tu...barangan belanda?so terpulang pada kita samada nak beli ke tak....sekarang???

ingat tak dulu gomen kita ada buat kempen buy british last...camtu lah lbh kurang bunyi dia... sekarang???

ingat tak dulu kempen boikot barang2/jualan/makanan/restoran yang ada kene mengena ngan yahudi ni...cth:mcD ,kfc....sekarang???

antara alasan2 yg taknak boikot....ramai budak2 kita yg kije kat restoran tu...menjana ekonomi...blablablabla...akhirnya kita pun dah makan balik kat ctu...haiyooo...mmg melayu mudah lupa...skrg kenapa tak kita mulakan semula...??

dulu2 masa tgh hot aku rasa ramai yg ada terima email pasal macamana yahudi ni nak hancurkan kita...sapa yg ada email tu...upkan pls kat n3 korang sbgai peringatan kat kita...

hiburan...keseronokan dunia...dadah...perempuan...judi....duit...rokok...ini adalah antaranya yng aku ingat...dan bole tak nak cakap...dorg dah hampir berjaya????

dorang tau tak bole kalahkan kita kalau kita bersatu...kenapa susah bangat org2 islam nak bersatu???kalau kita tak bole/berani??? nak pergi sana...apakah yg bole kita buat disini???

jum boikot!!!eh ada yang tanya aku pakai processor ape????hoi bodoh.... gunakan teknologi dorg tuk serang dorg semula....mana yg kita bole gunakan tu...gunakan tuk serang dorg...lps ni jgn arr dok beli lagi...peringatan tuk aku jgk....

bole tak korang bgtau kat gb nya master...tak payahlah guna fb tuk join...boikot fb jum....


Wednesday, June 2, 2010

sehiris peria semanis madu astro oasis

bagus tuk korang yang... selalu nak kata tak bernasib baik padahal duit ptptn selambe je banje2 tgk wayang...hahaha


nnt aku edit balik n3 ni...