Our social:

Latest Post

Sunday, May 30, 2010

tag 'M'

ada sorg lg yg berani bangat ni...dah lah tag aku...susah pulak tu...tapi sbgai rockerz sejati...aku akan buat slow2...dalm bi pulak tu but last but not least i like...kihkihkih

Rules:

It's harder than it looks...
Copy to your own notes...
Erase my answers...
Enter yours and tag twenty (20) people...
Use the first letter of your name to answer each of the following questions...
They have to be real...
Nothing made up...
If the person before u had the same first initial, you must use different answers...
You cannot use any words twice...
and
You can't use your name for the boy / girl name question...




1. What is your name : mario fernando torres gerrad undertaker the rock
2. A four letter word : must
3. A boy's name : musang berjanggut<---pompuan nak guna pun bole...hehe
4. A girl's name : maria
5. An occupation : mission impossible special agent
6. A colour : maroon dunhill
7. Something you wear : makeup when i'm wrestle
8. A food : mee maggi mamak
9. Something found in the bathroom :mee
10. A place : mybedroom
11. A reason for being late : malas
12. Something u shout : miss u...
13. A movie title : my name is mario but call me the rock<---still in progress
14. Something u drink : mineral water
15. A musical group : misplaced<---still not enough member so no album...
16. An animal : marimau...in english: tiger
17. A street name : mario street
18. A type of car : mini cooper<----copy pes...kihkihkih




Saturday, May 29, 2010

tag pantun



ni lagi sorang yg berani...adakah ni juga geng skema???tunggu dulu...mgkin ye mgkin tidak...nnt aku dedahkan blog dorg satu2...
siap dengan ketua dorang...plg skema antara paling skema...kihkihkih
yang ni siap suruh aku buat pantun...cisss...


~LENGKAPKAN PANTUN PEMBAYANG DI BAWAH~
...............................................
..............................................
memang aku rasa blog aku comel;
kenapa korang jeles ke?

~JAWAPAN SAYA~

budak rock antar email
ntar email sejarah melaka
Memang aku rasa blog aku comel;
Kenapa korang jeles ke?

uikkk...kihkihkih...mmg fail weh pantun aku...kahkahkah

Wanna share this comel award with
taknak....nak simpan dlm lemari




Friday, May 28, 2010

tag main fikiran



dengan beraninya budak ni tag aku...
jarang2 org berani tag aku tapi dia ni berani...adakah dia ni geng skema????kita tunggu pendedahan seterusnya....





1. Ape yang bermain di fikiran u allz sekarang
nak delete blog ke...nak baca2 je ke..camana nak g cameron weekend ni?ishhh byk fikir..

2. Apakah nama samaran u all
mario
fernando torres
abang gerrard
zico
undertaker
the rock

3. Berikan 3 orang yang u allz sayang
my family
my friends
myself

4. Panggilan untuk si dia
ayang


5. Hadiah yang u allz impikan dari seseorang yang istimewa
g cameron weekend ni...u banje bole?hehe

6. Blog mana yang u allz suke visit
blog which have my name...

7. Tag kan kepada 15 orang rakan blogger u allz...

semua bloggers rockers...yg skema pls ok...
pls pls pls.... buat jgk...kihkihkih

sapa taknak buat sila amik award ni...haha




Thursday, May 27, 2010

Bukan tips pilih keyword


Ni aku nak ingatkan eh...ini bukan tips... kang ada yang cakap aku tipus pulak... aku pun tak pandai gak tapi kira oklah...ada gak yg masuk trough keyword2 power aku,,,kihkihkih tapi korang jgn tiru aku arr... aku mmg dah bese camni...
macam yang otai2 cakap tu...kene arr cari keyword yang power2...biasa kalau kita cek kat mana2 keyword paling top ialah keyword yg luc## tapi aku rasa kalau kita buat pun tak dapat gak ke page 1st sebab kita kene bersaing ngan byk lg blog/websites yg power2...setakat mcm aku punya blog ni mmg kalah lah kan...so takan aku nak bubuh kw(keyword) yang tak power...mesti arr aku 1st kan...kih3
biasa org letak kw yg terbaru dan kurang saingan...cth... aritu final konsert af8...so byk yg buat kan...tapi still kita bole saing lagi...result dia...lagu2 budak2 tu...semua tu bole jadi keyword kita...tak bape ramai yang buat compare dengan kw luc##....
ni nak wel kap...pastikan klu korang nak buat...buat dlm bm kalau bole siap dgn ulasan game...youtube goal2...blunders...aksi2 menarik...semua tu bole buat jd content n3 korang...ulasan klu korg tak tgk, bole je kopi pes dr mana2 web yg buat ulasan live...bukan susah pun kan...
jangan ikut aku...aku ni nak belsah je...hehe puji2 tuk pskn spain je...haha
dan lagi aku mmg malas arr nak buat bende2 tu seme sbb aku ni pemalas...

kalau korg nak buat...pastikan draft dah siap...kene cptla weh...jgn lah tunggu dah habis game baru nak start draft...ingt....youtube link...senarai pemain...aksi2 menarik...komen sikit2...hehe


cthnya klu consert aritu...bole je kan aku nak bg result dia tp aku tak minat...bole je aku nak bg link dolod lagu juara tu tapi aku malas...tak susah senornya nak buat n3 yang baik...kadang2 sbb aku tau korang malu nak buat tapi biar arrr...buat jela...kata nak jadi mcm redmummy...hehe

ok arrr...aku harap korang faham arr knp aku tak buat...sbb aku malas...haha


lagenda budak dengar cakap mak 2

dalam perjalanan tu aku kena amik Tini...adoi...mak aku dah pesan...jangan nak cubit2 Tini...selang 5 rumah aku dah sampai... Tini dah tunggu dengan mak dia kat muka pintu... haaa...tu dia dah sampai... tunang anak mak...tini tersengih-sengih... aku senyum kelat...kadang2 buat aku terfikir je... betul ke aku dah bertunang ngan budak tini ni...ishhh... bole ke budak2 bertunang???
Tini hulur tangan dia suruh aku pegang... pegang adik ye rio... ye cik...aku jawab lembut...tini budak tadika...memang kalau aku takde...tini tak bole kuar rumah...aku pulak kene jaga dia...memang keluarga aku baik dengan keluarga tini...memang aku baik dengan tini...

nak dekat sampai kat gerai pangkin jual nasi lemak tu...syikin dah senyum-senyum...kakak dia aku tengok dah mula cubit-cubit dia...tini terus tarik tangan aku pergi gerai sebelah...mmm macam biasa tak suka kalau aku nak beli kat syikin...tak sedap kata dia...kadang-kadang nilah sebab aku cubit tini...tapi tadi mak aku dah pesan...

lepas beli nasi lemak dan kuih-muih kat nenek sebelah tu...lalu depan pangkin syikin...sempat aku jeling...petang ni jangan lupa tau...aku pesan kat syikin... yelaa...syikin senyum...kakak dia pun senyum...tini masam mencuka...dalam perjalanan asik tanya...petang ni nak pegi mana?aku diam je ...akhirnya aku jawab jugak bila dia asik cubit2 aku...dia nak ikut....

petang tu...

minggu depan aku sambung...weekend ni aku tak on9...ada hal...jangan lupa datang umah aku ni...ekeke


Wednesday, May 26, 2010

ini blog n3 sampah

tadi aku g blog mana ntah dia komplen...ada blog2 tertentu...yang buat tajuk gempak tapi isi sampah...aku rasa...tapi ini pendapat akulah yer... n3 aku mmg byk buat n3 sampah...tajuk gempak2...tapi kan...yang mungkin korang tak tau adalah cerita disebalik cerita...n3 sampah mmg perlu utk meriahkan lagi dunia blog...kalau rasa malas nak fikir2 apa disebalik n3 sampah...takpe arr...

kadang2 orang kita suka nak gelar2 lawak bodoh...ada ke lawak educated?camtulah bila org kata n3 mutusamy ngan n3 sampah...adakah org yg kata n3 sampah tu...n3 dia bermutu?aku rasa tak...aku dah baca dan aku rasa tak...sama lbh kurang macam n3 sampah yang dia dok kata jgk...

dia kata sbb trffic?kihkihkih...

dia kata selalu tertipu ngan n3 tajuk gempak...tapi tak fun ke klu kita tertipu?ke rasa diri dah hebat tak bole kene tipu?

macam yang pernah aku tulis sblm ni....klu dah kenal ngan blogger tu...mesti arr kita tau camana n3 dia...camana gempak dia...camana game dia...biar arr dia nak buat ape pun...buat apa nak pertikaikan kreativiti org...

ok arrr...itu pendapat aku...aku sbnrnya dah lama nak tulis bende ni...aku bosan bila org dok nak pertikaikan blog org lain...mcmlah blog dia best sgt...kihkihkih

biasa otai2 je yg nak pertikaikan newbie...kihkihkih... newbie pun nak pertikai newbie...cuba ko g tgk blog otai...sampah jgklah weh...

kihkihkih...




Geng skema mengganas

Apalah nak jadi dengan dunia blog sekarang ni...kalau minggu lepas kita dikejutkan dengan pertikaian antara blogger hentam sajalah labu...kali ni... sejak akhir2 ni bloggers skema pulak dah menyerang...mana2 aku pergi... dorang seakan-akan telah membentuk rankaian bukan pakaian oke...geng2 skema...diketuai oleh... aku akan ddahkan kemudian... mungkin kita yang rock-rock ni perlu nasihatkan dorang kot...
para rockerz sekelian...marilah kita berganding bahu menghalang bloggers skema dari menyerang dengan keskemaan dorang tu...kihkihkih
mungkin ada yang akan menyokong geng skema...berhati-hati ok...jgn sebarang sokong agar anda tak terjangkit dengan keskemaan dorang...

aku akan terangkan dengan lebih lanjut modus operandi dorang...kihkihkih

*cheat post



Tuesday, May 25, 2010

lagenda budak dengar cakap mak

Ini adalah petikan dari siri cerpen tak abis yang aku tulis...dan ini adalah lanjutan dari siri cerpen Kerana pelukan yang aku tulis tak abis...kihkihkih sapa yang nak baca cerpen aku tu kat sini korng baca ni pastu komen ok ke tak untuk aku publlishkan cerpen baru ni...kalau tak bez... biar arr aku je baca sendiri...kihkihkih

riooo!!!mak aku jerit dari dalam bilik no 1...ye makk... aku jawab dengan suara yang halus belum pecah...suara dak belum baligh...camana nak baligh...masa tu baru darjah 2..dah beli nasi lemak ke belum...mak aku tanya... belum mak...nak pegi arr ni...duit mana? tu haa ada dalam peti ais... aku berjalan lemah ke peti ais satu pintu jenama nasional warna hijau pokok pisang ada gambar kartun voltron aku tampal masa beli cekidis...
buka pintu peti ais aku pun tengok...takde...cari celah celah sayur kobis...takde...cari belakang tin susu cap junjung...takde...tengok dalam botol air...takde...ishhh seme tempat takde ni...ooo dalam tempat ais kot...bukak tempat ais cari dalam plastik ikan pun takde...
aku jerit pulak...takde punnnn...kat mana anak mak cari??? ni haa...dalam peti ais ni...takde pun...
laaa...bukan dalam peti ais la sayang,,,,atas peti ais... alaaa...tadi mak cakap kat dalam...orang cari arr kat dalam...
mak aku datang sambil membelai lembut rambut lurus aku ada remos kat depan...nah duit g beli...
dalam perjalanan tu....

how i met your mother

tolong jangan baca n3 yang ini sbb ini adalah rahsia ok...


best jgk ek citer ni...episode yg aku tengok ni ialah kisah broke friend code... konon2 telah melanggar peraturan bersahabat...camtulah lbh kurang...
salah satunye adalah berkawan/berpakwe makwe ngan ex sahabat kita.... camna tu??? mmg weird tak weh...


okla ...aku sbnrnya nak tulis bende lain tapi dah takde moood pulak...ingat nak tulis lagenda budak dengar cakap mak tapi taknak arr...nnt jadi kontroversi pulak...biar arr...gambar pun dah malas nak cari...

Monday, May 24, 2010

otai gaduh??

cuba korang tgk ni...apsal lak aku plak yg kene...aku tak masuk campur ok...kihkihkih





Sunday, May 23, 2010

bukan tips to up your traffc




hari tu aku ada baca kat blog mana ntah...dia tanya macam2 soalan camana nak upkan trffic ke blog dia...ishhh... soalan dia banyak so macam tak sesuai aku nak jawab kat ruangan komen dia yang terbatas tu..jom tengok pendapat aku...
sebenarnya dah banyak otai2 tu bagi kat kita tip2 tapi semuanya mcam tipu je kan...kih3

otai kata n3 kenalah menarik padahal n3 dorang pun sampah cam kita jugak...haha bermutu?kadang2 arr tapi banyak yang mengarut jgk ...sama je cam kita...bagi aku semua n3 adalah bermutu...bergantung kepada kawan2 kita gak...kalau kawan kita kata best maknanya best le n3 kita tu...semua depend kat kawan2 kita jugak...kalau dah kawan2 kita pun kata...hoi...apa n3 ko ni...macam @#$% je...aaa....kalau cenggitu mmg masalah...wakaka

otai kata...jangan tulis tajuk n3 gempak2 tapi isi lain atau bese2 je...cisss... kadang2 yang cenggitu lah orang suka baca...kadang2 selalu je dorang dtg balik blog kita sebab dorang memang nak baca yang tipu2 camtu...nak hepi-hepi...and kadang2 nak test...samada kita bole kenakan dorang lagi ke tak...bukan menarik ke camtu...?

kalau nak yang berilmu...dorang dah tau dah nak g mana...setakat personel blog cam kita ni tak payah lah nak berlakun...cuma kadang2 kene jgk arr bagi n3 yang ada nilai2 keilmuan sebab yelah...manusia mati kan meninggalkan nama...so...berhati2 lah bila menulis...jangan nanti sampai bila2 pun n3 yang luc-luc je yang orang ingat kita...lagi satu jgn arr kedekut password kita pada org2 terdekat agar bila kita dah takde nanti dia bole delete n3 kita yang tak senonoh...jangan sampai kita bawak bekalan kita kesana pulak...bersambung2 dosa kita sampai keakhirnya....
lainlah kalau n3 yang ada nilai2 ilmu ni...atleast ada jugak arr bekalan kita...hope2 camtulah ek...

alamak...dah pjg pulak...padahal aku nak tekankan pasal blogwalking yang terbaik... nanti aku buat pasal blogwalking ni ngan keyword...camana nak bg upkan ckit trffc... korang jgn nak celen keyword ngan otai2 punya...mmg kita kalah...nnt aku tulis lg weh...

sayang korang...kihkihkih


baru aku tau

selama aku cukup pelik bila orang kata... tenet dia teruk...baru aku tau apa perasaan korang... mmg betul2 menduga kesabaran kita...stimix aku kdg2 teruk jugak tapi taklah seteruk broadband...perghhh...jiwa kacau betul lah...kihkihkih
malam tadi aku guna berukband kawan aku...pinjam sejap...dah lama tak pinjam...tapi...

dada jadi sakit...
bergoncang-goncang
perut memulas mulas
kepala berdenyut denyut
tangan rasa gatal gatal
mata jd merah
rasa mcm nak kuar tanduk dah

adoi...sib baik pinjam punya...kih3


Saturday, May 22, 2010

keputusan final konsert af8

Nampaknye menepati ramalan ramai...akhirnya sipolan berjaya memenangi af8...
kihkihkih...sapakah pemenangnya???jeng jeng jeng bayern munich...huhuhu... apa daa...korang ni...klu setakat jantan2 kuat nangis msk final...
sapa nak tengok...wakaka

aku mmg cukup pantang tengok klu ada jantan nangis semata-mata sebab apa ntah...ekeke aku tak tengok tapi aritu ada org ckp pelajar laki ramai yg kuat nangis...so...tak payah tengoklah weh...aku dah meluat dah dengan af ni...aku tau ramai yang masih suka tapi aku harap takde yang membazir duit PTPTN utk undi pelajar2 tu ok...aku harap masih sempat lagi pesanan aku ni korang baca...kihkihkih

berd...ko jgn undi weh...wakaka

bergurau ke menghina???




biasa kalau kita dok ramai2...mmg best kalau dapat kutuk2.. lbh2 lagi kalau dapat sambutan...mmg ramai nasi tambah dlm kalangan kawan2 kita ...kene pulak.. kalau depan pompuan... makin menjadi2 lah kita...mmg tak hingat dunia ni bukannya lama lagi...konon nak tunjuk...kitalah yang paling cool, paling kelakar.. sedangkan kita tak tau...kawan yang kita kutuk2 tu...mungkin terasa hati...

tak boleh gurau...g duk surau... bukan septtnya kita ptt duk surau ke weh...tu kan lbh baik...

yang paling teruk..kalau kutuk2 tu secara tak kita sedari...kita dah sampai keperingkat menghina...ishhh...minta dijauhkan lah pangai kita yang buruk tu ek...

nak tulis pjg lg tapi cukuplah tuk kali ni dulu...kang ada yang menangis...haha

btw...pompuan jarang buat benda2 ni...dorang lbh kepada mengumpat @ cakap belakang...betul ke weh... mana yang lbh teruk ek...ckp depan ke belakang?

*ni peringatan tuk aku jgk ni...ishhh...mario fernando torres gerrard...sila berubah!!!

Friday, May 21, 2010

sorry...

jgn tiru apa yang aku buat ni...aku terpaksa...

aku tak bole nak cakap sekarang...


Thursday, May 20, 2010

laki makin tua makin laku




quick update je ni



betul ke weh...aritu lepak2 kat pantry...ekeke masa bekpes...borak2 psl bende ni...
seme gelak2...lbh2 lagi ada lak pompuan...lagi lah dorang suka nak citer bab2 camni kan... seme nak tunjuk kelakar...haha aku senyap jela...

yg tak bestnye kan...masa dak pompuan tu kuar dia cakap...

tu bukan laki tua la bang... tu laki kaya...

cehhh...laki kaya tak tua ke weh...citttt.....materialistikkkkkk!!!


Wednesday, May 19, 2010

citer kat pangkin:lelaki perut kedepan itu seksi?

gasaklah korang aku citer pasal citer2/isu2 yang hangat kat pangkin je ni...

semlam...cam bese dah takde apa nak bualkan...aku pun kutuk arr sorang kawan aku tu...
weh...ko ni baru setahun kawin...perut dah kedepan...hahaha...aku gelak...last2 aku kene balik...ramai2 kutuk aku sebab...
dorang kata...laki perut kedepan ni seksi...cth terbaru:ahli parlimen yang kahwin dengan artis tu...ishhh...last2 aku terdiam...walaupun sebenarnya aku tau...benda ni tak elok...ishhh

lepas ni kene cari dr segi perubatan...kenapa tak elok laki perut kedepan ni......jaga korang... aku cari sampai dapat...ada sapa2 bole tolong tak?ke korang pun sama gak perut kedepan...kuang kuang kuang

Tuesday, May 18, 2010

citer kat pangkin: perempuan lepas kahwin selekeh??

blogger girls jangan baca...ni abang mario nak bagi nasihat sikit kat blogger boys

Ada sekali tu aku ngan 2 3 orang lepak2 kat pangkin...datang pakcik Z...dia tengah merungut2...macam nak marah pun ada ...aku tengok jela....masa tu aku ngan kawan2 aku tu baru lepas sekolah...apsal ni cik...tanya amy (kawan aku) sambil aku plucking lagu...sendiri mp3 may... dia cakap...kat kedai tu haaa...ada ke abang S tu kutuk2 isteri dia sendiri...aikkk...dia kutuk apa cik...?aku terus benti plucking...<===busybody...ekeke dia cakap isteri dia tu sebelum kahwin punyalah lawa...mekup2...bla bla bla... lepas kahwin...mmmmm...dah macam...<---ayat mengutuk...aku tak sampai hati nak tulis... dari tajuk korang taulah dia cakap apa kan...pastu pakcik z nasihatkan kitaorang yang muda remaja...<----masa tu...hehe... dia kata... ingat... bila dah kahwin tu... isteri tu sebahagian dari diri kita sendiri...ko kutuk dia... KO KUTUK DIRI SENDIRI LA TU...tanggungjawab ko.. jaga kehormatan dia...kalu ko dah kutuk dia...sapa nak backing dia ...benda2 camtu tak payahlah ko nak heboh2kan ...ko didik lah dia kalau ko rasa dia selekeh... ada banyak lagi dia cakap...tapi sbb dah lama tak dapatla aku nak ingat...ada satu lagi yang aku ingat,,,,dia cakap.... selekeh2 bini ko pun...malam2 ko panjat dia jugak...bhahahaha kitaorang gelak ramai2... padahal tak tau pun apakah maknanya tu...

piala dunia : pasukan pilihan




lepas thomas cup...hoki...pasni world cup pulak...mesti seme dah ready dgn pasukan pilihan masing-masing...tapikan...ada gak yang tak minat bole ni...ishhh... oleh sebab malaysia tak main so macam tak suka kita cam nak lebih2...pelik aku...apa yang dimaksudkan ngan lebih2 tu tak taulah aku...apa yang aku tau...siap ada judi bola...yang tu mmg lebih...
tapi kalau setakat minat sebab gaya permainan yang menarik...corak serangan...defence yang mantap...keeper yang terbang2...salah ke?ntahlah...nak tunggu pasukan negara masuk piala dunia kena tunggu ko jela main bola yer...aku mesti sokong...haha. Be realistic la kan...ok...lupakan si kayu bangku merepek sorang2...jum kita sokong pilihan pasukan kita...yeahuuuu... Spain weh...spain akan jd juara dunia yang paling bergaya...
errr...backup team aku...ekeke...brazil ngan german...huhu

yang tak minat bola tu tak payah lah nak bg mcm2 alasan bodoh nak kutuk yang minat bola...kami minat bolasepak...bukan nye nak jadi warganegara negara yang kami minat...kami sayang malaysia...ini negara kami...takan tak sayang pulak...cakap tu fikir2lah ye...

Monday, May 17, 2010

Hadiah hari guru

Semalam hari guru...so slmt menyambut hari guru kepada semua guru2...ingat nak tulis semalam tapi agak sibuk..so tulis hari ni jela..agak2 apa hadiah paling sesuai yang kita nak bagi kat cikgu2...kalau dulu... aku tengok kawan2 aku bagi hadiah... sabun buku...colgate...takde pun hadiah mahal2... maklumlah semua bukannya anak orang senang...yang penting ingatan tu ek...sekarang ni untung arr cikgu2 ek...

kalau anak orang2 kaya tu...perghhhh.... hadiah memang berbaloi-baloi... nak-nak kalau cikgu tu...cikgu kesayangan murid2...bayangkanlah kalau satu kelas bagi sabun buku...perghhh...setahun tak payah beli sabun...haha


kesian gak kat cikgu disiplin ek...mesti tak pernah dapat hadiah...ekeke padahal cikgu displinlah terbaik...waktu rehat tak boleh duk dlm kelas...cikgu disiplin arah smua pengawas halau kita yang berduit ni nak makan kat kantin keluar dari kelas...duk lah kita kat tepi padang sambil memikirkan nasib diri...ekeke mesti banyak meyumpah...dari pengawas sampailah kat cikgu disiplin...dulu kalau aku masuk maktab sure jadi cikgu kesyangan...haha...tapi aku tak masuk sebab kawan2 aku kata aku sesuai jadi cikgu PJ...ciss lah korang...wakaka...tak taulah aku apa pasal dorang ckp camtu...haha

masa sekolah menengah aku jadi pengawas...sbb ketua pengawas tu kawan aku...terpaksa lah aku jadi pengawas...haha masalahnya kalau rambut panjang...aku kene...rambut ada ekor...aku kena...haha dulu2...semua nak rambut berekor...skrg tak tau arr aku...seluar ala2 MJ...ekeke beg sandang ada satu buku untuk semua subjek...huh... pengawas samseng...paling best bila cikgu ada mesyuarat... pengawas kene jaga kelas... oklah...malas nak citer...wakaka

tapi tulah... cikgu2 bukannya nak hadiah sangat pun kan...yang dorang nak adalah kalau time hari guru tu...kalau2 ada bekas murid2 dia tu ucapkan slmt hari guru kat dorang...lbh2 lagi murid2 yang macam korang...yang dah berjaya...mesti dorang bangga...kalau jumpa kat luar...korang pakai merc...cikgu pakai proton jangan lah korang buat sombong pulak...tegur2 lah cikgu...bukan susah pun...janganlah korang kutuk pulak cikgu korang pakai proton...lbh2 lagi cikgu disiplin...mentang2 dulu dia penah rotan korang terus nak dendam...padahal kalau dia tak rotan...ntah2 korang tak berjaya macam sekarang...
janganlah bila jumpa tu buat lawak bodoh pulak...aaa...eh cikgu...pekabar...baik je...aaa...ko buat ape sekarang?baik je cikgu tu tanya... aaa takde pape cikgu...saya buat bodoh je...hahahaha...<===cth lawak bodoh

ok arr...tu jela aku nak cakap...btw...aku bukan cikgu...hahaha


aku pun pening bila baca balik...karangan mmg out...sorry...


Sunday, May 16, 2010

kalau rajin...

kalaulah aku rajin...nak je aku aku ubah layout aku ni...
kalau lah aku rajin..
nak je aku buang kolum2 kat bwh layout aku
sebab tu yg buat blog aku jd berat...
blog byk kolum mmg berat ke...
ishhh
kalaulah aku rajin...
mmg aku dah buat dah...masalahnya...
aku malas...


23 perkara tentang saya...haha




jum layan tag ni weh...

(a) Tulis 23 perkara rawak (random) tentang
diri anda (tak kisah ler benda tu fakta keangan-angan
ker cita-cita ker imaginasi ker tentang ‘body’
ker awek, pakwe, makwe, blog etc.)

1.Nama sebenar kat blog? mario fernando torres gerrard

2.Lahir blog? february 2009

3.Anak pertama dari 3 beradik blog...

4.Still study? study forever..

5.Suka berforum? tak suka...suka blogwalk kdg2...

6.Minat dalam web dev, system analyst ?Minat jugak...tp tak tahu sgt...

7.Menjadi insan yang berilmu dan beriman?sure

8.Bertanggungjawab? mesti...

9.Berat?depend pada line tenet arr...klu laju memang berdesup dia load...

10.Suka seafood..?tak suke sgt..haha

11.Suka berkawan..?suka je...lbh2 lg klu tuan2 kawan blog tu klik2...ekeke

12.Tak suka kawan yang lupa kawan dan tikam belakang.?kalau dia tikam iklan...suka je...haha

13.Sukakan kekemasan means be smart.?suka kemas2 tapi kdg2 my tuan ni tak pandai nak susun2...menci tau...ekeke

14.Bila mau kahwin? dah kawin ler..dah ada anak pun ..

15.suka buang masa ?kalau blogwalk tu kira buang masa means suka arr...ekeke

16.Suka menolong orang yang dalam kesusahan.suka sangat....hehe

17. musuh ?takde kot...seme geng,,,haha

18.suka travel ? suka...terutama kalau dapat g blog2 obersi tu...

19.suka balik kampung..?suka sbb kat sana pun bole blogwalk jgk...haha

20.Awek pula? isteri ler...

21.Suka meluangkan masa depan laptop…sekarang dah jarang

22.Angan-angan : banyak...bole buat lagi satu n3 klu nak citerr...haha

23.pening tak jawab tag ni...?pening sgt,,,,wakaka

(b) Tag lak benda ni kepada rakan blog anda (sekurangnya 5 orang)

adoi...

(c) Kalau tak ikut peraturan, di mana keseronokan
“TAG-TAGGED-TAGGING” ni ;-)
-tak semestinya...kdg2 soklan tag mcm sama je...haha

Saturday, May 15, 2010

blogger laki sila jawab...ekeke


nak tanya blogger laki pulak...ekeke termasuk aku la weh...kenapa blog korang kurang gambar sendiri...?sebab tak ensem ke hape?or sebab pemalu?

kalau aku...cam bese arr... malas nak tonjol2kan diri...nnt org kata... saje la tu... mentang2 ensem...wakaka

lagipun...faham2 jela...orang dah kahwin ni malas la nak jadi model...soklan ni lebih kepada laki bujang jela......korang taknak marketkan diri ke?mn tau ada agensi modelling nak amik ke?

blogger pompuan sila bg semangat kat abang2 bujang kita...maklumlah dorang ni kat n3 seme ganas2... tgk konsert double trouble...citer bab2 ensem ni...perghhh...klu dr side kiri ada ckit2 mcm berat pit...side kanan cam joni dip...belah atas...ada mcm david bekam...perghhh...klu dr bawah?ekeke tak taula aku...ada sorang tu letak gmbr dr belakang...tak taula apa tujuan dia,,,,ekeke tapi klu dr depan...fuyooo... tersendiri tu beb...ekkeke

abang bujang....apa lagi....buktikan ...haha ada beran???

pro dan con Disqus


Aku tau ada yang suka...ada yang tak...ada yang dah install disqus ni...pastu uninstall disqus ni...buat masa ni aku masih lagi nak bertahan dengan disqus ni dulu sebab...
biar aku citer con dia dulu yer... ini adalah pendapat dan pemahaman aku je ni...kurang2 separuhnya adalah fakta...

1.lambat load...kalau internet lembab mmg dia agak lambat ckit....aku akui tu dan boleh sebabkan orang jadi malas nak komen2...

2.tak mesra SEO...ni pun boleh sebabkan orang malas nak komen2...

tapi aku rasa...

1.walaupun dia agak lambat tapi bila dah masuk...dah takde masalah...dan senang pulak nak reply...tak payah nak turun naik dan bole pulak nak edit2...

2.SEO aku rasa bukan game tuk aku arr...so aku tak bape nak fikir sgt benda ni...yang penting kalau betul nak main seo... tajuk entry kene power arr... lagipun kalau komen2 ni...kita ni ...yang perlu komen2 selalu kat blog orang...tupun kene tengok gak blog tu camana...nofollow ke dofollow ke...ishhh... banyak kan nak fikir... so...kalau rasa nak main seo...main betul2...haha
btw...yang komen2 kat blog aku ni kebanyakanya...kawan2 je so kalau dorang komplen2...ye,,,aku kene fikir balik untuk buang disqus ni...setakat ni seme macam dah suka je...mungkin sebab aku bole reply betul2 kat bawah komen dorang so tak perlu lagi dorang nak cari apa yang dah dorang komen...yela....kadang2 kita pun dah lupa kita komen hape...ekeke

3.aku bole trace komen mana yang aku belum balas...kadang2 ada gak yang suka komen2 post lama...so dengan disqus ni kita bole monitor komen2 terbaru...

cukup arr ni...nanti kalau ada lg aku sambung arr...

Friday, May 14, 2010

keputusan piala thomas:malaysia vs china




steady malaysia....walau apa pun resultnya...aku tak kisah... kalau menang alhamdulillah...kalau kalah...biarla kalah yang bermaruah...

kalau hafiz jadi penentu...ko ingat ni piz...kau kalah aku tak kisah tapi tolonglah piz... main lah dengan semangat melawan...pls pls pls ...jgn lembik2...

jom weh...sokong malaysia




blogger pompuan sila jawab...


aku pelik sebenarnya... semakin banyak blog aku pergi semakin aku jadi heran...dulu2 aku penah buat post tanya kenapa kat blog dorang mesti ada lagu2 tapi sekarang kenapa kat blog dorang selalu letak gambar2 sendiri ek...adakah kerana...

dorang ni mempunyai tahap keyakinan level tinggi?jurus berapa agaknya ek?

atau adakah kerana mengikut kata2 otai suruh letak gambar?padahal otai suruh letak gmbr yang ada kene mengena ngan n3...ekeke ni tak... seme n3 letak gambar dia padahal citer pasal bende lain...wakaka

aku saje tanya..ekeke

so...jangan tanya kenapa aku tanya soalan ni...haha

jgn jawab...takan nak letak gambar aku kat blog korang...wakaka aku lempang kang...

blogger laki jgn jawab eh...ekeke aku tau blogger laki ni jarang jumpa yang degil2...haha


slot akasia : Adamaya




Semakin lama semakin mengarut pulak aku tengok cerita adamaya ni...rata-rata aku tengok kat blog-blog ramai yang kata camtu...ramai yang kata jalan cerita adamaya ni dah macam tak logik dan membodohkan kita pulak...ramai yang tengok dengan alasan budak pompuan tu...ceh...ekeke so, aku nak komen pasal...

pemilihan pelakun dan kesesuaian watak...

Adam:kenapa dia ada janggut sejemput tu...adakah janggut tu lambang lelaki baik?
alim? atau apa? apa sebenarnya penulis skrip nak menggambarkan watak adam ni ada janggut sejemput... yela...mungkin korang kata takde kene mengena tapi aku rasa mesti ada sebab musabab...cuma aku tak tau kenapa...kalau castello botak sebab mungkin nak tunjuk dia garang,berani dan ada ular kat kepala dia... mestilah janggut tu ada sebab kan...ishhh...pelik

ex maya:kenapa maya begitu tergila2kan ex dia?nak kata ex dia tu matang macam tak betul je aku tengok...kaya?rasanya tak....ensem?mmmm....tak jugak...ntahlah...betul jugak cakap orang agaknya... cinta tu kan buto...wakaka lebih2 lagi cinta pertama... ntahla..pelik je watak ex dia tu...macam bodo2 alang pun ada ...aku tak rasa ada pompuan kat alam maya ni bole terpikat ngan watak ex maya tu...ekeke errr... ke ada?wakaka

tapikan...jalan cerita adamaya ni aku tak berani nak komen arr sebab...

dunia sekarang ni takde ape yang pelik...kadang2 yang pelik tu yang selalu terjadi...

malas aku nak bagi contoh...haha cuma nak ingatkan korang...

sekiut-kiut anak dia tu...kiut lagi aku time kecik2 dulu...wakaka




Thursday, May 13, 2010

kita ni bodoh ke hapa ek...




korang mesti ada dalam geng2 korang... klik2 korang...yang selalu korang buli2...eh bukan...kasau pulak...yang korang selalu gurau2...yang selalu korang gelak2kan.. yang selalu korang selalu mangsa2kan...sebab apa ek...

bila kita gelakkan dia...dia selalunya gelak balik ... kalau tak gelak pun...akan senyum.. baik kan dia

bila kita macam nak bodoh2kan...tak pernah pun dia bodohkan kita sedangkan dia sebenarnya lagi pandai dari kita

bila kita mangsakan dia ... dia diam ...senyum dan kita makin suka nak jadikan dia mangsa kita...sebab dia selalu terima je...

konon kita nak tunjukkn kemesraan kita...

konon macam dia takde kawan walaupun agaknya kawan dia lagi ramai...

konon kita pandai sangat cakap sedangkan bila dalam kelas/opis/meeting... dia selamba je cakap...kita pulak yang diam konon taknak amik tau bende remeh temeh ... pastu bila kuar kita lah yang paling bising sekali ...
pastu cakap kat mangsa kita kenapa ko tak cakap begini begitu... dan dia hanya senyum je...

kita ni bodoh ke hape....?

+makin banyak blog aku baca...makin insap pulak aku weh...ekeke



Wednesday, May 12, 2010

kita ni pelupa ke ek...


gmbr ehsan google


kita ni kan selalu je terlupa...kita ni kan selalunye fikir yang bukan-bukan...memang pelik kan kita ni...
kita selalu lupa yang kita ni bernasib baik...ada orang lain yang lebih buruk lagi nasib dia...
kita ni selalu lupa kita ni taklah seburuk yang kita sangka...
kita ni selalu je terlupa ek kita ni masih lagi sempurna dalam keadaan yang sbnrnya taklah sempurna mana...
kita kan manusia...
mana ada manusia yang sempurna

kita ni boleh melihat sedangkan ada manusia lain yang tak bole...err sebab tula agaknya kita ni masih lagi teruja nak tengok benda2 yang haram kita tengok...

kita ni boleh mendengar sedangkan ada yang tak boleh... errr sebab tula kadang2 kita ni degil... masih lagi nak bangkang ckp orang yang nasihatkan kita...

kita ni masih lagi bole berblogwalking dengan senyuman walaupun ada orang tak bole...hehe

tapi...errr... kita masih lagi kata kita tak bernasib baik... masih lagi nak kata kita ni loser...walaupun kita ni sebenarnya juara...

errr...aku dah lupa plak nak kata apa lagi...

kita ni memang pelupa ke ek...

Tuesday, May 11, 2010

kenapa aku berblog




haiyooo...bape kali daa nak jawab soklan ni...ekeke tapi aku jawab jugak arrr... dengan sedikit petambahan tapi sebelum tu korang layan ni dulu kenapa aku berblog...kalau korang baca...mesti sekrg korang dah tau kenapa aku berblog...semata-mata sebab ... duit...menjana wang kononnya..
haha memang arr menjana jgk weh...sejak aku aktif awal tahun aritu... dekat seribu jgk arr aku dapat termasuk innity tp hampa sebab innity ni rupanya tak macam nuffy... takpe arr...nuffy pun ok jgk sbb banyak gak aku dapat beli belah ngan duit nuffy ni...ekeke thanks la kat korang
cuma sekarang ni aku dah malas ckit nak berblogwalking...sorry yer...sebab aku kene fikir balik n3 aku banyak yang merapu...walaupun sebenarnya n3 merapu aku banyak dapat traffic...aku terpaksa lupakan sebab banyak yang salah faham dengan n3 aku tu so i have to start again..
lagipun... we have to be more responsible la kan dengan n3 kita... if ada yang take it in a wrong way...tu bukan salah dorang... that's our fault and kalau korang perasan banyak n3 aku dah delete sebab aku rasa cam tak sesuai...sebab kadang2 bila kita tulis...banyak hati yang kita perlu jaga......even kita tak intent to hurt anybody kan...
dan aku dulu2 sblm buat blog...study gak ckit2...bukan main taram je but sometimes aku terlupa gak dengan etika... sometimes aku cross the line jgk...so sebab tu aku pernah gak delete blog ni...i have learn my mistake and hope tak berulang...ngeee
patutnya soklan tag aku dah jawab kan... aku berblog sebab duit...ekeke tapi aku sambung jgk arr...
oleh sebab aku buat blog sebab duit memang aku langsung tak fikir akan dapat kawan2 yang best...yang support each other...memang pelik je kan...tak penah jumpa tapi bole je berbual cam dah kenal sejak kecik...wakaka kalau ada masalah ngan blog...buat n3 mintak tolong...ramai je nak tolong...memang aku betul2 appreciate la ngan korang...
aku stop dulu la yer...tiba2 rasa sebak pulak...ekeke<===tipu je ni...ekeke

rantaian ni dr dahlia rupanya...haha tak bole putus eh...

Dahlia --> Mieran --> Fiz Mr Beloved --> NaOme Sengkat --> Jericho --> Padin --> Cha'on --> YuSenZe --> mario --> BERD...

aku tag dia sebab aku suka baca blog dia yang banyak pengajaran... beliau seorang yang sangat suka bermain kata-kata yang penuh dengan simbolik2...maklumlah beliau seorang bakal ustak...ekeke

berd...gua harap lu jawab dengan jujur...kalau lu kopi pes siap gua seru geng2 spam gua spam blog lu...wakaka

nanti gua upah lu sirap merah menyala...ekeke

aku rasa rantai akan putus...wakaka





cadangan please

korang ada apa2 cadangan tak camana aku nak bagi...
blog aku yg serabut ni nampak lebih kemas...adakah patut aku delete je blog aku ni or tukar layout lain...haha
aku dah mula bosan ngan layout ni...kat mana ek nak dapat layout yang simple tp nmpk cam ganas...yela... gua kan rockers... rockers kenelh kejam ...rockers kenelah ganas...haha


Monday, May 10, 2010

lepak di pangkin

aku dah create blog tuk exchange link dan juga untuk...

komen-komen kalau korang rasa lembab sangat nak load Disqus kat sini.

just tulis post mana yang korang nak komen...dan terus je komen tanpa masalah...

kat sini komen yang mcm biasa punya...yang korang kata laju je dia load... huhu

widget2 pun tak banyak kat sini sebab aku nak biar dia load laju2...haha


salah siapa?




pelik sungguh manusia ni...tak pernah nak mengaku salah...kalau bole amik kesempatan... akan sungguh2 amik kesempatan...

kalau betul tindakan... wah...bagus2...memang patut buat camtu

kalau tersalah, itupun tak tau salah ke tak....terus kata salah....

yang pasti...patut ke masa tu ada kat situ...

yang pertama...tak sedar...

yang kedua... amik peluang

nak tunggu yang ketiga ke baru semua nak sedar...???

Diam bukan makna suka




Kalau orang-orang tua dulu kata... diam tanda suka...boleh ke sekarang nak kata camtu? kalau ko tanya aku...
diam bukan maknanya suka... kena tengok muka dia masa diam tu... kalau diam suka... manis je muka dia sambil menahan senyum...bibir kapit... dari mata dia kita tau...
kalau diam tak suka... bibir kapit jugak tapi dari mata jugak kita tau...
kadang-kadang orang diam ni susah sikit...sekali dia meletup...
diam jangan nak kata penakut
diam jangan nak kata penyabar
diam jangan nak kata baik

mmm...ntahla...
diam pun kadang-kadang bosan.....

Sunday, May 9, 2010

citer kat pangkin:orang2 tua ni memang kuat membebel ke?

Kejadian berlaku masa aku lepas sekolah dulu...cam bese lepak kat pangkin sambil main gitar...kalau main gitar mestilah lagu2 rock...manala ada lagu jiwang keparat ni...hehe sedang aku syok nyanyi lagu Gadisku mp3 Search...datang arr pakcik Z kat pangkin...aku pun...
Cik...meh arr lepak sini...saya nyanyikan lagu untukmu ibu mp3 exist tuk pakcik...sebelum tu...selamat hari ibu untuk pakcik...haha aku gelak...pakcik Z tu duda... so dia lah ibu...dialah bapa...so tak salah lah aku ucap selamat hari ibu kat dia kan... tapikan ...pakcik Z ni macam emo pulak...

terus dia tanya aku...ko tau ke hari ibu tu hapa?...hari tuk ibu2 la cik... hotak kau...!!ceh...hotak aku pulak...pastu dia sambung...ko tau tak...ari ibu ni...barat...bla bla bla...kristian...bla bla bla...salah...bla bla bla... banyak je salah fakta dia bagi...aku tau dia main hentam je tu tapi aku diam jelah... cam bese... aku memang tak lawan arr cakap dia...

pastu dia sambung...ko tau tak...kita sebagai anak ni...kalau masih belajar...belajar rajin2...kalau dah keje...ada duit lebih...hulur2 kat mak...kalau dapat bonus...banje2la mak...ni tak...kadang2 nak bawak mak g jalan2 pun malu... dah besar konon...segan nak jalan2 ngan mak...jangan kata...nak jalan2 ngan mak... nak cium mak pun malu...jangan kata nak cium mak...nak peluk mak pun malu...jgn kata nak peluk...nak cakap sayang mak pun malu...

apa pakcik ni...semalam baru je saya jalan ngan mak saya...aku bukan cakap ko...sapa2 lah...ooooo...abis pakcik tu cakap macam saya pulak...ahhh.... ko pun sama... ceh...tadi cakap bukan aku...aku cakap dalam hati jela ni...hehe

dia bebel lagi ....ko tau tak?...ntah,,,,tak tau...ekeke aku gelak... tula ko...bila aku cakap ko gelak... terus je aku diam ...

ko jangan nak banggalah kalau mak ko kaya...tapi mak bole je bangga kalau anak dia kaya...ko jangan nak berlagaklah kalau ko masuk 'u'... tapi mak bole je bangga anak berjaya masuk 'u'...ko jangan nak eksenlah kalau bapak ko ustaz...tapi mak bole je bangga kalau anak dia uztaz...tapi ko tau tak...mak kau malu kalau ko asik main gitar je ni...haha dia gelak.... apa pakcik ni...saya pulak kene ni...

tapikan...ko kene ingat...mak ko tak heran pun kalau ko pegawai besau...dia tak heran pun kalau ko kaya...dia tak heran pun kalau ko banyak duit...dia cuma nak ko selamat dunia akhirat je...dia cuma nak ko bahgia je..dia cuma nak ko jumpa jodoh ngan orang2 yang baik je...yang bole jaga ko... tu jer...

yer la pakcik...errr.... saya nak balik eh pakcik...tula ko...bila aku cakap sikit nak merajuk...tadi kata nak nyanyikan aku lagu...meh la cepat...cehh...jap la pakcik saya nak naik atas jap...kang saya datang balik sini... ko nak g mana? saya nak g peluk cium mak saya jap.... cehhhh....hahahaha... dia gelak kan aku...

so...semenjak dari hari tu...aku memang arr tak sambut hari ibu....

Saturday, May 8, 2010

cis cis cis

cis cis cis...kenapa kenapa kenapa why why why....memang pelik... cis...


aku tertengok citer maan kat tv3 ngan wife aku...sib baik aku tak nangis...cis cis cis...menyesal aku tengok....buat buat sibuk tulis n3 ni weh...wakaka sedih siot...

#cheat post...hahaha

Asal usul hari Ibu



Ni aku dapat dari email pasal mother's day....biasa memang aku malas nak copy paste dari email tapi sebab aku macam ada nak cerita pasal benda ni...korang layan dulu email aku dapat nie...lagipun... sebab email manalah orang simpan... so biar jela kat blog...


Sejarah dan asal-usul Hari Ibu (MESTI BACA!)

JANGAN SAMBUT HARI IBU

Hari ibu yang disambut pada 21 haribulan Mac setiap tahun telah diterima oleh semua penduduk dunia, tidak terkecuali negara-negara Islam sepertii Malaysia. Seperti "Hari Bapa" dan "Valentine", umat Islam, tanpa usul periksa menerima bulat-bulat apa yang diperkenal dan dianjurkan oleh dunia Barat. Maka berbagai ucapan dan ungkapan diluahkan kepada siibu yang kadang-kadang si anak hanya berkesempatan bertemu dengannya dua atau tiga kali setahun.

ASAL USUL HARI IBU

Sejarah hari ibu telah dikenalpasti sebagai perayaan musim bunga orang-orang Greece, sebagai penghormatan terhadap Rhea, ibu kepada tuhan mereka. Pada tahun 1600 orang-orang England merayakan hari yang mereka namakan sebagai "Mothering Sunday". Ia dirayakan pada hari Ahad keempat setiap Lent. Lent adalah tempoh masa selama 40 hari samada dalam bulan Februari atau Mac. Dalam tempoh ini, sebahagian orang-orang Kristian akan berhenti melakukan atau memakan makanan tertentu atas alasan agama. Amalan tersebut adalah sebagai penghormatan mereka terhadap Mother Mary. Mother Mary adalah Maryam, ibu kepada Nabi Isa Alaihissalam atau Jesus yang mereka anggap sebagai tuhan.


Dalam tempoh tersebut juga, kebanyakan rakyat England yang faqir dan miskin, akan bekerja sebagai pembantu rumah. Mereka sanggup keluar jauh meninggalkan keluarga kerana percaya bahawa Jesus akan memberikan kekayaan dan kesenangan dalam tempoh tersebut. Menjelang hari Ahad keempat, mereka digalakkan untuk bercuti oleh majikan, dan pulang ke kampung untuk bertemu dengan ibu. Setiap ibu akan dihadiahkan dengan Mothering Cake atau kek hari ibu sempena perayaan tersebut.


Amalan dan tradisi ini menular ke seluruh dunia dan ia kini disambut sebagai penghormatan kepada Mother Church. Mother Church dianggap sebagai kuasa spiritual yang agung yang memberi manusia kehidupan dan memullihara mereka dari sebarang kecederaan. Sejak dari itu, perayaan Mothering Sunday telah diadun dengan upacara kegerejaan. Penghormatan mereka terhadap ibu sama taraf dengan penghormatan mereka terhadap gereja.


Di Amerika Syarikat, Hari Ibu disambut seawal 1872 hasil ilham Julia Ward Howe. Beliau adalah seorang aktivis sosial dan telah menulis puisi " The Battle Hymn of The Republic" (TBHoTR). TBHoTR telah dijadikan lagu patriotik yang popular di kalangan warga Amerika. Ungkapan "Hallelujah" dalam bait-bait lagu tersebut menyerlahkan lagi sentuhan Yahudi dan Zionis dalam mencaturkan politik dunia.


Pada tahun 1907 Anna Jarvis dari Philadelphia telah memulakan kempen untuk melancarkan Hari Ibu. Beliau telah berjaya mempengaruhi Mother's Church di Grafton, West Virginia agar meraya dan meraikan Hari Ibu pada hari ulang tahun kedua kematian ibunya, iaitu pada hari Ahad kedua dalam bulan Mei. Semenjak dari itu, Hari Ibu dirayakan saban tahun di Philadelphia.


Anna Jarvis, dan pendokong-pendokongnya telah menulis surat kepada menteri, golongan peniaga dan ahli-ahli politik agar Hari Ibu disambut secara meluas di seluruh wilayah. Matlamat mereka telah berjaya sepenuhnya pada tahun 1911 apabila hari tersebut disambut oleh hampir keseluruhan wilayah Amerika. Pada tahun 1914, Presiden Woodrow Wilson, secara rasminya telah mengisytiharkan Hari Ibu sebagai Hari cuti umum dan mesti raikan pada setiap hari Ahad kedua dalam bulan Mei. Biarpun sebahagian besar negara-negara di dunia menyambutnya pada hari yang berlainan, tetapi negara seperti Denmark, Finland, Itali, Turki, Australia, dan Belgium masih merayakannya pada setiap hari Ahad kedua dalam bulan Mei.


Justeru, apakah justifikasi orang-orang Islam merayakan hari tersebut ?

Friday, May 7, 2010

Konsert Double Trouble





kebetulan ari tu aku berkesempatan untuk join ngan otai2 yang lain tengok konsert double trouble search vs wings...ini hanya pendapat aku je la yer...harap2 rockers2 sekalian tak marah...bhahahaha



First...nak kutuk dulu...sound system tak bape nak masyuk lah...baik sikit dari orang kahwin punya...atleast masa mula2 start konsert tu...memang tak best...pecah je aku dengar pastu baru ok sikit... mungkin salah sound engineer ...haha

lagu gemuruh adalah penbuka konsert...amy best...awie?suara tak bape nak dengar sebab apa aku tak tau... mmg suara dia yang tak best ke atau mic dia dislowkan...tapi memang suara awie tak bape jelas nak dengar...

pastu search main....memang best aarr kan cuma lagu pilihan dorang tu tak bape nak mesra pendengar so...kurang arr budak2 ni nak ikut...sama jugak lepas tu wings amik tempat...

malas nak citer...masa lagu Balada pemuzik jalanan...wing iring amy tu memang best...
masa lagu opera hidup wings pun best...isabella cam bese arr... hahaha tapi segmen paling happening adalah masa dua2 grup ni main sama2....masa tu dah tak dengar dah dorang nyanyi...sebab budak2 seme dah nyanyi sama...aku berdiri kat depan kiri...pun join jugak arr malu2...wakaka

melalui gambar2 kat atas tu...sebenarnya sengaja aku letak sebab bagi aku... lagu2 album ni ngan sebelum album2 ni lah banyak lagu2 yang best...lagu2 yang kalau kuar kat radio memang aku akan engar sampai habis...

cuma aku tak puas hati kat search sebab lagu pawana, derap komando, melastik kebintang, fenomena,...eh banyak lagu2 yang best takde...kalau wings pulak... lagu2 dari album first dorang...biarkan berlalu...intanku kesepian... tamingsari... eh banyak jugak arrr...

kalau nak tulis memang banyaklah weh... malas lah nak tulis lagi tapi sebenarnya memang tak puas arr tengok... patut dorang tak bole buat arr gabung2 camni sebab banyak lagu best tak boleh nak nyanyi...

kid vs joe ?dua dua hebat dengan bunyi masing2... memang lain weh cara dorang... susah nak ckap yang mana best...

black vs yazid ? dua dua hebat tapi black nampak lbh bertenaga tapi yazid tu sakit so... bagi aku dua2 tetap best...

dan....nordin tetap cam dulu2...hehe dan sebanarnya dia pun best...aku lupa plak dia ada goreng lagu apa ntah...tapi memang best...

ok... cukup arr buat kali ni...nnt aku upload video yg sempat aku amik...hehe



Thursday, May 6, 2010

Kuhembus kiri... kuhembus kanan

Tadi aku baca suratkhabar...muka depan kisah benjy kene hantar pusat mana ntah....aku tak baca sangat sebab bosan...yang aku baca ialah pasal H1N1 yang makin berleluasa...angkat korban dah semakin meningkat...terus aku teringat peristiwa semalam... masa aku lepak2 ngan member2...sambil dia kutuk dia... dia kutuk dia...tiba2 sorang kawan aku ni...dengan selambanya menghembuskan nafas terakhir...hehe.. tak weh...
menghembuskan segumpal cecair dari hidungnya... ciss la kan...tengah sedap2 berborak ko hembus...terus kene sound...weh kalau nak hembus pun jauh2 la weh... alaaa... bukan H1N1 laa...hotak ko...aku cakap...kalau bukan H1N1 pun ko kene arr jaga kebersihan...pengotor arr ko ni<--bukan ayat sebenar...pergi arr amik air... basuh lantai ni ...pastu kitaorg ramai2 kutuk dia...tapi dia tak basuh pun lantai tu...



wlau apa pun alasan...selsema biase ke hape... tapi ingatlah weh...kita kena jaga kebersihan...bersih bukan time selsema je ... bersih kene arr setiap masa...
ko bayangkan lah...masa musim2 selsema ni...kene pulak tengah makan... perghhh... selamba je kan orang2 yang pengotor ni hembus sini sana...dia lupa ke dia kat mana? kalau orang lain yang buat...biasanya orang2 camni la yang paling emo sekali... biasanya orang2 yang banyak komplen ni... dorang ni ada sikap yang sangat pelik... kalau dia buat takpe...tapi kalau orang lain buat... siap arr... dia punya maki...babi pun kalah...<====kat blog je aku tulis camni...kat luar aku tak pernah pulak ckp camni...

korang pernah jumpa tak orang2 yang camni?orang2 yang asyik nampak salah orang lain je... salah sendiri tak nampak..


btw,...nak ingatkan sekali lagi... kebersihan tu dituntut oleh agama...so... ingat2lah yer...







Wednesday, May 5, 2010

jangan tag aku lagi...









ini sebagai menjawab tag nina ngan chaon...aku gabungkan ngan tag dari laloques dan tag wasiat..sebab aku dah byk kali jawab tag yg lbh kurang camni aku gabungkan dgn tag2 yg lain pastu aku ubah2 ckit soklan2 dia,,,haha
lain kali jgn tag aku...wakaka

ok jawab soklan pulak

sebab beli:
tak beli...kasut keje...company bagi...
lembu tu pun tak beli sebab tu lembu wasiat...
so dua dua dpt free... ekeke

Your favourite colour(s).
mmm....hijau taik lembu...errr....taik lembu warna ijo ke weh... ekeke

Still studying?
yupp.....as long as u live.... study forever...ngeee

Pop or jazz or rock or hip hop or melayu deli or dondang sayang or ...?
all

which is suitable for cow: High heels or flat and why ?
high heel...because cow also want to look sexy maa...

which is suitable for cow: skirts or jeans?
skirts because how can that cow wearing jeans maa....

Shirt or blouse?
blouse i suppose...ekeke

1. Thank & link the person that gave you the cow...forgot...dia pun tak dtg2...ekeke

2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling aktif atau tak aktif:

aku pilih tak aktif...dorang aktif cuma tak aktif kat blog aku je...ekeke

- ben ashaari
- redmummy
- cikepal
- pak nil
- avril
- britney spears
- last but not least... zombie kg pisang


3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat.

sapa2 yang pegi blog dorang...harap2 dpt bg tau eh...

4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv.

* baring/meniarap/duduk dan pelbagai aksi2 lain

* jengok2 kat luar kalau2 ada salesman datang

* kalu cite melayu...cari point nak kutuk2

5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan:

* kfc

* mcd

* pizza

asal makan je...mesti abis...mmg pelik...


6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK

currently 1... wakaka tk kose aku nak bukak...wakaka



7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...

- errr...kat pangkin masa sekolah kot...ekeke

ok dah...jgn sapa2 tag aku lagi...ada hutang kartun je 1 lg...ekeke


Tuesday, May 4, 2010

Aku Pasrah...

tajuk n3 memang tak bole blah...hehe aku sebenarnya nak buat pengakuan... aku mengaku aku ni memang arr selekeh...pakai baju pun senget sebelah... kaki seluar pun dah koyak koyak... selipar ada ikat dawai...dah nipis sebab jalan seret seret macam dead man walking tu...cakap pun kadang2 gagap...tak lancar macam ko...rambut pun gunting sendiri...bengot bengot je...minyak rambut pun takde..tak macam ko yang sisir rapi...pakai belkrim warna merah... ada sikat kat poket belakang... cakap laju je... lebih2 lagi kalau kutuk2 aku...

tapi aku tak penah pulak mintak duit ko... tak pernah pulak kacau hidup ko...tak pernah pulak cakap2 belakang ko... tak pernah pulak nak dengki2 dengan ko... tak pernah pulak kutuk2 ko...

Pernah tak korang jumpa orang yang sll rasa camni??kesian je kan... kenapa ek... orang2 yang baik selalu didengki...
orang2 yang diam ni selalu kene buli...
orang2 yang nmpk selekeh ni selalu dikutuk...

Agaknye sebab apa ek...
ke sebab org2 yg mengutuk rasa diri terancam...
ke sebab rasa diri dah hebat...
ke sebab rasa diri tu mulia...
ke sebab rasa hidup diberkati....

aku tak pernah kene buli and tak pernah pulak membuli...sbb aku bese kawan ngan geng2 rockerz...haha tapi ari tu aku terbaca kat paper pasal budak tu cam nak bunuh diri sebab dibuli...aku rasa aku tak bole terima arr baca kisah2 camtu...aku sedih ada yang terpaksa terima dugaan yang camtu... budak skool rendah plak tu...

Nnt korang seme dah abis bljr...jadi pegawai besau...jgn suka buli2 eh...hehe






Monday, May 3, 2010

[Contest] Menangi Rapidshare Premium Account Untuk Sebulan



untuk join sila klik gambar dan jgn lupa letak nama aku sbgai referer...haha




tau contest ni dr budak ni...hehe

err...slogan pulak...

saya kene menang sebab saya suka tengok movie yang saya donlod sendiri...saya tak suka pinjam-pinjam external hd orang...lagi...saya tak tau nak beli akaun ni kat mana...saya pasrah...

Sunday, May 2, 2010

Citer kat pangkin : orang2 tua ni memang celupar ke??

kejadian ni dah lama dah tapi aku rasa masih lagi relevan ... masa tu aku baru belajar main gitar... tengah lepak2 kat pangkin... sambil tuning gitar kapok aku...datang sorang pakcik ni...aku panggil dia pakcik Z..aku ni sebab baru belajar main gitar...tak bape pandai nak tuning gitar tu ...kalau aku nak tuning...aku akan plucking lagu misteri mimpi syakila mp3 wings ... pastu goreng sikit lagu bisa mp3 search... pastu main lagu may sketsa sebuah cinta mp3 last sekali aku main lagu lambada, baru ok...hehe sampai je kat pangkin, pakcik z aku tengok monyok jer... aku pun... tanya arr...apsal ni cik...sedih jer...dari mana? dah macam lagu rap aku tanya pakcik z ...bertubi tubi soalan tanpa sempat dia jawab...
aku baru balik hospital... laaa... melawat sapa?aku tanya? pakcik A tu...kene kanser... ada lagi 6 bulan je doc kata... laaa....sian arrr... aku jawab sambil aku letak gitar...tak jadi aku nak main lagu fantasia bulan madu mp3 search...apsal lak ko kesian?yela...lagi 6 bulan je... aku jawab teragak2 sbb dr suara dia tu mcm salah je aku cakap kesian... tula ko... kurang kurang dia tau gak tempoh hidup dia......ko? eh pakcik ni...manalah saya tau...patutnya ko kesiankan diri ko dulu... ko sihatkan...tapi ko pasti ke bole hidup sampai umur ko 60 70 tahun? pemendelah pakcik ni...dah mula nak melalutlah ni...aku cakap dlm hati...

pastu pakcik tu ckp pasal orang kene hukuman gantung pun untung jugak sbb diberi kesempatan untuk bertaubat... orang cenggini dia kata semua beruntung sebab dah diberi peluang untuk tahu dan masih sempat bertaubat...samada terima atau tak... bukan kerja kita nak menilai... camana pulak ngan kita yang konon2 sihat ni...selalu je lupa diri...dan macam2 lagilah dia nshtkan aku...aku dengar jela...takan nak melawan pulak... tiba-tiba....

azan berkumandang...aku pun terus arr amik gitar nak balik... hah!ko nak pergi mana? jom g masjid... errr saya nak tukar kainlah ni cik...eh...apsal lak ko nak tukar kain...spender ko dah kotor ke?kencing tak lawas? ceh...mana de lah pakcik...takan saya nak g masjid pakai seluar steng ni...hahahaha dia gelak...dah pegi cepat ... aku tunggu....

memang celuparkan mulut orang2 tua ni...tapi kata2 nasihat dia tu...aku tetap ingat...

peringatan untuk gadis-gadis




aku serba salah nak cakap ni sebenarnya tapi sebab aku ni prihatin...aku kene cakap jugak...aku harap takde yang salah faham...aku harap adik adik pompuan aku seme berhati hati yer sebab...ada orang cakap... orang cakap ok... bukan abang mario cakap...kalau nak tau pompuan tu cantik ke tak...tengok muka dia masa baru bangun tido...so, mintak tolong semua yer... mekup2 dulu sebelum bangun tido ok ...

ni n3 gurau je weh....aku buat schedule post sebab aku takde masa nak update...hahaha



nnt ada post baru aku delete n3 ni...hahaha

ni kira cheat post jgk...<====otai marah weh...so korang jgn tiru cheat post cam aku tau

Saturday, May 1, 2010

otai melampau


Kadang-kadang aku pun pelik dengan blogger otai ni...ntah apa masalah dengan dorang pun aku tak tau...aku punyalah smgt tgglkn link aku kat s/mix dorang... hampas gas betul...haram jadah dia tak datang2 kat blog aku...wakaka padan muka aku kan...

sudah lah weh...kalau setakat kat blog ko ada shoutmix...sama je arr ngan blog aku ni... lainlah yang tak ada smix ni... ada smix tu maknanya apa???tu maknanya...ko tu taklah hebat sgt.... masih lagi perlu shoutmix...yelah...ko pergi blog klik2 ko jer kan... geng2 ko jer kan... konon2 korang tu hebat sgtla tu...piiii dah...tak heran pun... aku test 3 kali je la pegi blog ko tu... jgn harap aku nak datang lagi....

sebenarnya otai kata kalau nak trffc tinggi kene hentam orang so aku nak hentamlah ni...wakaka