Our social:

Latest Post

Wednesday, March 31, 2010

Ole-ole dari Jakarta oleh Yuka-Luv



Ini sticky post,sila scroll bawah untuk post2 baru..





Saya telah dipaksa...harap2 paksaan ini akan mmberi kemenangan kepada saya..


ntuk melayakkan nama anda dimasukkan dalam senarai cabutan bertuah, anda hanya perlu buat perkara-perkara berikut:

1. Buat 1 entry mengenai cabutan bertuah ini dengan menggunakan tajuk Ole-ole dari Jakarta oleh Yuka-Luv. Entry itu mesti dibuat sticky mode sehingga tarikh tutup peraduan ini.

2. Sila maklumkan entry yang telah siap dibuat kepada yuka dengan meninggalkan link anda diruangan komen di entry ini...

3. Sila nyatakan referer atau orang yang memaksa anda bagi cabutan bertuah ini.Pink

4. Tarikh tutup Cabutan bertuah ini ialah pada 31hb Mac 2010 pukul 11.59pm

5. Cabutan akan dibuat secara telus dan tanpa dipengaruhi oleh mana-mana pihak.

6. Penyertaan terbuka kepada semua rakyat Malaysia ( bagi rakyat Malaysia yang berada di luar negara pun boleh menyertai cabutan bertuah ini...tetapi hadiah akan diposkan kepada waris2 atau kawan anda di Malaysia )

Senangkan nak menang hadiah...jadi apa tunggu lagi...

dtelan susah...diluah payah

Susah nak cakap... tapi aku terpaksa jugak cakap... harap2 takde yang tersalah anggap...

aku kalu bole tak nak shawn michael bersara tapi at the same time aku taknak undertaker kalah...akhirnya shawn michael terpaksa bersara... so aku kene terima... bosan la RAW lepas ni... dahla bosan the rock takde...

*cheat post je ni...

Tuesday, March 30, 2010

menang award lagi..




thanks pada mimi yg bg award ni,,
soalan-soalan dia...


rasanya tak perlu jawab sebab lbh kurang sama je ngan yang penah aku buat... pastu aku nk stopkn award tu kat cni sebab aku nak simpan...haha






keyword minggu ini



klik utk kalau2 dia bole membesar...

yang ni keyword utk mggu ni...saje je nk publish...



Monday, March 29, 2010

Cabutan Bertuah Malia & Hubby MAC 2010




taraikh tutup 31 mac 2010


untuk syarat2 lain bole klik kat gambar

"cabutan bertuah raflessia collection "






untuk syarat2 giveaway ni...klik gambar atau sini

"ATIQAH SWEET GIVEAWAY"








"Hai kawan-kawan! jom sertai ATIQAH SWEET GIVEAWAY. hadiahnya satu kotak yang mengandungi 9 biji hand-made chocolate yang dibuat oleh Sweet Brown! Coklatnya sedap tau! Jadi apalagi, jomlah kita sertai ATIQAH SWEET GIVEAWAY di http://pepelungu.blogspot.com..JOM-JOM!"



Pulanglah cikgu....

Semalam ...sempat gak la aku ngan isteri aku pergi pameran buku antarabangsa kat PWTC...pergi pun bila pameran tu nak tutup dah...ada yang sedang kemas2 buku2 dorang yang tak laku ... jual mahal...camaner nak laku...tapi bukan tu yang aku nak cerita..aku nak cerita pasal....
masa sedang sibuk2 cari buku tu tiba-tiba terdengar announcement... kepada polan binti pulan sila ke meja announcement... anak murid anda sedang menunggu... hahaha aku gelak jela... cikgu dia dah hilang ntah ke mana sampai anak murid dia cari...pulanglah cikgu...kami nak balik ni...

so,kepada cikgu cikgi tu... bila bawak anak2 murid pergi pameran...sila jaga dorang jgn sampai hlang dan kepada adik2...anak2 tu...sila la jaga cikgu2 korang jangan sampai hilang ye...sebab bende ni kene dua2 jaga menjagai...huhu

Saturday, March 27, 2010

Nuff tetap di hati


yerrr... nuff tetap dihati...


mmg kelakar bila fikir2 balik...

Tuesday, March 16, 2010

Aina : "Wedding Contest"



untuk masuk contest ni...sila click gambar



Hahaha...aku dah janji nak masok...kena la masuk kan...ekeke walaupun dah tau tapi takpe arr...support kawan2...ekeke pasni mmg aku dh takut nak janji...ok camni... aku ni biase kalu g umah orang kawin kan...hulur ler kertas warna ...merah sekeping...ekeke...tapi cik Aina ni tgk macam maintenance tinggi ni...ekeke takan nak bg warna merah kan...kene la bg warna warni haha... mmg tak mampu la aku kan...so...camaner?


Aku perlukan pertolongan dari folower dia yg ada 1,276 tu untuk bagi sorang rm10 so aku dah ada rm12,760... haha cukup tuk bg hadiah dak mentenen tinggi ni....wakaka jgn mara ye cik aina...haha... byk kan...apa aku nk buat?aku nak hantar dorang honeymoon kat Autralia...hehe sebab ape Australia... sebab negara tu yg aku nk pegi...abis tu sebab knp antar dorang...ekeke baca sampai habisss...wakaka sebab dia nak plg kurang 100 perkataan...terpaksa la aku tulis panjang2 kan...haha

jom tengok apa activity yang aku dah atorkan utk dorang...
cik aina bangun pagi...eh tgh hari ehem ehem takan pagi2 dah bangun kan...ekeke sementara abang dia tido lagi tu ..maklong la penat...ekeke... penat naik flight la weh...apa daa korang ni...ekeke...bolela main2 dulu ngan kanggaroo kat tepi pantai...ishhh ... best nyerrrr

dah la tepi pantai...belakang hotel...view dia...korang tgk la...ish ish... sapa taknk pegi kan... untung2...haha
mmg mendamaikan la...sesuai je kan utk berhoneymoon ...ishhh... rasa mcm nak pegi laa...

romantis nye....


bole je nk mandi laut tapi kalu ada ikan jaws jgn salahkan aku...wakaka


layan jela gmbr2 ni...mmg best kan...sbnrnya byk activity bole buat tapi rasa mcm malas nk tulis lg...wakaka
sebab tula aku mls nk msk contest tulis2 ni...ekeke aku tak pandai nk tulis2... cik aina harap dpt terima penyertaan aku ni tau...haha

BTW untuk follower dia tu bole tak korang upkn lagi rm5 je sbb aku ingat nak survey tempat2 tu dulu la...yela kalu ada ikan jaws...bole la aku p bunuh dulu...ekeke dan aku perlukn sorang tuk temankan aku.....sila bg nama yer yg berminat tu...errr...tuk dijadikan umpan ikan jaws tau....wakaka








Monday, March 15, 2010

how to make your nuff floating

Ada ramai yg tanya aku camner nk buat...sbb aku dah lupa aku amik kat mana... terpakse le aku buat totu konon2 terer sgt...wakaka




untuk pembesaran menggunakan silikon, sila klik gambar

korang amik kod ni ...mskkn code skyscrapper korang...kalu nk code aku pun bole...mintak je ... ok...pastu add kan kt gadget...pilih html...pastu takan nk cietr lg...ekeke

klu nk ltk belah kanan tukarkan left dlm kod tu ke center...wakaka...tu pun nk ajar ke weh...kalau nk ltk atas pun camtu jgk...pandai2la korang ubah sendiri...janji aku dah bg code ni...

ada kesilapan kat atas tu tp tak mengganggu pun so aku mls nk betulkn...wakaka

klu tak jadi...jgn mara aku...wakaka



Friday, March 5, 2010

Giveaway From New Zealand

Cam biase...saje nak support kawan-kawan...hehe

syarat2 dia senang je weh...meh la join...

Syaratnya:

1. Perlulah@wajib menjadi followers blog ini.
2. Letakkan blog ini dalam blog list anda.
3. Kalau rajin buatlah entry dalam blog anda tentang "giveaway" ini, KALAU TAK BUAT PUN TIDAK MENGAPA.
4. Perlulah@wajib meletakkan banner di atas di sidebar blog anda (di'link'kan ke blog ini).
5. Tinggalkan komen dalam entry ini yang menyatakan anda berminat untuk menyertainya.
6. Tiga cabutan bertuah akan dilakukan.
7. Tarikh tutup akan diberitahu kelak.

tak buat n3 pun takpe tp buat jela...ada gak update...hehe