Our social:

Latest Post

Sunday, February 28, 2010

Amb00yats' Give4way


http://ambooyats.blogspot.com/

Saje nk support kawan2...hekhek...mmg klh je aku ni...sob sob......


syarat penyertaan mudah jew

1. Terbuka kpd semua blogger
2. Jadi follower blog ini
3. Buat 1 entry ngn tajuk Amb00yats' Give4way
4. Add banner di atas di sidebar blog anda
5. Pastikan ada link ambooyats
6. Sila tinggalkan link entry anda di sini

Hadiah Utama menanti pemenang bertuah
+++ 2 Hadiah Istimewa

nak tau apa hadiah? nantikn next entry amb00yats
saje nk wat kezutan tuk kowg =)
blog peserta akn di terjah ole amb00yat
pemenang akn dpilih secara random

mungkin anda org bertuah itu
apa lg join skg!



Friday, February 26, 2010

Ayat-ayat Cinta versi Abang Mario

camaner nk start pun gua tak tau...camni jela eh... masa tu gua f5 g temankan kawan gua nk beli buku kat bandar... kawan yer bukan awek... heeee

masa tu bdk f5 mn de motor... org susah beb...naik bas je... transport yg gua ada ms tu hanya beskal BMX jer...takan nk bwk awek eh kawan naik BMX pulak,,,,ekeke

Lps janji kat 1 tmpt tu kan...ekeke... kitaorng pun meneruskn perjlnn ke kedai buku...ekeke... haha sorila weh tak sangka plak gua nk tulis camni kt blog gua...wakaka

sbb nak jimatkn tenaga berjalan tu kene ikut shortcut la kan,gua lalu kt belakang kedai-kedai arrr...lagipun redup skit kan...jalan pun jauh-jauh je weh... malu2...ckp pun kn kuat2 sikit sbb jauh kan...ekeke...skrg ni ...mmmm... ckp bisik2 org lalu sblh pun tk dengar kan...

selepas beberapa lawak bodoh yg berjaya menggelakan sidia tu...tiba2 kat depan tu ada la 2 ekor anjing... cisss mmg anjibg betul la...org baru nk buat lawak... dia bole duduk2 lepak plak...awek tu eh kawan gua tu ajak gua patah balik... gua sbgai laki macho lg rockers kata... takpe ...abang rio kan ada...smbil mennjukkn tanda senyap sbb gua nak bc ayat menghalau anjing...nnt sedap2 gua baca ayat tu dia ajak berbual plak...kan dah kene bc semula dari mula...

credit tuk blog ni

Lepas abis baca al-fatihah...gua pun selawat 3x lepas tu hembus kearah anjing2 tu... bila dah dekat tu...tiba2 anjing tu gerak sikit...anjing betul la... gua depangkan 2 tangan gua sambil mulut gua tak henti2 selawat dan hembus...rupa2nya anjing tu just nk betulkn kedudukan duduk dia tu...mgkin sbb bontot dh sakit duk atas jalan tar...

bila dah betul2 depan anjing2 tu...gua msh lagi mendepangkn tangan gua sambil hembus2...anjing2 tu mcm pelik tgk gua...awek tu eh kawan gua tu kat belakang gua..
mmg kalu anjing tu terkam...akan terkam tangan gua larr... gua cover baik ...anjing tu tiba2 gerak lagi...cisss sungguh arrr...anjing ni kalu gerak lagi confirm gua bang(azan) ni...ooo...rupanya anjing tu betulkn lagi duduk dia...
selawat hembus selawat hembus sepangjang gua lalu sampai agak2 jauh...gua stop hembus,awek tu eh kawan gua tu kan pastu gelakkn gua...tulaa...tadi ajak patah balik tak mau...kan dah penat hembus...gua kata... mn de penat walaupun gua tgh mengah2 dah ms tu...

So,gua just nak bg tau selawat atas nabi ni bkn masa Maulidur Rasul yer adik2 seme... kene amalkn...InsyaAllah bole jadi pendinding...amalkn la... ni peringatan tuk gua jgk...banyak lagi la ayat2 pendinding...lu org mesti tau kan...kalu ada tu share2 le ngan gua,,,

lupa nk bg tau...beberapa thn lps tu kan...awek tu eh kawan gua tu kan... sah dah jadi isteri gua... mama dak winda tu weh...ekeke

btw citer ni gua tulis spontan je arr...so kalu ada keslhn bahasa dan ejaan tu... sorry... gua mmg mls nk edit2 ni...blsh je arr eh..

Thursday, February 25, 2010

teliti vs asal boleh

Aku mmmg kagum ngan orang yang teliti ni...terlalu kagum walaupun kdg2 agak merimaskan...kekaguman aku ternyata tidak bole dijual beli tapi...
kalu kene dengan harganya,...aku ok je nk kagum...klu tak teliti pun takpe asalkn harga cantik...hehe


cam besa ini adalah cheat post...sila kagum

Saturday, February 20, 2010

how to burn ISO file

lagi satu n3 lama aku up... ni konon2 blog aku ni sll update so jgn salah faham pulak eh... aku sbnrnya buta IT...

Ada kawan aku tanya mcm mana nk burn iso file dalam cd..dia dah download window xp sp3, burn guna nero dan try nk format tapi dia x baca pun mcm cd window..


senang je bro...sebenarnya ko kene extract kan file iso ko tu guna winrar....ko akan dapat file yang ada kat dalan iso tu... pastu baru burn ke cd.... camtu je...ada lg cara kedua tapi ko buat jela cara gini... lg senang ..

erkkk....pirate punya ke ko donlod tu... hahaha

how to uninstall your microsoft office 2007 trial

Aku up blk n3 lama2 aku eh...dh tkde apa lg aku nk tulis so up blk la...ekeke n3 ni bkn nk ngajau korang arrr tp ini utk org2 cam aku ni haa yg amat tak tau psl bende2 gni...
Kadang-kadang bila kita beli laptop, dia datang sekali dengan microsoft office trial untuk 60 hari pastu dah tak bole guna.Mmg suwei betul la kan.Tu pasal bila beli laptop kene suruh kedai tu siap install office yang bole guna sampai 60 tahun... hahahah.So,lepas 60 hari tu nak buat ape... cam biasala ada dua cara
1. beli yang ori dan install.....senang jerr
2.donlod sendiri yang orang bg free tu (faham2 jela)dan install.Senang jugak tp sebelum install kene uninstall dulu yang trial tu guna software ni. ko donlod le sendiri.dah siap baru install yang baru....
oppsss ada lagi satu ...bole guna open office. Free ni ... size lbh kurang +130 mb jer...Setakat microsoft office nyer file mmg takde masalah le nak bukak.

Sunday, February 14, 2010

citer kat pangkin : err...pak long ke tu

Semalam takde ape nk buat aku g umah dak mie..yela...time cuti ni kan...dengan org kawin lagi...ramai la yang balik..tengah2 borak sambil kutuk2 adik dia tiba-tiba... kete wish warna putih parking kat depan umah dia... keluar sorang awekz cun...perghhh...sape tu?adik dia tanye ... mana la aku tau ngok... nikan rumah ko... aku bkn tanya ko la ngok...hahaha mmg siot la kan...melawan cakap org tua adik dak mie ni...pastu kluar plak sorg org tua...pakai kopiah..perghhh pak aji tuuu...dan diikuti lain2 keluarga dia arr... oooo...ni pak long laa.... cepat2 dorang turun bwh...wakaka wakiki...gelak2 ntah hape hape ntah,,,,last sekali aku turun jugak arrr...takan nk tgk je kan...aku pun salam arr sambil jeling kat awek tu... tu jela...takan aku nk ngurat pulak kan...
Dak mie pun apa lg...cam bese jual temberang arrr... paklong ni bla bla bla...jemput2 masok...bla bla bla..wakaka wakiki...pastu kan...bapak dak mie kan selamba cakap... hoi... apsal ko panggil ni pak long? ni pak lang la.... errrrrr....gua terus belah weh...



Len kali kalau tak pasti sape... cakap jela eh..tak payah panggil la ...paklong ke paklang ke.wakaka
errr...kalu time org kawin...time ari raya...paling sesuai arr nk kenal sedara mara... jgn arrr bt sombong yer... duk ngadap pc sampai sedara sendiri pun tk kenal...errrr... ingatan tuk aku jgk arrr.ekeke

Thursday, February 11, 2010

gua bengang ni

weh... apsal line stimix ni mcm ....
sib baik blog aku ni ramai budak2 je yg baca...

Wednesday, February 10, 2010

Nak meniaga bt cara nak meniaga arr...

gua kat pasar malam tadi ... dah la sakit gigi... pastu bila tgk rabbit2 kiut... benti la tanya22.... cis... nak taknak je layan gua...langsung takde senyum...mcm la gua tak mampu nak beli....cisss... lembu pun tau senyum aarrr...






Tuesday, February 9, 2010

tak kesian ke kat aku

weh...tak kesian ke kat aku...





please...dah abis kiut dah ni... wakaka

Monday, February 8, 2010

Best Kan...


Bestkan bila teringat zaman budak2 dulu...zaman dimana kita takde dosa tapi sangat takut dengan dosa...kalu kawan kita cakap... arr kalau ko tipu aku... ko tanggung dosa aku...terus kita jadi takut... cuba sekarang cakap camtu...mesti kita cakap... pegi mampus la ko... wakaka




Dulu2 main bola pun kat mana2 tanah lapang...tak payah kat padang rumput... main pun kaki ayam jer...tak kisah pun...sekarang?



dulu2 nk main hujan sambil pakai seluar pendek pun ok lagi... hahaha... cuba bt skrg... budak2 sekarang ada main hujan lagi ke... kalau yang ada anak tu... bkn main takut lagi ek kalu anak dorang kene hujan... dh tk ingat lagi dah saat2 dorang main hujan dulu...mmmm... ntahla...


Dulu2 banyak je game outdoor... kita byk main kat luar tapi sekarang?
main bola pun smbil mengangkang depan tv or depan pc...main hujan?takde can la...

arrrr...rasa mcm malas pulak nk tulis panjang2... patut bole lg panjang ni kan... takpe arrr... bukan ada orang nk baca pun... wakaka








Sunday, February 7, 2010

Senja

Ingat tak zaman dulu-dulu bila....



sebelum senja seme bdk2 kene balik umah... sekarang???



Gambar ehsan goflorida...

Wednesday, February 3, 2010

ade ke lelaki merajuk?

ade ke weh? aku rasa takde kot sebab tak penah plak aku merajuk...dan aku rasa seme lelaki dlm dunia ni pun sama...merajuk ngan marah tu sama tak? aku rasa lelaki lbh ke marah....

kalu pompuan ada rasa dua22, laki ade satu je kot... marah... bukan merajuk... camaner yg dikatakan merajuk tu...?tanya sepatah jawab sepatah tu kira merajuk?

pompuan camtu la kot...tapi hormon lelaki lain kan... hormon tu la yg menghalang lelaki tuk rasa merajuk... tp pompuan ni mcm2 hormon ade... sikit2 nk merajuk... sikit2 nk marah... kadang2 pelik tapi sbgai lelaki sejati... mmg kene terima la kan hakikat tu...bukan susah pun nk pujuk...huhu

so,kalu lelaki marah... camaner nk pujuk?eh...bole guna ke perkataan pujuk ni utk marah? bole la kan...

bg aku...tak yah la nk pujuk22... biarkn je sebab lelaki ada hormon yg akan menyejukkan hati dia sendiri... wah... hebatkn lelaki ni... kagum arrr...
yela...kalu lelaki takde hormon tu...camner dorang nk pujuk pompuan kan...betul tak?
betul la tu kan.... hikhik...itula kelebihan lelaki ....

dahla... aku mengantuk arrr... hormon mengantuk dh sampai...



Tuesday, February 2, 2010

Jom Buat Dialog Lucu.








boy1: Apa yang cikgu mengarut kat depan ni...ingat org faham ke?
boy2: aa aaa la weh... apa yang dia mengarut ni... bosan aaa
boy:lantak korangla...cepatla cikgu...dah naik krem dah ni... tahan senyum ni nk amik hadiah