Our social:

Latest Post

Friday, April 30, 2010

Keyword minggu ini

ni haa...aku dedahkan lagi keyword minggu ini untuk blog aku... korang nilailah sendiri...








korang nak tak?exchange link

INI STICKY POST...UNTUK N3 BARU BLUETOOTH KAT BAWAH.AKU BUKAK SAMPAI 30 APRIL JE ARR...

aku malu sebenarnya tapi nak ofer jugak...kalau agak2 tak dapat sambutan...aku delete je n3 ni...hehe
korang nak tak kalau exchange link ngan aku...kalau nak...tgglkn link korang kat komen...aku rasa cam tak best arr link aku ckit sgt...

esok aku akan cek yer samada korang betul2 exchange link ke tak...hehe tapi kalau tak letak pun link aku... bukan aku boleh paksa pun cuma aku harap satu hari nanti link aku akan layak masuk kat blog korang2 yang glemer tu...yelah...aku tau... mungkin blog aku tak layak nak masuk lagi so korang tak letak...apa tu org kata...
tak menepati kriteria2...

Ini Bukan Tips 2




aku sambung balik tips eh... siri bukan tips aku ni... kali ni aku nak story pasal lagi tips dari otai yang kita tak mampu nak buat...bole je buat tapi sebab kita ni sibuk...berjalan-jalan dengan lajunya...kita lupa nak komen-komen sebab rasa tak penting...
yer lah... buat apalah kita nak komen blog orang kan... buang masa je...lagipun bukan best pun n3 dia tu...lagipun bukan dia nak komen blog kita pun... ishhh... lu sapa gua nak komen2...hahaha kelakar lah lu ni...n3 camni gua nak komen...buat per... baik gua komen blog otai...boleh gak gua tumpang glemer kat situ... blog lu blog hampeh...

camtulah antara komen2 dalam hati korang yang aku dengar pasal blog aku ni...hehe tapi takpe je kalau korang nak cakap camtu... sebab aku just nak cakap je pasal tips yang otai bagi... komenlah blog yang ada ramai peminat... tapi bagi aku... aku pegi je komen blog2 orang...sekarang ni lah...cuma sejak 2 menjak ni aku kurang on9...sebab tu aktiviti komen dah kurang but pasni aku kalau ada masa akan mulakan projek komen2...penting ke komen2 ni...
penting lah weh...bukan apa... kalau kita buat n3 pastu ada orang komen2 mestilah kita senyum2...ishhh ada gak yang baca n3 aku...cuba korang tulis panjang2 pastu orang senyap je...mesti boring jugak kan...yelah... aku taulah ada gak yang tak suka komen2 ni...gua peduli apa takde orang komen... gua buat n3 bukan nak suruh luorang komen2...hahaha

sebenarnya kan... komen tu penting sebab biasa pengomenlah yang selalu lawat blog korang...penting tak?pentinglah kan...kalau korang main iklan...pengomen adalah orang2 yang penting...kalau ada yang komen2 tu...cepat2 masukkan dalam bloglist korang tau...sebab dia adalah orang2 yang baca blog korang dan suka dengan blog korang...dan jangan lupa untuk balas .Alaaa... kalau blog otai citer pasal korek hidung pun berebut2 korang nak komen... cakap dia korek hidung ada style lah... apa laa... pengomen blog kita adalah VIP...ok.jangan sia2kan masa dorang...jangan nak sombong / eksen pulak cam otai2 yang ntah datang ke tidak blog korang tu...hahaha

nanti aku tulis kenapa aku guna disqus...sorry kalau disqus ni lambat load...

errr...kalau aku belum komen2 blog korang... bgtau ok...hehe kadang2 aku terrrrlupa...

Thursday, April 29, 2010

Ini Entry Motivasi...hahaha





dulu-dulu masa kita jadi baby, best kan... semua orang sayang... semua kata kiut... seme nak cium-cium kita...seme kata kita busyuk pastu syium syium lagi...sekarang ni pun ada gak arr yang buat camtu kat aku...ekeke tapi bukan tu yang aku nak cerita...aku nak cerita kenapa dulu dulu masa kita jadi baby, kita ni...tak pernah pun putus asa...

dari hanya terbaring je...kita berusaha sampailah kita boleh meniarap... dari meniarap kita usaha lagi sampailah kita bole merangkak... pastu tak puas hati... kita usaha lagi sampai kita bole berdiri... terhoyong hayang je kita berdiri... sampai semua orang takut kita jatuh... dah jatuh pun kita tetap usaha...tak pernah sekali pun kita berhenti dari berusaha... sampailah kita dah boleh berjalan... terkangkang kangkang kita berjalan...walaupun semua orang gelakkan kita... kita senyum dan gelak balik ... sampailah kita boleh berjalan dengan sempurna dan akhirnya dah boleh berlari...sampai parent kita pun susah nak tangkap kita...tapi

sekarang....

cepat je kita putus asa...
kecewa cinta kita putus asa...
fail pekse kita kecewa
kawan tikam belakang kita menangis
tak naik pangkat kita salahkan orang
last-last sekali... sebab dah kecewa sangat kita delete blog...hahaha

Apa daa...baik jadi baby jela kita ni ek...baby yang tak pernah kenal erti putus asa.... tak pernah nak rasa kecewa....tak pernah nak pedulikan walaupun orang suka gelakkan kita...tak pernah nak salahkan sesapa walaupun kita gagal... kita tak pernah kenal erti jemu...kita tetap je berusaha...sampai berjaya....kita kan pernah jadi baby....kenapa kita buang ek semangat baby tu...


ini n3 motivasi...agak2 termotivasi tak korang baca n3 ni...ekeke

Wednesday, April 28, 2010

K.I.T.A astro ria




Inilah salah satu sebab aku menyampah tengok cerita melayu kat tv or panggung... korang bayangkan lah kalau...pelakun untuk watak budak2 sekolah menengah dilakonkan oleh pelakun pelakun tua... memang macam #### je kan... dah macam budak sakit mental dah aku tengok punyalah dorang nak jadi macam budak sekolah menengah...tak real langsung...
lain kali cari lah pelakun yang sesuai dengan usia... kalau yang dah tua2 ni berlakun... dah lah skrip macam hampeh... punyalah nak tunjuk nakalnya budak2 kampung sampai dah jadi tak real...kenakalan tu hanya sesuai tuk dak2 sekolah rendah... peliklah aku... nakal dak sekolah menengah... lainlah weh... wahai penulis skrip... cubalah tanya betul2 otai2 camana nakal dak2 belasan tahun ni kat kampung... setakat mandi sungai...terlompat sini sana... kan ke mcm dak kecik...aku dulu sekolah menengah manalah terlompat sini sana... ngok betul skrip dia...dahlah... malas nak cakap lagi...korang tengok lah sendiri...

btw...aku terrrrtengok citer tu...hehe

aku pasti akan ada the movie... memang tak laku lah citer tu... takde sapa nak dnolod...hahaha

Monday, April 26, 2010

Ini bukan tips




mesti semua sibuk cari camana nk up traffik blog masing2..termasuk aku. kalau pergi blog2 otai,semua kita dah ikut setakat yg terdaya jela kan...sejak kluar citer / tips redmummy yg paling berjaya tu ...smua blogger bersemangat nk jadi macam beliau termasuk aku.semua beria-ia ikut tips yg beliau beri termasuk aku .tapi tetap gagal jugak utk tarik traffik ... antara tips-tips yang otai2 beri dan yg aku buat untuk tarik trffic keblog aku adalah

-Blogwalking: ini lah satu-satunya cara yg paling berkesan bagi aku ...kalau tak BW memang traffic sgt hampeh .Nak dpt 50 UV pun susah.Kalau dulu2 sebelum delete blog, 400-500 UV sehari ,skrg ?...tapi earning lg byk masa uv 200 dr uv 400...pelik...

update: selalu update boleh up ka n trffc...tapi itu kalau link kita ada dalam bloglist orang... kalau takde... updatelah selalu...bkn orang tau pun...
:topik sgt penting tapi kalau org dah tak tau korang update, buatlah topik apa pun...takde sapa pun baca...kalau otai buat topik korek hidung pun orang baca... cuba ko buat... sapa nak baca?pasal tu penting untuk berada dalam bloglist ni.. pasal tu aku buat exchange link... kalau link korang ada dalam seratus blog... paling kurang 100 uv bole dapat...agaknya lah,.... hahaha

SEO: ada sedikit salah faham...mesti ada yang bangga kalau topik n3 korang kalau cek kat google ada kat no 1 tapi korang kene tau... topik korang tu ramai ke yang cari? pasal tu otai kata pemilihan topik amat penting, Tapi kalau ambil keyword miggu ni dan buat sebagai tajuk n3 korang atau cerita korang... pasti ke korang akan dapat no 1? mesti tak kan... tu pasal PR sangat penting... Camana nak dapat pr tinggi tu yang korang kene tau dulu... jangan tanya aku sebab aku pun tak tau... wakaka

Nanti aku sambung lagi lah yer...cam biasa... n3 aku tak bole panjang2 sebab aku malas...




Sunday, April 25, 2010

Disqus comment on blog




Aku dah intergrate komen guna disqus...korang bila lagi? tapi aku tak tau samada ini akan ,,,
menyenagkn korang atau tak tapi mmg senangkan aku untuk reply... tu jela yang aku nmpk... lain2 akan menyusul... semua ni untuk senangkan aku dan korang... pasti pembaharuan yang dibuat adalah utk dinikmati bersama....bak kata abang gerrard.... win-win situation...


Exchange link vs follower




Ada yang tanya aku apa itu exchange link... aku pun tak berapa tahu penting ke tak bevda ni... ada yang kata exchange link ni bagus... so aku rasa mmg baikla kan benda ni... tapi aku buat ni ada sebab... sebabnya adalah kerana ....

1.aku kdg2 bila free mmg rajin blogwalk dan aku perlukan blog untuk meronda-ronda dan kdg2 aku mmg suka pergi blog yang tak aktif masa tu sebab time tula aku free nak komen2...

2.aku nak menumpang page rank ( PR ) korang yang tinggi tu... maklumlah PR aku 0. tu memang aku mengaku....

3.aku rasa bersalah bila pergi blog orang yang ada blog aku dlam bloglist korang tapi takde dlm bloglist aku dan skrg aku cuba nak track blk...dan mskkn dlm bloglist aku. Mmg tak byk...kalau byk.. aku akan buat blog baru khas utk bloglist jer...

Itu jela...malas nak tulis lg sebab sebab lain sebab ada yang sebabnya tak bole bg tau...haha

vs follower... aku tak bape byk folo blog org sebab...

1. aku jarang tgk kat dashboard...so aku bukan tau pun korang update.so buat pe kan aku folo...kecuali blog baru mmg aku folo sbb nak bg sokongan...hehe. aku tau blog baru mmg syok kalau folower ramai walaupun sebnrnya tak penting. sebab yang penting adalah trffc... tu kalau korang main iklan... kalau tak main iklan tak penting sgt kecuali kalau blog korang byk ilmu ilmu yang korang nak kongsi... berkongsi ilmu tu kan penting.... panjang2kan ilmu tu kan dituntut agama....

2.lain2 sebab akan diberitau dr masa kesemasa sebab aku mmg malas nak tulis pjg2...


Friday, April 23, 2010

perkahwinan bertema


Perkahwinan adalah hari yang pasti mendebarkan bagi setiap pasangan yang hendak berkahwin.Pasti semua pasangan mahukan yang terbaik pada hari bersejarah mereka.Pasti yang bukan nak kahwin tu yang paling menyebuk...hehe .Ada yang sukakan gimik2 tertentu untuk memeriahkan lagi hari tersebut.Iyelah... kalau boleh mestilah nak kahwin sekali je sampai mati...Antara perkara2 penting untuk melangsungkan perkahwinan tersebut adalah tema.Ada yang pelik, ada yang biasa, semuanya untuk memeriahkan lagi majlis.Aku takdelah nak cerita atau cadangkan tema yang perlu atau tak perlu cuma aku nak... tanya je korang.Agak-agak tema apa yang korang suka.Kalau aku dulu, takde pun tema-tema ni... amik yang wajib dan biasa jer...tapikan...warna katil pengantinkan...warna pink...wakaka
bulan 6 nanti mesti banyak majlis kahwin kan... apalah agaknya yang akan masuk suratkhabar ek...
naik beca dah biasa sgt...tunggang gajah pun biasa...yang belum ada tunggang singa ke buaya ke or kalau nak tinggi tunggang zirafah...
kahwin dalam air pun dah biasa...yang belum ada kahwin dalam tong drum ke.. dalam mesin basuh pun belum ada lagi
ada yang siap upah wedding planner lagi...tu bagi yang kaya la kan...yang biasa2 macam kita ni dapat bertemakan warna pun dah ok dah... warna apa yang sesuai ek... anak sedara aku bulan 6 ni tema warna hijau...so kena arr pakai baju warna hijau aku nanti...hehe
nasib baik tak pink... memang aku mengamuk arr kalau dorang nak paksa2 aku pakai kaler pink...ekeke
kaler pelangi belum ada lagi ek...ada ke?warna warni mcm baju badut tu......dah ada ke weh... korang cubalah buat tema badut...pasti meriah...
Ada yang buat garden wedding theme...perghhh...aku pernah pegi theme camni... memang class arr...aku je yang tak class ...ekeke
Aku cerita ni sebab tadi terdengar kat radio ada pameran perkahwinan kat mana ntah... mesti ramai pasangan yang pergi ek... yang paling ramai mestilah yang takde pasangan sebab nak berangan...ngeeee


150,000 pengawal keselamatan nikmati kenaikan gaji hingga 75 peratus

Memang dah lama patut naik... sian je kat dorang ek... risiko dah lah tinggi...

KUALA LUMPUR: Mulai 1 Julai, kira-kira 150,000 pengawal keselamatan dalam industri kawalan keselamatan akan menikmati kenaikan gaji antara 67 dan 75 peratus.
Mengumumkan perkara itu hari ini, Menteri Sumber Manusia Datuk Dr S Subramaniam berkata, dengan kenaikan gaji itu, gaji bersih pekerja dalam sektor kawalan keselamatan akan berada dalam lingkungan antara RM1,100 dan RM1,450 sebulan.


Gaji minimum pekerja sektor kawalan keselamatan masa ini adalah dalam lingkungan antara RM300 dan RM400 sebulan.


Bercakap kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini, Subramaniam berkata keputusan menaikkan gaji itu dilakukan mengikut Akta Majlis Penetapan Gaji 1947.


"Kami akan menaikkan gaji berasaskan kepada pelbagai zon geografi dan butiran mengenainya akan diumumkan kemudian," kata beliau.


Menteri Sumber Manusia itu berkata, proses sama akan dilakukan bagi para pekerja dalam industri tekstil, elektronik dan hospitaliti.


Dalam perkembangan lain, Subramaniam berkata kementerian sedang menyemak semula perundangan buruh bagi menggalakkan pertumbuhan ekonomi selaras dengan Model Ekonomi Baru, yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada akhir Mac lepas.


Dalam proses kajian semula itu, kementerian akan menggunakan pendekatan perbincangan terbuka dan telus seperti mengadakan taklimat dan perbincangan dengan wakil-wakil majikan seperti Persekutuan Majikan-majikan Malaysia (MEF), Persekutuan Pekilang-Pekilang Malaysia (FMM) dan wakil-wakil pekerja iaitu Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC), Kesatuan Kebangsaan Pekerja-pekerja Ladang (NUPW) dan Cuepacs, katanya.


Subramaniam berkata, perbincangan ini bertujuan menjelaskan konsep kajian dan perkara-perkara yang dipertimbangkan untuk tujuan pembaharuan.

"Kami berharap untuk menerima maklum balas daripada pelbagai sektor terhadap cadangan-cadangan perubahan dan menerusi maklum balas berkenaan, kita gubal keputusan akhir," katanya.-Bernama dipetik dari sini

Thursday, April 22, 2010

Aku dah gila...




hahahaha...aku memang dah gila sekarang...tapi aku frust bila...
aku nak komen....bukan main manyak page aku kene bukak...
aku gila nak komen2 la weh... tolong lah buat popup komen pastu buang arr word verification tu... jgnlah takut ada spam ke hapa...korang tu bukannya artis... kalau nak approve dulu pun takpe jugak...aku boleh terima...
tu jela... kalau yang popup aku singgah...aku akan komen...
tu jela nak pesan...hahahaha

Wednesday, April 21, 2010

cerita adamaya




tadi aku tertengok cerita adamaya ni di TV3... macam biasa, aku mesti kutuk2 punya kalau cerita melayu ni... tapi... bila aku cakap... mana lah ada lagi kahwin pilihan keluarga ni... wife aku kata ... kawan dia kahwin pilihan keluarga... so aku senyap jela... terpaksa lah tengok sambil cari point nak kutuk lagi... hahaha.
bagi aku ada beberapa sebab kahwin pilhan keluarga ni

1. Sebab dah takde pilihan tapi dah menngatal nak kahwin, suruh mak carikan jodoh...
2. sebab mak bapak dah tak boleh kontrol anak dorang... so carikan jodoh mudah mudahan bole berubah lepas kahwin
3. sebab nak sorok konon2 bukan gay <---- dari pembacaan suratkhabar/majalah... tak tau arr kebenarannya... hehe
4. nak mendekatkan tali persaudaraan / persahabatan / ikatan melalui perkahwinan ...
cth;kawan baik,saudara bau2 bacang/kuini/epal

Kalau lelaki senang arr ek suruh mak carikan.... camaner ngan pompuan? susah jugak ek...cadangan aku...
1. kenalah buat muka ayu kalu ada orang datang umah...
2. buatkan air untuk tetamu jangan manis jangan tawar... sesedap rasa...
3. kalau tgh hari ajak lunch.... masak sedap-sedap... kalau tak tau masak... cepat2 bukak blog yang ada resepi resepi ...
4. last but not least... berdoa semoga bertemu jodoh dengan orang2 yang baik...

jangan,
kelam kelibut... on de way nak salam2 seme ko langgar... kusi meja nak terbalik punya semangat nak salam tetamu...
cakap menengking-nengking... suruh buatkan air terus tarik muka
jalan macam gergasi... hentak-hentak kaki... kalau rumah kampung abis satu kg bole dengar
oklah...cam biasa... mana bole tulis panjang2 nnt orang taknak baca...haha... macam lah ada orang baca2 blog aku ek... aku stop dulu... nanti aku sambung part2 pulak...

I love mom


Semalam gua saksikan peristiwa yang sampai sekarang buat gua jadi marah... memang sial la ...sorryla kalau n3 ni akan menyinggung perasaan korang... tapi gua memang tak puas hati...sebab
semalam gua terserempak dengan sorang pompuan ni selamba tengking2 mak dia...sial tak?memang sial lah kan perangai camtu...Mak dia tu dah tua... pompuan tu pun tua jugak... gua tak tau arr dia tengking apa sebab dalam bahasa cina, masa tu mak dia tengah pilih2 roti... gua pulak kat kedai sebelah bila tiba-tiba tokey kat kedai yang gua pegi tu cakap... apalaaa... pasal makan pun nak marah2...masa tu dah kecoh sikit... bila gua toleh belakang gua tengok pompuan tu tengking2... gua tak tau arr sebab apa... tapi walau apa pun sebab dia... buat ape la tengking orang tua tu kan...kalau nak beli roti pun nak marah... meh gua belikan... cisss...

camtula ek... bila dah rasa diri lebih pandai...tak tau ke...walau tinggi manapun kita belajar... mak abah kita tetap yang mengajar kita segalanya... walaupun kita belajar sampai PHD pun tetap sebab mak bapak kita... tanpa dorang menjaga kita dari kecil... ntah kat mana kita ni merempat... memang sial lah sapa2 yang senang2 lupakan jasa mak bapak dorang....

ok arrr... gua macam nak maki hamun lagi ni... baik gua stop.


Hasutan cinta pengkid


pic dari sini



KUALA LUMPUR - Buang anak-anak sendiri gara-gara cinta pengkid! Itulah yang berlaku kepada seorang ibu berusia 50 tahun akibat penangan asmara seorang pengkid berusia 23 tahun yang terjalin sejak beberapa bulan lalu.

Anak sulungnya, Nuruljannah Abdul Halim, 27, yang merupakan seorang pelakon baru berkata, segala-galanya bermula sejak ibunya mengambil pengkid itu bekerja di butik keluarga mereka di Plaza Angsana, Johor Bahru kira-kira dua tahun lalu. Ketika itu hubungan mereka tidak lebih sekadar majikan dan pekerja.

"Pada mulanya kami empat beradik sangka hubungan mama dengan pengkid itu hanyalah antara majikan dengan bekas pekerja. Lagi pun pengkid itu bekerja dengan mama sejak dua tahun lalu.

"Tetapi lama-kelamaan hubungan mereka berdua semakin intim.

"Setelah kami siasat, kami mengesyaki mama dan pengkid itu mempunyai hubungan sulit dan pengkid tersebut telah memperdayakan mama menggelapkan wang syarikat untuk kepentingan peribadinya," katanya ketika ditemui Kosmo! di sini semalam.

dipetik dari sini

Apa komen korang?bagi aku...ntahlah... macam tak logik je...

Penulisan Kreatif 2

perception :Penulisan kreatif
Sambungan dari penulisan kreatif... sebenarnya bukan itu yang aku nak cerita tapi ...sebenarnya penulisan kreatif bukan semestinya macam tulis novel , cerpen sajak ke apa2 yang skema2 tu... yang tulis macam tak betul pun adalah salah satu dari komponen penulisan kreatif. Macam jugak skrip skrip drama, bukan mudah kan nak buat / mereka cerita. Kadang kadang memang ia adalah dari pengalaman sendiri.. dan ditambah lagi dengan pengalaman orang lain, semuanya digabungkan untuk menjadi cerita seterusnya menjadi n3 diblog masing2.
tapi kenapa bila tulis di blog, ia kadang kadang menjadi kontroversi, seolah -olah di blog tak boleh untuk berkreatif dan mengembangkan idea?
Sesiapa yang ada menonton cerita Korea, Sassy Girl pasti tau bahawa cerita tersebut adalah dari pengalaman penulis blog dan pastinya ada penokok tambah dari cerita tersebut.
kenapa orang lain boleh menerima cerita-cerita kontroversi dan tidak orang kita?
adakah kerana budaya kita yang mengajar kita begitu?
tapi takpe la... aku just nak bagi tau... tak semua cerita dalam n3 aku adalah kisah aku...ada yang aku tokok tambah, ada yang aku dengar dari kawan2 aku, ada yang dari pembacaan aku, dan bermacam-macam lagi medium yang aku gunakan untuk aku buat cerita sebagai n3 aku dan ada yang aku secara kreatif cipta sendiri . Begitu juga dengan watak watak yang aku buat tak semuanya benar belaka.jadi pandai-pandailah menilai ye... tapi walau apa pun cerita yang aku buat, bukan lah suka suka tapi kalau boleh diambil pengajaran dari cerita aku tu... amik lah... tupun... kalau ada... wakaka

Sebenarnya aku tau banyak blog yang macam aku, cuma aku just nak bagi tau.. jangan bataskan penulisan anda... teruskan menulis asalkan ia tak melampau dan terkeluar dari lunas undang2 atau budaya atau yang paling penting agama.jangan menyakiti hati orang lain semata-mata nak meningkatkan trffic. Kreativiti bukan untuk menyakiti...

ok arrr... gua dah rasa bosan tulis camni...wakaka. Nantikan perception seterusnya..




Tuesday, April 20, 2010

Penulisan kreatif

perception :Penulisan kreatif
Ada banyak cara untuk tarik trffic ke blog masing-masing.Salah satu cara adalah penulisan kreatif... betul tak?bagi aku cara kita mengolah / menulis cerita sangat penting dan apa yang otai blogger cakap adalah betul walaupun kadang2 aku rasa nak menongkah arus dengan dorang... sebagai contoh adalah bila dorang bagi tips supaya kita... yela... kita kita yang newbie nilah...tulis...
entry kita dalam ayat yang penuh dan bukan secara pendek... contoh jgn tulis cth... cerita jangan tulis citer... tak percaya cuba korang google 'cerita achik' sapa yang dapat tempat pertama? cubalah weh...haha
cuba google pulak perempuan handal...

ok ...aku dah malas nak tulis lagi... nanti aku sambung...hahaha

KATA SEMANGAT BAGI QISA YANG TENGAH TENSEN




Giveaway lagi... sapa nak join sila klik sini hadiah sangat menarik... Rainbow Shawl dari Qisadapolka Its worth RM15... ok la weh... kalau student buat hadiah harga camtu kira dia ni kira kaya jugak arrr...dia cuma nak kita bg kata2 semangat kat dia dan student2 yang sedang sibuk amik peksa skrg ni... so... nila kata2 semangat dari abang Mario utk korang semua

mak belikan pen bukan untuk buat pusing pusing atas tangan tu tapi gunakan untuk belajar ... ayah jadi penjamin pinjaman PTPTN bukan untuk enjoy enjoy tapi nak bagi u all senang dan tak susah hati takde duit nak bayar yuran...
jadi...
janganlah susahkan hati mereka... kita dah banyak menyusahkan hidup dorang dgn perangai kita.... senangkanlah hati mereka dengan kejayaan... dorang bukan nya nak duit anda,,,, dorang cuma taknak korang susah mcm dorang...


dah pegi amik pensil ngan pen terus g belajar,....haha

Monday, April 19, 2010

PTPTN Menyusahkan




Citer kat pangkin: PTPTN Menyusahkan
Dah lama tak citer2 kat pangkin kan... so arini aku citer ckit... aritu masa aku lepak ngan kawan aku...dia ni baru je kerja... aku pun provoke arr dia suruh belanja aku... tapi dia dengan sedihnya cakap... camanalah aku nak belanja ko Rio... aku tiap-tiap bulan duit gaji abis bayar hutang je... cait... takan bayar hutang je bro... ko kan pegawai... mesti gaji besauuu...hahaha aku gelak...
takde arrr... sedih je dia jawab... ko bayangkan arr... mana nak bayar duit rumah... keta... yang paling aku bengang... duit PTPTN... caitttt... dah ko hutang .... bayar jela...haha... memang arr aku bayar... so sekarang ko arr kene belanja aku... so aritu aku yang kena pow ngan dia... ekeke
tapikan...aku biasa blogwalk... baca blog budak2 PTPTN ni macam happy je dapat duit tu... langsung takde rasa risau...member aku ni lebih2 pulak... alasan taknak belanja aku...haha tapi aku tak kisah sebenarnya...tak sampai hati pulak nak pow budak baru kerja ni...
kadang2 rasa nak marah jugak budak2 pinjaman ni... masa dapat duit tak hingat.... pakai HP lg mahal dari aku punya... aku pakai Blueberry dia pakai blackberry... aku donlod movie dia selamba tengok kat panggung...kalau citer #D dengan bangganya citer kat blog...padan2 la weh kalau nak belnja pun duit tu... yang lagi bestkan... hari tu aku ada baca... dah habis duit pinjaman... duit biasiswa FAMA pun dia sapu...ishhh... budak2 sekarang memang cenggitu ke?Beringat2 la sikit...teringat aku ngan artis sorang tu tak lepas nak pegi obersi sebab tak bayar duit pinjaman... lepas tu boleh pulak bayar... pelik...
Kat dunia ni bolehla korang main2... jangan sampai nanti nak masuk syurga tertangguh sebab pinjaman tu...

**ni untuk peringatan aku jugak... setiap hutang kenalah jelaskan...
ok... abang Mario stop dulu sebelum mengarut dengan lebih dasyat ...hahaha

Sorry kalau ada yang terasa...ingat-mengingati amalan yang mulia...hehe

schedule post je ni...

Sunday, April 18, 2010

Shopping: Perempuan memang handal

Semalam , aku pergi Sogo, kebetulan pulak ada jualan murah untuk lelaki-lelaki hensem...so, aku pun amik kesempatan soping...tapi aku tengok...
perempuan sama banyak dengan lelaki kat area tu membantu lelaki yang macam tak tahu nak beli apa termasuk lah aku...haha... sib baik wife aku ada temankan ... kalau tak memang satu hape pun aku tak beli... camtulah lelaki bila bersoping...dan aku tengok lelaki lain pun sama jugak... harapkan isteri/gepren tolong pilih2kan...kalau yang datang sama kawan-kawan tu dah macam tak betul dah aku tengok... nak beli ke tak?macam orang yang blur...
tapikan... kalau tengok kat kerusi-kerusi rehat tu,kebanyakan nya adalah dari kalangan2 lelaki... muka semua muncung sedepa... tak tau la sebab apa? pelik kan...
Soping kompleks ni sediakan kerusi-kerusi tu memang tuk kami ke hahhhh!!macam tau-tau jer..
Tapikan... bukanlah orang lelaki ni cerewet nak beli... kami cuma tak suka nak bazir-bazir... lagi satu... orang pompuan ni pun... temankan lah suami korang beli-beli baju... abis tu kalau kami ni selekeh, korang jugak yang malu...

Oklah...aku stop dulu...dah macam tak betul dah n3 aku ni...Sebenarnya banyak nak tulis tapi tak sempat... nanti kalau ada masa aku edit balik n3 ni...

Sceduled post je ni...quick update

Achik Spin Meninggal dunia

Aku harap tak terlambat untuk aku ucapkan takziah pada keluarga dan peminat Allayarham Achik Spin....Al Fatihah untuk allahyarham dan semoga rohnya dicucuri rahmat.Aku taklah minat ngan kumpulan Spin tapi mengaku ... masa lagu bola-bola api keluar kat radio dulu .... ternyanyi jugak bila tiba part bola-bola api tu...
Lagi satu yang aku ingat adalah bila timbul isu banyak groups yang muncul dengan pangkal huruf 'S" , antara contoh yang aku ingat adalah Spring, spoon, scoin, spin, scan, dan terbaru ...Sepah...
Balik ke cerita Achik spin ni atau nama sebenarnya Abdillah Murad bin Mohd Sharir selain dari menyanyi dan berlakun beliau juga ada memiliki sebuah kedai buku... dan aku sememangnya hormat dengan orang orang bisnes ni. lebih-lebih lagi yang meniaga buku-buku ilmu ni...

#quick update je ni ...pakai wifi kat kedai makan iran... haha

Saturday, April 17, 2010

Kerana sebiji plum

ini bukan kisah aku tapi aku nak citerkan jugak,,,





masa tu aku baru je dalam darjah 2 ke 3 ntah,,, dah tak ingat sebab dah tua...wakaka
biasalah budak2 memang arr kuat merayap... dulu2 kat kampung semua sebelah2 rumah kan sedara mara je so petang tu aku pun pergi lah rumah sedara aku ni... kebetulan ada sorang sepupu aku ni baru balik dari singapore, so adalah beli buah buahan dari sana... dulu2 duit singapore lbh kurang je dengan RM ... so, barang2 memang murah la kan termasuk arr buah plum ni.Masa tu aku mana lah tau buah plum ni rasa dia camna... budak kg la katakan..sepupu aku ni tengok aku datang... pun kasilah aku buah plum tu... siap pilih2 lagi buah tu kat dalam peti ais... maklumlah nak bagi kat seupu dia yang kiut ni kan.. darjah 2 maaaa... mmg kiutla kan...haha
Aku pun test le makan buah tu... ishhh apa punya rasa daa buah ni... tak sedap langsung... tapi takan nak buang depan2 dia pulak kan so aku pun senyap2 blah je arr... lepas agak2 jauh sikit dari rumah tu dan agak2 takde orang nampak... aku buang je buah plum tu...
sejak dari hari tu sampai lah umur aku dalam 20tahun... aku memang langsung tak teringin nak makan buah plum tu...ntah apa2 rasa dia... tapi satu hari tu, ada kawan aku beli dan paksa2 aku makan... mula2 aku tengok je dia makan ... pastu baru aku makan dan..... sedapppp....terus aku teringat kejadian masa aku kecik tu dan terfikir adakah buah plum yang dia pilih2 tu.. buah buah yang dah nak busuk??? ntahla... i hope not....

Aku citerkan benda ni sebab nak peringatkan diri sendiri dan kawan2...
jangan ingat budak2 takde perasaan...dorang pun tau nak jaga perasaan kita... why not kita yang dah dewasa ni...
kalau kita beri orang walaupun budak2 satu kenangan yang busuk...jangan ingat semudah tu kenangan tu nak dilupakan...
kalau nak beri hadiah... berilah yang baik2 bukan yang kita taknak atau yang buruk/busuk


Friday, April 16, 2010

pelesit kota

Jangan salah anggap okey...walaupun gua menang bear ni

gua tetap dengar lagu Bad Boys Running wild.... gua tetap ....

Pelesit Kota... hahahaha


Maafkan abang

Maafkan abang yer... abang berjanji akan cuba tak buat lagi...abang terpaksa pijak selipar adik tadi...dah tu... selipar abang kat hujung... camana nak amik... terpaksa pijak jugak selipar ko dik... lain kali abang cuba letak selipar abang dekat sikit...ok


pic amik kat sini

Talian Nur


Talian Nur 15999 Ingat yer nombor ni....kalau korang ada dengar budak budak kene dera ke, dengar ada budak2 menjerit secara luar biasa...dail je talian nur ni...selain dari tu, talian ni juga untuk kes-kes seperti...

perkhidmaran kecemasan
dan pertanyaan serta
aduan mengenai:
l Penderaan
l Pengabaian
l Keganasan Rumah Tangga
l Masalah Juvana/
Kanak-kanak
l Kemiskinan
l Ibu Tunggal
l Orang Kurang Upaya
(OKU)
l Skim Bantuan Kebajikan
l Kaunseling
l Kesihatan Reproduktif
l Perkhidmatan Agensi
KPWKM - Jabatan
Kebajikan Masyarakat
( JKM), Jabatan
Pembangunan Wanita
(JPW), Lembaga Penduduk
dan Pembangunan
Keluarga Negara (LPPKN),
Institut
Sosial Malaysia (ISM) dan
Institut Pengupayaan
Wanita bagi
Negara-negara Berkecuali
(NIEW)
l Makluman umum
mengenai
KPWKM

Thursday, April 15, 2010

perception 4 : Blogger and Blog epi 2




Kenapa episode 2?sebab banyak lagi yang aku nak tulis...kali ini pasal blog-blog yang sering disalah tafsir... contohnya blog ... aku...haha
yelah... seriously ... kadang kadang bila kita baca blog seseorang tu... kadang kadang macam sengal je blog dia tapi macamana kat luar?aku rasa tak semua sesengal kat blog bila kat luar... betul tak?
kadang kadang bila kat blog... skema tapi kat luar punyalah sengal tak hengat...
kadang kadang orang buat blog sebab duit so terpulang pada dia macamana nak tarik trffic ke blog dia...
SEO?apa tu... kalau yang buat blog untuk cari duit tu... itu lah yang dorang buat... cuma pemilihan keyword yang dipilih tu adalah berlainan.Pasal tu lah pelbagai corak penulisan kita bole jumpa...itu perception aku...
Ada yang tulis cuma untuk suka suka ... atleast mula mula... slps tau tulis blog bole buat duit... terus ubah ... pun ada juga... ini perception aku jugak...
Ada yang tulis dari dulu sampai sekarang...sama je... just nak suka suka untuk lepaskn perasaan stress...nak syok syok...nak kongsi pengalaman... nak tunjuk bakat ..macam macam ada...
ada yang nak kongsi ilmu ...yang ini memang aku respek... memang banyak ada...
Tapikan... satu je aku rasa perlu kita ingat... walau apa pun corak penulisan blogger tu... janganlah kita ingat dia adalah sama ... maksud aku... penulisan diblog tak semestinya menggambarkan blogger tersebut...
jahat diblog tak semestinya jahat kat luar
baik di blog tak semestinya baik kat luar walaupun kebiasaannya sama,,,

So...perception kita memang selalu salah...kan...

siri perception aku tak habis lagi... tunggu esok...

Gatsby Nuffnang Party

Thanks nuffnang kerana telah menganjurkan parti Gatsby untuk saya pada harijadi saya. Saya berasa amat gembira. Saya berharap agar semua bloggers yang menghadiri parti harijadi saya pun turut merasa gembira.

Sekian terima kasih



Blog skema

Apakah yang dikatakan blog skema tu... mesti ramai tak tahu kan...blog skema tu...
macam blog aku le tu...

#cheat post...



Wednesday, April 14, 2010

Perception 3 : Blogger dan (deleted )Blog




Patut ini menjadi topik terakhir aku tapi oleh kerana sejak semalam mana-mana blog mantap yang aku pergi sibuk bincang / up topik blogger Redmummy,aku pun terpaksa cepatkan...tapi bukanlah nak bercerita tentang tips beliau... bukan juga hendak bagi tips how to increase your traffic versi aku... camana nak bagi kalau trffc aku pun hampeh...aku kan tengah cerita pasal perception...
Kalau kita jalan2 di alam maya ni, macam macam jenis blog kita akan jumpa...ada blog politik,surat khabar,jenaka,movie dan paling banyak blog personal.Ada yang cerita tentang makan apa, buat apa, dating dengan sapa, gaduh2, bahagia,rindu... semua yang terjadi dalam hidup dorang akan upkan dalam blog masing masing.Aku takde masalah dengan semua tu... hak masing2, blog masing2.
yang jadi masalah adalah bila blog yang kita selalu baca2 even sebagai silent readers, di delete oleh tuan punya blog...pun hak dia tapi mestilah kita rasa bengang juga bila dah tak boleh nak baca ... tak lah sampai hendak menyalahkan / memaki tuan punya blog tapi bila dah terjadi macam tu memang macam macam perception yang kita boleh buat... kita mungkin tidak akan tahu apa masalah yang membelenggu tuan punya blog sebab kebanyakannya memang kita tak kenal pun dan dia pun tidak pun tahu bahawa kita adalah pembaca blog beliau.
Kadang kadang kita baca sebab cerita cerita yang menarik walaupun mungkin dia tak tau pun cerita dia menarik
kadang kadang sebab gaya tulisannya walaupun tidak pun menggunakan bahasa suratkhabar tapi gaya santai cukup untuk buat kita melekat setiap hari nak baca
kadang kadang kita tengok tulisan punyalah ganas tapi rupanya pemilik blog adalah seorang yang terpelajar...
Macam2 lah sebab sebab yang boleh membuatkan kita rasa hampa sangat bila pemilik blog mendelete blog....
Entahlah...kadang kadang kita hanya boleh mentafsir macam macam tapi semuanya salah ... hanya empunya blog jelah yang tahu dan aku harap apa jua masalah yang menimpa, sapa pun beliau, akan terus berbahagia di dunia dan akhirat.....
Dan kita sebagai pembaca dan juga blogger, marilah kita sama sama nasihat menasihati antara satu sama lain jika ada yang salah silap...<=====poyo betul ayat aku ni... wakaka...
*poyo tu apa???



Tuesday, April 13, 2010

chat box menyorok

mesti ramai yang ndak tau camner nak buat cbox yang menyorok tu kan... kiut je kan dia main nyorok2 kat tepi tu...tapikan
kadang2 dia lembab sgt nak kluar...
tensen aku tunggu cbox korang tu...
tu je aku nak cakap...
jgn marah yerrr
tapi tu mungkin sebab tenet aku yang lembab...


Perception 2 : Dunia Sukan

Bukan nak cerita pasal semua jenis sukan, kalau nak cerita semua jenis manala nak cukup ruang yang sempit ni... takan nak cerita pasal Datuk Nicol david atau Datuk Lee Chong Wei yang sememangnya hebat dan membanggakan negara... bukan juga hendak bicara tentang bolasepak negara yang cemerlang mendapat pingat emas setelah lama kempunan.... Aku cuma nak cerita tentang fan the big four... faham faham jela kan,,,pertama sekali kita citer pasal team...

1.Arsenal : biase orang orang tua atau budak2 tua je minat team ni... mungkin sebab ramai pemain-pemain arsenal yang muda muda tu mengingatkan zaman dia orang masa muda...ntahla...perception aku je ni...kalau salah maaf le..

2.Chealse : biasa budak budak yang baru belajar nak kenal bolasepak inggeris je minat pasukan ni... iyela... pasukan ni pun baru je menyerlah... sebelum2 ni mana ada... tapi ada jugak awek awek yang minat...tu yang pelik tu... biasa dia orang minat mamat ensem je...takan drogba pulak dorang minat... pemain pelakon terbaik di BPL...

3.Manu : macam biasa budak budak sekolah ...mungkin sebab dorang kat atas... itu je... budak budak... macam tula... dan lagi awek awek jugak sebab David bekam ada main...hehe errrr... dorang tau ke bekam dah lama takde dalam team tu... ntahla...

4.Liverpool : ini perception aku je ok ...bukan sebab ini pasukan aku... hanya yang benar-benar tau tentang seni bolasepak aje yang minat...itu jela... kang cakap lebih lebih ada yang kata aku bias...

ingat eh... ini hanya perception aku je... mungkin aku salah...

tunggu perception 3 dan seterusnya untuk mengetahui kesudahannya.. ini bukan sebenarnya motif aku hendak tulis... aku hendak tulis pasal 'perception' so tnggu sampai habis...

Monday, April 12, 2010

Perception 1 : Dunia hiburan





INi bukan nak cerita pasal slot akasia tv3 atau cerekarama atau kontroversi melodi atau rancangan terjah yang aku tak pernah tengok tu.Bukan juga nak cerita pasal rancangan Spontan yang aku tengok kat youtube... Allayarham Din Beramboi memang memeriahkan suasana sampai aku rasa nak langgan Astro Warna semata2 sebab rancangan tu,tapi sampai sekarang tak langgan pun ...sebab
aku rasa cerita melayu ni banyak yang membosankan terutama pelakun-pelakunnya.Memang perception aku, cerita melayu dengan barisan pelakun-pelakun tertentu,akan membuat cerita tersebut tersangat membosankan.Lebih-lebih lagi kalau yang sedang bergaduh atau yang hangat digossipkan contohnya macam Fasha Sandha Nora Danish bergaduh di laman sosial , Norman Hakim memey hendak berkahwin ... citttt meluat aku.
Kalu penyanyi, lagila aku meluat...aku pelik kalau Faizal Tahir kata dia penyanyi rock... rock sangat ke dia tu?ekeke kelakar la.. dia tu pop la.. kalau dia nak jadi superman ke hapa ke aku tak kisah sangat, mungkin itu gimik dia... tapi tak payahla nak mengaku rock kalu bukan rock. itu perception aku... hehe
uikkk... ingatkn sikit je bole tulis rupanya kalau start mengutuk ni... tak bole stop pulak... wakaka. baik aku stop sekarang... nanti lagi banyak pulak perception aku terlepas tulis... hehe marah pulak peminat-peminat dorang kat aku nnt... ingat eh... ini hanya perception aku je... mungkin aku salah...

tunggu perception 2 dan seterusnya untuk mengetahui kesudahannya.. ini bukan sebenarnya motif aku hendak tulis... aku hendak tulis pasal 'perception' so tnggu sampai habis...



Saturday, April 10, 2010

Perceptions

Ini adalah tajuk entry aku yang akan datang...
tunggu ketibaan 'perception'... pasti akan teruja...
yessss... pasti teruja

Friday, April 9, 2010

tolong jangan menangis...

Aku pun sedih tapi tolonglah jangan menangis... masih ada lagi...
pasukan BPL dalam saingan peringakat eropah...hehe jom sokong liverpool weh...inila pasukan yang terbaikkkkk...
fan bulus,arsengal ngan setan merah... janganlah tangisi nasib pasukan anda... dah diberi peluang tapi gagal manfaatkan peluang yang diberi... kami sanggup berkorban agar pasukan anda bole menyerlah, tapi hampa...NO MORE CHANCE...OK...HEHE



Thursday, April 8, 2010

Homegalhandmade 888th days... GIVEAWAY~



untuk join klik gambar


Giveaway lagi weh...wakaka... tak sangka aku rajin join tapi sbnrnye aku...

malassss nk update......haha mehla join weh sebab syrat2 dia sgt mudah dan lagi hadiah dia sgt kiut...

Wednesday, April 7, 2010

lelaki pun pakai BROOCH-LUCKY DRAW from memory shop




pelik je kan...sebenarnya tak salah pun sebab...

ini adalah LUCKY DRAW je arrr... aku tak kira... aku nak masuk jugak...hahaha

kepada sesiapa yang ingin menyertai LUCKY DRAW ini perlu mengikut syarat yang ditetapkan.

1. post di blog anda tentang LUCKY DRAW
2. follow blog ini

kepada mereka yang telah memenuhi syarat di atas boleh tinggalkan comment di sini berserta link posting anda.

KEPUTUSAN LUCKY DRAW AKAN DIUMUMKAN PADA 4/5/2010

HADIAH-HADIAH !!!!!

1st = Rm30 + BROOCH ( PILIHAN ANDA )
2nd = Rm20 + BROOCH ( PILIHAN KAMI )
3rd = rm10 + BROOCH ( PILIHAN KAMI )


Tuesday, April 6, 2010

Aku Benci Politik!!!




Pernah dengar tak...lompat kem...tikam belakang...bodek membodek...dengki-mendengki ...tipu-menipu....ckp tak serupa bikin..lalang....gula-gula...cakap belakang...
bosan kan...mmg politik membosankan... benci aku dengan politik2 ni...tapi bukan politik yg nk jadi wakil rakyat tu aku nak story... politik ada kat mane2 je...dari sekolah...univercity sampaila kat tempat keje...
Sekarang kat mana2 blog aku pegi...ramai yang tulis final assignment la... nk g praktikel la...ada yang sibuk g interview nak keje so aku nak bg tau la...bila dh keje nnt... politik ni ada je... memang sakit hati la bila kita yang tak pandai nak buat seme2 tu asik kene je kan...tapikan... bila dah bekerja tu... jgn la korang buat pulak politik busuk ni...memang mungkin korang akan berjaya tapi sampai bila?aku pasti takan kemana punya kalau korang amalkn bende ni...
Hidup ni bukan nye lama... tak baik buat orang camtu kan...what goes around comes around...ujian bukan dtg dengan kesusahan je... kesenangan pun satu ujian jgk... jangan lupa tu...
macam bese...nak tulis panjang tapi malas...fkir2 la sendiri yerrr...

Kontroversi ABP




Aku mmg pelik...memang controversi la result dia sebab ...

haha ramai yang menang tu aku tak kenal...camaner pulak bole nak kata populer? mmg pelik arr...aku nak komen satu je... Kalu Search yang perform lagi gempak dari wings... tu je... BTW aku tak tengok pun sbb ada game liverpool masa tu....hahaha

Sunday, April 4, 2010

Apa itu FRAUD CLICK?




AKU HARAP KORANG BACA DAN FAHAMKAN...THANKS ARIED SBB BENARKAN AKU KOPI PES...



Assalamualaikum,

Kali ini Aried terpanggil untuk membincangkan 1 isu hangat mengenai isu fraud click..
Aried pasti sudah ramai nuffnangers yang sudah menerima email dari pihak nuffnang yang berbunyi lebih kepada nasihat dan amaran agar tiada lagi kes fraud click ini. Walaupun aried tidak menerima email ini, namun aried sempat membaca dari beberapa buah blog yang telah berkongsi email yang mereka dapat ini kepada rakan-rakan mereka agar berhati-hati dengan amaran itu. Terima kasih aried ucapkan kepada mereka yang berkongsi maklumat itu, namun pastikan anda juga berhati-hati sebelum menerima amaran kedua mengenai *mempublishkan email dari pihak nuffnang kepada pembaca blog kerana ianya juga satu kesalahan... Harap *take note...




Baiklah, berbalik kepada isu fraud clicks ni..
Apa itu fraud clicks?
Fraud clicks ni secara mudahnya bermaksud click *tipu yang dijana sendiri(ni kes klik sendiri) atau pun click yang dibuat secara kumpulan(ni kes I klik U, U klik I yang melampau-lampau)...

Bagaimana nuffnang dapat *detect?
Hah... Benda ni ramai yang tak tahu.. Sebenarnya Nuffnang ada 1 mekanisma yang dapat kesan dari mana nuffnangers jana klik itu.. Sama ada klik sendiri, orang lain klik dari dalam negara, atau luar negara...

Apa tindakan Pihak Nuffnang kalau dapat Tangkap?
- Digantung
Bukan gantung sampai mati ya, tetapi gantung akaun anda.huhuhuh
- Ditamatkan( blacklist terus kot)
Pasti anda faham kan.....

Untuk maklumat lbh lanjut pegi ke blog aried





Friday, April 2, 2010

@@April_giveaway@@ by zie fauzi



sapa nak join...klik gambar... syarat2 sangat mudah tapi jangan lupa...


tulis nama aku sebagai referer... hahaha

Thursday, April 1, 2010

MONICA'S FIRST GIVEWAY



meh join meh...senang je syarat2 dia... jom la weh... support kawan2 blogger kita


menang tak menang belakang kira... yang penting support...dia nak bg hadiah pun sebab kita support dia... dia sangat baik hati...<====ayat bodek...

untuk syarat2... boleh klik gambar di atas... hadiah2 sgt menarik... sesuai utk kita...

teddy bear sgt kiut...tu baru saguhati... hadiah pertama... tengok sendiri ...haha

untung ke dapat lelaki romantik?




Hari tu aku ngan member aku makan nasi lemak bungkus kat pantry... sebab aku ni suka baca2 sambil makan...aku pun baca arr kertas bungkus nasi lemak tu... ada satu n3 eh artikel tu menarik tapi tak lengkap arr, yang aku ingat dia ada tulis... untung dapat lelaki romantis... ceh... aku pun cakap arr kat member aku tu... arr untungla awek ko dapat ko ek... pesal?dia tanya aku.. aku cakap sebab ... ko kan lelaki romantis... hahaha tersembur kuar nasi lemak dia bila aku ckp camtu... syial ko.. dia kata...mana de romantis siolll... eleh tak mengaku konon... abis tu bila cakap kt tipon... bukan main lembut lagi sore ko... walaupun aku rasa mcm tak sesuai ngan muka ko bila ckp lembut camtu... hahaha dia gelak lagi... takan aku nak ckp kuat2 bodo...syiolll je kan dia cakap bodo...
pastu dia cakap... ko la lagi romantis... hari2 nyanyi lagu fantasia bulan madu... hahaha aku pulak gelak... hotak ko... aku nyanyi pelesit kota la... aku kan rockers.. rockers kene la jadi pelesit... hahaha kitaorang gelak... bodo jekan nak gelak2 camtu...
tapi betul la kan... aku tak penah pulak jumpa laki yang nk mengaku dia lelaki romantik... seme nak mengaku rockers...konon2 hati batu... tak penah nak nangis2... nak bagi bunga?ceh... senyap2 je kalu bagi takut kawan tau sure kene kutuk... aku pun tak tau arr apa untungnye dapat laki romantik...sebab aku rasa mcm byk penipu je laki romantik ni...belakun jadi romantik... nak amik hati awek konon...err... dan aku pun tak tau sbnrnye ciri2 laki romantik ni...hahaha... bagi aku...

tak perlula nak lembut2kn sore bila bercakap... cukupla kalu tak cakap menengking

tak perlula nak bagi bunga bagai...cukup kalu tak mengasari... kalu nak bagi bunga pun ok... aku tau pompuan suka... hehe tapi pastikn kwn2 tak tau sebab nnt kene kutuk...haha

penting untuk ingat tarikh2 penting...kalu bole...tarikh 1st dating pun..haha pompuan ingat seme tu...wakaka... errrr,,,, kalu bole ... baju apa ko pakai masa tu...perghhh... detail weh...sib baik wife aku tak detail camni...huhu

errr...banyak nak tulis tapi mcm mals pulak...haha...last but not least... kalu bukan suami isteri tu... kalau dating ajak arr mak atau bapak sekali.. sure selamat hahaha

btw...aku penah tanya wife aku..."errr... abang romantik tak?" aaaa... romannntikkk... panjang je jawapan dia means aku tersangat romantik...<---- tak perlu komen yang ini...hahaha

*n3 takde motif...just nak update dan akan di delete bila tiba masa yang sesuai..haha
*kategori cheat post jgk ni... n3 serius lps ni..